The Last of Us: Part I – recenze PC verze konzolové legendy
-
já proti hře nic nemám, naopak je to fajn záležitost a v dané době jsem si ji užil, ale rozhodně jde vidět omezení výkonem, stačí ale porovnat, jak se hraje dvojka.
-
No já si fakt myslím že ty jsi o tu ještě ani nezavadil..
Co to je "hratelnost na úrovni PS3"??? To určuje ta konzole? Že by mohla být hra nadčasová nepřipadá v úvahu, a víš jistě, že v remaku nejsou žádné změny?
Fakt to není hra pro tebe, to je celé
-
to jsou špatné argumenty:
Jako spotřebitele je mi jedno, jestli je ta hra stará 20 let nebo 10 let. Od Remaku čekám i změnu hratelnosti, pokud je možnost pro zlepšení hratelnosti(to je v 99% případech)
Bazarový prodej opět není validní argument, jelikož máme i čistě digitální konzoli a prodeje digitálu jsou větší než placek.
To, že hraješ poprvé neznamená, že se spokojíš s hratelností, která zůstala na úrovni PS3. Hru kupuješ v roce 2023 ne v roce 2013 a Sony si účtuje plnou cenu.
-
Ve světě konzolí ne nevzít v potaz bazarový prodej, na storu to možná stojí, ale vedle v krámě je ta placka za polovic...
RE4 je remake MNOHEM starší hry, tak se sahat do mechanik doslova muselo. TloU lze akorát vyčíst, že remake ještě nepotřebovala.
Pokud tu hru někdo bude hrát poprvé, nic se v ní obsahově měnit nemusí. Možná zvětšit klaustro lokace.
-
ne, budu se opakovat. 6ka je tak akorát a to i pro PS5 verzi, když to dáme do kontextu.
Ta hra stojí na PS Storu 2100, je to xtá verze té samé hry. Hra není ani remake, je to jen stejná hra v nové grafice. Podívejme se na Resident Evil 4, to je remake, mění hratelnost, přidává nové věci a nebojí se sáhnout do základu hry.
TLOU Part 1 měl možnost si vzít spoustu vylepšených herních mechanismů ze dvojky, měl možnost otevřít levely, zvětšit lokace, přidat nějaký ten průzkum. Za plnou cenu jsme se nedočkali ničeho z toho, ta hra je pořád stejná jak v roce 2013, čili pokud ti sedne příběh a postavy, máš šanci, že si užiješ, pokud ovšem budeš chtít komplexní zážitek, tak budeš zklamán.
6/10
-
Hele, autor článku už to okomentoval. Je to morálně neřešitelné dilema.
Na jednu stranu může dát vyšší hodnocení, protože je hra dobrá, ale na druhou stranu může zohlednit technický stav, který je fakt špatný.
Dá se z těhle voleb objektivně vybrat??? Nedá. Každý by si rozhodnul jinak.
-
Hra běží perfektně? Ten byl fakt dobrej. Je to naprosto zprasený port. Jak jinak mi vysvětlíš, že rozdíl v nastavení grafiky se mi hýbe pouze v 1% fps, ale na samotné průměrné FPS je úplně jedno, jestli dám normal nebo high i 1440p. U ultra už to řve, že VRAM došla. A to mám 12 GB VRAM a 32 GB prakticky nejlepší DDR4. A načítání shaderů? Vyloženě lahůdka na 50 minut. Nikdy se mi toto nestalo. Jo vlastně ano, u Batman Arkham Knight, který měli na starost stejní hlupáci jako tady TLOU. Ani Cyberpunk na ultra mi nežere více jak 11 VRAM. A ten je graficky úplně někde jinde než koridorový TLOU.
-
Ty jsi opravdu hrál? Nechal jsi zkompilovat shadery, máš 8GB VRAM a alespoň CPU na úrovni R5-5600x nebo i5-10600?
A nejede.. Opravdu?
Z toho co píšeš to zní jako : ""Nechci to ani zkusit, protože všichni říkají, že je to neoptimalizované."
Poradím to co radím ostatním, nehrej ani to nezkoušej a máš vyřešeno. Stejně kdybys to opravdu chtěl hrát, hrál jsi to už dávno.
-
mělo si to zasloužit lepši hodnoceni kvuli par chyb
-
A nebo má někdo mizerně poskládaný hardware.
-
Já mám zase osobně ověřeno že 32GB RAM opravdu nestačí. Problém je špatná optimalizace. Vím že pro šílené fanoušky TLOU je těžké tohle zkousnout ale já tím neříkám že ta hra je špatná... to posoudit nemůžu protože si ji nemůžu zahrát kvůli tomu že je špatně optimalizovaná.
-
Bloodborne do dnes jede v 30 fps max. a občas si nedokáže ani udržet těch 30. Když sem kupoval day one Days Gone na PS4 tak hra měla taky fps dropy až to bylo nepříjemný, hlavně v poslední open world lokaci. Tak nevím no.
-
Jak říkám, nehrej to. Pokud je to špatná hra, nestojí to za to.
-
Tak tak, už osobně ověřeno, kdo má 32GB RAM, stačí 8 nebo i 6GB grafika. A jede to zcela použitelně.
-
Nevím, v tý době jsem měl gtx1070 32gb ram a jelo mi to uwqhd úplně v pohodě, menší propady jsem měl kvůli slabé grafice, teď mám 4080 a fps tam mám okolo 100 bez výraznějších propadů
-
Hele, tady se naráží na klasický problém PC. Lidi můžou koupit stovky různých grafik, stovky různých procesorů, stovky různých základních desek a operačních pamětí. To dohromady dělá tisícovky různých konfigurací. A některé konfigurace jedou bez problémů a některé mají problémy obrovské.
Problém bude v tom, že v dnešní době většina vývojářů šetří na betatestingu (je to časově a finančně náročné). Zaplatí si jenom pár betatesterů a proto to otestují jenom na malém množství konfigurací PC.
Ten HW, co mají otestovaný, většinou jede bez problémů... ale to nestačí. Když se to pak vypustí mezi lidi, tak pak se teprve začnou objevovat skryté problémy.
Jinak v tvém případě bych řekl, že ti hodně pomohla velká RAM. To, co se nevleze na VRAM, si grafika stáhne/uloží na RAM. RAM není tak rychlá jako VRAM, ale je tisíckrát lepší než to tahat z HDD.
-
Podle toho odkazu mi nepřijde, že by byl SteamOS od Valve podporovaný. Píšou, že je to založené na tři generace starém Debianu a poslední update FAQ před osmi lety...
Klasické Windows nebo Linux typu Ubuntu jsou v pohodě. Nainstaluješ do toho Steam, nastavíš, aby se spouštěl při startu v Big screen módu a máš z toho herní mašinu. Jediné, co musíš řešit externě, jsou updaty OS. Ale to jde celkem snadno automatizovat. Pro fajnšmekry pak zůstává možnost odskoku na plochu, kde nainstaluješ a do Steam klienta vložíš hru z GoGu nebo vlastně odkudkoliv...
-
Hmm, dobrý tip. Diablo jsem ještě na gamepadu nezkusil.
Ale jak níž napsal Veskoslav, tak ten inventář bez myši asi nebude moc velká výhra.
-
Nechápu, ale já žádné potíže nemám. Hra běží perfektně, grafika parádní. Pád zatím žádný. Vše plynulé a to mám GTX1060 SC 6GB staženou na 75%. Hraji ve FHD. (fps 40-50) Vlastní nastavení grafiky. CPU Intel 12400f, 32GB RAM. (swap file vypnutý) Nejdřív jsem měl nastavení cca na střední detaily, ale postupně jsem zvyšoval některé položky na high, třeba detaily modelů, viditelnost, stíny ... nyní mám někde i Ultra a framerate stále drží pro mě dostatečně vysoko. 6GB VRAM podle hry již nestačí, jsem na 120% , ale potíže s tím nejsou, hra si data dotahuje aniž bych si toho všiml.
Na začátku jsem počkal na shadery a nyní hra šlape jak hodinky.
Co se týká hry samotné, je to paráda, příběh, postavy, vše skvěle napsané.
-
Ja tam dvě stě možností nastavení grafiky, mam 16Gb RAM, 8Gb VRAM a nevěřím tomu, že si to na PC nevyladím, klidně 1440p, co mi bohatě stačí, ovšem vúbec sem se nedozvědel, JAK se to na PC hraje ??!!