-
skvělá recenze, obsáhla, všichní víme, že je to laciný crap, dokonce i systém RPG je broken, Premisy jsou stejně trapné jako u Divinity. Takže já bych dal asi tak 5/10...
-
-
Jsi vážně divný GGG *8*
-
-
Fallout 1 a 2 zostal a aj zostane neprekonaný, som rád.
-
-
Preco si rad? To pri každej jednej podobnej hre sa k bohu modlis aby sa hra nepodarila, aby fallout ostal na vrchole zanru? Akoze poznam fanboyov, ale toto co si predviedol ty je na kazajku
-
-
ťahaj naspäť tam kam patríš a už sa nevracaj.
-
-
Proč by byl kdokoliv rád, že se ze skvělé hry nepodařilo udělat ještě lepší? To nechápu.
-
-
Lebo je to takmer nemožné anonymné xko.
-
-
možné je všechno :)
-
-
Ok, tak to skús, napr. môžeš začať tým, že mi povieš nejakú lepšiu hru akými boli a aj stále sú prvý a druhý fallout. Teda skús mi povedať, ktoré post apokalyptické ťahové rpg z izometrického pohľadu je lepšie ako tieto dva herné klenoty a dnes už legendárne hry? Ak mi budeš vedieť na toto odpovedať s nejakým relevantným príkladom tak ti pošlem faxom ďakovný telegram.
-
-
:D
-
ja viem ty trúbka, ale nič lepšie ma nenapadlo, dávam to za vinu tomu vínu čo som vychlastal dnes nadránom :D
-
.. čím viacej bodiek tým viacej adidas? ...
adidas ma proužky, troubo :) -
Prosím teba pekne, to teraz trolluješ alebo to myslíš vážne? Ak je ten prvý prípad tak ťa ľutujem ak ten druhý tak ťa ľutujem ešte viac. Len tak mimochodom, riadiš sa heslom, čím viacej bodiek tým viacej adidas?
-
post apokalyptické ťahové rpg z izometrického pohľadu
Hmm..tech moc nebylo..Metal Hearts me jen napada..a to skutecne lepsi není...pak The Fall..ale to uz není izometricke a lepsi to taky není..vlastne jsi to vymezil tak ze nejde nic vybrat..pro jistotu..zejo?:)
-
-
-
-
-
-
Na recenzi W2, zde na Games, jsem čekal dlouho. Bylo mi jasný, že se pod ní rozhoří diskuze, protože už z le´s play bylo vidět, jak si na ni recenzent "smlsne". Na začátku chci podotknout, že jsme hru nehrál a tohle je názor spíš na samotné recenzování her. Z recenze je totiž patrné hned několik důležitých věcí. Ta vzniklá propast mezi zdejším hodnocení různých her je zbytečná. Je dobré, když hru dostane někdo, kdo má zkušenosti s tímto žánrem, ale zároveň není příliš dobré, že je zaujatý. Recenzent hru opravdu hrál a jde do hloubky, jenže proti jiným hodnoceným hrám se to jeví jako extrémní rýpání. Těžší je to o to, že hodně čtenářů ví, že je recenzent až hnidopich, zvlášť když jde právě o jeho "srdcovku". Recenze bude vždycky subjektivní, ale poznámka k load/save pokusům "podsouvaná" jako chyba v návrhu hry. To je zase moje subjektivní chápání textu této části recenze. Tato recenze je koktejlem faktických poznámek , které hře lze opravdu vytknout s emocema, který tyto chyby dělají ještě většími. Zvlášť pro sortu hráčů, kteří k hraní her přistupují "jiným způsobem". Připomíná mi to některé nářky na brahmíně k hrám s post-apo tématikou. Ta recenze jako by byla jen pro opravdové nadšence RPGéček z let minulých, okořeněných dávkou nostalgického, možná i fanboyovského koření. Je tedy recenze opravdu vzkazem pro hráče, že je W2 opravdu tak špatná hra?
