Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - videorecenze
22.11.2011 | Lukáš Grygar
433 příspěvků
-
To, že špatná technická stránka může zkazit zážitek ze hry, ti přijde zcestné? Jo, ono je to vlastně teď v "módě" nezajímat se o technickou stránku her...
-
Jak píše "chlupatá zadnice", toto bylo i v Oblivionu a nikdy se volný terén nevyužil a vsadil bych boty, že se nevyužije ani teď - tedy ne Bethesdou - fanoušky určitě ano.
Bethesda nemá na to, aby dělala jako datadisk celý region. Očekával bych něco drobnějšího - třeba nějaký ostrov severně od Skyrimu (stejně jako tomu bylo u Morrowindu, kdy vyšel datadisk Bloodmoon), nebo zase nějakou planinu Oblivionu, jako bylo v datadisku Shivering Isles. -
Do toho zákulisí nevidíte, protože žádný takový neexistuje.
Jinak se lavina kritiky pravidelně vrhá na hodnocení vysoký i nízký, viz ostatně všemožný reakce na tuhle desítku. -
A není to vlastně jedno jestli dostal Skyrim 8,9 či 10 - jak to ovlivní váš zážitek, co se změní na +- 50 hodinové zkušenosti se hrou, pokud tu (a kdekoliv jinde) bude absolutorium nebo hezká osmička ?!
-
Na zážitku to ubírá když si toho všimneš.Když to zamaskují tak to nevadí,protože si toho nikdo nevšimne a neřeší to.Zde je to bohužel vidět.Mnoho textur zblízka je hnusných a všimneš si toho protože to vidíš když to hraješ s pohledu první osoby.
Podívej se např. na GTA IV když vyšlo na PC.Tam bylo vyloženě špatná technická stránka hry.Byla tak špatná,že to ovlivňovalo samotné hraní.Nebo tuším Arma.Ta měla tolik chyb(technická stránka),že to také ovlivňovalo herní zážitek.
Tedy technická stránka může ovlivnit herní zážitek a hodnocení hry. -
Oprava: Ze série Píseň Ledu a ohně *3*
-
Pokud hodnotím produkt, musím vzít v úvahu jeho technické vyvedení - v případě her tedy to, kolik je tam chyb, jak vypadá grafická stránka hry apod. Technická stránka hry musí být součástí hodnocení a je-li hra po technické stránce špatně udělána, musí se srazit body z hodnocení dolu.
Samozřejmě je nutné uvažovat nad tím, v rámci jaké kategorie her hru hodnotíme.
Hodnocení hry bude vždycky dost subjektivní, ale myslím si, že se dá docela slušně objektivizovat. -
Miluju hry the elder scrolls série a jsem i ten typ blázna, co studuje historii Tamrielu atd. Skyrim se mi rovněž líbí, ale v životě bych mu nedal desítku. Bohužel, dnes si většina lidí řekne, když dáváme hernímu hnoji 9 či 8, musí dostat Skyrim 10. Na tom něco je, ale otázkou je, zda-li by se spíše nemělo přehodnotit hodnocení her jako takové. Samozřejmě nevidíme do zákulisí světa recenzentů a jejich případných sponzorů. A upřímně, ne každý má rád kritiku a když by si někdo dovolil nějaké opravdu dobré hře dát nižší hodnocení za nedodělky, ihned by se na takové hodnocení vrhla lavina kritiky a to někdy i dost nevybíravé.
Skyrim je přinejlepším 9/10. Důvod: podivné animace, strašné textury, nedodělky. -
už samotná filozofie, že technická stránka hry by měla ubírat na hratelnosti či zážitku a tím pádem i hodnocení mě osobně příjde zcestná.
-
vdaka moc chlapi! to mi ulahcilo prepinanie zbrani/kuziel + luku! pecka :D
-
Já furt nechápu hodnocení, hra která má 10/10 musí mít podle mě dotaženou technickou stránku nemluvě o tom, že ten engine a celá hra je převařovaná voda aneb něco z toho jsme už viděli tam a tam tam.. :) Animace a pohyb jsou stále děsivý - pokud Bethesda neví jak se to má dělat ať se podívá na RDR, hra padá, je strašně nevyvážená atd. Další věc je plitkost světa, fascinovalo mě ve Falloutu 3, když jste uprostřed postapo světa narazili na postavu co vám jen tak dala peníze, abyste je někomu donesli.. proč ?! :) Tady to je s drakama, celý císařství má mokrý trenky a pak ho při první bitce zabije pět postav s prstem v nose (hráno na druhou nejvyšší). I podle metacritics to je prostě devítka..
-
Podobně byly vymodelované i okolní provincie v Oblivionu, a taky nakonec zůstalo jen u toho...
-
no ja som za chyby rad a nestazujem si na ne , cudna fyzika je vyhoda aspon mozme vysplhat na skalu vysoko a nemusime ju celu obchadzat po chodnickoch bola by tym padom hra linearnejsia ako arcania , a budme radi ze kon vie plavat a ze aj my vieme plavat ako hrdina :)
-
Tady pripadne i youtube video http://www.youtube.com/watch?v=PlbA2qiXsf0 letu nad mapou kolem Skyrimu a okolnich provinciich.
-
Takto se hodnotí délka hry v Africe?Dle délky kopí v trenkách? :)A podle čeho se hodnotí grafika?Dle černoty černocha?
-
A přesně kvůli trotlům jako ty žádnou Multi-FPS hrát nikdy nebudu, bojim se, že mi tam bude klesat IQ *1*
-
ty si leda peky lamka
-
Pokud premyslite o tom, co by mohlo byt v datadisku, tak
http://img.photobucket.com/albums/v225/SliVeROVeRloRD/Skyrim-landmass.jpg
zelena plocha jsou casti provincii, ktere jsou uz nyni v skyrimu co mate na disku obsaženy. Jen zatim nejsou pristupne k hrani (ale jde odblokovat). Pokud odblokujete a jdete tam, jsou tam nedodelky, jsou tam i nejake stavby, neni tam zadna populace (npc, zvirata). Jsou tam i chyby v texturach (vetsi nez v normalnim Skyrimu) - kazdopadne myslim ze nejaky datadisk "Skyrim:Borderlands" a dejova linie odboje Nordu a expanze za hranice Skyrimu z toho udelat jde.
Netvrdim ze to tak bude, ale aby to tam bylo "jen tak" se mi nezda a na renderovani hor na pozadi je to prehnane velka plocha. A stavby ktere z aktualne povolenych hranic Skyrimu nejsou ani videt tak nejak nedavaji logiku. Pro mne tedy jasny naznak, kam nas asi nazenou DLC. -
Naprosto souhlasim s tím že NPC partáci jsou nahovn* ! Já jakožto lesní elf (samozřejmě ve hře *5* ) se specializuji pouze na luk a plížení *14* smrt jednou ranou to je moje *14* Ale s partákem ani hovn* bude mě zablokuju když utíkám nebo mě prozradí při plížení *10* takže solo *14*
-
Díky, takhle dobře sem se ještě dnes ničemu (nikomu) nezasmál *1*