Přejít na výpis diskuzí
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o soubojích v Kingdom Come (ale báli jste se zeptat)
11.2.2014 | Petr Poláček
378 příspěvků
-
Kopí!
-
tak já doufám že po tomhle zustanou všichni trollove a zavistivci ve svích doupatech protože ukázka byla naprosto perfektní *4*
-
+ tricko GITS, body navic :)
-
Když se nad tím zamyslíš tak blokování není žádná pr*el. Ty musíš tím mečem máchat taky a díky tomu, že nevíš předem jako útočník kam bude úder směřovat o to rychleji musíš mečem máchat. Navíc soupeř využije samotnou energii, kterou dodá švih mečem a pokud ty nemůžeš tento úder nechat sjet po vlástním meči mimo tvé tělo tak jej musíš zablokovat bez pomoci jenom svojí energií, takže tak jednoznačné to tedy není. Navíc musíš brát v potaz, že lidi nejsou stejní a jak říkal Viktor tak je to rpg a tvůj soupeř může být lépe trénovaný, tudíž více staminy, na druhou stranu ty můžeš být rychlejší než sra*ka a tak je jasné, že budeš muset spíš útočit.
Jinak se mi líbil ten přímý zásah, pusobí na mě dost fyzickým dojmem a představa, že bych to hrál na Oculu. Mám z toho stejně nepříjemný pocit jako každý chlap když vidí nějaké video, třeba Skatebording alá drtič koulí. -
Je dobře, že soubojový systém je takto založen. Alespoň si bude hráč více zbraní vážit.
Což mě přivádí na zajímavou myšlenku. Teď jsem dohrál první MAFII, a nikde jinde jsem ve hrách neviděl, aby postava prvním klikem namíříla zbraň a na soupeře a teprve pak vystřelila. Nejsem si úplně jistý, ale v žádné jiné hře jsem to nikdy neviděl. A střílení z auta je taky pohádka. Kám se hrabe v tomto směru GTA. -
S tou velikostí mečů bych byl opatrnější. Jak nás učí klasik, samotná velikost nemusí být výhodou *1*
https://www.youtube.com/watch?v=bGKz58KsAB0 -
Ať kámen na kameni nezůstane po hromobití vašich přileb! *1*
-
Přesně tak. Příkopy zasypány, schody postaveny. *1*
-
Tak existuje celá řada šermířských manuálů, takže mají z čeho vycházet. Že v praxi to ne každý uměl a nebo pro takové srandičky nebyl čas ani prostor (v žáru bitvy třeba), ale to nic nemění na tom, že je velkou chybou si myslet, že středověký rytíř byl trouba, co uměl máchat mečem dvěma způsoby...
-
Kdyby to udělali tak, jak to je doopravdy, tak by to pak nebyla zas taková zábava a vy byste byli ti první, kteří by nadávali, že ty souboje jsou moc těžký a bůhvícoještě. Mně se to líbí a ani jsem nečekal, že ty souboje budou mít takovou dynamiku.
-
Podle mě je těžší právě blokovat, protože jednak držiš svůj meč a jednak pohlcuješ tu kinetickou sílu protivníkova meče. Přece jen uvést ho do pohybu musí být lehčí než ten pohyb té hmoty zastavit vlastní zbraní. Krom toho častěji vidíš někoho na kolenách s mečem nad hlavou pod přívaly protivníkova útoku. Daleko lepší taktika by podle mě bylo uhýbaní meči, než pohlcovat každej náraz vlastní zbraní.
-
Já to beru, a styl boje se mi líbí. To video co jsem poslal taky mělo ukázat, že ne všichni pseudo šermíři musí mít pravdu. Mě prostě nejvíc přijdou úsměvný ty výpady, kde se má v 20kg zbroji udělat skoro provaz... Ano, slyšel jsem že animace nejsou ještě hotový, ale zrovna tady nečekám v budoucnu velkou změnu.
-
Tak když by jsi měl tu delší oboručné sekeru, tak to dokázalo napáchat hodně veliká zvěrstva. Problém spíše bude ten, že je to neohrabané, pomalé a pokud tam nakonec bude systém úskoků a přesunů během souboje, tak se ti vyhnou a v pohodě ti protiútok vrátí.
-
Já je vždy umlátím argumenty a ubodám svým ostrovtipem. Ale i tak ty souboje vypadají dobře.
-
Sekera mě připadá jako nic moc zbraň ... osobně budu používat radši Kladivo, to byl aspoň otvýrák na plechovky. *1*
-
Stejně budu používat sekeru:-D Pokud to bude tak, jak to popisují, tak sice to bude "barbarská" zbraň s krátkým dosahem, ale o to větší průrazností.
-
Dost mě to rozesmálo, ale když jsem si o představil, jak se řada za řadou ženou s hlavou proti zdi... díky
-
Mne se to moc libi a dokonce bych mozna trochu ubral na tempu, at ty zbrane vypadaji ze jsou tezky a taky at je nejaky cas na taktizovani. Vono ty bitvy nevypadaly tak superakcne jak je podsouvaji filmy. Mec i vystroj byla tezka, vojak se musel presouvat, malokdy byl ve 100% kondici.
Ale beru to jako rozumny kompromis, to co predvadi video. Stejne bude cast hracu, zblbla sikmookymi letajicimi mlatickami, rvat ze je to moc pomaly. *15* -
Tak nějak o tom přemýšlím a říkám si, že se člověk spíš víc unaví mácháním mečem či sekerou a dorážením na někoho, než vykrýváním takových úderů.
-
Je to naprosto genitálné!