-
-
v recenzi máš věcne popsane klady i zápory hry, ten takrikajic "balast" v podobe smejkiho emocí si mužeš "odfiltrovat" a sam se rozhodnout jetli ty nedostatky považuješ za zásadní, nebo jen za rýpaní.
-
-
Já to schopen odfiltrovat jsem. Narážel jsem na propastný rozdíl mezi recenzemi. Tedy co potencionální hráč, který to schopen odfiltrovat není. Tady by se hodil přistup z hrej.cz, kde se obejví alespoň druhý pohled. Recenzi pak dostává většinou ten méně zaujatý, ale zase na druhou stranu méně zběhlý v herních mechanismech. Je to těžké. Recenzi ani recenzenta tím nehaním. Vím, diskuze k tomuto tématu není pod hrou určena.
-
-
taky je propastný rozdíl mezi recenzemi na skyrim a "slavnym" článkem od vavry tady. ja osobne se treba priklanim k nazoru vavry na skyrim. ono to není čistý hate na hru, jen upozornení na jiste chyby, ktere treba ostatní nevidí. takoví recenzenti jsou vzácností.
-
-
To je pravda, ale také jsou to některé z chyb, které lze tolerovat v rámci například rozsáhlosti. Je těžké najít míru, každá hra by se dala rozebrat a žádná není dokonalá. Pak je nutné u toho posuzování zohledňovat mnohé, jako je například rozpočet a přece lze za málo udělat nadprůměrnou hru.
-
-
no vidíš a tady se rozcházíme v názoru, jsou to chyby ktere tolerovat nelze, alespon ja je tolerovat neumím (mluvím o skyrimu, tohle jsem nehrál)
-
-
-
-
-
Není špatná, je nefunkční... vše na co si hraje, je tak nějak nedodělané... od optimalizací, herního systému, nelogických zvratů, po fakt otřesnou grafiku. Je toho tolik, že to dobré (stará klasika, tahový systém, děj) se vyzdvihuje, až přeceňuje. A ani další rok vývoje by té hře nepomohl, protože vývojáři zvolili špatnou cestu. Ať si říká kdo chce, co chce.
A proboha... nic proti, ale je fakt už rok 2014, za chvíli 2015 a 3D ala první VooDoo už fakt nikoho nezajímá. Osobně nelpím na grafice tolik, hlavně ať se dá na to dívat... no na W2 se dá dívat kolikrát stěží. (ty grafické kýče jsou někdy fakt něco!) A že sem už si zahrál všechny ty krásné klasiky, na které se dá dívat DODNES!
Ono by tolik lidí nezuřilo, kdyby ta hra byla "ASPOŇ" funkční, ale takhle dělá starým klasikám, akorát ostudu... co si bude mladá generace o tomhle myslet? Raději přejdou na nějaké MMORPG.
Nejhorší je, že W2 se nepřibližuje kvalitám klasik, jak se na první pohled tváří. -
-
Chápu jak to myslíš, ale přeci jen funkční herní prvky by už přeci i automaticky vedly k tomu, že hra bude minimálně dobrá. Takže je vlastně špatná. Grafika je subjektivní, ale také se mi nelíbí. Nejvíc ty lidi asi rozčiluje právě to přeceňování. Je to škoda, protože touhle cestou v případě úspěchu mohlo vzniknout hodně dobrých a kvalitních her. Snad to ty další očekávané kickstarter projekty narovnají...
-
-
Tak herní mechanismy... fungují a nefungují... nebo jsou rovno zbytečné, ale uměle hrou vynucené.
Dá se to hrát, dá se to překousnout, ale nakonec Vám zůstane taková ta trpká chuť, že mohlo to bejt mnohem lepší.
Já jen věřím, že se poučili... a "Torment: Tides of Numenera" bude minimálně dobrý jako staré klasiky.
-
-
-
Load/Save pokusy su len problemy hraca , ktory hru hral.....ak si chce setrit skill pointy a skusat donekonecna sance pri 12 % uspechu a 50 % zlyhania, nech sa paci a potom nech sa necuduje ze stravi polovicu hry pri loadingovacej obrazovke.....alebo sa moze na dane miesto vratit neskor, ked ma potrebny skill.....
