-
už sú vonku módy na spomalenie bitiek, odomknutie nehratelnych frakcii apod.
http://strategickehry.eu/rome-2/mody/ -
-
Ahoj, rád bych se zeptal, jestli jsou tyhle mody v pořádku i na originální verzy? Vím, že tam je stejná cesta do složky se Steamem, ale i neorigo hry se můžou uložit do stejný složky :) nemám zkušenosti s modama, i když jsem velkej fanda TW serií, ale nerad bych hru poté instaloval znovu :) někde jsem slyšel, že CA podporují mody, tak se jen ptám :)
-
-
Tomu, kdo uvažuje o koupi této hry (spíše testovací verze), bych doporučil, aby své peníze ušetřil na něco více funkčního. Rome II je pro mě obrovské zklamání, přestože nebo právě proto, že jsem hrál všechny předchozí díly od prvního Shoguna a jsem fanouškem série TW. Rome II za cca 1000,- Kč opravdu nestojí. A možná ani za daleko méně kaček. Pro mě je v současné době nehratelná, protože u vyloďovacích bitev o přístavy se mi hra seká na neúnosnou míru. A to i přesto, že grafiku mám nastavenou na nejnižší náročnost. Přitom vše ostatní kupodivu bez problémů funguje na extrémní náročnost (ostatní typy bitev, kampaň). Vlastně i u těch vyloďovacích bitev o město mi vše funguje bez problémů dokud se bojuje na moři. Jakmile se však nepřítel začne vyloďovat, systém je najednou přetížen a hře je vlastně konec, protože čekat několik minut, než armády udělají krok, by nevydržel ani ten nejtrpělivější modelář.
-
-
No vidíš a mě to zase běží na na extrém bez jednýho škubnutí
-
-
Neboj, však ono to i tobě fungovat přestane. *3*
-
-
-
Hodnocení : 9 .. no prosim *1*
-
Výmluvy na konzolojdu bych nebral. Ovládání se v podstatě moc nezměnilo.. až na lodě. Spíš se projevila Mainstreamovost... Chtěli to hezky zjednodušit po vzoru Civilizace 5. A nasadit nelepší neozkoušený mechanismy.. Ale proč? Když to všechno tak hezky fungovalo v Shogunovi. Ty měli všechno tak hezky připravený z shoguna, že jsem ani na okamžik nezaváhal, že by to mohlo dopadnout blbě. Vše z shoguna bylo krásně připravený... engine.. optimalizace... postup bitev... campain mapa a politika... stylovost ->akorat prehodit do Rome světa.. multiplayer dokonalej... Ale prostě ne. Posun v Total war sérii bych přirovnal asi k Civilizaci IV - V. I tady zatim Rome zaostává... ale za půl roku po optimalizaci a vytuněnejch módech na Roma to bude sedět.
-
-
Nevěřím, že to celé předělají.Všichni chtěli SHOGUN 2=ROME 2.Asi použili někoho mladého a dynamického s novými nápady a já bych se nedivil, kdyby je to stálo firmu.Hra se totiž přestala prodávat a DLC také nikomu nenacpou, teď ne.
AI žádné, diplomacie žádná, bitvy žádné, rodinný strom žádný, omezené sloty na stavbu budov.Nejdou stavět cesty, kovář, zdi ,doly obchodování také žádné.A navrch toho všeho, grafika od studia PIXAR asi.....A o tom, že není nutné stavět obléhací zařízení, protože brána jde zapálit pochodněmi....a to už vůbec nemluvím o CAP-capture points.Stačí obsadit bod a čekat 50 sekund a armáda o dvou jednotkách porazí armádu a 100vkách jednotek, jako nic.Animace v bitvách také žádná...jen duc, duc a většinou nepřítel tančí v kruzích oslavující moje vítězství....Já jen doufám, že tu opici ,co programovala AI, vrátili do ZOO.A s ní by měli vzít i pana recenzenta. -
Bohuzel v nekterych aspektech se vazne trochu sekli :-(
Ale diky zkouseni donesla na druhou stranu relativne "inovatorske" kousky (provincie, rekrutovani). At si tvrdi kdo chce co chce, tak AI dokaze byt "zajimava", ale bohuzel ne vzdy. Capture-the-flag v podani AI pri siege znamena "hura dopredu, kdo bude prvni u vlajky vyhral", blbe je ze pro prorazeni obrany [a dostani se k vlajce] nejak zapominaji ze jsou vlastne v bitve. Na druhou stranu pri tomto bugu je krasne videt vyznam "masy jednotek", poprve jsem cucel ze ma falanga vazne ustupuje pred 5ti jednotkama tlacicimi se branou. Zdesil jsem se, ze jak se mi prvni jednotky dostanou do boku/zad, pak je to GG, a ono ne... AI si pokracuje dal (imho toto spravit, a hned to bude o necem jinem). -
-
Jo ten rekruting je fajn.... ale že 40 tahů nemuzu mit vic nez 3 armady... kdyz ovladas cca 20 mest je blbost... na zacatku muzes mit 3 armady a mas 1 mesto..... nevim proc bys nemohl nejakyho generala jmenovat... provincie se mi nelíběj. zbytečnost nad zbytečnost... taky jsem si řikal..hmm výnosy .. zajímavý... a po 40 nebo kolika tahách jsem zjistil že si mužu přidat jen jeden výnos... ok ... tak si je nedám všude... ale 1 navíc zase? jezis k cemu kdyz mam privincií treba 10-... to uz mi je u zadku jestli budu mit o jeden výnos víc nebo nic.
