Přejít na výpis diskuzí
Vánoční výprodeje na Steamu zařídily nové maximum počtu současně připojených uživatelů
3.1.2015 | Petr Poláček
193 příspěvků
-
coje to ta dota? neni to takovej ten vodpad nejakej ten mod do warcraftu? voni podle toho udelali full hru? to nekdo hraje?
-
Tak az tam stravis nejakou tu stovku hodin, tak nazor zmenis. Dota je super ,byt posledni updaty sou nic moc. Tenhle nazor co pises ty, pisou vetsinou lidi co jim Dota nejde a dostavaji furt na zadek, tak ju aspon poplivou. Mej se:-)
-
Však v pohodě, já to beru. Pokud PC komunita hraje takovéto hry, tak s tím nemám nejmenší problém. Avšak můj názor je, že jde pouze o výblitek, u kterýho si ,hráči' musí namlouvat, že jde o hru na přemýšlení s nutností mít minimálně high skill úroveň a přitom je to jen přebarvičkovaná, nepřehledná klikačka s herní náplní čokoládového vrutu.
-
Podle mě všechno zůstane vedle sebe, tak jak je. PC bude existovat ještě hodně dlouho (kvůli práci či škole má PC prostě každý), a dokud existovat bude, budou na něj vycházet hry.
Na druhou stranu i konzole rozšiřují svoje funkce a ačkoliv hry jsou pořád to hlavní, proč si je lidi kupují, budou se imho dál funkcionalizovat. A jak píše kolega nade mnou, rozdíly mezi PC a konzolemi se budou postupně smývat.
Přesto si nemyslím, že by se karta v prospěch jedné nebo druhé platformy obracela. Situace se podle mě v nejbližších 10-15 letech nezmění - budou vycházet hry na PC, budou vycházet hry na konzole a ortodoxní PCkaři s ortodoxními konzolisty si pořád půjdou po krku. Těžko říct, jestli nějakou změnu přinese steambox.
Co se týká hráčů, tak stejně půjde i nadále hlavně o exkluzivky. Pro mě samotného je primární platformou PC, kterému dávám přednost (byť i na něm hraji spoustu her na gamepadu), ale už dávno jsem vytáhl hlavu z prdele, abych si koupil PS3 a zahrál si Uncharted, Red dead redemption a hromadu dalších pecek. A jsem rád za to, že aby si člověk zahrál "skoro všechny" hry, co ho zajímají, tak mu v podstatě stačí 2 mašiny, pc + nějaká konzole. Nerad bych se dočkal doby, kdy by existovalo mašin třeba 15, a každá měla hromadu svojich exkluzivek. -
Sou to hry u kterech musis premyslet a mit skill, pokud teda vis co to znamena.
Na konzolich by vedli hry jako Call of Duty, Assasin, Mordor, a podobny hovadiny kde zbesile mackas bez premysleni 2 tlacitka.
Jasne se ukazuje ze PC komunita chce u her premyslet a nevadi ji vyzva, kdezto konzloisti se chcou vyvalit na gauc a bez premysleni mackat 2 tlacitka furt dokola. -
No když odhlédneme od toho kde je Farmwille dnes, tak je trochu ironické že PC hraní táhla ta nejstupidnější casual hra, za kterou by se styděly snad i konzole.... *4*
-
15 euro, ne 35
-
je sice super jak jim to jde
ale pokud se ve špičce nelognu pak to někde smrdí :(((
ale třeba to vyřeší nebo nebude tolik špiček .)) -
sorry to o těch % poklesu jsem nenašel, ale z prstu jsem si to nevycucal
-
Radsi at se decka kumuluji na dote a lolu ne ? Nebudou oxidovat jinde.
-
Koukám "top hry" na obrázku samý prkotiny. Hráčům jeblo nebo jak, že hrají takovýhle ... ehm ... hry? Na prvním místě Dota 2.
