Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • a tady někdo řikal, že je? :D
  • 3....2....1...smích
  • s nevědomostí je to všude stejně, jsou části lidí, který tuší a pak části, kde jsou mimo :D nikdo není dokonalý mě ale v tomhle vždycky dostane, mám pak i pocit, že jsem možná i chytrej
  • Tak, ze by konecne opravdovy next-gen ? *3*
  • Ale jak by to pro USA patrioty s M4 u dveří vypadalo, kdyby jejich milášek vlastě patřil k Britům - nedej bože aby byl Brit. V každém národě se najdou imbecilové. A tím že jich je početně víc - tak jich taky mají víc. Stačí si na youtube najít kvízy ala nikdo není dokonalý....a nebo obrázky ze škol - posledně jsem se smál když na střední tam přiřazovali státy v Evropě :D Těžce jsem to nedával :D
  • s tim souhlasim :D
  • To jsem netvrdil, ale tam je právě to důležité - že se zajímá. Jejich školský systém má dost mezer, ale to ten náš taky. Když si tak vezmu do ruky moji kníhu do dějepisu - tak ji mám občas chuť spálit....
  • tak to je celkem logický...většina anglickejch kolonistů byla v armádě během sedmiletý války, myslim, že to není nic hříšnýho
  • No, právě já si myslím, že tento obraz středověku je již po nějakou dobu na ústupu. Samozřejmě, že středověk nebyl nejlepší doba na žití a jen úmrtnost novorozenců byla zhruba poloviční. Spíše je středověk nyní vnímán tak, že sice to bylo drsné místo, ale většina obyvatel prostě jen makala na poli nebo se zabývala řemeslem a skoro na nic jiného jim nezbýval čas. Představy o hrůzostrašném pánovi atd. jsou již minulostí. No a v neděli se lidé sešli v kostele, poklábosili, ale jinak po večerech chlastali hnusný pivo v hospodě. No a ve čtyřiceti šli pod drn :) Samozřejmě, za doby války to bylo něco jinýho, to byla ta pravá hrůza... *10*
  • Tak priemerny american, ktory sa nezaujima o historiu ma o americkej historii asi take znalosti ako priemerny cech alebo slovak, ktory sa nezaujima o historiu o husitoch. Len je nejak v mode tvrdit, ze vsetci americania su ignoranti a blbci, a nevedia nic o historii.
  • bože já napsal pyšný s měkkym i, za to se musim omluvit, než mě někdo ukřižuje hlavou dolů
  • Americké knihy k dějepisu - občas připomínají propagační letáky....Spíše než na historickou akurátnost je důležitější, že prostě USA jsou nejbožejší na světě a Washington byl klasa No.1 - a kolik z nich ani neví, že sloužil v anglické armádě a podílel se na vylidňování Indiánských osad....
  • D_A_R,
    problém je, že co bylo vynalezeno ve starověku, vůbec nemuselo být všeobecně známo či to mělo velmi regionální vliv, nebo se o tom jen všeobecně mluvilo, ale mělo to vliv menší. Řada vynálezů se nedostala dál než na dvorek vynálezců. Každý asi zná Pythagora a jeho větu. Ten týpek toho ale vynalezl a objevil daleko více, jen to jaksi moc nikoho nezajímalo. Některé jeho vynázely byly údajně objeveny v opisech z opisů z Alexandrijské knihovny. Takových bylo více. Třeba ty "počítače" ze starověku měly pramalý vliv na rozvoj civilizace a nevědělo by se o nich, kdyby se náhodou nenašly úlomky (a snad zase nějaké malby v opisu).

Stačí se podívat na naše techniky z ČVUT. Pokud nenajdou pro svůj projekt sponzora či investora, prostě zapadne. A to žijeme v moderní době kapitálu. Ve starověku to měli vynázleci ještě těžší a uchytilo se vesměs to, co nějak sloužilo k boji či obraně. Zbytek byl vesměs rarity. *3*
  • třeste se, teď tady jsou i experti na průzkumy znalostí američanů
  • bitva u Slavkova není americká historie *3*
  • S tím má problém i kdekdo v USA *3*
  • je to trochu přitažený za vlasy, dobře tady třeba většina mladejch lidí má tušení o americký historii, ale že by věděli víc, než američani, který jsou v některejch částech přímo pišný na svojí historii a učí se o tom už od základky? to fakt uber :D
  • S radosti souhlasim s tim obecnym povedomim, v tom jiste mame vyhodu. Ze byly hrady, mecovali se rytiri a tak. Ale prave se znalosti skutecnych detailu zivota ve stredoveku je to podle me zcela naopak. Lide maji v hlave naprosto mylny obraz ukrutneho utrpeni bojacnych lidi, kteri patnact hodin denne drou na panskem poli, slechtic jim za odmenu znasilni vsechny dcery, jen tak z legrace je zabije, a cirkev do toho vseho zakazuje lidem cist, psat, pocitat, kdo vi co jeste a upaluje je ostosest.
  • No hochu, to by jsi se divil.
  • tak to zas uber :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší