Přejít na výpis diskuzí
Úspěch na Kickstarteru umožní další vývoj RPG Kingdom Come
24.1.2014 | Adam Homola
533 příspěvků
-
Moc jim to přeju a přiznejte se , kolik je tu mezi vámi baronů?
Taky si myslim že milion daj určitě, ale přál bych jim co nejvíc a doufám že budou mít dobrý streatch goals. -
-
já
-
-
ten meč k nejdražší edici je zajímavej bonus
-
-
Meč dostanou i Emperoři nebo Wenzel der faule
-
Uvidíme jestli se najde takový fanda a zainvestuje do nich 5000 £ *1*
-
-
Tak když jim tam Chris Robertson backnul Popa chvilku po spuštění, tak IMHO by jim klidně dal i toho Sainta kdyby tam byl už od začátku.
-
-
-
Akokolvek mi je ten bradaty fuzaty pan nesympaticky (a hlavne teda jeho vyroky), jeho novinka vyzera naozaj skvelo - mile rad som prispel *3* .
-
Rozumiem, ze narod Cesky je hrdy na taketo dielo. A sam musi muznat, ze to vyzera fajn. Tiez som vsak uz volaco zazil a videl, viem ako to v hernom svete bezi, a myslim si, ze dotiahnutie vsetkych nalezitosti, ktore boli slubene, by mal aj velky tim pracujuci na AAA problem dosiahnut. Na jednej strane je tu velky potencial, velke sluby, na tej druhej strach z bugov, nedotiahnutia jednotlivych mechanizmov do konca, nudy, sterlity a pod.
-
-
bugy.... pratele ty mne nikdy nejak extra nevadily. Hral jsem fakt desitky a desitky a desitky her. Furt ze Stalker je plnej bugu.... tak hraju 3x Stalkera a jo byly tam ale uplne v pohode. 1x za 8 hodin nejakej load a fertyk. Proste pohoda. Vim, ze lidi jsou na to strasne haklivi. Nebo ze tam v rohu se vznasi zidlicka.... nezajem. Pokropim saprem a jdu dal. Neco nejde rozflakat, tak to zase pokropim a jdu dal. Komu vadi sem tam si loadnout a nejakej problem obejit, tak u takove hry je asi lepsi si pockat nejakej ten mesic dva a az to prochodi tisic lidi krizem krazem, tak to bude opraveny, ale do te doby ani 100 testru nema sanci vsechno zkontrolovat. Verim, ze slovo bug se bude hodne sklonovat, tak se nenechejme otravit. Viz ted wasteland, kterej nikdo nikomu nenuti, ale uz se baguje.....
-
Jo Vávra ani my to nevíme a tak přichází mudrc z východu, aby nám předal toto poselství. *7*
-
-
Lool.. Tak to si mu dal :-) ale tie ďalšie narazky si si uz mohol odpustit
-
Nie som z Vychodu. A tvoje lacne narazky na neutralne formulovany komentar na mna dojem neurobili. Skus rozumne reagovat, alebo nepis vobec.
-
-
Ty nejseš z východu? A to jako mám obíhat celou planetu když chci cestovat na slovensko nebo co? Jinak buď optimista, pohnojit se pochopitelně může cokoliv.
-
-
* , ale pohnojit se pochopitelně může cokoliv.
-
-
Podle mě je úplně zbytečný psát něco naprosto jasnýho, co si napsal ty. Si představ, že co si napsal, je si každý vědom. To není nic objevného. Nejsi z východu? Kde je Slovensko? Nebo další naplavenina?
-
-
Nie som zo Slovenska. Napisal som len svoje obavy. Myslim, ze ta diskusia je tu na to.
