Přejít na výpis diskuzí
Zabíjejí konzole PC herní scénu, nebo jsou v tom nevinně?
4.4.2011 | Dan Vávra
708 příspěvků
-
ja ti taky vubec nerozumim. Nekde jsem psal, ze budget je doprodej? Ne. Ale oni asi tezko budou argumentovat pred akcionari, ze ta hra je super, ze se az PO SLEVE, prodalo 2,5 milionu kusu. Jenze jsou hry, ktere se prodaji za par dni treba 3 miliony a to prave za plnou cenu. A to je prave ten rozdil, o kterem mluvim a co je prave stve. (O teniskach nemluv, slevy davaji skoro vzdy az obchody, ktere tak jen prijdou o svuj rabat v obochode. Malokdy byva, ze by byla dohoda s prodejcem, ze neprodane boty muzou vratit)
-
Jediný názor který máš je tvá peněženka. Lepší argument neexistuje.
-
Jak někdo píše níže. Ano Crysis 1 prodalo asi 3 miliony ale v plné ceně pouze necelej mega a ty dva miliony ve slevách což je prostě málo. Takže ano prodejně to byl ač se to tady některým nezdá propadák. Crysis 2 je naprosto v pohodě, grafika je pěkná a hratelnost je fajn. Hraju hry od 6 let a mám radši hratelnost nežli mega grafiku. Crysis 2 bych si zahrál i kdyby měl grafiku Half-life 1 prostě mi to nijak tu hru nekazí. Přiznám se že grafika se mi líbí ale není to ve hrách to hlavní. Přiznám se že jsem Kvůli Crysis v den kdy vyšel koupil novej komp za několik desítek tisíc. Vzhledově to bylo nádherné ale herně to nic extra nebylo. Zato dvojka je sice vzhledově slabší ale hratelnostně je tak o 100% lepší. A až ti co tu vykřikují že vývojáři prdí na pc, začnou hry kupovat, místo stahovat tak se třeba karta obrátí. Do té doby bych vás všechny poprosil aby drželi ústa a radši se nevyjadřovali.
-
Tak ted vam jako nerozumim... Ja prece nikde nepsal, ze nemaji zisk z budgetu. Nebo ze by se negeneroval zadny zisk online. Ja ani nepsal, ze meli prehnanou reklamu. To vubec. Nicmene jestli se Crysis prodaval napr za 1300kc a pak treba za 299kc, tak je snad jasny, ze z toho uz moc nemaji. Nebo ze z tech 2 milionu ks uz moc USD nemeli. Nemam problem s tim, aby meli dva dolary ze STEAMU treba za pet let z kopie. Jenze vyvojari prece nemuzou zit s predstavy, ze se to bude jeste pet let prodavat. Potrebuji vydelat penize hned.. A ja to chapu. Ale vazne nechapu, na co reagujete :)
-
Co má tenhle článek ku..a znamenat?
Vůbec teď nechci polemizovat o tom jak se ovlivňují PC a konzolová scéna - nic jiného tento článek nedělá pouze polemizuje a spekuluje. Takovýhle bláboly ale seriózní "novináři" nepíšou. Celej tenhle článek by pan Vávra měl dát tam, kam patří - do diskuze k jeho recenzi na Crysis 2, kde na něj zarytí PCčkáři plivali. Je to zkrátka jen pokračování flamu, který začal tam, pouze vydaný jako článek.
Pokud má jeden z hlavních recenzentů na tomto webu psát takovýhle bullshity, tak stejně jak jsem to tu kvůli panu Vávrovi začal navštěvovat (jen a jenom díky jeho recenzi na F:NV), tak to tu stejně tak kvůli němu a takovýmhle článkům navštěvovat přestanu.
