Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3: Divoký hon za dva týdny prodal čtyři miliony kopií
9.6.2015 | Honza Konfršt
128 příspěvků
-
Postav psí boudu, to by mohla být docela sranda. Sbírání brambor bylo už ve Skyrimu takže nůdá. *1*
-
140 těžko. Pokud se nepletu četl jsem onehdy o nějakých 200-300 hodinách. Nehledě na to, že jsem začal hrát na nejtěžší level a po stovce hodin jsem byl u kaer Morhen. Začal jsem znovu a po 70 hodinách jsem téměř u stejného bodu. Takže 140 určitě ne
-
Úkolů je tam opravdu hodně a je nad míru jasné a logické, že mnohé se ve stylu moc neliší. Ačkoliv neviděl jsem skoro žádný úkol který by byl identický s jiným. Když nepočítám osvobození obchodníka či tak podobně. Takže je docela komické když toto někdo považuje za to nepovedené.
Jeden velký plus to u mě má za videosekvence a rozhovory. Jsou zajímavé a obsáhlé. Už dlouho jsem neviděl hru kde by bylo 15 minut videosekvencí a dialogů s občasnou volbou odpovědi. Jedna špatná odpověď a hráč aby překlikával kdo ví jakou dobu dialogů. Nu, ale mohla by mezi takto dlouhými videosekvencemi být alespoň možnost načíst hru
Dále mě celkem zklamala možnost voleb. Čekal jsem od toho více. Volby jsou je jich dostatečně, ale mnohé mají na hlavní příběh pramalý vliv. Těch několik důležitějších se zatím nejeví nijak extra ovlivňující zbytek hry. Nevím jak daleko jsem když jsem sotva přešel přes bitvu o Kaer Morhen, ale zatím se ty volby nijak extra nevybarvily
Ale doufám, že další díly už dělat nebudou. Děj týkající se divokého honu jenž vymyslel sám autor knižní serie je asi nejsilnější v celém tomto světě. Větší epický námět lze těžko najít. Slabší dějové náměty by byly, ale to už by nebylo ono. Lepší hru ukončit v tom nejlepším než ji později kazit -
Příběh? A co dialogy? Pozadí postav? Odkazy na předchozí díly? Je jasné že pokud někdo prokliká veškeré dialogy tak mu většina rpg her přijde stejná, samozřejmě neříkám že ty jsi to hrál/a takovým způsobem, ale jsou tací kteří dělají přesně to a pak si stěžují že autoři lžou o délce hry. Vždyť ji měli projít za 140 hodin a přitom ji mají za ubohých 15 dohranou. Nemám to dohrané takže nevím za jak dlouho se budou questy opakovat, ale zatím mi každý vcelku originální.
-
No a jak by sis to představoval ? Seber 10 brambor ? Hraj 20 minut na loutnu ? Postav psí boudu ? Takhle by to asi nebylo přes kopírák co.
-
Jasně. A proto např. pro marketingové průzkumy zahrnující oblast celé ČR (10 milionů lidí) je dostatečných cca 1000 respondentů. Očividně nemáš ponětí jak funguje statistika, něco si o tom nastuduj, lolíku.
-
Jakýmukoliv vývojáři jde hlavně o peníze... To máme žrát z popelnic?
CPR nemá s těmi dvěma dojiči značek nic společného, všechny Zaklínače jsou originální hry vyvíjené několik let. Pokud jsi jeden z těch co bulí kvůli downgradu grafiky, je mi tě líto.
Beztak 90% z těhlech šašků nerozjede na ultra ani současnou verzi, nebo jsou to konzolisti kvůli kterejm se downgradovalo. -
Ale zase u dragonshoutů si div neurve hlasivky, Geralt jenom ohne prsty, heč *3*
-
já očekávám aspoň questy které nejsou řešeny jako přes kopírák. Dojdi na místo, prozkoumej oblast, interektuj s červenými věcmi, sleduj červené věcí. Pořád dokola jak pro blbečky...To opravdu někoho uspokojuje? Dyť je to stejná tragédie jako ve Skyrimu či DA:I
-
Úspěch jim přeju, je bez pochyby zaslouženej a jen doufám, že se budou i nadále držet svých standardů a o hru pečovat ještě dlouho po vydání. A hlavně až vydají nástroje pro modery, pak začnou teprve hody *3*
-
ale trapné rohy, které vikingové nikdy nenosili, tam jsou taky.
-
"Jelita si tady dneska dali sraz" - Jára Cimrman, Lijavec *1*
-
Kdo chce aby bůh vyráběl AAA hry? To ať nechá profíkům.
-
Skyrim je o chlup lepší, protože Dragonborn může nosit helmu s rohama. Geralt ne.
-
daly se stejnou cestou jako ea a ubi co ze megaskoda chvili jsem i doufal
prisel zavan zisku a okamzite se jim zdvihly nosy nahoru a vse o cem jim jde sou zas penize -
No, na to, že to je serie na konzolích prakticky neznámá (jeden díl vyšel pouze na X360) a zároveň to je taková modla PC hráčů, čekal bych tady větší podíl PCčka na celkových prodejích. Nemluvě o tom, že XO a PS4 se prodalo dohromady něco přes 30 mega kusů...
-
Největší rozdíl je v příběhu, Záklínač je na něm postavenej, Skyrim ten je otevřený a příběh je v podstatě minimální.
-
GOG je hlavni platforma CD Projektu, takze myslim ze tam budou prodeje srovnatelny jako na Steamu.
-
Naprostý souhlas, každá firma by měla dělat drahé hry pro početně omezenou cílovku, která třeba přinejlepším jen tak tak zaplatí vývoj. Skvělý byznys plán, až budeš zakládat firmu, investory seženeš za pár dní...
-
Dokázal by Zaklínače 3 někdo porovnat se TES:Skyrim, které se dnes chystám rozehrát?