-
And PCs are adapting with us by becoming smaller and more affordable. In fact, I believe a driving factor in the PC gaming surge has been the release of these new consoles — they’re similar in architecture to the PC, they’re buggy like the PC, and they do a variety of things just like the PC. So why not just get a PC?
moje rec -
O budoucnost PC hraní se vážně nebojím. Mimo jiné za to může i fakt, že rozdíly mezi konzolemi a PC se pomalu smývají. Konzole už dávno není jen "krabičkou na hraní" a PC se zbavilo nálepky překombinované mašiny, kterou dokáže obsluhovat jen "kovaný intoš". Všichni se snaží o maximální uživatelskou přívětivost a co nejpestřejší nabídku služeb (ale v tomhle ohledu PC bezesporu vede).
Neodvažuji se soudit, jaká platforma je cenově výhodnější, protože je nutné brát v potaz i cenu periférií, her, projekčního zařízení atd.. Nicméně investovat teď 20 tisíc do mého 5 let starého (před rokem lehce vylepšeného) PC, dostanu mašinku papírově mnohem výkonnější, než nové konzole.
No a za jakousi renesanci PC hraní můžeme též poděkovat Steamu, který naučil mnoho lidí hry kupovat, instalaci a patchování her zjednodušil na úroveň konzolí a přidal řadu užitečných funkcí navíc. Poslední dobou se na PC konečně objevuje více her pro lokální gaučovej co-op (ano, mám 2 gamepady) a dokonce i nějaký ten split-screen jsem někde zahlédnul, čímž se oslabuje pozice konzolí jako platformy pro "party hraní". -
Mně třeba přijdou konzolové hry hloupé a moc jednoduché. Byl věk, kdy mě bavilo hrát ježka sonica a určitě bych konzoli ocenil. Ale ne ve svém věku. Také už nepotřebuji nové hry, s radostí si procházím staré.
Takže platforma a hra je čistě individuální záležitost. Navíc hraní her je u mně 50% času/práce stráveného u PC (během studií tak 10%). Když si můžu zahrát na počítači, proč utrácet ještě za domácí kino a konzoli?
A někdo to zase může mít úplně obráceně. Tak tu nemluvte o povinnosti. Exklusivky si strčte za uši, protože tak dobré hry jako v roce 2000 se už nikdy dělat nebudou (branže už je příliš komerční). -
Tohle se me v zivote nestalo :-) Vono jenom mozna staci nebyt magor a premyslet.
-
Tak ty ses typicka ovecka, gratuluju.
Ale ja nechapu jinou vec, co vsichni na GTA vidi, jasne je to skvela hra, ale neni nicim revlucni a vyjmecna. Posledni GTA co me vyrazilo dech bylo Vice City. Jako co na ton vidis, je to furt stejny dokola akorat se meni grafika. Kdyby to na PC nevyslo me to nijak netrapi, mam v top uplne jiny hry nez GTA.
Jinak lidi jako ty spolecnosti potrebuji, ses ukazka mainstremove ovecko, jak rikam gratuluju. -
ale mit konzoli znamena, ze zvysujes poptavku po zbytecnym kusu hw, pc umi vsechno, co konzole a jeste spoustu veci navic
na topinkovaci neudelas nic, co ti sony/ms neumozni nebo aspon nedovoli, zbytecnej fasoidni kus hw -
stačí použít google, ale dobře
http://www.extremetech.com/gaming/97047-thank-you-farmville-pc-gaming-will-soon-overtake-consoles
http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2014/04/28/as-global-pc-game-revenue-surpasses-consoles-how-long-should-console-makers-keep-fighting/ -
diky za info
a hrajes taky nekdy na obrazovce samotneho schieldu? nebo jen pres ke kompu pripojeny monitor? -
Můžeš to něčím podložit? Co jsem se nedávno koukal, tak jsem tedy nikde nenašel, že by prodej na PC překonal konzole. Vždycky jsem viděl, že ten konzolový trh je větší (a připadá mi to i logické).
Celkem by mě zajímalo, jestli máš nějaká data.