-
No to je právě to, ono to tak není...
-
Jsem teď mimo domov, dám vědět na mail, jestli odpovída onen "XorxoxTalarius@tiscali.cz"
-
Já vám nevím, pán Smutný. Dneska se ta čésla berou všelijak... já bych byl nejradši bez nich.
Já vím, diskutovalo se o tom 100x všude možně, ale stejně si myslím, že nejlepší by bylo, kdyby bylo před recenzí jen krátké zhrnutí. 5 větiček přečte každej za minutku a podle nich se může rozhodnou, jestli má zájem číst celou recenzi. Takhle se lidi podívají na číslo a je oheň na střeše... -
2 Ales: Cítíš, ale očividně nejsi... O MP se nezmiňuješ dostatečně, a pakliže ho chválíš, konečné hodnocení nemůže odpovídat tomu co píšeš. Čistě MP je min za 7/10 a to pro neznalé W40k, pak je SP za 3/10, což by znamenalo, že SP je v podstatě odpad a to rozhodně není. Hodnocení 6/10 bych ještě vzal s tím, že recenzent byl extra přísnej, ale 5/10 je opravdu k smíchu, resp. k pláči...
-
Na to se da rict jenom ... zahrej si a sud :D
-
To jsem se nejspis spatne vyjadril (nejspise zpusobeno onou pracovni unavou). Myslel jsem to tak ze ta hra neni prumerna, kdyz budu hodne prisny tak muzu rict nadprumer.
Jinak je skoda ze recenzi nechcete rozvest, nerekl bych, a nejsem sam, ze je vni vse, ale je to vase prace a vas nazor. Ja vas mohu jen poprosit :)
A nicmene se musim rozloucit, pracovni proces je neuprosny. -
nejsme zaslepenej fanoušek, sice hry hraju už nějakej ten pátek ( zhruba 22 let :) WH mě nikdy nechytil, ale když čtu recenzi, tak mi vše přijde logické a zapadá to do sebe. Už je jeno otázka jestli to tak je :)
-
Tak to pozor... To žádná kontradikce není:
Příklad. Jako profesionální recenzent, rcenzuji FPS Hru "Sejmi svého poslance..."
Určitá míra subjektiviti: Všichni chválí animace postav, mě prostě přijdou špatné. Výsledek hodnocení sníženo o 1 bod.
Objektivita: Porovnávám s jinými FPS, které jsem hrál a hodnotím grafické zpracování, atmosféru, ovládání, chytlavost a další maličkosti. Ačkoli hra je mi proti srsti, protože mám rád politiky, jsem profesionál a vzhledem k tomu, že nebýt oné maličkosti, hra je výborně zpracovaná a chytlavá, dávám místo subjektivních 6/10, objektivních 8/10.
Animace postav ale prostě nemůžu odpustit a výsledkem je tedy 7/10. Objektivní hodnocení se špetkou subjektiviti. -
No ale já právě recenzi rozepisovat nebudu:) Je v ní dle mne vše. Mimochodem, píšete "nevidim zadny tak strasny duvod pro hodnoceni za 5" - ale vždyť když by tam byl nějaký strašný důvod, tak půjdu níž, nebudu o ní říkat, že je lehce nadprůměrná. Přijde mi, že se tu motáme a) kolem pokřiveného vnímání čísla 5 b) kolem toho, že číslo je důležitější než psané slovo.
A recenze klidně sledujte:) Klidně vás odkáží k podobným případům jako je SOCOM4, MnB Fire and Sword, což je obé podobný případ - byť designově s menšími chybami, i proto dostaly šestky. Věřte mi, že se skutečně snažím držet celé škály a její devalvace ve stylu, kdy se ze sedmičky stává průměr mne irituje. -
asi takhle, Harry Potter je taky masově rozšířená, četl jí skoro každý, dětem se to líbí, dobře se to čte, ale je to brak... Knižní kritik by to to vysvětlil lépe :)
-
Asi si spíš jen nerozumíme pojmově. Já literaturu vždy bral jako celek, a tak jestli je u mě Dostojevskij nebo Eco dostane 10/10 (já mimochodem klasiku zbožňuju), nemůžu dát "nějakému Abnettovi 9 ani 8 ani 7 ani 6... Kdybych měl vytvářet nějaké podkategorie, tak pak asi ano, pak Abnett v rámci "své kategorie" patří k nadprůměrným autorům, i když si vzpomínám, že mě hrozně štvali některé nelogičnosti v příbězích o Gauntovi a schématické, ploché postavy bez jakéhokoliv přesahu. Navíc ty Ultramarines *7* . No, prostě chci říct, že když si sjednotíme jazyk, pak si asi rozumíme.
Promiň, neporadím, tento žánr opravdu není mou silnou stránkou. před lety jsem cosi sem tam četl, ale teď už to jde mimo mě. -
THQ má jako jediné práva na 40K, nikoli Relic, proto Vigil dělají na Dark Milleniu. Ale DoW3 si kutějí sami v Relicu.
-
Pod tohle bych se podepsal.
Vše, co jsem z této recenze vycítil, byla frustrace, osobní nespokojenost a uváděné naštvání. Většina výtek, které recenzent uvedl, byly způsobeny - nebo to tak na mne alespoň působilo - nedostatkem skillu. Obzvlášť, když si začal stěžovat, že umíral uprostřed animací, a jak je to absurdní. Takže to mělo být jako v Assassins Creed, kde s Vámi, i přes značnou přesilu, bojuje vždy jen jeden protivník? A pokud byste se rozhodl v davu pěkně zblízka popravit Orka, myslíte, že jeho kamarádi by na vás čekali a jen tak se koukali? Hmm. Uměním je, vybrat si ten správný moment, kdy už můžete execution provést, nebo se naopak stáhnout a nechat si dobýt alespoň štíty.
