Přejít na výpis diskuzí
Zabíjejí konzole PC herní scénu, nebo jsou v tom nevinně?
4.4.2011 | Dan Vávra
708 příspěvků
-
Ano, to je uz ale druha vec. Podla mna sa koli tomu teraz zacnu uplatnovat jedinci a indie hry, pre nich netreba take naklady, vsadzaju na hratelnost a nove prvky, distribuju si to vacsinou sami alebo cez net a vobec. Uz tu bolo par fakt dobrych titulov: WorldOfGoo, Braid, PlantsVsZombies, Swords&Soldiers, RevengeOfTheTitans............. ach jo *2*
-
Souhlasím, problém je že na pc se prodá třeba i více jak 1 milion ale je to málo protože vývoj už je tak drahý že tam kde stačil milion už se dnes musí prodat dva, což je na hlavu.
-
Hracu na pc je porad hodne a faktem je,ze opravdu dobre hry,se i na tom pc prodavaji velice dobre.Prikladem za vsechny budiz HL2
-
Pirátění je pirátění. Stažení není krádež. Nikomu nic fyzicky ani virtuálně nekradeš. Že je něco k dispozici zadarmo neznamená, že bys to využil ikdyby se za to platilo. Je to jen tupý argument prodejců.
-
jenze kdyz prodam ve vanocni akci dalsi milion kusu na steamu po 3 eurech , tak je to sice hezky cislo v referencich, ale me to jako vyrobce vubec nevytrhne (netusim kolik si bere steam). Lepsi nez nic, jasny.. Jenze on je zisk a zisk. Bezne se dnes rusi studia, ktera se uzivi (takze maji zisk), ale nevydelavaji, kolik by se cekalo. A o tom tohle cele je. Bud bude crytek chodit do prace a mit fajn praci a nebo budou chodit do prace uplne stejne a vydelaji navic poradnej balik. A ja jim to preju hodne, uz jen proto, ze se vazne snazili drzet se sveta PC.
-
Me se dvojka take libi ale omezeni destrukce je evidentni ( viz. BVP versus kandelabr) a hlavne prvni dil nebyl tak zabugovany a MP je momentalne spatny vtip. Pokud by se me ted nekdo zeptal zda si ma Crysis 2 koupit tak bych mu rekl ze ano ale az v dobe kdy hru opravi patchi. Neustale se vsude omyla grafika, absence DX11 atd. ale vi vubec autori jak jejich hra nefunguje a hodlaji s tim neco delat?!
-
Možná by zde mohl být částečně zahrnut i RPG žánr ( mnoho rpg je sice i na konzolích ale výsledek je špatný a jsou dělána primárně pro PC )
-
do svojich sedemnastich som si hry stahoval momentalne mam viac ako 30 zakupenych hier ale od kedy sa robia multiplatformove tituly je to loteria... porty na z konzol na PC su castokrat nehratelne... a mna moze roztrhnut aj ked mam nadupane PC tak si nezahram napr. posledne GTAcko som rozbehal az po pol roku ako vyslo... medzi tym dalsie sklamania a naposledy zase legalne zakupeny hypovani HOVNOFRONT zo svojou 5rokov starym enginom. Ktory proste na PC trha a trha... takze sup do zasuvky a uz sa k nemu nikdy nevratim - proste super kuupa... Vacsina vydavatelov odrbava ze PC verziu robia samostatne aby sme sa nebali...ho hooo no skus ist hru reklamovat s tym ze ta niekto na nete odrbaval.. WTF mozes sa stazovat vies kde... Developery hier nehraju feer tak ako chcu feer klientov...Na zaciatku ukazuju super screeny a super videa , slubuju PC specialny pristup .. a nakoniec ******. Keby ze mam zase patnast a som z Ostblocku tak piratim lebo nemam na to jak decka z AU alebo NSR...
-
Polka sveta su testeri, aspon maju devs dobry feedback na opravy chyb *1* *1* *1*
-
Možná nízkorozpočtová ale zábavy je v nich více než v tzv. AAA titulech. Ještě by zde možná mohlo částečně patřit RPG
-
Oprava: nebo lidem doma.
-
Valve má podle studií příjmy přes bilion, konzole jsou pro něj jen cestou jak ždímnout další platformy a proč ne? Ať si konzolisté hrají PC hry, já jim to přeji. PC velké exkluzivity nepotřebuje, konzole jsou na nich životně závislé.
Ohledně Metra http://pixelsmashers.com/?p=1481 - navíc kdyby zde nebyl tlak ze strany THQ, asi by to bylo PC only, jako Cryostasis.
Můžete prosím nějakým přesným linkem doložit tvrzení ohledně Bethesdy? Jde o to jakých her a kdy ono vytrhnávání z kontextu může vytvářet bombastické noviny, stejně jako sčítání prodejů konkurenčních konzolí dohromady.
A CDP a GSC tedy dokázali rozhodně více než 2k Czech, předně vydat lepší hry a hráči to taky po zásluze ocenili. Samozřejmě že kdyby Stalker a Zk1 vyšly i na 360 a PS3 hodilo by to dohormady ještě více.
Ohledně Mafie II - nepovedlo se skutečně ne, od roku 2005 mě 2K CZ nepřesvědčilo o svých nadprůměrných schopnostech, coby konzumenta počítačových a konzolových her. Mě je to líto, protože jsem vám skutečně fandil a v Levelu mne vaše sloupky bavilo číst a s něčím s vámi i souhlasím (například nesmysl Cryteku zrazení PC scény), byť můj příspěvek mohl vyznít jinak.
Rozhodně jsem neskákal radostí do stropu když jsem četl ty rozporuplná hodnocení Mafie II a měl si možnost zahrát. Naopak velmi mě mrzelo, že se 2K CZ po tvůrčí stránce tak vyčerpalo tak brzy. -
pokud bys četl pozorně, mluvil jsem o skupině, která zkouší takovým stylem, že hru rovnou dohrají... ono když k dohrání stačí většinou 5-10 hodin v kuse, je to pro někoho snadné...
a takových testerů je hodně... :) -
Určitě souhlasím. Osobně pirátění odsuzuji a trochu pyšně mohu říci že jsem si žádnou hru nikdy neupirátil ani tzv. "na zkoušku" ( ono je to potom moc lákavé říci si ale když už to v tom počítači mám tak proč si to kupovat, radši si počkám na ohlasy od lidí). Problém je že pirátění na pc bude vždy tomu nezabrání žádné ochrany. Tady je problém v lidech a v tom jak chápou vlastnictví. Pokud kradou hru tak oni sami to za krádež nepovažují protože komu ta hra patří? Vývojářům to je moc nekonkrétní tolik lidí.... Ovšem většina těchto lidí by hru asi těžko kradla v obchodech ne lidem doma. Zde jde o problém jak je chápáno vlastnictví. Jak jsem psal níže vývojáři by se měli snažit o pozitivní přístup, vžyď komunita na pc je tak velká. Můžou tím jedině získat.
-
Rec byla o tom aby se starali aby se nekradlo ne nekupovalo. Neni to jen o vychove konkretniho ditete ale take o moralce ve spolecnosti. Krast je dnes povazovano za normalni. A dokud se to bude tolerovat nic se nezmeni. Analogie s auty prehnana? Fajn nekdo si nedovoli ukrast ani rohlik za 1,50,- a jiny si ukradne hru za 1000,-. Misto aby se clovek stydel ze pirati tak se tim nektera individua jeste chlubi a posmivaji se tem poctivim hlupakum a jini nas zahrnuji bludy o tom ze jsou chudy studenti a ze na hry nemaji bla bla bla. Na co si nevidelam to proste nemam. Vzdy se najde neco co si v zivote nebudu moct dovolit ale ze bych se kvuli tomu stal zlodejem tak to fakt ne!
-
Vies kolko skvelych studii skrachovalo? Kde je Troika, Gremlins, Looking Glass studios? A byt mas mozno i pravdu ze to niekam hadzu aby zakryli neuspech, maju predsa svoje statistiky a tie ich nepustia - nerobili by pokracovanie globalne neuspesnej hry ze jo. Ak nieco take tvrdia tak skor verim im nez nahodnym ludom na forach, predsa len kto vie lepsie cisla nez oni sami? A kto by bol lepsi clovek na napisanie takehoto clanku nez ten ktory sa sam vo svojom zivote podielal na vyvoji nejakej hry a vidi trochu do toho?
-
Ale pochopitelně že jsem idiot, vždyť se snažím diskutovat na forech herního webu.
První hra je jedna věc, kde se to pak chytlo, to je věc druhá přece. ZX, Amiga, to byly herní stroje. Ne ty věci před 286, ať už to bylo cokoliv. -
neříkej radši nic ty trapný retarde
-
ten pocet je hezky, o tom zadna, jenze tri miliony kusu po trech letech? par mesicu se hra porodava za full a pak uz je byl jen budget...
hh no to že nemaj zisk z budgetu si síce nikde nepísal to je pravda, ale z tej vety to tak trošku vyznelo. -
Ano ale vacsina z nich je nizkorozpoctova a dalsie dost komplexne aby sli dobre ovladat i na konzole. A starcraft ludia kupia uz koli znacke a multiplayeru ved vies ako to chodi.