-
-
-
-
-
Slabe goaly... Keby suma nepresiahla 400k tak by bola hra bez hudby? Lol... A to hranie za postavu zeny je uplny fail.. Co nove do hratelnosti to prinesie? Nove kuzla? Nove schopnosti? Na to ze to bude realisticka hra si viem predstaviť zivo ze tie pasaze budu krokom spat a budu len otravovať a zdržiavať hraca od vyvoja hlavnej postavy
-
-
Hraní za ženu bude mít extra kampaň s jiným příběhem. Nechci tu spoilerovat, ale tvou postavu prodá otec ve dvanácti letech za několik kusů dobytka na což bude následovat minihra, jejímž cílem bude zasunout do pochvy. *1* No a v následujících kapitolách se bude uklízet, vařit, rodit a všelijak jinak starat o chod domácnosti (rozumněj farmy). Vyvrcholením příběhu bude jediná bojová pasáž, kdy bude hlavní hrdinka vlastním životem bránit své syny aby je neodvlekli do boje.
Samozřejmě, tato kampaň vyjde jako DLC a bude prequelem ke hře za muže. *3*
EDIT: Komplexnost hry bude samozřejmě znát i tady. Když neklapne vyjednávání v obchodě a nebudeš chtít hrát minihru i s řezníkem, tak ti zdraží maso. Složité výpočty modelu počasí se projeví na úrodě. Když si nedáš pozor, můžeš na plotně připálit jídlo, za což dostaneš přes držku od muže, když se vrátí domů. No a v neposlední řadě je tu spousta možností jak ovlivnit příběh, protože "Za každým velkým mužem stojí velká žena." -
-
hm..tak to beriem, vyzera to skutocne skvele! :)
-
-
Tak holky si rády vyberou hru za ženskou postavu, ne? A hodně chlapů taky, aby bylo na co koukat. Tak v čem je problém?
-
-
Ono si ale nepůjde "vybrat" ženskou postavu, hra za ní bude jen jako nějaký tutorial a celou hru pak stejně budeš hrát za chlapa. A vzhledem k tomu, že hra je z pohledu první osoby, tak ke koukání toho taky moc nebude.
-
V tom, že chudé venkovanky ve středověku moc velkou úlohu nehrály. Šanci nějak se prosadit měly tak maximálně šlechtičny.
-
-
Zalezi jak bude spracovan system hry jako takove. V pripade urcitych povolani se mohli prosadit velmi dobre i zeny (zlodeji, vrazy/prostitutky). Dokazal bych si predstavit ze za tech stotisic by mohli vytvorit specialni povolani pro zeny ktere by diky nemu mohli byt pro realisticnost odlisny gameplay. Ale to jsou spis spekulace (nebo spis sny o hrach :D )
Ale snazim se tim rict ze osobne bych prostor nasel :)
-
-
-
Kouzla? Tys trošku nepohopil o čem to je *1*
-
-
ale pochopil :PP ...prave kvoli tomu som na to narazal kedze hra bude realisticka bez nich, bez nejakych specialnych schopnosti tak to co hranie za zenu prinesie do hry? fakt sa uprimne pytam
-
-
kozy a o to vsem jde:D
-
-
ano kozy ...tych si teda uzijes v pohlade z prvej osoby ....
-
-
v některých hrách ses mohl dívat na prsa i z prvního pohledu, napadá mě ted jenom jurasic park tresspaser ale stopro je jích víc
-
-
-
-
Se těším na tu vyšperkovanou mapu, která bude udělána do detailu.
.... 10hodin playtime , rozloha - 1km^2 -
-
Myslíš těch 10km čtverečních a 30h na Aktu I a 70h na všech Aktech ? Fakt, vykašli se na to, člověk neví jestli se má smát tvojí demenci, litovat tě nebo tě ignorovat. Přejmenuj se na internetový odpad, to ti bude sedět víc.
-
-
Kde beres tu jistotu? Kde vsichni berete tu jistotu. Nekdo neco rekne a hned je to proste pravda? Budu tomu verit , az vyjde rozumny gameplay.
-
-
-
-
-
Tak co, už programujou ty kouzla? Pokud tam nebudou pořádý firebally a kulervoucí draci, tak to hrát nebudu.
-
-
Budeš nám tam chybět.
-
-
Na druhou stranu drak, kterej by jako útok místo chrlení ohně rval koule, by mohl bejt zajímavej :-D.
