Přejít na výpis diskuzí
Valve připravuje několik modelů Steam hardwaru, 300 prototypů rozešle testerům už letos
25.9.2013 | Petr Poláček
256 příspěvků
-
Dobre, tu jsem premyslel zda dopsat o vlakno nize ... ale to mas zas jenom titul navic k tem trem co jsem jmenoval
-
Dobre, ale tady nejde jenom o DX a .NET a MS Visual Studio a ja nevim o jake jine ovladace ktere PC Hry pouzivaji. Muzu souhlasit ze treba maji zpusob jak to obejit (a vazne se tesim na to jak to udelaji a chci to videt v chodu), ale ikdyz tohle vsechno prekonaji, tak porad je ve hre to ze budes muset delat 4 verze hry, pripadne s tim pri vyvoji pocitat a v tom pripade to ztraci smysl, jelikoz podle vseho tvuj Steam bude na SOS a proc bych delal platformu navic, kdyz mi staci to vydat na PC
-
možná by neškodilo si zjistit, o čem je řeč. tady nejde o žádný nový OS jako takový, tedy že by měly být hry jen pro něj. to by bylo valve proti sobě. jde prostě o linux a ten už tu nějaký pátek je, jen ho většina hráčů přehlíží, protože je pro ně stále nezajímavý. no a to se právě valve snaží změnit. a mimochodem nikde nepadlo ani slovo pro to, že ty hry nebudou fungovat na windowsech... ty máš například snad něco proti unity? nějak tě to omezuje?
-
Třeba serie X od Egosoftu bezi i na linuxu, coz je pomerne graficky i obsahove povedena hra, vlastne nejlepší ve svém zanru.
-
Ano ja vim testera ;) Ti jsou vzdy nejvetsi odbornici z celeho vyvojoveho teamu ;)
-
Delal jsem na Mafii 2 a Topspinu 4, takze o tom neco vim ;)
Za dalsi, to co udelala nVidia je logicky krok vzhledem k tomu ze ji vysachovali z konzoli. Jaky to ovsem bude mit realny dopad je vsak ve hvezdach.
A jinak plati co psal Erien -
Ano take jsem dokazal ... nic. Avsak ja se navazim do nej ne do lidi co maji velke vysledky a co se snazi herni prumysl nekam posunout. Proto je tvuj dotaz na me naprosto zbytecny ja totiz sve vedomosti nesrovnavam s Valve o cemz je ma reakce. Navic pokud clovek ktery jak sam rika se pohybuje v IT vypusti takovou perlu ze by melo Valve donutit M$ aby uvolnilo DX pro linux jinak nemaji sanci je u me mimo, protoze uplne kazdemu v IT musi byt jasne ze to se nestane takze Valve ocividne s DX nepocita. Tudiz stale si trvam na svem ze jeho prispevek jsou zvratky. Nic osobniho
-
Nezapominej ze musis pocitat s tim ze by jsi tedy vyvyjel na 4 platformy. Dovedes si predstavit jak to bude finance narocne?
Jiste dnes uz jsou nove konzole vlastne PC v krabicce a tedy port z jednoho na druhou nebude tak narocny, ale i tak to bude stat cas a optimalizace, coz jsou penize a pokud nove SOS je vlastne nastavba Steamu, tak proc to delat kdyz ti staci to udelat pro PC? -
Ale mne bezi hry na Windows v pohode. Proc bych proboha menil vyzkouseny system, ktery se da pouzit i na jine veci nez na hry za neco, co mi prinese kolik, +5 FPS?
-
Hmm..a za chvili prijde EA se svým OS a pak někdo další, a nakonec budeme mit doma pet pocitacu z jinym OS protože na kazdem pobezi jina hra, sorry ale mit jen jeden systém na hry mi prijde daleko lepsi, i když jsou to Windows..
Valve nam nabízí něco, co uz všichni davno mame.. -
A ty si vazne myslis, ze by valve do neceho takoveho sli, kdyby nebyli schopni nejakym zpusobem dostat na svou novou platformu velke hry? To by bylo od nich velmi potesile, kdyby mela zivotaschopnost jejich platformy zaviset pouze na indie hrach. *3*
-
vzhledem k tomu, jakým směrem se ubírá vývoj windows, tak ve skutečnosti potřebuje. není to zjevné teď, ale v budoucnu se to bude hodit... a valve to mimochodem dělá i proto, aby zůstal na trhu, ono v microsoftu by za chvíli někomu mohlo dojít, že může steam vyšachovat...
-
Half Life 2, chces si ho zahrat? Musis mit steam.
Hlaf Life 3, budes si ho chtit zahrat? Musis mit SOS.
Na pana Newella pozor, umi si prosadit sve a tvarit se ze dela vse pro takzvanou otevřenou pklatformu, je třeba si uvědomit..ZE NIKDO, ale opravdu nikdo SOS a věci s nim spojene nepotrebuje. -
A cos dokázal ty? Má jiný názor,a to že je k tomu projektu skeptický ti nedává pravo mu nadávát. Tak buď diskutuj slušně, nebo odpal na nadávky nikdo zvědavý není
-
Samo, jako argument proti domnělému monopolu DX to stačí bohatě.
-
A teď tu o karkulce *1*
-
Jo ty ses ten pravej odbornik ;) Co jsi kdy dokazal a co jsi kdy vyvinul? Programoval jsi nekdy nejaky multiplatformni titul? Vis ty vubec neco? Nebo umis jen blbe kecat? To jako myslis ze lide z Valve jsou neschopni a neumi si spocitat riziko? Pokud chces dnes uspet musis prijit s odvaznym planem a to urcite ve valve vedi. Navic kdy jindy kdyz ne ted pri nastupu novych konzoli kdy je trh roztristen, kdy M$ jen aby co nejvice vydelaval tak podminil kazde novejsi DX novou verzi systemu. Navic uz z toho ze nvidia prohlasila ze pujde vstric open source driverum pro linux neco znamena, asi take vidi ze by to mohlo jit timto smerem. Nemluve o potencialu AMD Mantle. Takze prosim te priste radsi drz hubu a usetri nas tech tvych zvratku.
-
Ja nerikam ze je to marny projekt, jen ze to nebude takove jak si predstavuji vsichni tady, jelikoz si na tom vetsinu tech velkych her proste lidi nezahraji
Ale kdo vi ... rad se necham mile prekvapit a rozhodne si na to reseni pockam jelikoz mne to profesne zajima :) -
No jo, X360 to dělá snad podobně co se týká přímého přístupu k HW. Ale pointa byla, že bez DX to jde, Sony samozřejmě nebude na svou (už totálně) uzavřenou konzoli používat obecné a otevřené API jako OpenGL(/CL/AL) :) . Tak uvidíme, s čím se vytasí Valve, páč oni podle mě taky nepojedou jen tak.
-
Jo ja ti verim, ale ja rikam ze se mi nelibi. Proste mi prijde skaredej stejne jako Cryengine presvicenej, to byla subjektivni poznamka k tomu ze by mne pekne sralo kdyby ho zacli vsichni pouzivat