Přejít na výpis diskuzí
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o soubojích v Kingdom Come (ale báli jste se zeptat)
11.2.2014 | Petr Poláček
378 příspěvků
-
No právě podle mě něco jako usměrnování energie v tomhle druhu šermu neexistuje. Štíty se dělaly často v kombinacie se dřevěm a to z toho důvodu aby se ti týpek zasekl do štítu a ty ho našpízoval popřípadě podřízl jako kozu. Dále proč vůbec blokovat, když chceš, aby se o tebe protivník jen otíral? To už je lepší vyhnout se úplně a pak ho píchnout a blokování úderem mi příjde trochu jako hvězdné války, kde meče nic nevážili a vypadalo to, jako by zároveň útočili oba a po nárazu mečů u sebe v proudu jisker se zvládli ještě přetlačovat silou a zatínat na sebe zuby.
Samozřejmě jsem lajk a používám jenom mozek. -
pardon toho jsme si nějak nevšiml... ale koukám, že to na MaB nevypadá :/
-
To mě nenapadlo. Navíc některé měly hák na sundání jezdce z koně:)
-
War of the Roses mi k tomu přijde nejblíž... a pořád docela daleko :-)
-
Pokud jsem se dobře díval, tak konečně ukázali i K+M:)
-
Tak já mám zkušenosti jen ze šermu bodákem (řekněme v dobovém kontextu těžké kopí) a základ je odbývání do stran- takže užívání páky a usměrňování energie nepřítele mimo tělo- což mi IMHO přišlo snazší než dělání výpadu
-
Nehraji, ale tam nemáš takovou fyziku a přenos energie aby meč sjel po brnění apod.
Rozhodně jsem to tam nepozoroval. Jestli to tam je, tak to je dobře. -
V manga grafice a se školačkama...
-
Přesně tak. A já už se bál, že zůstanu nepochopen *1*
-
Já naopak doufám, že hezky dlouho zůstanou u "evropské" tématiky.
-
Nevim za co ty minusy, prece jenom dohrat to bez jedineho souboje je velice zajimava vyzva :)
-
Souboje byly rychlé a meč nebyl o moc těžší, než katana u který se o rychlosti nikdo nepře. Evropský šerm nebyl o nic pomalejší, nebo technicky jednodušší, než ten východní.
Zbroj v pohybu a rychlosti taky tolik neomezovala, jinak by byla v boji nepoužitelná. -
Vždyť to tam Bocan hraje s klávesnicí a myší...
-
Jenom tyhle hry nehrajes…
chivalry, warband -
hlavně ty katany
-
Blokovat by se nejspíše mělo tak, že právě onu kinetickou energii nějakým způsobem usměrníš, meč sjede po štítu nebo po meči, takže to je podobné jako by máchnul vedle atd. Případně blokuješ úderem, takže se energie vyruší. Ale jako je to spekulace z mé strany :) Byl bych rád pokud někdo napsal jak to doopravdy je.
-
Jedine halapartna. Dlouhej dosah a navic muzes bodat i sekat.
-
Huraaaa, šermovanie ala JEDI KNIGHT OUTCAST je spät, respektive nieco podobne :D
-
Teď ještě jak se popasují s ovládáním na myš, ale vypadá, že MaB styl by šel (když se bodání hodí na MMB)
-
To je ideální taktika. Dlouhý dosah a přesně jak píše. "bodni nebo zhyň"