-
Nebude ....
-
-
-
až mám skoro nutkání jim přispět, abych byl toho našeho českýho zázraku součástí :D
ale pětikilo za něco, co vůbec nevím, co bude? spíš Skyrim, Dragon Age nebo Witcher? dvě z těchhle tří her mě totálně nebavily... -
-
Tak můžeš jim přispět jenom ty 3 libry a bude z tebe sedlák. To zas není tak moc, 3 - 4 piva v hospodě. *15*
-
-
Btw ty názvy mají taky vtipně. Sedlák apod.. Si řekneš přece nebude podělanej sedlák a když je tam tolik rytířů apod.
-
-
Co rytířů, ale kolik tam je císařů a papežů! Dokonce i králů Václavů IV. (Wenzel der faule) je tam sedm! *15*
-
-
Nj ale na největší borce se zatím čeká.
-
-
To mi připomnělo hlášku z Hidden & Dangerous 2 - "Ten pravej provoz tu teprve čekám" *15*
-
-
-
-
-
To říká ve videu. Inspirace příběhem Zaklínače, volností Skyrmimu a zasazením Mound and Blade.
Tedy asi nejasné dobro zlo jako v zaklínači a nejasné následky questů a různé propojení konspiracemi apod. Například Zaklínač 2. Tam měli dobře uděláno. Nebylo lehké najít kdo koho manipulovat apod...
Zase jsi tam nemohl běhat jak se to za chce a to jde ve Skyrimu. atd. -
Tak můžeš dát klidně méně, aby si byl u toho, aby si pak někdy za 50 let mohl říci vnukům, že si byl u toho. *3*
-
-
And something for the CZ fans: Český dabing je něco, co bychom určitě strašně rádi udělali. Vzhledem k rozsahu RPG je to ovšem velmi složitá a nákladná záležitost, rozsahem větší než i třeba taková Mafia. Neradi bychom zároveň nechávali dabing čistě na externí firmě/lokálním distributorovi, protože to většinou nedopadá úplně dobře. Takže teď můžeme na 100% slíbit titulky a uděláme maximum pro to aby český dabing byl, ale nemůžeme to na 100% zaručit, obzvlášť například zároveň s anglickou verzí.
-
-
Já bych to viděl na nějakou domácí sbírku oddělenou od té globální na kickstarteru.
-
-
Nemusí být domácí, ale kdyby to do Stretch goals přidali šikovně, tak by to ani ostatním nijak nevadilo...
800,000 - Polský dabing + nějaký in-game obsah
900,000 - Český dabing + nějaký in-game obsah
1,000,000 - Ruský dabing + nějaký in-game obsah
1,100,000 - *****
1,250,000 - Multiplayer arénu / Duely
Tímto by přilákali strašně moc hráčů Čechy, Slováky, Poláky a lidi z bývalého Sovietského svazu.
Tím multiplayerem by nalákali ještě víc lidí a zároveň by to neovlivnilo hru v nějakém špatném směru, bylo by to separátní jen v nějaké "speciální aréně"...
Ten počet lidí které by to přilákalo by byl tak obrovský, že by to měli za týden vybráno... -
-
To jako myslíš, že nějaký Amíci budou dávat prachy na to, aby byl i Polský nebo Český dabing. Finančně se jim to určitě nevyplatí, jediný důvod proč by to tam měli dát je patriotismus. Protože když už k*rva dělám hru z české historie, tak by byla škoda, kdyby nebyla v češtině. To je asi jediný důvod. A MP ať tam nedávají. Na to tu máme všechny ty War of the Roses, Chivalry a Mount and Bladey...
-
LOL, Warhorse chce ale oslovit co největší skupinu lidí, ne jenom nějaký poláky, rusáky apod.
