Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • walltar
    O těžišti sem mluvil u toho prvního videa ... kde jednou rukou držíš meč právě blízko těžíště (které je hned za záštitou) a druhou nakonci ... potom stačí jednou rukou tlačit druhou táhnout a s minimální námahou získáš dost velký moment a na konci meče i dost velkou rychlost .... když tohle spojíš ještě s pohybem obou rukou s celého trupu (jako celku) dobředu, nebo s rotací těla, tak tvůj útok dostane sílu a rychlost.
  • uznávám svoji chybu, ale neodpustím si ještě jednu věc v tom videu jsou oba údery provedené po bloku a to jak zrychlý asi nemá s těžištěm nic společnýho..ale jsem rytíř amatér .-)
  • walltar
    Tak on takový meč není zase extra zbraň pro boji proti člověku v plátovém brnění (které se používalo až kolem 15. století) na to použiješ válečné kladivo, palcát, morgnštern prostě něco co bude lámat kosti, nebo dělat díry. Potom byl jeden typ dvouručáku, který měl dlouhou úzkou špičku a tak lehce dělal díry do brnění.

V době kdy se používali hodně dvouručáky se používalo kroužkové brnění a nebo takzvaný Coat of plates, který byl z malých plátů, takže si mohl pod ním velkmý mečem krásně lámat kosti .... a o to šlo nebylo potřeba nikoho zabíjet, stačilo ho vyřadit z boje.
  • No jo furt, něco není upřesněno a je z toho hned tohle. nvm *1*
  • ale musím uznat že v tom videu sekaj teda minimálně stejně rychle jako v té ukázce ze hry...ale když jsem sledoval ten souboj říkám si jak mohli zranit někoho v rytířské zbroji takovým mečem :-)
  • pro masochisty *1*
  • walltar
    Ono hlavně u obouručáku děláš úplně jiný pohyb ... používáš obě ruce a jinak, než u kordu ... nepotřebuješ ani tak velkou sílu, jako spíš velkou rychlost ... děláš pohyb mečem kolem jeho těžiště si musíš uvědomit ... nemácháš s ním jak s koštětem. V tom videu co sem přidal je krásně ten pohyb vidět. Potom je ještě jeden typ boje co znám ... http://www.youtube.com/watch?v=1S_Q3CGqZmg
  • klasické velké zbraně? ani chuck norris neumí máchat obouručákem aby se to přiblížilo šermu s kordem :-p nebo jsem prostě natolik omezený, že si to nedokážu představit.
  • já se nenechávám ničím zvyklat držel jsem v ruce jednoruční meč a nedokážu si představit že udám takové insta zrychlení jako ve videu, ale hrdina je asi lepší bojovník než já :-)

každopádně ten koment jsem napsal , protže jsem chtěl taky slyšet názory ostatních takže dík.

Asi sem chyběl když se to tady řešilo na diskuzi :-)
  • walltar
    No nevím co myslel tím na vážno, ale na youtube je celkem dost videjí, kde se rozebírá tahle problematika i problematika brnění obecně ... velké středověké meče měli kolem 2-2,5kg (dvouručáky) a tím se dá bojovat celkem dost rychle. Dneska funguje několik šermířských škol, které se zabývají právě klasickýma velkýma zbraněma a jejich souboje sou minimálně stejně rychlé jako šerm s kordem. Když k tomu přičteš doměnku těžkého brnění ve kterém se nedalo pohnout, která je taky špatná tak byl boj ve středověku i s velýma zbraněma hodně rychlá záležitost ... nedej se zvyklat filmama a nebo různýmá rádoby šermýřskýma spolkama, kterí si často ani neumí obléct brnění správně.

http://www.youtube.com/watch?v=ln94E9AGYTc ... teď se mě nechce hledat videa, ale na tohlesem natrefil nedávno.
  • velkej rozdíl je v tom, že tohle by měl být "sandbox" což je u korejského mmorpg šokující :-)
  • kde si prosimtě viděl šerm na vážno??? *15*
  • no šerm tak jak si ho představuji já vznikl až později co se dělali lehčí zbraně středověkému souboji těžkymi měči bych teda šerm asi neříkal.

Aled děkuju za názor. Nic to ale nemění na mém pocitu, že to je až příliš rychlé na to jak stále vyzvihují realismus.
  • me zas zaujalo Battlefield of Honor :D to ma byt neco jako Duty Calls nebo to mysli jako ze uplne vazne?
  • nač se pracně modelovat s hnojnikem? posunou budkou kousek blíž nad břeh a budou se rovnou krmit kapři :D
  • Fantasy není jenom jeden druh, třeba gothic 1/2 je taky fantasy a s wowkem to nemá moc společného :D, no prostě snažím se říct že je to fantasy ať se ti to líbý nebo ne :D
  • mám dojem že sem někde četl že to plánujou i na nextgen konzole, ale možná se pletu. Každopádně není to Arma, takže ty ovládací prvky snad pujdou vtěsnat na gamepad tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá : X třeba nějak rozumně využijou i pohybový ovládní na ten šerm
  • tak čistě teoreticky .... třeba to bude podporovat (možná v době vydání už samozřejmost :D ) nějakou virtuální realitu, pak by ten šerm mohl být použitelný i FP
  • Kozy
    Tak v tomhle má zrovna pravdu
  • walltar
    Tak pár by jich tam mohlo být ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit