Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejsu zadne velke fanousek Wastelandu, ale v dobe kdy sr$cky jako COD, Watch Dogs, Shadow of Mordor atd. dostavaji skoro plny hodoceni, me znamka u recenze neprekvapuje. Dneska uz je hrani jenom pro causal hrace, cokoliv slozitejsiho s propracovanema mechanikama, ja svrzeno do herniho pekla
    • smejki
      No, škoda, že Wasteland příliš komplexní a propracovaný není. Minimálně v porovnání s starými hrami.
    • Bohužel, hromada kravin tady dostává 8/10 a 9/10, ale pořádná hra prostě 6/10 - protože to není ultra hyper cool řežba ovládaná 3 tlačítkama (dopředu, střelit, nabít, dopředu, střelit, střelit, nabít, dopředu..). Co je napsanáno v recenzi je pravda, ale úspěšně se tohle dá vytknout úplně každé hře. Předpoklad je ten, že prostě je třeba hyper ultra cool grafika, jinak je to brak.

Srovnání: hra na 5 hodin - 9/10 vs 100x zábavnější a delší Wasteland II - 6/10

Btw: I s gamesplaye je vidět, že to prostě recenzoval člověk co by měl nosit kloboučky a rozumovat v hospodě a ne recenzovat hry ! *16*
      • tak tady je potřeba jen jedno tlačítko myši, čili nevím co máš proti tři tlačítkovým hrám?
        • No jo jenze musis u te hry premyslet, vybrat vhodne postavy atd. Muzes me napsat aspon 5 podobne slozitech her ktery sou na konzole?
    • pac z tech casualu, cili deticek, maj nejvic prachu (jejich rodicu). kvalitnich games, ktere byly v 90kach samozrejmosti, je dnes jak safranu. Bohuzel totez console vs PC. consoloidni teplousci davaj vic penez nez PC parmeni.
      • Nechceš snad tvrdit, že na konzolích nejsou kvalitní hry? Navíc na konzoli se proste hraje líp. Tenhle žvást může vypustit jen někdo kdo konzoli v životě neměl doma a tudíž neví o čem vůbec píše a tudíž by ani psát neměl...
        • Já teda mám PC i PS3 a rozhodně se na konzoli lépe nehraje. Ano, možná některé specifické žánry, které jsou na gamepad jako dělané, ale jinak je ovládání vždy lepší na PC (pokud vývojáří zvládnou port).
          • Rozuměj je to pohodlnější. Taky mam doma PC ale prostě neni nad to rozvalit se do křesla s gamepadem a hrát. S delšího sezení u PC mě prostě bolí ruka co ovládá myš a kolikrát místo hraní alt tabuju na internet takže je to hraní takové dost nesouvislé :D Ale kazdýmu sedí něco jínýho. Samozřejmě na gamepadu nelze hrát vše...
        • jo tak to joooo *1* *2* *15* prej na konzole kvalitni hry ? na konzoli se hraje lip ? vetsi nesmysl jsem tu necetl. ovladani konzoli je jen a pouze pro maly deticky. *15*
          • Jiste ze jsou na konzolich kvalitni hry, podradna pc rasa o ne neustale zebra v peticich. :-) A ano, na konzolich se hraje lip, ale holt to neni dostupne pro socialne slabsi hrace, kteri jsou odsouzeni trapit se hranim na pc, protoze nic lepsiho si dovolit nemohou. Proto jsou tak zlostni a nenavistni a utapeji svuj zal hatem v diskusich. Konzoliste jsou v pohode, pari jak o zivot a tahle zumpa je jim putna.
            • Hej hej hej kámo!!!!!!!!!!!!!!
              Brzdi s těma PC sockama....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Pokuď vim, tak konzole se dělaj právě pro JABKA , co nemaj na herní PC!!!!!!
              Za 6 nebo kolik stojí ty tupý krabičky pod televizi herní komp neuděláš. A za druhé, od počátku se konzole blíží ke kompu a ne obráceně!! Tak co je lepší platforma..... já chápu, že pohodlný tupounci u televize potřebujou jen strčit dvd a hrát. Nedej bože řešit nějaký spouštění, nebo nastavení ježíš chraň.