edit: ty vlajky sou taky peklo... ve městě kde jsou 3 .. jsem obsadil jednu.. a konec. Vyhrál jsem .. vše jsem dobyl... město je moje :D:D a co ty tisíce vojáků co na sebe skoro nenarazili... akorat sem prelez hradby... z tech sem strilel ... tak se půlka nechala postrilet... zbytek nekam zalez.. Super starověkká bitva *11* -
-
mozes mi napisat za aku frakciu hras ? pretoze hra by mala fungovat principom, cim mas vacsiu risu tym mozes mat viac armad, viac agentov.. tvoje cisla 20 miest, sa mi zdaju byt velke nato aby nenastal ziadny pokrok v tomto...kolko mas celych provincii ? mozno to zavisi od poctu celych provincii, ktore vlastnis..
..sam neviem, ale viem ze napr. pri hrani za rim dosiahnes ovela rychlejsieho postupu ako ked hras za svebov, alebo icenov ( sice je pravda ze za rim ovladas viac miest napociatku)...
ai funguje zlastne, to je pravda, no neviem ako funguje na vyssich obtiaznostiach (skus ju zvysit).. ja hram na normal.. a ver mi.. ze je pre mna peklo, ked utocia s vacsou armadou nez mam ja na neopevnene mesto a hrnu sa po vlajke.. 90% pripadov utocia z viacerych stran a je pre mna velky problem ubranit to..
ai bude stale ai a bude zavisla na inteligencii tych co ju tvorili .. to ze reaguje na vase akcie, primerane.. povazujem za pokrok v serii .... -
-
Hraju za sparťany... uz sem ta největší říše... ale neřeknu ti čísla přesně tože kdyz hodim autoload tak se to po chvilce sekne a spadne. Hraju (spíš hral sem) na legendary...takže jinej load nemam a prvně se mi rozšířila říše až když jsem dobyl v Africe asi 2 města. Předtim jsem už zabral : atheny, makedonii,pobřeží persie,naky 2 ostrovy a ty s kerejma je sparta od začátku . No trvalo to dlouho. no asi 15 měst... ted jak to prepocitavam :D Ty spartani maj silnou pěchotu už na začátku... jakmile jsem mel army 20.... tak jsem sni prochazel vsechno... za chvilku byli uplně zlaty a všechno no problemo... ani sem nemusel koumat žádný vojsko. Celou hru jen koumat technologii... a až pak jsem se dal na vojsko... mě taky stve... nez se dostanes timdle blbym zpusobem k zajimavejsim jednotkám... Jenze ty je stejne nepotrebujes tak proc to koumat? No čím se v tom víc štourám, tím víc to kritizuju...hruza :D
-
-
-
-
-
Tenhleten hate na Rome2 ani trochu nechápu. Hra mě hrozně baví, technické problémy nemám, AI je na very hard poměrně solidním soupeřem, zjednodušování sem si téměř nevšiml, spíš naopak a po pořádném opatchování se hra nepochybně stane klenotem celé série.
Tahle diskuze vypadá, jak pálení čarodějnic. -
-
Co je na tom k nepochopeni? Na rozdíl od tebe to prostě někomu nechodí, má technické problémy, AI mu přijde směšně jednoduchá, vadí mu systém victory pointů, nefunguje mu coop hra s kamarádem a proto píše negativní komentáře.
Kdyby ti lidé neměli technické potíže nebo jim nic nevadilo tak nic nepíšou.
Co je na tom k nepochopení? -
-
No, co je na tom k nepochopení? Co na tom je k nepochopení? C-o- j-e- n-a- t-o-m k- n-e-p-o-ch-o-p-e-n-í? Tak, co je na tom k nepochopení? Je na tom něco k nepochopení? Chápeme? Nechápeme? Je to k nepochopení? Není to k pochopení? Nemučte mě, nebrečte a zazpívejme si tu naši "Co je na tom k nepochopení?". Nechápu.
-
-
whooo,,,,,,co sis dal kamo *1* *1* *1*
-
-
presne tak *1* *1*
-
-
AI je na very hard poměrně solidním soupeřem-----solidnim souperem by mel bejt i na mensich stupnich obtiznosti!!!!a ne ze si jejich debilitu vnahradim jejich vetsi odolnosti *1*
-
a este jedna podotazecka,,,,,,kolik ti je a mas rad radsi arkadovejsi bo realnejsi pojeti bitev v RTS???
-
-
Hrál jsem všechny Total wary už od prvního Shoguna (s vynechávkami některých datadisků) a co se sestavy týče, rozjel sem to v pohodě na vyšší detaily na svym ntb acer aspire V3-571G...
A preferuju realistické pojetí bitev.. Reálnější pojetí bitev, než v TW sérii jsem ještě neobjevil (i když má k dokonalé realitě daleko, to se ví)...
-
-
dovol otázku(y):kolik TW si hral???jak dlouho hrajes tento KLENOT???jakou mas sestavu???
-
-
Mně se recenze líbí. Je dlouhá, je v ní spousta informací o hře, je vidět, že autora hra zajímá, hru pořádně hrál a má, co říct. Srovnejte to s některými jinými recenzemi tady i jinde.
-
Ahojte,
jak koukám, tak mám asi fakt štětí, protože hra mi nepadá ani nelaguje. Hraju to kombinací extra, ultra a velmi vysoké a zatím v pohodě :) jen když je velkej chlumec, tak se mi to spomalí, ale to je nejspíš tím, že nemám tak super grafiku.. A taky se vám stalo, že na mapě kampaně všechno plynulý, ale když ste větší, máte víc měst, více prozkoumanýho světa, tak se mi pohyby jednotek začali sekat.. né nějak hodně, není to nic, proč bych měl brečet, ale pohyb je sekanej :( přitom boj těch dvou vojáčků je zase plynulej, když někoho uplácím, vraždím atd tak je to taky v pohodě. To bude ale asi procákem ne? I když já mám "lepší" AMD Phenom II X6 3.2 Ghz, ale slyšel jsem, že prej to moc není pro AMD procáky, tak jestli je to tím nevím :( a jsem asi fakt šťístko, protože krom tohodle problému nemám naprosto žádnej. Asi je to jako hod mincí - buď a nebo :)
Jo a jinač stáhl jsem si dva mody - http://strategickehry.eu/rome-2/mody/ a to Radious (první verzy) a Close combat, ale ten Radious se mi zdá docela naprd. Ten boj trvá zase až moc dlouho a jednotky drží až moc přehnaně formace :( tzn. že když se ojuje ve prostřed řady, tak vojáčci na kraji jenom stojí a nikoho si nevšímají.. v původní verzy se alespoň účastnili boje, talže mě osobně tento mod moc nevyhovuje, ale to neznamená, že nebude všem :D -
-
Tak jak psal sam Radious,mod je teprve na zacatku vyvoje:-)
-
-
D_A_R: Jsem si taky říkal ne třeba to co si psal ty viz Hoplité a makedonská falanga (jednotky) ale třeba Germáni když vyplení Řím nebo podobné civilizované města ano tak třeba 10-20 tahu bída jako Barbaři kulturní šok a třeba po 20 tahu by mohli přijmout a naučit se Římsou technologii a architekturu a začali by stavět města. Legionář skloubený s barbarem a podobně.
Sice na tohle téma jsem se bavil několikrát ale přijde mě to hrozně odfláknutá hra divím se jak něco takového mají odvahu vydat. (námořní bitvy na které sem se fakt těšil -- konečně luxusní antické námořní bitvy a čekalo mě veliký zklamání jak je to odfláknuté.) ty námořní bitvy nesahají ostatním total war ani po nehty od nohou . -
-
S námořníma bitvama souhlousím, je to celkově odfláknutá hra a už mě došlo proč ukázali tak málo videí ze hry a to když ten jeden od nich představil germánský národ a že bude postupně hrát a ukazovat to ještě asi měsíc před vydáním tak prostě po týdnu nikde nic .. žádné video .. jen to jedno a teď už mi je vše jasné proč .....
-
-
Abych, ale zase nekřivdil, včera jsem si pěkně pařil za kartágo a hle, 4 bitvy chodily bez sekání úplně v pohodě. ALe pak si to zase řeklo NE a od 5. bitvy se to seká. Koukám, že CA vytvořilo něco, co je náladovější než ženský a bude s tím i víc problémů. *1* *1*
-
Když jsem tu asi před měsícem psal, že podle všech zveřejněných videí bitvy vypadají katastrofálně, naproto nerealisticky, super akčně, nikde se nedrží žádné formace atd., byl jsem označena za hatera a vyfasoval asi 20 mínusek.
Kde se stala chyba?... -
-
Tak nějak, před měsícem tu Smutný psal o jedné bitvě jak názorně ukazuje inteligenci nového AI, a já v několika odstavců v komentářích vysvětloval proč to video vůbec neukazuje inteligenci AI ale hloupost toho hráče, chytrolíci se hned tady sesypali na mě.
-