Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejsi vlastnik hry a nemuzee si s ni delat co chces. Nemuzes treba udelat tisic jejich kopii a prodavat je. A to vlastnik hry muze. Zkus pochopit tuhle jednoduchou skutecnost a zacnes chapat radu dalsich veci.
  • Myslis to spravne, napsal jsi to spatne. Kdyz si koupim licenci na hru, jsem vlastnikem licence. Muzu licenci preprodat dal, licence uz byla zaplacena. Neporusim tim nijak autorsky zakon, ten chrani dusevni vlastnictvi (hudbu ve hre, grafiku atd.). Jen dam licenci jinymu cloveku. (samozrejme nesmime hrat hru oba atd.)
    Autorsky zakon je dobra vec, ale prave nesmi timhle zpusobem zasahovat do nakladani s licenci, tak jak spravne rikas, ze vyrobce auta nezasahuje do nakladani s autem. Navic auto je taky chraneno autorskym zakonem, nesmim vyrabet stejny auto, stejny design, patenty atd.

Cotillion: Kdyz se necham ostrihat v kadernictvi, jsem pak majitel ucesu. Muzu s nim chodit kam chci, muzu si vlasy vyrvat a dat jine osobe na hlavu atd.

port: on myslel licenci na jednu kopii, pak to smysl dava.
  • Tady zase nejakej nouma neumi anglicky a este se tim chlubi *1* vrat se do skolky.
  • pokial je hra TVOJA, mal by si zaplatit jej plnu cenu s vyvojom atd.
    Keby to takto fungovalo hry by sa ani nevytvarali, kedze by ich nikto nekupoval za plnu cenu a keby predavali lacnejsie, tak staci predat jednu kopiu a uz by hra nebola ich a nemali by z nej zisk.

Autorsky zakon je tu preto aby si si vobec mohol zahrat tie tvoje hry, ty chudak. Samozrejme ze nie je dokonaly ale pri takomto pocte obmedzencov, ako ty je lepsi ako sloboda.
  • Ked sa nechas ostrihat v kadernictve, vlastnis kadernika?
  • pac je to prvni plne spolupracujici zarizeni s NSA primo vyrobene na objednavku PRISM http://www.lupa.cz/clanky/spojene-staty-doluji-data-uzivatelu-primo-od-nejvetsich-internetovych-spolecnosti/?labelsBox-labelId=2824&do=labelsBox-switch
  • snaží se o jedno o vizi B Gatese který kdysi dávno prohlásil že MS by měl být jako energetické společnosti mít pravidelný měsíční příjem a každý mu bude platit ne za produkty, ale za služby které budou poskytovat jeho servery "bezpracně"
  • ze preco? Tak ma velmi dobre pocuvaj! Ako mozes hru prirovnat k rohliku preboha? Ty si kupis hru za povedzme 30$, no jej vyvoj stoji povedzme 10 000 000$, preco si preboha myslite, ze hra je vase vlastnictvo ako keby ste mali rozok. EA tada fakt nebude mat vela penazi ked preda hru za 30$ a kupca uz ju vlastni a moze rozsirovat ako sa mu zachce.

Aby bolo jasne ja nie som ziaden zastanca MS a nemam nic proti tomu, ked hru pozicias kamaratovi. Ale, ze necitite ziadnu zodpovednost za to ze by ten tvoj kamarat mozno naozaj mal zaplatit a, ze hry prirovnavate k rohlikom. Keby sa hry predavali ako rohliky asi by ziadne nevznikali a nikto by ich nehral.
  • Přijde lupič, strči ti pistoli ke spánku a řve "peníze nebo život". Dáš mu vše co máš, von tě pustí a pak jdeš na policiji. No a tam ti řeknou: "A zabil vás nebo ne? Ne. V tom případě tak to opravdu tak hrozné není." A ty pak ještě běž a poděkuj mu jak byl na tebe vlastně hodnej.
  • Uz jen ten nazev je stupidni. Treti Xbox v rade se jmenuje One...
  • Přesně.Snaží se nám vnutit svou vizi budoucnosti bez ohledu jestli je široce (všeobecně) přijata.
  • Mně přijde, že microsoft na to poslední dobou jde tak, že si sednou, něco vymyslí (soudě dle jejich posledních činností pěknou blbost) a pak to prezentují jako něco, co všichni chceme, ale ani o tom nevíme.

Jako ten jejich poslední windows. Proč cpou věci z tabletů/touch screenů na pc... to mi hlava nebere. A jo, po nainstalování "start tlačítka" a zablokování těch metro chujovin, se to dá strávit - hlavně nelozit do toho "nastavení počítače", jak se z toho, proboha, vylejzá?!! *10*
  • Dokonce by se to mělo týkat i "použitých" digitálních verzí. Dle soudu EU není rozdíl mezi způsobem získání licence.
  • dokud nebudou chtit i pravidelnou kontrolu ranni stolice tak mi to reseni pijde jen polovicaty a nemam zajem :)
  • Kronoss1
    Oni to shazují na vydavatele, ale vždyť Microsoft Xbox One navrhl a vyrobil. To neudělali vydavatelé, to udělal VÝROBCE. Nejsem konzolista, moje první a poslední konzole byla PS1, ale tohle je výsměch všem hráčům Xbox 360. Mně je to vlastně ale jedno, většina z nich buď přejde na PS4 nebo na PC a pokud na PC, tak se možná zvedne ziskovost PC a začnou se na PC dělat také velmi dobré exkluzivní hry, kdo ví ... ?
  • s chladnou hlavou - bude to znamenat o nikolko MILIONOV predanych X1 menej (je mi jedno, ako sa to oficialne smie oznacovat). ak im to nechyba. prosim. zaroven je to niekolko milionov krat x predanych kopii hier. prosim, ich problem.
    ak sa na tom zvezie ps4, a zaroven sa hry budu este nejaky cas (ako je avizovane) budu robi aj na old gen, tak by som povedal, ze next gen bude mat vazny problem...
    ak k tomu pridame neodpojitelny kinect...
  • Kronoss1
    V tom případě zde ale nepracují novináři, a tak by se tak neměli nazývat. Novinář má podat zprávu, ne názor. V naší republice to bohužel nikdo neumí. Všichni novináři říkají své názory a píší je do článků a pokud je Games.cz herní novinářský web a ne banda amatérských nadšenců, tak by neměla do informativního článku dávat svůj názor a zrovna tento názor je dost hloupý.
  • Me by zajimalo co na EU, tusim, ze podle prava, lze licenci k softwaru kdykoliv preprodat a toto pravo nelze omezit. Takze drive nebo pozdeji nasi vydavatele spolu Microsoftem tezce ostrouhaji.
  • Vono to souvisí z nesmyslným poměrem cen Autor Vydavatel atd..

Proto má Indie herní (Kickstarter) scena takový uspěch. Relativně dobré zisky pro Autory a dobré ceny pro hráče. Proto proti tomu velké skostňatělé studia bojují. Oni se nechcou přispusobit.

Jak jsem psal výše. Je to v celé ve společnosti. Cena za výslednou práci Dělník vs Manažer a odpovědnost. Tyto nerovnosti se přelevají do herní branže, neb čím větší odvětví tím více se do toho začne míchat bussines.
  • Miserius
    Tak to rozhodne neni konzolema :D Hraval jsem roky a roky na pc, ted hraju roky a roky na PS3 a je to naprosto totozny *2* zalezi na nastaveni routeru a na hře

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit