-
Uaaaa zapomněl jsi zmínit, že nemůžeš spustit tahový mód sám. To jsem považoval za velký nedostatek... :-)
-
-
Ako to myslis ze nemozes tahovy mod spustit sam ??? to je blbost.....proste v realtime mode vystrelim na nejaku postavu sniperom a potom sa spusti tahovy mod.....a kedze moj snajper ma vysoku iniciativu, tak striela vlastne dvakrat hned po sebe.
Pokial sa dobre pamatam takto som riesil aj bitky vo falloute ze som zacal ostrelovat z dialky -
Ono to má své důvody.
a) Je totiž každý encounter striktně oddělený. Neexistuje tahový mód plantný pro celou mapu, nebo třeba jen akční rádius. Ne, ty spustíš trigger encounteru a hra aktivuje pevně předdefinovanou skupinu nepřátel. Narozdíl od Falloutu tak nečekáš jak degen na tahy celý mapy. Na druhou stranu se mi dvakrát (opakovatelně dokonce v Rail Nomads Camp) povedlo do boje zatáhnout potvoru určenou pro separátní encounter a hra díky tomu absolutně nechápala, co má dělat, a stala se z ní slide show, kterou jsem nakonec musel zabít.
b) přechod mezi freeroamem a tahovým režimem. V momentě zapnutí boje jsou postavy přesunuty na nejbližší buňku. Tohle se právě maskuje tou distorzí obrazu u "Encouter begins!" Kdybys mohl přepínat podle libovůle, nejen že by to vypadalo debilně, ale to vytváří spoustu problémů, které nikdo nechce řešit. Proto jsem doufal, že tahy založí na vektorech (freeroamu) a ne na gridu. Stejně jako fungoval Fallout Tactics, nebo jak funguje Total War v globální mapě od Empire dál.
A když jsme u toho, teď mi došlo, že jsem zapomněl napsat jednu věc. První video ze hry ukázalo hexa grid. Později ale přešli na obyčejnou mřížku s tím, že se jim podle ní lépe zarovnávaly objekty. To je jistě pochopitelný a dobrý důvod,... kdyby snad u poloviny encounterů u spousty objektů (typicky budovy) nějaká snaha o zarovnání vůbec byla! Dám v realtimu snipera na okraj střechy a vystřelím. Lup, v tahovém režimu je náhle sniper metr od okapu a nevidí dolů. Nepochopitelné. -
-
Vektory by asi byli lepší... I u Xcomu máš nějakou šanci na to že se ti podaří přepad. Pravda - je to řešený především neviditelným vojclem nebo sondáží, ale má cenu se předem připravit - tzn. Obsadit takticky výhodné pozice (kryty). Tady se můžeš krýt jen přímo v boji (encounter). IMHO - Tím to celý systém krytí značně degraduje. .
Jinak jo - čekání až se pohne krysa na druhém konci mapy bylo ve Falloutech úděsný. *1* -
-
No nějaký systém formací tady chybí velmi zásadně. Když ta banda stojí defaultně na hromadě, je v boji o poznání méně použitelná. Manuální rozmisťování před každým bojem je přitom strašný voser.
A vůbec ovládání party je divné - group mode a selection mode? Na mezerníku? Stačil by selection mode + buď formace nebo pause time na mezerníku. -
-
Sice som to nehral. Ale z toho co som videl a cital by podla mna stacilo nieco ako moznost si rozostavit postavy po prepnuti do tahoveho rezimu. Samozrejme s nejakym rozumnym obmedzenim aby si ich zase nemohol postavit hocikde na mape.
-
-
-
-
-
Skoda, ve wasteland 2 jsem doufal, ale evidentne nema smysl s tim ztracet cas. Posledni taktácka tahovka, ktera stala za to, je pro me Tactics Ogre.
-
-
Klidně si to zahraj, 6/10 není špatná známka. Ovšem pokud čekáte na AAA RPG, třeba počkat na nový Assassins Creed.
-
-
Asassins creed má do RPG dost daleko.
-
-
-
uh uh, surprise surprise....6/10 lol
Inu, hodne stastia s Tormentom 2 inXile... -
-
tihle babráci dělají i Torment? Sice ta první ukázka byla hrůzostrašná a graficky snad horší než původní Torment, ale říkal jsem si to je pre-pre-pre Alpha....
-
-
Mě se to třeba líbilo, na grafiku vám se*u rozmazlení fakani ;)
-
-
-
No, s recenzi lze v necem souhlasit a v necem ne, treba 3 ruzne skilly na mluveni - proc ne, ale safecracking a lockpicking mi prijde zbytecne oddelovat. Urcite ma pravdu v tom, ze je pruser:
1.Ze se attributy nikam nepromitaji do hry mimo souboje.
2. Dale nahodne generovani beden - minimalne obsah castu beden by mel byt fixni
3. Nedodelanost + zabugovanost a chybejici questy
4. Chybejici pauza v normalnim modu a moznost vydat rozkazy dopredu
5. Rychly pohyb na mape v oblasti, pokud je jiz prozkoumana
6. Cinknute kostky pri pocitani vysledku cinnosti
To, ze nekdo porad loaduje a chce si kazit hru, je snad jeho vec. A co se tyce grafiky, tak se podivejte na DS1 a DS2, jak vypadaji porty na PC bez hracskych modu a jake hodnoceni maji.
Vyzdvihovat FNV - kde se v 1/3 hry muzete na nejtezsi obtiznost drbat pri soubojich v nose ne na jine casti tela a ktery je rozlehly, ale prazdny (napr. prehrada nebo cesta k mutantum) mi ale neprijde fer. -
-
zabudol si dodat ze trezory s digitalnym zamkom sa otvaraju s computer skillom a niektore trezory s alarmom sli otvorit aj so skillom alarm disarming
-
-
bavime sa o atributoch, nie o skilloch.....samozrejme nebojovych skilov je omnoho viac, ale rec je o atributoch a ich vplyve na hru mimo suboj
-
-
Nie je pravda, ze sa atributy nikam mimo suboja nepremietaju. Charisma ma vplyv na rychlost levelovania + moznost najimat niektore NPC....inteligencia na pocet skill bodov , luck na bonus konctitucie pri levelovani....sila na nosnost....atd
Mne osobne na hre najviac vadi nutnost rotovat mapu, lebo objekty v popredi nemiznu a napriklad ak je tam nejaka stena alebo co, tak zakryva jednak vase postavy a jednak aj bedne a pod....okrem toho su tie mapy pre mna akesi neprehladne a tym, ze ich musim neustale rotovat, tak sa v nich potom neorientujem a stracam....keby aspon minimapa co je v hre sa dala zoomovat a pripadne pouzit na poslanie postav na nejaky bod napriklad na exit z lokacie alebo k nejakej NPC (extremna lokacia je titanov kanon, ked som sa tam vratil a mal ho cely vycisteny, musel som 5 minut scrollovat po mape aby som nasiel obchodnika za ktorym som chcel ist)...... -
Srovnávat grafiku Dark Souls s tíhmle brakem, tož to si děláš srandu že ano??? Navíc tohle vychazí na PC, ne na konzole, které podle pc-gum brzdí vývoj, tak proč Wasteland či Divinity neukazují potenciál bohem vyvolené platformy, co jim zabránilo udělat hd textury? Snad ne malý výkon xboxu 360? Nebo snad peníze? Ty miliony dolarů bylo málo???
-
-
Ne, pokud jsi videl DS1 v zakladnim sranda rozlisenim roztazenym na 26 palcovem LCD s nativnim rozlisenim 1920*1200, jak ji dodal vydavatel na PC, tak si rozhodne srandu nedelam. Myslel jsem, ze hodim kosu a to jsem par mesicu predtim dohral Ultimu Underworld II v Dosboxu. Jinak, co jim tak asi branilo udelat HD textury? Ze by prachy a cas, myslenkovy gigante? Co branilo udelat lepsi textury Bethesde do Skyrimu uz pri vydani?