              To už by bylo na konzoljabka moc komplikací a zdržování. Tak si dál žmoulejte ty vaše zas.aný ovládátka ve spocenech ručičkách a střeste se potkat ve střílečce někoho z myší!!!!!!!!!!!!!!
            • No nezdá se mi mám PS 4 i PC a když si můžu vybrat na čem budu hrát vyberu si vždycky počítač. Samozřejmě jsem schopný připojit si ovladač ke kompu atp. Ale já jsem člověk co nesnáší hrát na 30 fps a když už mám hrát debilní hru (např.: Shadow of Mordor) tak jí chci hrát ve 4k na 120 fps abych z toho měl alespoň něco. Taky moc nechápu proč by lidé co hrají na PC měli být sociálně slabší když obstojný herní počítač stojí 3x víc než konzole a to bez jakýchkoliv periferií. Ano ve výsledku ušetříme na hrách, ale zase je nemůžeme prodat, takže to až takový rozdíl není.
              • Reakce na příspěvek:

Ty hrajes tak maximálne na deset let starem mobilu a ne 4K/120fps nebo ps4, oboji pro tebe patri do rise snu.
            • *15* *1* *1* *1* *1* *1* jeste, prosim, tyhle pohadky od konzoloidnich buzen jsou nejlepsi... *15*
              • Reakce na příspěvek:

Ty jsi krasny priklad toho, jaci jsou pc hraci hlupaci. Neni to nahodou, ona je k preferenci pc nutna notna davka hlouposti i kdyz ty to samozrejme nechapes, kdybys chapal, budes hrat na konzoli.
          • ty budeš rozumem opravdu na úrovni školáčka, ale ze zvláštní .)
            • ale porad nad tebou, ty decko priblbly. *1* bez si mackat cudliky na konzoli, ty jelito. *15*
  • srovnavat souboje s XCOM je navic dost nefer... souboje v XCOMu byly stezejni veci a vyvojari se na to soustredili primarne pri vyvoji. jaka tam byla dalsi soucast hry? zakladna a jeji vylepsovani, coz uz opravdu neni zadna hluboka napln hry, na rozdil od ohromnyho sveta W2, konverzaci v nem a dopadu na vase ciny. navic tvurci W2 spis chteli udelat souboje ve stylu F2 a pridat par modernich prvku, coz se jim dle me povedlo. Ja se u souboju bavim treba vic nez u F2 (i kdyz samotnej W2 kvalit F2 nedosahuje). NPC se daleko mene pletou pred hlaven, souboje jsou dynamictejsi a celej soubojovej system mi prijde dodelanejsi, taktictejsi. Snad mi chybi jen lepsi gore animace smrti (ty ustreleny nohy jsou fajn, ale na stary F2 a tisic zpusobu zabiti to nema). Jediny, co to ma spolecnyho s XCOMem je modra linie, kam je jeste mozny dojit a strilet a vzdalenejsi zluta linie pro beh pryc bez moznosti strelby.
  • Omlouvám se za svoje hloupé příspěvky.
    • Tak uz je sem nepis, lejnozroute.
      • Je mozne, ze by si zloej nicku povidal sam se sebou pod ruznymi nicky nebo jich tu je vic. Myslim ze je na zase zacit zobrazovat ip adresy.
        • A nebo radsi ne, byly by poznat vsechny moje alter ega, pod kteryma sem bleju lejna.
          • Ja bleju zvratky, lejna kadím a je mi lito chudáků, kteří to mají naopak, humus a kentus. :)
      • Jejda *15* jejdásek
  • Inquisitor
    Já se u toho bavim a to je to hlavní. Na žádný bug jsem nenarazil, takže tohle zatim nehodnotim. Ještě že jsem nečetl dřív tuhle recenzi, jinak bych do toho asi nešel :)
  • schali
    Na úvod jedna věc. To, že si recenzenti myslí, že vědí proč hráči hrají rádi nějakou hru/herní žánr, ale ve skutečnosti jsou vedle, je opravdu velká chyba. Nejvíc to samozřejmě zamrzí u vývojářů, kteří jsou vedle jak ta jedle dnes a denně a podle toho ten dnešní herní průmysl vypadá. Brian Fargo k nim však určitě nepatří, přestože jsem mu nevěřil, tak potvrdil, že to know-how tam je.