Aj Fallout sa dal takto hrat quick save/quick load napriklad pri lockpicku alebo steale a kedze tam to nahravanie netrvalo tak dlho, asi to Smejkimu tak nevadilo....
Mne staci, ked sa pozriem na Lets play, kde Smejki ako odbornik na tento zaner hra Wasteland a ocividne nevie ktora bije, netusi, ze ma zbran v ruke, nevie ako zahajit suboj,netusi nic o nejakej strategii v suboji, nevie ci ma zbran nabitu, ani netusi ktoreho panaka prave ovlada a co od neho hra chce.....viem ze to bola len beta, ale pravdupovediac ked som videl ten lets play tak som bol fakt prekvapeny, ze slavny Smejki ktoreho komunita falloutu dobre pozna dokazal povodne Fallouty vobec dohrat....
Takze tolko si myslim o tejto recenzii, ak ste hru hrali, fakt si ten stary lets play pozrite, budu vam vlasy dupkom vstavat -
-
Na Smejkim je v tom Let's playi vidět, že je hrozně nervózní a to s člověkem udělá svoje. Opavdu nemůžeš hodnotit hráčské schopnosti někoho, kdo hraje hru v prostředí, na které není normálně zvyklý a kde na něj koukají stovky lidí.
-
-
Ake stovky ludi ? To nebolo na stadione, ale v nejakej kancelarii....a okrem toho nervozitu by som pochopil mozno tak pri nejakej akcnej hre, ale nie pri hre kde ma na vsetko hromadu casu. A ako suvisi to, ze si nevsimol ze ma zbran v ruke, hladal ju, a isiel kupovat k obchodnikovi ? pritom ta vec so zbranami ma uplne rovnaky princip ako fallout na ktory je vraj odbornik? a dalsie blbosti co tam za tu hodinu a pol narobil a nakecal ? ako sorry, ale ked som to videl, to bolo podobne utrpenie, ako ked som pred par rokmi videl mojho vyse 70 rocneho otca ako omylom na pocitaci namiesto ikony Solitaire klikol na Heroes 3 a snazi sa to hrat....len tak pre porovnanie si pusti Lets play na konkurecnom webe, tam ten clovek ma aspon tusenie o tom ako sa ma hrat hra, ktoru predvadza....
-
-
Stovky lidí při streamu. Třeba Jarda Möwald z Hrej právě mnohokrát upozorňoval na to, že je propastný rozdíl mezi schopnostmi člověka, které předvádí při streamu a prezentaci hry před diváky (kde navíc prezentující neslyší zvuk). Kromě toho mám pocit že, Smejki tady na Games prezentoval Wasteland 2 po dlouhé době od doby, kdy hrál naposled alphu, plus k tomu přičti to, že normálně Let's playe před lidmi nedělá a pak z toho vyjde to, že to hraje jako úplný trotl. A Vojta Bednář na Hrej hru prezentoval hned po vydání recenze plus k tomu je to zkušený recenzent, takže to má úplně jinou úroveň.
-
-
Zaujimave.....
Cize clovek co ide robit gamesplay, tak hral kedysi alfu a ani si tu hru pred ostrym vysielanim nevyskusal povedzme 30 minut, aby aspon vedel ako sa ovlada, kde je inventar,ze lopata nesluzi na suboje ale na kopanie a ze ked ma predmet frog eye v popise "junk" tak s nim tazko otvori dvere (alebo nieco podobne tam vystrajali uz si presne nespominam....fakt ako pod vplyvom nejakych psychotropnych latok)....pritom su to veci co boli aj v alfe, tak ake vyhovorky....namiesto toho si spravi sice veselu skupinu redakcnych bojovnikov z vlastnymi, ale uplne nefunkcnu....ako sry to je komedia/tragedia naraz
Cize podla toho co pises , ze Smejki lets playe bezne nerobi a potom z toho vyjde ako trotl, ja k tomu este dodam, ze ani recenzie bezne nepise (mozno 1 za rok ?) a potom to dopadne ako toto a vyjde z toho ako trotl :D
A ako sam pises, u konkurencie to robil skuseny recenzent, takze to ma uplne inu uroven.....ja suhlasim
-
-
-
-
Za me +1
-
-
Nemůžu říct, že bych tu hru sledoval během jejího vývoje nějak vytrvale, ale nebyla právě ta skupina, kterou jsi zmínil na konci komentáře, tak nějak proklamovanou nebo alespoň výrazně implikovanou cílovkou? A tedy nemá recenzent právě proto právo na takovej pohled?
-
-
Ano, máš pravdu. V původním komentáři jsem to na jeho konci uváděl, ale pak následně smazal. Dík tomu, že W2 chtěl být právě hrou pro tyto hráče, ale chtěl být i pro ty ostatní, vznikl nefungující guláš, který je zmiňován v recenzi. Právo na to má, ale to podle mě nevylučuje tu míru subjektivnosti, kterou z té recenze cítím. Hlavně v porovnání s jinými recenzemi zde na games. Tahle recenze není určitě povrchní.
-
-
-
Proč 6/10, prooč jestli vám jde o zvednutí návštěvnosti jsou snazší cesty než provokace nízkým hodnocením a lány plevelelicí se reklamy. ( Pokud to bylo na 6 tak se omlouvám, já si jen jak se to řiká "potřeboval ulevit a odložit".) *3*
-
-
ked si nabuduce budes "potřebovat ulevit a odložit" pouzi radsej zariadene k tomu urcene, urobis nam tu na TG velku radost
-
-
To bych mohl, nebo taky si nepochopil podstatu mého velice hodnotného příspěvku...nevadí tak ještě jednou. *4*
-
-
-
skoro 500 príspevkov...to bude snáď druhé miesto po Vávrových kultových 100+ chýbajú mi kadibúdky v Skyrime....stačí PCčkárom siahnúť na ich modlu a hneď sa idú zjančiť...
-
-
Oznámení Kingdom Come (na Kickstarteru) mělo snad něco přes 1200
-
Domácí platformou rpg žánru (podobně jako sporty, závodění atd.) jsou konzole, tohle by mělo být pc hráčum snad už dávno jasné. Ani se neumí vyzbírat na pc hru, lol, a to si říkají fanoušci *7*
-
-
To je mozne, ale nie je tych RPG na tej domacej platforme trosicku malo po roku fungovania? ;-)
http://www.metacritic.com/browse/games/genre/date/role-playing/ps4?view=condensed
http://www.metacritic.com/browse/games/genre/date/role-playing/xboxone?view=condensed -
-
Ty brdo, Diablo 3 je RPG?
-
-
Fun ! co pisu mozna nekoho popuzuje ale vzdycky je to pravda a dava to smysl, takovejhle blabol ocividne vyplodil konzoloidni mozek.
Klidne ten nick pouzivej me to je fakt jedno troubo *1*
(ne nepovidam si sam se sebou tak si tu poznamku muzete odpustit) -
domací platforma pro RPG je stůl a velký kulatý stul, ale rozhodně ne PC...
-
-
krasne receno. +1
-
-
-
-
jenom 500 prispevku ? pfff, az vyjde SC (cili 2020), a dostane to 6/10, tak tu bude 5000 prispevku. Pripravte se na ten masakr *10*
-
-
bůh ví jestli tu bude ještě games.cz až vyjde Star Citizen...
-
-
*13*
-
-
-
...smejkal ma pravdu...ale stale ma ten Wasteland bavi ... *4*
-
ja porad nechapu proc se lidi divi, co kdy udelali inxile dobryho? mozna tak maximalne bard's tale
-
Naprosto souhlasim..ta hra me prestala bavit asi za 3h a to jsem podobnych her odehral hromadu *10*
-
lets agre to disagree :-) Zdá se že smejki chtěl radši fallouta a wastelan je na něm moc "old school". Po letech konečně nějaký dobrý RPG a ne slátaniny typu DA2