-
-
nevím jak to vypadalo bez modů, jelikož mod vyšel zároveň se hrou a grafika a stylizace je na vysoké úrovni. Takže mi chceš tvrdit, že ty peníze co vybrali bylo málo na hd textury? Tak to si opravdu nemyslím. BTW textury Skyrimu jsou několikanásobně kvalitnější než u Wastelandu a to je tři roky stará hra je funguje i na xboxe, který má 512MB Vram.. Tohle jsou výmluvy, výmluvy a zase výmluvy.
-
-
Grafika DS1 je technicky hnus , ktory sa vidi len malokedy. Tak nechutne textury nema snad ani ten Wasteland 2.
-
-
http://www.nexusmods.com/darksouls/mods/19/?tab=3&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fdarksouls%2Fajax%2Fmodimages%2F%3Fid%3D19%26user%3D2&pUp=1
http://www.nexusmods.com/darksouls/mods/19/?tab=3&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fdarksouls%2Fajax%2Fmodimages%2F%3Fid%3D19%26user%3D2&pUp=1
Jediný hnus si tu ty...
-
-
Ty asi budes opravdu gigant.
Tusim na Ihned se psalo, ze Bakala dal Vavrovi do zacatku cca 100 mio CZK = +- 5 mio dolaru. Ty penize jim davno dosly a proto sli na Kickstarter.
Kingom Come: Backers: 40131 Pledged: $2,064,002 http://kingdomcomerpg.com/
Skyrim:
www.statisticbrain.com/skyrim-the-elder-scrolls-v-statistics/ - Archiv - Podobné
Source: Bethesda Game Studios, Steam, Zenimax. Research Date: 12.19.2013 ... Skryim development and marketing budget, $85 Million. Number of game ...
Wasteland 2 - Kickstarter: 61,290 Backers $2,933,252 pledged of $900,000 goal -
-
takže $2,933,252 je málo na hd textury, když modeři zvládnou udělat hd textury do Skyrimu či Dragon Age zadarmo???
-
-
-
-
-
-
Este predtým nez zacnem citat... 6?:O uff
-
Za rok to bude mozna bude hratelny *3*
-
Smejki, mohu se na něco zeptat, ty jsi civilním povoláním psycholog, či sociolog? Jaké máš osobní zkušenosti ve světě po "nukleární válce" a chování zbytku populace v postapo?
-
-
Vzhledem k tomu, že pád civilizace podstatu lidské psýchy nemění, stejně jako ji nemění vyhynutí pravých neštovic nebo mezinárodní unifikace měrných soustav, je otázka irelevantní. Smejki OUT.
-
-
Otázky byly dvě... jedna byla na tvoje vzdělání ohledně psychologie, či sociologie. Druhá pak na tvojí osobní zkušenost v postapo světě. Ani na jednu z jednoduchých otázek si nedokázal odpovědět, místo toho si svou odpověď zamotal do balastu, který s dotazy vůbec nesouvisel. Naopak si ještě napsal, že lidská psychika je i přes okolní vlivy neměnná :-D O kognitivních procesech si tedy neslyšel, dobrá. Socializace člověka ve společnosti vlivem okolních jevů taky nic. Já myslím, že mi tohle naprosto stačí...
-
-
Až na to, že jsem to neřek. Ale učit tě vnímat text nebudu.
Psychologie a sociologie nemá s recenzí nic společného.
Chápu, že jsem ti šláp na kuří oko, ale omlouvat se nehodlám. Se s tim smiř a klidně si hru užívej. Nikdo tě za to nemá za blbce. -
-
nekrm trola :D (aj ked, ak nemam doktoral z psychologie, tak nemam pravo niekoho oznacit za trola zrejme)
-
Takže tvůj rozbor v "chování" postav ve hře je tedy jako co? Na základě jakých zkušeností to tedy posuzuješ?
"Wasteland 2 naproti tomu přichází s plejádou magorů na každém kroku."
A pardon, ještě bych se rád zeptal, jak je to s tou filozofií? Jaké zde jsou zkušenosti?
"Premisy jsou extrémní. Filozofie většiny skupin nedává ani elementární smysl..."
Ano, neřekl si to, napsal si to:
"...pád civilizace podstatu lidské psýchy nemění" je tedy sakra velký rozdíl mezi "že lidská psychika je i přes okolní vlivy neměnná". A to ty si napsal... že lidská psýcha se pádem civilizace nemění. Pardon, ale pád lidské civilizace je značný vnější okolní vliv.
dále:
"...dva rozhádané kmeny, které se už léta vzájemně hloupě vraždí kvůli dávné nehodě. Nakonec zjistíte, že jsou oba vůdci vážně naprostí degeni, které by kdokoliv normální už dávno svrhl."
Já tedy nevím v jakém dokonalém světě zrovna žiješ, ale tahle, třeba i "hloupá" zápletka, je odraz skutečné reality, převedená do hry. Opravdu nic neuvěřitlného v tom není.
Já si celkově o tvém rozboru myslím, že pouštění se do takovýchto soudů (jak se kdo chová a nechová, kvalita scénáře), je nad tvé možnosti... -
-
Jak se říká:"Pane jo..."
ale že mě to dneska baví... A vy ste lingvista, pán elent? Na vašom mieste bysom sa do rozborov mojich vet nepúšťal! (všichni nechť omluví mou otřesnou slovenčinu) -
Ja bych pana s klobouckem nerozciloval, nebo prijde ban :)
-
-
-
-
-
Osobní útoky na recenzenta by se měli mazat.
-
-
Mozna by se recenzenti meli naucit psat a hodnotit hry, vsechny zapory ktere tu vyjmenoval bych nasel u kazde aaa hry ale kdyz to ma 50 metrovej plakat na E3 tak se o tom prece neda rict nic spatneho.
Uprimne nepovazuju ani jednoho z mistnich radoby zurnalistu za kompetentniho neco hodnotit, spis se chodim tem recenzim zasmat a podivat se co vyplodili konzolove mozky za moudra -
-
Když tu byl kdysi JD, tak se nesmělo vubec o recenzentovi psát, ani rozebírat recenze. Možná by se tyhle praktiky měli vrátit.
-
-
jakože prosim?
-
-
prosim tebe, troll, který bere můj nick a trollí nereaguj...
-
-
-
-
v čem je tohle útok? můžete mi vysvětlit?
-
Tohle bych za osobní útok nepovažoval.
-
-
-
Kdo chce profesionální recenzi, koupí si level s recenzí od pana Grygara. Tady dali schválně takovou kontroverzi aby bylo co nejvíce kliknutí a zobrazených reklam.
-
-
No, nebylo by to poprvé co se tady na recenzi holt neshodnou...
-
Ja jsem s tou recenzi spokojen, prijde mi, ze je v ramci moznosti objektivne odvedena, zlodeji nicku.
-
-
Není ti blbý celou diskuzi se svou partou homokamarádů zaj*bat svýma hloupýma kecama, který si ještě k tomu protiřečí? *7*
-
-
Neni ti blby byt blbej?
-
-
Hrozně se za to stydím, ale nemůžu za to, při porodu jsem upadl na hlavu a občas nevím co blábolím. Odvolávám vše co jsem napsal, je to přesně naopak.
-
-
-
Zalez fanboji
-
-
triple gay detected...systems overheating....
-
-
-
-
Gameplay mě docela nalákal na koupi, ale když vidím screenshoty.. je to hnusnej vizuální paskvil, pouze interface je pěkně zpracovaný a zbytek stojí za prd. Možná si Fargo neměl nehcat dělat objekty od komunity a nakupovat věci na asset storu. Herní prostředí vypadá tragicky, náhodně poházené a ošklivé 3D objekty nedávající žádný smysl a divně nakloněná kamera to zabíjí úplně. Hlavně, že to běží na Unity přitom by stačila modernizace starého enginu z Falloutu.
-
chcel som nieco duchaplne napisat autorovi, ale bolo by to asi rovnako dlhe ako recenzia, takze to skratim: Nehraj to.