    1. Co se týká samotné recenze, uvěřitelnost postav, příběhu nebo úkolů nebudu příliš komentovat. Mě svět Wastelandu nijak nevadil. Nejsem zrovna typ hráče, který by si vytvářel ke hře osobní vztah skrz výše uvedené atributy a nebylo to tak ani u starých Falloutu, pro mě tedy žádná změna. Někdo to může vidět jinak, prosím, ale já si myslím, že RPG stojí na něčem jiném. 2. Procentuelní pravděpodobnost úspěchu např. u otevíraní sejfu apd. - systém kdy uroveň skilu ovlivňujee úspěšnost považuji za vinikajicí, samozřejmě to vede k častému loadování, ale je to zábava a na hratelnost to mělo příznivý dopad. 3. Obsah beden je neustále to samý, náboje, zbraně, lékárny, apd. - mě osobně to přijde normální, bavilo mě otvírat bedny. Nábojů jsem měl do určité fáze hry často nedostatek. 4. Postupně musíte zvedat úroveň dovedností - tomu já taky říkám naprostá drzost, jak je vůbec možné aby to bylo pořád uměle obtížnější, jooo kdyby to tak bylo přirozeně obtížné to by byla jiná. 5. Vítky k nepřátelům jsou podle mě iracionální, to že má kanibal na začátku méně HP než na konci - komu to vadí proboha? Kdyby se jmenoval Big kanibal bylo by to lepší? 6. Systém lootovaní a to že je nutný lootovat bedny třeba opakovaně když nemáte dost vysoký skill - tady už mě to fakt hlava nebere, jak tohle může někdo kritizovat a ještě vzapětí dodat, že vypadne pár nábojů když před tím napíše, ze je nutný lootovat jinak nemáte dost peněz na koupení nábojů. 7. Soubojům chybí vývoj - nepřijde mě to, prostě souboje jsou takový jakou máte obtížnost, skill, zbraně a vybaveni - tak to má přece v RPG být(spousta dnešních RPG to nemá, přitom je to základ všeho a nikdo je za to nekritizuje, možná si toho recenzenti ani nevšimnou když to ve hře ani neexistuje - ta balance). 8. Souboje prodlužují hru - to je snad normální, zvlášť u tahových soubojů. Když sou zábavný jak autor sám píše, tak je to snad proboha klad a ne zápor. Navíc souboje jsou klíčovou součástí každé RPG hry, pokud jsou povedené, tak jsou to obrovský plusový body. 9. Rozvoj postavy - je funkční a motivační - to je mnohonásobně víc než nabízí většina moderních RPG. Atributy mají ve své většině vliv na hru(dokonalý to pravda není), skily mají význam, má smysl si je navyšovat, protože je využijete třeba jenom abyste získali pár nábojů, nebo protože to tak autoři nastavili a neudělali byste bez nich qwest - tak to má ale fungovat. 10. Test úspěšnosti se dělá na skill a ne na atribut - jedná se o o rozhodnutí autorů, hráč s tím může počítat už na začatku hry, není to žádná tragedie nebo fatální chyba. Systém kvůli tomu není nesmyslný. 11. Přiznám se, že neznám XCOM, ale nenapadlo by mě srovnávat RPG se strategií. Důvod je prostý, nikdy jsme žádnou strategii nehrál, protože mě to jako hráči nic neříká, podobně jako autorovi recenze neříká nic tahle hra.
    • Coffin.Corner
      Bod 11 nedává žádný smysl. Když o XCOMu a jeho taktických bitvách nic nevíš, tak proč to komentuješ?
