Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3: Srdce z kamene - recenze
16.10.2015 | Miloš Bohoněk
647 příspěvků
-
Ano ale bavíme se o průměru. Hlavní linka je u zaklínače 9,5 hodiny průměr, u Skyrimu to píše 6,5 hodin. (Mluvíme o DLC) Navíc DLC od Zaklínače stojí polovinu, toho co pro Skyrim. Protože to může říct každej, že někde nechal stovky hodin.
-
Jenže ona glorifikace CDP má odůvodnění - oslavovat je za slovanskost je opravdu trochu zcestné a podivné, ale například za no-DRM přístup, DLC zdarma, nevnucování gog galaxy, ale i třeba maličkosti typu tištěného poděkování za koupi v krabičce s hrou - za to už si, podle mě, poklonu zaslouží =).
-
? Jaké okolnosti ? PC verze má všechny dabingy. A jestli mas v Japonsku jen konzoli..... Lituji tě
-
V lese na nich bol fajn Yrden kde ich spomaloval a nicil ich pavuciny takze ma neuveznili a neutiekli :)
A do toho Igny ;) -
ne myslí 10 bodů z 12-ti nemožných :)
-
Ale tak to je strašně subjektivní... flashe třeba bavilo tam strávit 50 hodin a proč bychom mu to brali? Já nechal 2000 hodin v diablu 3 a taky bych se neodvážil říct, že je D3 hra na 2k hodin =)).
-
50 hodin? *1* Podle statistiky, byla hlavní linka toho DLC na 6,5 hodin + to okolo 13 hodin. Ale dál můžeš žít svůj sen o 50 hodinách.
-
Proč bych nemohl, mám to zakázáno? Debata je vyhrazena pouze pro dva, ostatní musí sledovat? Takhle veřejná fóra nefungují, bohužel *3*.
Přidal jsem svůj názor na "germánskost" herního Zaklínače, což bylo téma na začátku vaší naprosto zbytečný hádky. Okamžitě jsem se setkal s opět zcela zbytečným konfrontačním tónem. Pokud máš pocit, že automatická agrese dodává tvým příspěvkům jakýkoliv druh váhy, jsi bohužel na omylu.
Nicméně, k tématu - inspirace pro Tolkiena je ze značné části v severské mytologii. Že seveřané vůbec nejsou Germáni by se snad ani nikdo tvrdit neodvažoval - mají jasné germánské kořeny, ačkoliv se na ně může později pohlížet jako na samostatný národ. To ovšem pouze v případě, že za "Germána" považujeme jen a pouze obyvatele Germanie. Což, řekl bych, je to, kde je zakopanej pes hádky.
Tedy, pokud za "germánské pověsti" považujeme mýty pouze na území Germanie, tak jich 1) opravdu moc nemáme a 2) Tolkienovi jako inspirace spíše nesloužily, a pravdu má Vesko. Pokud za "germánské pověsti" považujeme pověsti všech národů s germánskými kořeny, pak máš pravdu ty. To byla celá moje pointa, hádka stojí a padá na definici pojmu, klasicky =). -
Dragonborn pro Skyrim byl na 50 hodin a Bethesda taky nikomu necpala ze to je datadisk, proste to bylo DLC. polaci se jen snazej odlisit aby mely ovecky na co skocit.
-
nehraj chytrého panebože. Ty se bavíš o hře? Dobře! Tak proč se pleteš do debaty, když se bavíš o hře, čili úplně o něčem jiném než já?
Když už jsme u toho. Mistr Stig si myslí o všem germánském, že je hnus, pochybuji, že si uvědomuje, že Skellige je germánský a pochybuji dle debaty, že si to uvědomuje Veskoslav. -
Ty se klidně bav o inspiraci pro Tolkiena, já řešil hru, u níž tahle diskuze je ;). Skellige je evidentní parafrází Skandinávie, bylo by trochu zvláštní, kdyby germánské nebylo, nemyslíš =)?
Kontinent nicméně působí velice středoevropsky. -
my se bavíme o historii, o legendách, o Nibelunzích, O Sigurdovi, o inspiraci pro Tolkiena. Tady je naprosto potřeba bavit se o germánech. Za druhé Witcher je hodně germánský. Celý Skellige je germánské. Tažke se hošani proberte..
-
Souhlasím, že pavouci v lese byly opravdu těžcí. V jeskyni jsem je pomocí Quenu nějak usekal, ale v lese. Sakra, to byl záhul. Už se nemohu dočkat nějakých těch bossů.
-
A je vám jasný, mimochodem, že celá hádka je v podstatě jenom kvůli definici pojmu "Germán"? Seveřané, Normani i Anglosasové mají všichni germánské kořeny, ale někdo je radši nenazývá Germány, i když by teoreticky mohl, a preferuje podrobnější klasifikaci, zatímco jiný je hromadně nazve Germány... a oba mají pravdu, jen tak mimochodem.
A když už jsme u toho, to negermánské vyznění W3 bych spíš hledal v celkové stylizaci reálií a samozřejmě také vizuální podobě krajiny a architektury, nikoliv v drobných detailech, protože tam se jisté nejednoznačnosti zřejmě vyhnout nelze... což je samozřejmě pouze můj názor =). -
už to zabal, už se mně do tebe nechce ani kopat. Prostě přiznej, že jsi neznalý ignorant. Tady to nezachráníš. Angličani a Skotové jsou přímí potomci germánských národů stejně tak seveřané.Tady není důvod o tom vést diskuzi. OK?
-
Říct Britovi, že je Germán, rozmlátí ti držku. Britové mají germánské předky, zejména Angličané. Ale to z nich nedělá Germány proboha.... *7*
-
Ty jsi snad praštěný palicí po hlavě. Samozřejmě že ano. Co tak se kouknout na wiki a na germánské národy?
-
Takže Britové jsou Germáni, protože mluví západogermánskou větví jazyků? Fajn vědět.
-
a koukl jsem do knihy. Ten rozbor o Eddě je přímo samozřejmě od samotného J.R.R.Tolkiena. Takže proč hlupáku diskutuješ o problému, o kterým nic nevíš?
-
už ti tatík koupil tu z4 jak ses tu kdysi chlubil? :D tak tu přestaň oxidovat a běž to rovnou napálit někam do sloupu ať je na světe o jednoho d****a míň