Přejít na výpis diskuzí
Týden života s PlayStation 4: obecné klady a zápory nové konzole
10.12.2013 | Jan Olejník
349 příspěvků
-
Obyč člověk si koupí konzoli při launchi?
Diví se že při launchi je málo her?
Zajímavej člověk... že ho pozdravuju. -
Ok, díky.
-
To je port hry pro pc a ja bych ho zaradil do kategorie her vyvijenych pro pc. Doplnuje se tam nove ovladani, nove grafácke efekty, uzivatelske nastaveni, lepsi textury a podobne.
I pokud se na tom neshodnem, konzole nemohou za to, ze pc ma slabou vlastni produkci oproti minulosti. Ostatne zavislostpc platvormy na konzolovych hrach je jeden z mych argumentu dokladajici slabost a upadek pc herni platformy.
A navzdory tomu vsemu, pc porad jeste ma zbytky vlastni exkluzivni produkce, tak proc se ten nextgen vyrazne neprojevuje alespon na ni? Ja k tomu davam vysvetleni uz dlouho. PC produkci neomezuje vlastni hw ani hw konzoli, ale ekonomicke limity, protoze tvorba komercnich her je v prvni rade byznys a ten se musi vyplacet. -
Pro me je na hrani behem cesty lepsi handheld. Kdyz jsem jezdil do Prahy autobusem, tak s notebookem jsem se na kreslo neméhl poradne vejit a na hrani s mysi to uz vubec nebylo pouzitelne.
-
má optiku a nebo audio výstup přímo z dualshocku ;)
-
Ne.
-
Je to až neuvěřitelné, ale jako letitý PC hráč jsem si nedávno koupil PS3 a na gamepad (Dualshock) jsem si zvykl, cca za pár hodin. Takže gamepad není vůbec omezení, naopak některé hry se s tím hrají vcelku parádně. A to i FPS. :)
-
Nezapletam, ale beru to tak, ze ses v tom ztratil ty sam a pochopil to kdo vi jak. Je absurdni, abys jen opakoval to, co jsem napsal ja sam. Jsem rad, ze jsme se shodli, ze prvni komercni hry byly na hernich automatech a ze jsi mlcenim presel, ze do domacnosti komercni hry prinesly konzole. Mas k tomu jeste neco věcného a nebo to s timto muzeme ukoncit?
-
To mi je jasný, ale HDMI nepřipojím do aktivní repro soustavy, např Genius 6000. Zjistím jinde jestli má aspoň optický výstup.
-
Daj se tam spustit hry původně pro PS3?
-
To je pro me vyhoda. A jestli nekdo nema rad gamepady, nemel by si kupovat konzoli vubec.
-
Nejsou to stejne sluzby, pro me ma konzole prinos i kdyz mam i nekolik pc a jeste tablet (drazsi nez konzole), takze ta konzole se v tom ztrati.
-
To je pravda, pc je multifunkcni nastroj, toje vyhoda i nevyhoda zaroven, ma to sva pozitiva i negativa. Vyuziti nema smer, ale efektivita vyuziti vykonu hardware je vyssi u konzole. To jsi ale asi nemyslel, ze? Flexibilita vyuziti pc je pak žase ve prospech pc. Kazde ma to svoje, jen se mi zda, ze nekteri pc uzivatele odmitaji konzolim priznat byt jednu jedinou minimalni vyhodu. Je mi zahadou proc, mysli si snad, ze se proto prestanou konzole prodavat?
-
a má to dolby didžitl?
-
Já teď hraju Assetto Corsa na klávesnici. A docela obstojně, pokud máš dobrou herní klávesnici se slušnou citlivostí a stiskem, závodní hry se dají hrát v pohodě a na gamepadu to není o moc lepší (ve Forze mám něco naježděno), i tak gamepad za pá stovek můžeš připojit, je to možnost volby, podstatný rozdíl je až na volantu.
-
Vsetci tu pisu strategie sa nedaju hrat na gamepade to je asi taka pravda ako Hrat Racing a sportove hry na pc polka ludi ma na tieto hry pri pc Gamepad lebo sa to hraje blbo na klaveska a tak extra specialna mys tak sa dala hrat fifa 11 s mysou kolko vas ju hralo s mysou,ked ju tak obhajujete
-
Rekl bych, ze podobne, jak si 3D hry dnes zahraju na 3D plazme.
-
A omezenost na gamepad.
-
Vystup je v hdmi.
-
To bude tim, ze je to obycejny clovek a kupoval to bez rozmyslu. Tezko rict,co vic ocekaval. Osobne to vidim jako jeste horsi, nejen ze to zatim nic noveho (az na par her a par vychytavek) neprinasi, protoze celkova uzitna hodnota PS4 je nizsi nez PS3. Obycejni lide by si PS4 meli kupovat az tak za rok. Ted je to spis zalezitost pro fandy a early adopters, kterym se libi, co Sony dela a kam smeruje a chteji ji podporit. Ale AC4 si zrovna na PS4 muzes zahrat taky, kdyz prekousnes jeji vyssi cenu.