Přejít na výpis diskuzí
Týden života s PlayStation 4: obecné klady a zápory nové konzole
10.12.2013 | Jan Olejník
349 příspěvků
-
PC ve forme notebooku se nosi bezne, casteji nez konzole. Argument prenosnosti konzole je marginalni. Konzole je designovana jako zarizeni k tv do obyvaku, ne jako prenosne zarizeni.
-
Vyber her na PS+ je takovy, ze se velmi casto trefuje do vkusu spousty lidi. U nekoho takcasto, ze ani nema potrebu kupovat jeste neco jineho.
I ja kupuju mene her nez driv, zhruba tak ctvrtinu puvodniho mnozstvi, protoze se mi mnohokrat stalo, ze na ps+ byla zdarma hra, kterou jsem si koupil do zasoby a jeste ji nehral. Ted uz jen kupuji jen to, co chci hned hrat, prestal jsem kupovat hry do zasoby a vyplaci se mi to.
Z meho pohledu na tom musi Sony tezce tratit, u me tim prichazi minimalne o 15 tisic Kc rocne. -
Next gen jen a pouze názvem!
Konzolisté dostali průměrně silný výpočetní stroj vyladěný ukázat to nejlepší v rámci možností.
Pro PC hráče teprve next gen příjde. (Herní boom brzdili starší a méně výkonné konzole, tato brza bude alespoň nachvíli odlehčená). *5* -
nebo si brát konzoli do tasky a televizi hodit na zada :D
-
Nepouzivas webove psn? Prihlas se do nej a uvidis, ze v ramci jednoho uctu mas pristup ke vsem hram, pro ps3, ps4, ps vitu i psp. Jestli mas ps+, pak uz ted si muzes zdarma "koupit" ps4 hry, ktere jsou v instant game collections. To vse v ramci jednoho uctu.
-
On někdo tvrdí če CPU nebude stačit? To slyším prvně. Řekl bych že COP je jako jediné v pořádku. To GPU část stojí za nic, nebojím se říct že je přímo směšná :D
-
To je dost relativni. Ja si PS3 poridil v roce 2010, kdy uz jeji hardware byl prekonan. Poridil jsem si ji do obyvaku jako multimedialná zarizeni, v te dobe to byl vyhodny a kvalitni blu ray prehravac, s vlastnám diskem, dlna a tak. Ze bych na tom zacal hrat a prestal na pc jsem ani neuvazoval, natoz planoval. Ale ani jsem nemel vuci konzolim predsudky. Cely zivot me mijely. Nez se rok sesel s rokem, vsechny multiplatformy jsem zacal kupovat na PS3. PS3 ma hardware slabsi, ale nepohorsil jsem si, naopak polepsil. Zase me zacalo bavit hrat hry, na konzoli je to prome zabavnejsi. A ze jsem si v tom prvnim roce koupil nekolik her na pc i konzoli, abych mel srovnani. A o zabavu jde pri hrani snad predevsim, ne? Tuhle zkusenost ma vice lidi. Tim chci rict, ze podle popisu hardware nepoznas nic. Stejne jako podke popisu nepoznas, ktery automobil ci motorka ti vic snedne a bude pro tebe radost ji ridit. O tom vyznamne rozhoduji i jine veci, nez hw specifikace. Na pc hraju stale, ale jen jeho exkluzivity, retro a predevsim nejvetsi silu pc vidim v jeho indie scene.
-
Dementko je ten, kdo tvrdi ze TDi te taky odveze a proto je stejny jak RS4. Jinak co znamena "je vetsi" a "je mensi" se uci ve skolce, pokud tam v madarsku neco takovyho mate. *15*
-
Je to malo, mel jsi tech kladnych bodu ke konzoli napsat vic. Myslim ze ne kazdy je zna. Ostatne, nekteri upiraji konzolim i tu nizkou porizovaci cenu.
-
Nextgen je proste dalsi generace, nic vic, nic min. U nove generace se da ocekavat jisty technologicky posun, ale neho vyuziti zalezi na vyvojarich a predevsim hracich. A hraci zas nejak prevratne zmeny nechteji, ekonomicky podporuji spis nekolikata pokracovani toho sameho, nez nove znacky, natoz uplne nove hry. Od kvantitativniho narustu necekej prilis vysoky kvalitativni posun. Ostatne, vem si temer 20 let stary system shock a dnesni hry, kam se posunuly? Jedine vyznamne zmeny do her prinesly uplne nove technologie, internet a pohybove ovladani (o ktere je spis mensi zajem). Kvantitativni narust prinasel predevsim zvyseni nakladu na vyvoj her, ktery pusobi naopak konsolidacne, tedy prevazne negativne.
-
Prirovnavat APU PS4 k atomu je hloupe. Spolecne maji pouze to, ze jde o procesory s nizkou spotrebou. Architekturou, pouzitymi technologiemi nebo vykonem jsou zasadne odlisne. Vem si jenom jejich graficke jadro - prirovnavas meloun k hrasku, oboji je zelene a kulate.
-
Zapominas, ze rust vykonu pc take zpomalil. To je z rady duvodu nevyhnutelny jev. Vykon nemuze vecne rust linearne. Vykon PS4 je 10x vyssi, ram je 16x vetsi oproti predchudci. To je slusny pokrok.
-
Tak jednoduche to neni, bez TV se s konzoli muzes jit akorat tak klouzat.Tzn, ze "vsude" je akorat tam,kde je TV. V tomhle urcite nemuzou konurovat notebookum.
-
Prvni komercni hry se objevily na automatech.
-
PS+ nestoji 180 Kc mesicne. Rocni predplatne je 1300 Kc. V nejhorsim pripade tak stoji 110 Kc mesicne. Ale kazdorocne byvaji slevy, kdy jde rocni predplatne poridit pod 1000 Kc a da se platit kopony, kdy kupon v hodnote 1000 Kc se da poridit za 900 Kc. Takze me osobne stoji PS+ mesicne pod 75 Kc. Dícela rozdil oproti 180 Kc úvadenych v clanku.
-
PC i konzole sú zariadenia podliehajúce vývoju, osobné počítače sú univerzálne zariadenia určené aj na hranie hier ... prvé hry sa objavili na počítačoch, nie na konzolách. A rovnako to že konzola bola vyvinutá iba na hranie hier dnes už neplatí, kedže slúži aj ako mediálne centrum.
-
http://www.youtube.com/watch?v=I4Tm9xEoeiM
celkem racha *5*
a na iOS uz to chvili existuje... -
Já jsem zvědavej jak budou vypadat na konci příštího roku hry na tablety a mobily.
-
PC nebolo vyvinute na hranie, ale velky vyvin zazilo prave kvoli hram. Atari/Sega/Nintendo si s Pc velmi nekonkurovali. Na tychto platformach prevazovali ine zanre. Herny priemysel dos*al (unifikoval) az s prichod $ony a nasledna reakcia M$.
-
Budu musiet vydrzat este dlhsie. $ony a M$ investovali do kampani najviac v historii.