Co také nechápu je, proč hra není propagovaná jako zaměřená na multiplayer, když tomu tak zjevně je. Co na tom osmihodinovém singleplayeru vyvíjeli takových let? Odpověď je samozřejmě nic / multiplayer, a singleplayer je zde v porovnání s ostatními, čistě MP hrami typu Battlefield, ještě VELMI svěží a zábavný. A pokud mám upřímně mluvit za sebe, jen ten úžasný pocit z toho, být jedním z nejúžasnějších bojovníků galaxie, který svým protivníkum drtí náprsní pláty pancíře obrovským kladivem, ten pocit, kdy rozčísnete skupinu nepřátel skokem pomocí Jump Packu z nebes, ten pocit, kdy rozeženete posluhovatele Chaosu pomocí mocného Storm Bolteru, mi vystačil pro blažené chrochtání po celou dobu kampaně a snesl bych ještě MNOHEM více - sterotyp se nedostavil, když si vezmu v potaz ještě perfektní dva bossy.
Bottom line - jestli tahle hra má dostat 5/10, takové Black Ops by mělo tedy dostat tak -7/10. Nemám nic proti náhlému prozření a přání recenzenta začít KONEČNĚ smysluplně hodnotit hry, ale neoceňuji tento nástup při tak hutném nářezu, jako je právě Space Marine. Jsem zvědav, kolik dostane Modern Warfare 3.
edit: Pozn.: A samozřejmě, jak tady uvádí Xorxox, ač jsou mise s Jump Packem neskutečně zábavné, autoři je dávkovali zcela ideálně, ve větším množství by se nepochybně kvůli nízké obtížnosti velmi rychle okoukaly. edit 2: Za tu poznámku s Markem Strongem byste si u mě pochvalu také nevysloužil. Je to podlě mě jeden z nejzářivějších talentů dnešní Holywoodské produkce a capt. Tituse se ujal naprosto perfektně(!): v suchém, drsném stylu. Namluvil ho přesně tak, jak se mluva ostříleného kapitána Space Marines sluší a patří. -
2 Cahir: Ano já si to napsat mohu dovolit, nejsem recenzent a když porovnám MP s jinými akčními hrami posledních několika let, je zatím nejchytlavější, nejatmosferičtější a nejzábavnější. Tedy dle mého názoru objektivně je MP Space Marine vynikající...
-
Ale mne jde orave o to, aby jste tu recenzi rozepsal, jelikoz nez jsem se nadal nemam tam zadny poradny duvod, proc je hodnoceni spatne. Nevim jestli je slovni formulaci, ale jak jiste vidite, je zde spousta lidi, kteri prilis nechapou proc. Nevim zda jsme prilis unaveni kazdodenim pracovnim zhonem, ale ja proste taky nevidim zadny tak strasny duvod pro hodnoceni za 5. Kdyz budu objektivni a vemu hodnoceni 5 jako prumer, tak ta hra si pro SP zaslouzi aspon 6. Kdyz budu hodne prisny a budu trvat na tom ze 5 je prumer. Ovsem v tom pripade budu vase recenze bedlive sledovat jestli se teto retoriky budete drzet.
-
Tak promiň ale to co se dostane do učebnic je zvětší části tzv klasika rozuměj nuda. Ale vážně Dan Abnett ocenění dostal pracoval i pro různá komiksová nakladatelství a pokud nepočítáš Ultramarines tak je jeho tvorba nadprůměná. Jistě nejsou to nejlpší scifi ( já ostatně ani jiné knihy než žánr scifi neměl na mysli) přesto to rozhodně není průměr. I já četl hodně knih (pořád píšu jen o scifi) a dobrých 65% z nich bylo horších i když třeba hodně kvalitních. I já znám pár lepších a většinou i mnohem tlusčích knih ale přesto to brak není. No dobře např serie o Gotrekovi a Felixovi asi braková bude ale ty nepočítám. V žánru military scifi jsou prostě Abnettovi knihy na solidní pozici o čemž svědčí i recenze. Jinak pokud znáš dobrou military scifi nebude mi vadit když se podělíš *1*
-
"Samozřejmě že recenze bude vždy v určité míře subjektivní, ale taktéž musí být objektivní" Chlape, ty dneska perlíš! To je jedna kontradikce vedle druhé.
-
Tak když už tu jsem...
a) Pardon, ale rozepisovat se už nebudu, od toho tu je recenze
b) Black Ops jsem nerecenzoval já, pokud si povšimnete, tak maximlně najdete mé osobní hodnocení, které je na 5 a čistě mezi námi, jen proto, že má trvanlivý a rozmanitý multiplayer vedle naprosto otřesné kampaně z které jsem rostl. -
Rovnou jsem hod svuj Steam nick at se muzeme pripojit a dat match :)
-
No vida, ale já se naštěstí, velmi neomaleně, cítím natolik zběhl v kramflecích, že nějaké zklamání dokážu v pohodě od finálního dojmu odfiltrovat. Ta hra je prostě dle mého názoru zcela průměrná, čemuž ona pětka odpovídá.
A o multiplayeru se zmiňuji a chválím. Přijde mi, že se až moc lidí soustředí na číslo a ne celý text :)