Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Po 121 hodinách strávených ve hře mám dohráno.
    S recenzí v pár bodech souhlasím, ale už ne s jejich rozborem. Pro mne, jako milovnici Fallout 1+2, byla tato hra perfektní jízdou. Ano, jsou přešlapy a slabší místa, ale tomu se snad vyhnout ani nedá *7*
    Mraky textu a jejich všelijaké varianty ( co člověk, to vlastní názor / podání ) jsou přeci předností. Nebo by autor raději hru s jednomyslnými roboty a bez textu ???
    Jak lépe vyobrazit osadu lidí, kde vám každý napovídá svou verzi událostí, vztahů a problémů? A pěkně si to cizinče v hlavě srovnej, než nám do života zasáhneš !
    Tak či onak, pokud máte rádi izoRPG, postapo a děj, neváhejte. Na KS jsem nepřispěla, osahání si bety mne dokonce odradilo. Ale po vydání prvního patche jsem do hry šla s jistotou. A nelituji jediné minuty, kterých jsem u hry strávila bezpočet. *16*
    PS: Outro je v duchu W1 či F1+F2, takže pozor na to, jak se zapíšte do dějin.
  • Smejky můžu se tě zeptat jak bys hodnotil New Vegas? Díky za odpověď.
    • smejki
      jistěže
      http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=falloutnv/recenze&id=FNVreview_smejki
  • Recenze uplne mimo. Ta hra sbira osmicky a devitky. Ja osobne mam nahrano pres 30 hodin a zatimco jiny hry me omrzej po 10 hodinach a precenovanej Assassins Creed me kolem 15 hodiny uz NEUVERITELNE nudil, tady mi tech 30 hodin uteklo jako prd.

To nemluvim o tom, ze nejsem pravdepodobne ani v polovine hry. Ta hra ma 50+ hodin hraci dobu.

A bugu je zatim na tak ohromnou hru minimum;, v ramci nejakyho vedlejsiho questu mi to buglo jednou, uz si ani nepamatuju co, mel jsem problem s padanim v lokaci Titans Canyon a taky by mohla bejt lepsi optimalizace.

Jinak bitky, starej skvelej Fallout style. Svet je taky spickovej. Volby a jejich dopad jsou nevidany a jiny hry co se tim chlubej zdaleka nedosahujou takovejch kvalit. Kazda kravina muze mit dopad (napriklad, kdyz potkate random chlapka a reknete mu, ze jeho laska prezila, aniz byste mu chteli lhat, proste jste si jen nezapamatovali jmena cca peti lidi, co jste predtim zachranili).

Jedna z her roku. Mozna nekolika let. Ano, mohlo by to bejt lepsi, ale ocekavani to splnilo. Ktera hra tohle muze rict.
    • Jsi hloupoucky. Prosim uz nikdy nic nepis na zdejsi fora a spise vice hraj hry, protoze napsat takovy absolutni nesmysl ze tenhle laciny a ubohy paskvil je hrou roku nekolika let muze napsat jen totalni silenec.
      • velmi kvalitni argument...povime si na konci roku, ktere hry budou sbirat game of the year oceneni...

osobne nevidim, proc by letos W2 nemohl do TOP5 patrit... mozna TOP3... vlastne co letos vyslo za nejaky zasadni pecky, u kterejch by clovek po 34 hodinach gameplaye byl porad nabuzenej hrat dal a nenudil se?
    • Kazda hra od EA muze rict ze splnila moje ocekavani, prehypovana kopirka predchoziho dilu serie casto v ramci zjednodusovani ochuzena o featury predchozich dilu, pripadne s uplne chybejici casti hry kterou nam milostive dodaji v osmnacti dlc
      mozna mas moc vysoka ocekavani *1*
      • nemuzes srovnat hru od EA a na kickstarteru zafinancovanou nezavislou hru, ktera tady nebyla od druhyho Falloutu... ja osobne mam pocit a bavim se skoro stejne jako u F1 a F2... ne tak absolutne a kvalit prvnich Falloutu to nedosahuje, ale kvalitni to je

srovnavat souboje s XCOM je navic dost nefer... souboje v XCOMu byly stezejni veci a vyvojari se na to soustredili primarne. navic tvurci W2 spis chteli udelat souboje ve stylu F2 a pridat par modernich prvku, coz se jim dle me povedlo. jediny, co to ma spolecnyho s XCOMem je modra linie, kdy je jeste mozny strilet a zluta linie pro beh bez moznosti strelby.
    • jinak mluvim o AC2... jednicka je prej jeste nudnejsi...
  • Tahle "diskuze" by potřebovala vyfiltrovat.Tak "300" komentářů jsou..jak to říct? Nečitelné zvratky puberťáků
  • Proč text recenze zcela zásadně nekoresponduje s udělenou známkou 6/10? Tedy nadprůměrnou hrou - dle znaků od autora to vypadá na velmi špatnou hru - konečný verdikt to jen potvrzuje, ale známka je 6/10... to zrovna tedy moc nesedí - takový trošku bug.
    • maros.goc
      Tych 6/10 je takých nadpriemerných akokeby sme hovorili o nadpriemernosti herectva arnolda schwarzenegera... Proste rozsah 50-60 je rozsah priemernosti.. O nadpriemere by sa dalo hovorit az pri intervale 60-70

Ale suhlas podla textu by mala hra dostat podpriemernu známku... Ale ta 6tka je bez debát znak priemeru... A so skolskymi recami o 5 ako priemere, ak si s tym chcel zacat, mozes ist vies kde
    • Ja jsem jen velmi zvědav na recenzi RYSE:Son of Rome PC, protoze jestli bude mít jakýkoliv číslo menší jak 9, tak už tu nepřečtu nic.
      • tak zrovna RYSE:Son of Rome je pekna stupidita
        • Hmm Ty koza a petržel........ =
    • Mato1987
      Vitaj na games.cz, číselné hodnotenie u niektorých recenzií veľmi často nezodpovedá hodnoteniu, ktoré by sa dalo vyčítať z textu recenzie.
  • Dohrano za 82 na hard. Pan v kloboucku by mel radeji popijet kavu a bastit koblihy.
  • Souhlasím z každým slovem recenze. Jedna z nejlepších co jsem četl.
    • Moje řeč, těšil jsem se jako malej a nakonec to po asi dvaceti hodinách a dlouhé rozvaze odinstaloval. Čekal jsem Fallout 3 ale je to jen Wasteland 2.
      • Takze ty cekas neco co ani nikdy neslibovali a pak se divis ze jsi zklamany. Zajimave....
        • wasteland = fallout deal with it
          • No, to právě ani náhodou.
  • Jednoznačně nejlepší post-apo dvacitelí od devadesátých let. Sbohem falloute! *15*
  • Jsem socka a nemám na PC. Proto si zvedám ego trollováním.
    • Konecne priznal barvu, je to osvobozujici co? :)
      • Ale já jsem na tom stejně. :)
  • Keyz
    Je to hnusné jako...ani nevím co. Ale propracováno to je dost. Navíc dnes taková svoboda a hloubka je velice nevídaná. Hodně jsem se bavil. A na chyby abych nemohl pokračovat jsem nenarazil. Taky jsem to nehrál rok a ani pozpátku. Ale jestli tam jsou, tak je to určitě blbě. Co mě ale zarazilo je divný verdikt:

"Kolísavě kvalitní příběh plný klišé, naprostých blbostí, ale i vtipných momentů a odkazů na asi miliardu věcí zvládá držet pozornost hráče jen tak tak. A navrch je ve hře tuna chyb. Nebýt tohle dílo Briana Farga a dalších pomazaných hlav, prolétlo by pod radarem jako laciná ruská nápodoba Falloutu, která přišla s desetiletým zpožděním."
    Ok je tam důraz na chyby a ty jsou špatné, je tam důraz na klišé a to je špatné a korunuje to komentář o slavných hlavách a to je pravda. Vidíme to u mnoha značek.

-Proč to ale k*ura schytal Wastelands 2? Klišé dialogy jsou skoro všude. U AAA her o několik řádů horší a debilnější. Bez těch dobrých částí jako zde. Když to beru teda hodně kriticky...
    -Bugy? Ehmm.. Nemá jich náhodou pravidelně TES tolik, že na jejich sepsání na papír padne několik stromů, a některé blokují dokončení questu? A navíc to musí fandové opravovat?
    -Známé hlavy... TES a jiné.

Tohle hodnocení pak vypadá naprosto komicky v porovnání jiných hodnocených her, kde to co se zde vytýká, je jinde přehlíženo. Tedy, srovnejte si ten kodex podle čeho hodnotíte, anebo nedávejte hry do databáze s hodnocením, když to je tedy pouze vlastní názor autora a nic víc. To pak, logicky nemá co dělat v databázi pro veřejnost, kde to lze podle hodnocení řadit...
    • martin.mares.984
      No vis on je asi problem v tom, ze prave hry jako Wasteland, Torment nebo Dreamfall dostaly takovou podporu na KS, protoze hraci chteli patrne titul, ktery nebude trpet bolestmi soucasnych AAA her nebo alternativu, kde vyse zminovane chyby (stupidni dialogy, klise atd.) nebudou. Nezlob se na me, ale Wasteland 2 na me zatim dela dojem jako hra ovencena typickymi AAA klise oblecena v retro kabatku, hrajici na nostalgickou notu leda tak hlubsim a slozitejsim hernim systemem. Naprosto nechapu, proc treba neni Wasteland 2 ve 2D, kde tenhle typ RPG stejne funguje nejlip. Z tohohle pohledu hodnoceni rozumim a jenom doufam, ze Tides of Numenera bude v danych ohledech nekde jinde.
      • Keyz
        To bych bral. Že lidé očekávali více. Také jsem čekal (doufal), že to nebude tak hnusné... Tedy čekal jsem v tomto ohledu více.