      • Bod 11 nema s kritikou xcom nic spolecnyho, verim ze je to vinikajici hta, principy strategie stoji na necem jinym nez rpg, srovnavani je tim padem nemistne a mnohe to naznucuje
  • Začínám se bát co vyvedou s novým Tormentem.
    • No... ono je to zjevne hrozne subjektivni... mne to uprimne bavilo a cas, kterej jsem s tim mohl stravit (tak patnact hodin? Ale to je mnou, cas je proste nedostatkovy zbozi ): ), jsem se uprimne bavil. TESILO me, ze je to dost oldschool, a to i presto, ze to chvilema byl uz az nezvyk. No... a snad nebonznu moc... koukam do sesterskyho levelu, a Lukas tomu dal 5/5, narez. Ma to mouchy... urcite. Uz proto, ze fallout jsem hral, kdyz mi bylo snad ani ne dvacet, a tohle hraju, a je mi necelejch ctyricet. Jenze uprimne... a co? Je to samozrejme o ochote poddat se.. sem tam neco vydrzet... ale urcite to neni spatna hra. Kdyz jsem pristoupil na jeho hru, tak nejsem zklamanej. O Torment strach nemam... Ani o Eternity. Ale hodnotit je dnesnima ocima... to nebudu. Naopak budu rad za vylet tam, kdy jsme se mohl hram venovat a opravdu se do nich ponorit. A hrozne doufam, ze najdu ten cas, abych se mohl ponorit prave do techhle dvou.
      • Mam to dost obdobne, uz asi 3. vikend se snazim dohrat zjevne posledni cast (neni proste cas). Urcite bych nasel spoustu veci, co bych dokazal objektivne te hre vytknout, ale proste me z nejakeho zvlastniho duvodu hra bavi a to dokonce asi nejvice za poslednich par let.
  • jelikož je recenze jednostranne zamerena na negativa, chci se zeptat jestli tam jsou takové cool veci jako ve falloutu - nasili, cool zbrane (energeticky rotačak, plamenomet a pod.), cool brneni, cool partaci (jako byl treba supermutant markus nebo vas vlastni robot), jestli mate auto atd
    proste jestli ma ta hra takove ty momenty že si reknete "wow" a baví vas to hrát dál
    • Cool zbrane jsou vsechny lepsi rifle, ale pokud myslis fakt echt zbran, tak je tam jedna energeticka, ale ta je opravdu mega cool:). Specilni zbroje tam nejsou.
    • smejki
      násilí - ano, je zmíněno v soubojích
      cool zbraně - ne
      cool brnění - ne
      cool parťáci - scotchmo je vcelku vtipný a chodící thesaurus je taky pěknej vejšplecht, ale jinak mnoho charakteru parťáci nemají, protože se nemá kde projevit.
      auto - ne
      • Ja mam so sebou Scotchma, Pizepi a Vultures Cry (ta ma tiez celkom dobre hlasky) a okrem toho za mnou beha Non-stop hlaskujuci Night terror a musim povedat ze sa dost nasmejem na tych ich hlaskach (Night terror: "Mean person said, that i am unholly, but i got all normal holes" )
        • smejki
          Jejich hlášky jsou fajn. Bohužel se rychle začnou opakovat.
          • ale to je snad logicke a normalne ze sa zacnu niektore opakovat, v ktorej hre je to inak ? je to inak vobec mozne?....okrem toho pri vstupe do novej lokacie/prostredia/stretnuti s nejakou zaujimavou osobou zahlasia nieco nove ( napr. Scotchmo ked stretol ineho homelesaka v San Angel ma teraz napada....Vultures cry stale komentuje kazde "civilizovane" miesto).....
  • Recenzi ani nečtěte, tohle je na 9/10. "Odborník" na Fallouty zase udělal chytrýho. Další nečítelná slátanina od Smejkala.
  • dobře ty Smejky (Aneb hádejte kdo nepůjde na příští Fargo párty) *4*
  • Ta hra je naprosty crap (nemyslim grafiku to beru jako retro feel)! Ale takovou hru vydat v roce 2014 a jeste od Farga? *9*
    • a ještě pobrali tolik mega...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší