-
2 Amaroun
Jak říkám, v tom případě je tvé hodnocení hry jen takovým žvýkáním písku...Haló, co říkáš, nerozumím ti! *6* -
2 T.L.Blade
Omlouvám se za svou neznalost WH40k her, počítal jsem od Dawn Of War. :) -
"Sergej Lukjanenko, Frank Herbert(Duna), Isaac Asimov, Stalker (Piknik u cesty), Metro 2033, Den a Noc Trifidů... Z herních sérii jsem toho moc nehrál... Stalker bych možná jako postapo/sci-fi, Dead Space universum..." - To je myšleno vážně? My se tu bavíme o "univerzu" a Ty tu hodíš jednu až dvě knihy? A pak sem plácneš Dead Space a Stalkera? Tak to potom jo...
Jako promiň, ale nadprůměrné univerzum by mělo být propracované pomalu až do extrému. To, co si zde napsal má k tomu extrému daleko. -
Ukaž mi propracovanější sci-fi (nebo ještě lépe military sci-fi) univerzum, než má 40K. Mimo DnD (hlavně Forgotten Realms a Dragonlance) a LotR mě (kromě obou Warhammerů) nenapadají žádná další univerza, která by byla kvalitní.
40K má narozdíl od Star Wars mnoho informací v Codexech a různých tematických knihách - Imperial Infantryman's Uplifting Primer, Xenology, Imperial Munitorum Manual etc. - což třeba Star Wars nemá.
Ohledně figurek, když se Ti wargaming nelíbí, Tvůj problém, ale wargaming jako takový je tu již přes století, takže myslím, že má dostatek příznivců, kteří milují taktiku. A cena? Normální velitelská figurka stojí kolem 300-400, speciální - větší, pracnější na výrobu - mohou stát kolem 1 000, ale najdou se také sběratellské kousky za 11 000 či dokonce za 28 000, ale to je opravdu pro sběratele, ne na samotný wargaming. A když to tu bylo zmíněno, tak wargamingu se již dávno nevěnují pouze nerdi, věnuje se tomu mnoho lidí, do kterých by si to nikdy neřekl a u kterých by si s úsměvem neprohlašoval "Těch se doopravdy bojím *1*", ale to jen tak na okraj.
Tato recenze není zaměřena ani pro širokou veřejnost. Najdeš dostatek recenzí na tuto hru, které jsou pro širokou veřejnost, ale alespoň mají nějaké argumenty... -
Po dvaceti minutách hodnotím že mne tvůrci svou stereotypní hrou nezaujali (zajímavý je že stejně na tom bylo DAII) - jejich problém... Pokud potom Aleš píše o nudě a já se přesvědčil že to nuda je - tak není důvod mu nevěřit... Všichni tady psali jen o vynikajícím MP, ale nikdo tu nepsal v čem je hra tak geniální aby mi během těch krátkých osmi hodin zabavila a nebyl zklamaný z nákupu...
-
Sergej Lukjanenko, Frank Herbert(Duna), Isaac Asimov, Stalker (Piknik u cesty), Metro 2033, Den a Noc Trifidů... Z herních sérii jsem toho moc nehrál... Stalker bych možná jako postapo/sci-fi, Dead Space universum...
Edit: Ale třeba Jedi Academy velice mile překvapil... Svou proměnlivou hratelností a znovu hratelností.. -
Vyšlo 13 WH40K her (2 další jsou ve vývoji) a 6 datadisků. Space Crusade + The Voyage Beyond, Space Hulk, Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels, Final Liberation, Chaos Gate, Rites of War, Fire Warrior, Glory in Death, Dawn of War + Winter Assault + Dark Crusade + Soulstorm, Squad Command, Dawn of War 2 + Chaos Rising + Retribution, Kill Team, Space Marine a pracuje se na Dawn of War 3 a Dark Millenium.
Jinak souhlasím s tím, co si napsal. -
Tak zaprvé, jsem moc rád, že THQ má rozum a nenazývá datadisky plnými hrami a nechce za ně plné ceny, i když jsou většinou samostatně spustitelné. Když tedy nepočítáme datadisky, jsou tady WH40k hry opravdu 4, jen se u některých z nich čas od času dočkáme nových hratelných ras, kampaní, nebo třeba zbraní. To je vše.
Ohledně tvého názoru na průměrnost univerza...je to samozřejmě názor, ačkoliv bych vsadil boty na to, že menšinový. Asi každý hodnotíme fiktivní univerza podle jiných měřítek, ale co ho právě pro mou osobu dělá velmi nadprůměrným, je ta propracovanost, poutavost, originalita, atmosféra (zejména). Proto také považuji zmiňované Star Wars jako vynikající univerzum. Docela by mě zajímalo, které univerzum bys tedy označil za nadprůměrné. edit: Busty mě předběhl :)
A opět, po dvaceti minutách dema něco hodnotit...řeknu to takhle. Od té doby, co jsem se poměrně nedávno upřímně řečeno doslova donutil dohrát Dragon Age II, zastávám názor, že člověk nemá nárok hodnotit něco, čeho prakticky neviděl ani pětinu. Pokud jsi neměl tu čest potkat se v boji se silami Chaosu a nevyzkoušel jsi si bitevní vřavu v téhle hře online, tvoje hodnocení má pro mou osobu jen nepatrnou váhu.
Ještě ke tvému "Tak se s tím smiřte!!!". Nesmíříme. Nebo bychom měli, jen proto, že to tak vidíš ty? Navíc, podle zahrání dema? *4* -
prosimte, a co je podle tebe "nadprumerne" ba primo skvele scifi univerzum?
-
A ty smrdíš jako Fanboy *7* Univerzum je průměrné.. Za tím si stojím... Jednu dobu jsem měl rád SW a rozhodně bych nedokázal tvrdit že to je nadprůměrné universum oplývající geniálním příběhem, kulturou atd... Je to prostě jen odreagovačka.. Jestli by mi dala spousta lidí přes hubu? To myslíš ty naivní snílky co sedí v hernách a tahají 3 hodiny figurky, jejíž cena se pohybuje okolo tisícovky za kus? Těch se doopravdy bojím *1* Her není možná moc (že ale Retribution má dlceček!!!) ale hlavní důraz se klade na již zmiňované figurko-deskovky a průměrnou literaturu..... Ano má to své pozitiva... dokonce taková že mne donutilo si něco o tomto universu zjistit a mnoho cool-sračiček se mi na tom líbí... O Strategie mám zájem neboť ho dělali Relic.... Po dvaceti minutách dema akční hry můžu s Alešem souhlasit - je to stereotyp jak sviň... Tohle je průměrná hra, která neurazí... Tak se s tím smiřte!!! Tahle recenze není zaměřená pro fanboye ale pro širokou společnost...
-
Jeho autor na mne působí dojmem, že:
a) zpytuje svědomí ve středním věku s tím, že proseděl u počítačů, herních konzolí a výkvětů techniky své mládí, a teď už ho žádná žena nechce
b) abych citoval nedávný kontroverzní článek, jako 'uhrovatého, obtloustlého mladíka (či hůř, už ne mladíka), který tráví dny u tvorby a hraní her a ženy zná z filmů a stránek, které vám Google už nenašeptá'*1* ho doteď žádná nechtěla, ale poštěstilo se mu, a tak se nás snaží hrdě vést příkladem
c) snad nejhorší případ, hráčskou populaci vidí jako ukázku z možnosti b) a chodí si na tyhle diskuze honit ego s tím, že on je přece lepší
Tak jako tak, je to fail. -
Nejsi. *3*
-
2 Cahir
Podle mě zase tak trošičku mluví za vše to, že jsi nikdy nedohrál žádnou FPS. Strašně hrdě si tady stojíš za svými RPG (které zbožňuji), ale to, že tebe baví jen tenhle žánr, ještě neznamená, že jsou jinde špatné hry. Takový Half-Life se všemi svými datadisky, stejně tak Half-Life 2, Aliens vs. Predator (i 2.), Chronicles of Riddick a další skvosty FPS si strčí spoustu dnešních RPG hravě do kapsy. Jak psal T.L.Blade, srovnáváš jablka s hruškami, a pokud neumíš ocenit i jiné kvality hry než je příběh, jsi nejen pseudointelektuálem, ale i pseudohráčem.
Zajímalo by mne...hrál jsi vůbec Space Marine?
Můj osobní tip by byl v tom horším případě nějaké gameplay video, přinejlepším však demo, po kterém jsi vlastně usoudil, že tohle vlastně zapadá do té kategorie 'shit', kterou jsi přece nikdy nedohrál. A pokud jsi, pane, nehrál plnou hru; tedy vše, co zkýtá, jak singleplayerová, tak multiplayerová část, tvoje komentování ohledně recenze, úrovně hry, či jakékoliv hodnocení má v této diskuzi přibližně váhu exkrementu. -
Fail *15* (Pavla)
-
Smrdíš jako troll, proto se mi nějak nechce do argumentu, kolik WH40k her vlastně máme (4, počítám správně?), kolik akčních her z prostředí WH40k vlastně máme (1,5 včetně Space Marine?) a ta poznámka k univerzu...myslím si, že spousta lidí na světě by tě za tenhle blábol zpráskalo Thunder Hammerem...just saying.
-
To se zase našel expert.
Zkus si opravdu pustit Dawn Of War, místo souzení dle svých zářných vzpomínek, a potom zjistíš, že akorát bláboláš nesmysly. Ani jednotky v DoW II se co do detailu provedení těm ze Space Marine nemohou žádným způsobem rovnat.
Mizerná grafika? Věc názoru. Žádné vyhlazování? Na co máš ovladače grafiky? Autoaim? Stačí zajet do menu a vypnout Aim Assist pro lidi, kteří hrají s gamepady.
Co se mi vlastně moc líbí a podporuje a utvrzuje myšlenku, že tohle je skvělá hra, pro kterou je 5/10 nehorázný ústřel, je fakt, že lidi, podporující tohle hodnocení, vždycky přijdou s takovými 'über' argumenty, jako máš ty (nebo pan recenzent) *3* -
Ano a právě proto je to průměrná hra... Protože warhammer je v zásadě pruměrný univerzum zaměřený spíše na taháni peněz z lidí (můj názor)... Užasnýho na tom není nic... Je to to co jsme viděli už 40x ale osekaný... nudný bez hlubšího příběhu...
-
rmt: "Nemůžu soudit režiserské umění pana Kubricka, ale jeho filmy jsou pro mě jako pěst na oko" - Tak to mluví za vše. My dva se zřejmě nemáme šanci shodnout.
-
Ale já jsem Red Faction ani Alenku nepsal...
-
Doporucuji prejit na Materidousku.cz... :-)))
Ta hra je srot a recenzent se to neboji napsat... Games.cz ma u me neuveritelne velke plus v tom jak strizlive a dospele dokaze hodnotit hry.