Proto je hra v základu v angličtině ( nejrozšířenější jazyk ). Jdi si dát sprchu polskej dabbingu. -
Ta poslední věta, to jsou odvážná slova. Jenže multiplayer by právě, jak si řekl, musel být jen souboj v nějaké aréně = asi tak jedno procento z celé hry. Navíc to, co dobře funguje v singlu nemusí tak dobře fungovat v multiplayeru. Osobně jsem úplně proti nějaké multiplayer implementaci. Zbytečnost kvůli které by si museli platit kvalitní servery a stejnak by to byla zábava pro mizivé procento hráčů. Co se dabingu týče, tak by to spíš mělo být v celém balíku. Český / Polský / Ruský. Každý stretch goal by měl motivovat co největší skupinu lidí, ne jen jeden národ. A i když existují fajnšmekři, kteří sice česky neumí, ale rádi si poslechnou dabing v originálním znění s titulky, těchto lidí je zanedbatelný počet a Češi samotní 100 000 dohromady nedají.
-
-
Ten jejich soubojový systém vypadá docela zajímavě a bylo by zajímavé zkusit si zašermovat s živým člověkem.
S těmi servery je problém. Šlo by to udělat normálně tak, že by Warhorse akorát vydal serverového daemona a lidi by si to museli hostovat sami. Nebo to dát třeba jen přes LAN. Škoda jen, že v dnešní době jsou tyto metody už tak trochu out. Což je vlastně škoda.
-
-
Tohle je nesmysl to takto dělat. To jsou věci, co nepřilákají peníze na to, aby se splnila daná částka. A hlavně žádné MP.....
-
-
Nesouhlasim, takový Chivalry je sice hrozná blbost trpící enginem, ale návvyková. Takže já bych za nějaké jednoduché areny pro MP byl moc rád.
-
-
CryEngine není moc dobrý na multiplayer a investovat tolik peněz do dabingu je blbost. Rusům může být jedno, že bude hra anglicky a český dabing se nevyplatí.
-
Soubojovej systém v Chivalry, pokud vím, nestojí na nějaké zásadní herní mechanice. Je to v podstatě FPS na blízko, nebo se mýlím?
-
To je sice možné, ale Chivalry je takto přímo stavěná na MP. Toto je SP RPG, kde by stálo další peníze udržování servrů pro pár nadšenců.
-
-
-
-
-
-
Doporučuje se jinak podívat na dnešní Re-play na ten rozhovor s Vávrou. Jsou tam zajímavé a dopňující informace+pár nových ukázek ze hry.
-
-
Jen skoda, ze RIP-FAIL to bude mit na jejich strankach az za tyden (pro ty, co to dneska nestihli). Do te doby na to bud zapomenu, nebo se vse dozvim na internetu.
-
-
Pořad opakují někdy po druhé hodině ranní. Ale to asi uvidí málokdo. *15* *3*
-
-
-
hezká práce a spolupráce lidi....škoda že za tim projektem stojí člověk co dokáže hanět jiné hry a své ještě nemá hotové.
-
-
Radši yb si za tím viděl člověka, který miluje každou kravinu v každé hře světa? No to nevím kam by se s vývojem dostal *1*
-
-
já ne já si ho nemůžu vážit když se presentuje jako kritik jiných her
-
já ne já si ho nemůžu vážit když se presentuje jako kritik jiných her
-
-
To "hanenie" sice v tej forme ktorej to prezentoval pan Vavra nebolo uplne korektne a idealne, ale v podstate mal v tych bodoch uplnu pravdu. Treba si danu vec trosku upustit od tela aby to clovek mohol objektivne zhodnotit. Sice skyrim mam rad, ale jeho plytkost v mnoho veciach sa popriet neda.
Ja len dufam, ze tento projekt bude dotiahnuty do uspesneho konca. Kedze myslienka, spracovanie a pristup autorov k tematike sa mi nadmieru pozdava. Dufam, ze "extra" peniaze z kickstarteru tiez dopomozu k rychlejsiemu vyvoju. To ale musi byt velka cast preinvestovana do teamu a do jeho expanzie. Nech to tu mame cim skor :D -
Ehm? Vávra už pár her před "haněním jiných her" udělal.
-