P.S. Pročetl jsem značnou část příspěvků (ale je tu toho prostě moc) a neviděl jsem, že by se někdo pozastavil nad tím, že takovýhle věci by si pan Vávra měl řešit v diskuzi, když to má zapotřebí, ne je dávat na odiv všem. Proto tento příspěvek (že se tu na to vyse.u píšu v návalu emocí, že to připomíná zprávy na Nově či snad ještě hůř - nemusí vás to zajímat, mám na to ale samozřejmě právo). -
Takže to máme Valve, jež právě vydává Portal 2 na konzole, Crytek, který přešel na konzole, 4A games, jejichž Metro se prodává na Xboxu, Bethesda, jejichž her se prodalo na konzole asi 10x víc než na PC a zbyl nám tu nějak jen ten GSC a CD Projekt, kteří by hodně chtěli (i slibovali), ale zatím se jim to nepovedlo.
Jinak jaksi nevidím žádné propojení mezi mojí frustrací z "neúspěchu" M2 a tím, jak je na tom PC herní scéna. Článek byl napsán na základě strašlivé kritiky Cryteku za zrazení PC scény tady na fórech, která je naprosto absurdní. -
To sice mozu ale studio uz davno nemusi existovat lebo v prvotnej faze po vydani uz davno skrachovali.
-
myslíš že nějakého developera zajímají názory zde v diskuzi? :) kolik názorů jsi napsal přímo nějakému developerovi nebo na oficiální fórum hry?
-
Me osobne vubec nevadi,ze se hra neposunula po strance vizualu.Co me ovsem vadi je priklon k hratelnosti ala cod,zjednodusovani hernich mechanismu,zmenseni levelu a celkove vice arkadovitejsi a radoby cool pojeti.
-
A to co jsi napsal je důvod proč krást?
-
....a je dovod preco su porty nepovedene a preco vychadzaju o rok ale ty stale nechapes alebo nechces chapat...... *9*
-
OK :-)
-
tak proč je ta hromada lidí hraje zadarmo? :) na jedné straně lidé říkají, jaké jsou ty hry kraviny, na straně druhé je dohráli. a ještě na to hážou hnůj. jako by je někdo nutil ty hry hrát. když něco někoho nebaví, proč to hraje? (inteligentní odpověď nečekám, jen přemýšlím nahlas :) )
-
Bohužel tenhle psychouš má v tomhle pravdu:)
-
Aoyagi - jj taky mě baví tyhle jedinci "nad věcí".
-
Technická:
Valve má Half-Life, Portal a Left 4 Dead (možná pár dalších) - všechny jsou multiplatformní.
Crytek má teď jedinou herní sérii, a to Crysis. Dvojka už je multiplatformní, takže...
4A Games - vydali jednu hru, která prodala víc na XBoxu, než na PC
CD Projekt - Správně.
Bethesda - od Morrowindu byly všechny hry (Oblivion, Fallouty a Wet) multiplatformní.
Zjišťuj, než začneš mluvit :-) -
Ja bych nechtel bejt nejak drzej nebo tak.Nevim s kym se bavim a netvaris se zrovna jako idiot :) .ale podivej se prosim jak to bylo s hrama v historii.. kdy na cem atd byla prvni hra... Kdyz chceme jit takhle do podrobnosti .) ( a nechci slyset o tom prasivem pongu :D )
-
IronNick: Pc hry vydělávaj díky digi distrivbuci dlouhodbě i za 10 let po vydání, v té době už jsou jejich konzolové vrstevnice jen fyzicky v bazaru.
Pokud bys chtěl vyrukovat s příkladama jak KZ nebo Halo to byly hry, kde se utratilo mnohonásobně víc za reklamnu než za vývoj, takovou tlačenku Crysis nemělo. Takže souhlas s kolegou výše. -
To je hezký, ale bez projevování názorů bychom se moc daleko nedostali. A když projeví hodně konzumentů rozdílný názor, než má developer, nejspíš to nějaký dopad mít bude.
-
Tak tomuto trošku nerozumiem. Chceš hádam povedať že ak dajú hru za budgetovú cenu tak na nej nemajú žiadny zisk a predávajú ju so stratou? To sa mi nechce veriť. Ani keď si kúpim príklad tenisky po zlacnení, tak neverím že na nich predajca stále nemá zisk.