Ale pak stejně nelze vytknou chyby jedné hře a stejné chyby nevytknout velké hře, ke mají více možností jak tyhle věci řešit před vydáním. To je to co mě zaráží.

Navíc jak jsem psal. Jinde to někdy není ani možné dohrát a tam ty slavné značky naprosto sedí.
        • martin.mares.984
          Ale tak, v aktualnim LEVELu dal treba Lukas Grygar Wasteland 2 5/5 a Skyrimu pokud vim 10/10, takze z jeho pohledu to nevadilo ani u jednoho titulu. Tady by autor Skyrimu dal treba taky 6-7/10 a ne absolutorium. Co recenzent, to jiny pohled na vec...

problem je, ze ty vyssi produkcni hodnoty dokazou vic odvest pozornost od nedokonalosti. Blby dialog zustane blbym dialogem, ale vzdycky bude lip pusobit v ramci celku, kdyz ho profesinalne nadabuje Patrick Stewart a ne nejaky pan XY.

Obecne mi prijde zahadou, proc kdyz v polovine a na konci 90. let bylo mozne podobne tituly vytvaret mnohonasobne kvalitnejsi, kde prave tehdejsi technicky moznosti nedavaly moc sanci hre uhranout hrace svoji prezentaci, aby zakryla nedostatky v ramci pribehu, dialogu, estetiky apod, tak pro to nejde dnes? Kdyz ten projekt navic vznika pod vedenim "duchovniho otce" tehle klasik Briana Farga...
          • Keyz
            Proto mě vadí velká nejednotnost hodnocení. Ani se asi nepokouší přiblížit vlastnímu kodexu

Pak to vypadá takto divně. Někomu nevadí chyby a další věci a jinému to vadí. Fakticky tam jsou, tak klidně bych bral přísnější hodnocení obecně. Ale je tomu naopak. Následně podobná recenze působí jako pěst na oko. *9* Když u mnoho her o podobných problémech není ani slovo a bere se to snad jako obecný neduh, proti kterému nemá cenu bojovat...
            • a jak jako chces zaridit jednotne hodnoceni od dvou lidi? to maji mit stejne nazory? ze jsou nekde nejake fakticke chyby neznamena ze ruznym lidem budou pripadat stejne vyrazne... a to jsou jen chyby, ale co vsechno ostatni kde nemuzes byt fakticky... proste je dulezite si tu recenzi precist a necumet jen na cislicko hodnoceni
      • Přesně tak. Do písmenka souhlas.
    • Bože můj, prosím.. PROSÍM.. rozveď, kde je "nevídaná svoboda a hloubka"..? KDE?? Dohrál jsem to dvakrát a většina questů je prudce lineárních, nebo má maximálně dvě předvídatelné a šablnovité možnosti volby. Kde je morálně šedé rozhodnutí, byť alespoň jedno za celou tu hru? Kde se musíš doopravdy zamyslet nad LOGICKOU a INTELIGENTNÍ situací, která není černobílá?
      • to muselo byt hrozny.. dohrat to 2x !! to ti nekdo miril na hlavu AKckem? :D ja to jeste nedohral, ale mam ty vase reci nekde.. bavim se..
      • Prosim te, uklidni se. Co to je za vylevy?
    • Skyrim je sice špatná hra, ale můžeš si ji užít aspoň jako nějakou alternativní verzi simulátoru chození po horách s pěknou grafikou a občas nějakým ty drakem, na Wastelandu si neužiješ vůbec nic...
      • Je tak spatna,ze o ni na tehle diskuzi porad zvanis.....
        • stálo mě to peníze na podporu tvůrců, uvěřil jsem hlupák slibům a dostal jsem takový shit-fest...takže je třeba se vypovídat...
          • Tahni do hazjlu. Spatna hra to urcite neni.
            • Budes muset rodice poprosit o dalsi. Socko. *3*
            • klídek, relax, pro tebe je dobrá, pro mě je ztráta peněz...
      • Keyz
        špatná, nešpatná... Zde autor napsal věci co mu vadí a podle toho to ohodnotil. To, že jinde je stejných věcí více nikomu nevadí *15*

Tedy nic proti autorovi. Pojal to opravdu podrobě, ale spíše proti tomu divnému systému.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit