Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pod to co napsal pan hnus se klidne podepisu, ta fanaticka glorifikace CDP obvzlast ve slovanských zemich je nechutna. Zacina to připomínat mafii a pristup k ni ve stylu ..pivo, hokej..my jsme cesi haleluja.
  • Akoze mne je uplne u prDelle, ci je niekto konzolista, ci pcckar, ale tieto neustale polemiky o h@vne su neskutocne...bud sa tu niekto taha za ciciny kvoli nejakym hram, momentalne W3 vs. DS je uplny hit hodny Slager TV, alebo sa tu zasa nadrapuju PC vs. konzole...vysledkom je jedna obrovska zumpa, kde kazdy pokus o rozumnu diskusiu skonci s hlasnym zblnknutim a naslednym vystreknutim mnozstva h@vien...a to vsetko s pozehnanim redakcie, co je najsmutnejsie.
  • V oblivionu s tebou leveluje celkem sedm druhu priser, všechny se objevuji az v pozdějších fazich hry. Jinak se potvory v Oblivionu obmenuji, to znamena ze když nekde byl na lvl 1 skeleton později tam místo nej byl skeleton knight. panebože lidi prestane mlejt uz tyhle sraccky, je to strasny.

A ne ve Skyrimu zadne rozmezi 10-20 není, maximalne u pribehovych/úkolových priser a i to dost omezene.
  • Veskoslav
    Víš, že elfové či trpaslíci nejsou jenom v západní fantasy a mytologii?....

1. "Germánské" fantasy jsou například série o Trpaslících a rozhodně není špatná. Právě naopak. Beowulf je staroanglický epos, co má s Germány asi tolik společného, co poslední HOMAM s kvalitou. Germánskou mytologii napsal například Grimm a to Deutsche Mythologie. Ale ta se celkem liší od té anglické či severské, ze které Tolkien například čerpal. Tolkien samozřejmě čerpal z Prsten Nibelungův, která je ale uměle vytvořená a s germánskou mythologií nemá moc společného, protože je tam spousta věcí převzatích jako Valhalla či bůh bohů Woton, který vychází ze zobrazení a pověstí o Ódinovi. Původní německý mythologie tak, jak ji známe je uměle vytvořený pojem 19. století, kdy se snažili určit a obnovit zašlou slávu mrtvého náboženství a kultu okolo něj. Ale to už není germánské "fantasy a mytologie", ale dalo by se mluvit o moderní německé verzi z 19. století. Takže ano, Tolkien vychází z německé fantasy 19. století. Ale z Germány to nemá nic společného.
    2. Porovnej si například Zaklínače 3 a DA:I. Tam jasně uvidíš rozdíl mezi západní a východní fantasy.
    3. Skellige působí čistě? A nezobrazuje válku jako takovou? A ty tuny mrtvol u okolích bojišť, vypálené vesnice, příběhy o znásilnění atd. jsou asi růžovou pohádkou pro lesní elfy.
    4. A.I rozhodně není horší jak u 2. dílu. Buďto si to blbě pamatuješ nebo si jej nehrál. A.I je prakticky shodná. Někdo bude argumentovat tím, že nepřítel stojí, když do něj střílíš kuší, ale 2. Zaklínač měl podobné lahůdky.
    5. Svoboda plnění je menší? Proboha. Kde jsi to vzal? Z2 byl silně otevřený koridor, který ti dával minimální možnosti plnění. U Z3 kromě hlavní linie si to může plnit jak chceš. Od královraždy až po sbírání plánů na setovky.

"Když už se bavíš o inteligenci, tak prosím tě, neříkej, že Tolkien vděčí za své myšlenky a nápady Germánské mytologii. Tam se totiž trpaslíci a elfové moc nevyskytují. Na rozdíl od anglické, severské nebo slovanské mytologie."
  • Mas to tady tezky, fanboys Zaklinace sou nejfanatictejsi ze vsech. Mas pravdu ale to tady nikdo neprijme, fanatci si pojedou to svoje.
    Me asi na Zaklinaci nejvic vadi jak je hra proti dvojce lehka, i na nejtezsi obtiznost ses zhruba od levelu 10 nesmrtelne.
  • Přesně tak, její mušlička byla ještě v mlíčku :)
  • Tak za prvé bych tě chtěl upozornit, že když tam dáš názvy a postavy, tak to neznamená, že je to dle předlohy. Tohle je přesně případ Witchera. Sapkowski si sice inspiroval západními fantasy, ale nespal to jako Tolkien jako High fantasy, ale jako Low Fantasy. CDP to bohužel nepochopili a z Low udělali High. I když si myslíš, že tam zabíjíš slovanské bestie a tím pádem hraješ slovanské fantasy, opak je pravdou, hraješ "germánský hnus".
  • to je fakt, Leone se neokouká.. já teď koukám skoro jen na nový filmy a určitě se najde pár zajímavých kousků z poslední doby
  • Ocividne jsi nepochopil jak se opira o slovanske koreny. Neni to ani grafikou a ani elfy a trpasliky. Jsi jen rozhorceny z toho ze jsem napsal germansky hnus. Co treba nazvy runovych kamenu podle slovanskych bohu? Co treba potvory ze slovanskeho folkloru? Mohl bych pokracovat ale nema cenu se bavit s ocividnym germanofilem.
  • Jesper666
    za mě klidně 12 bodů z 10 možných
  • to je nejbliž co se kdy k pekne žene dostaneš *3*
  • Paul: Tak mas celkem pravdu, ale pro me je to proste malo. Kdybych mohl urvat kapotu od auta a prepulit snou zombika a podobny veci tak sme uplne nekde jinde. Takhle je to po case stereotipni nuda bez napadu.
  • Ja uz se pro zmenu na novy filmy nedivam vubec, filmy sou odpad a hry pomalu do te kategorie miri taky.
    Jeste ze tady byli borci jako Sergio Leone, na jeho filmy se divam furt dokola az do zblbnuti :-)
  • mám to podobný i s filmama, dřív sem se na oblíbenej biják byl schopnej dívat furt dokola třeba 20x, dneska je zázrak, když si nějaký film pustim 2x
  • Paul_cz
    Mě na Dying Light příjemně překvapilo několik věcí - hlavně ta fůze soubojí a parkouru se povedla, v DL je samotný pohyb hrozně zábavná věc. Pak to má skvělou atmosféru a v druhé části (Old Town) i velmi povedené sidequesty. Slums jsou taky dobrý, ale tam se příliš soustředili na "wacky" typ questů a podivné postavy. Taky to má fantastickej co-op, a zároveň i singl mě bavil. Prostě supr hra. Ale to neznamená že se musí (nebo může) líbit každému.
  • K této hře jsem nikdy nějak vyjadřoval. Dohrál jsem ji, to mluví za to, že to bude dobrá, jelikož většinu nedohraji, ale jasně si uvědomuji, že ta hra není na jedničku ani v jedné oblasti. Nemá to zázračný příběh, combat je průměrný, svoboda plnění mísi je daleko menší než v předcházejících dílech, A.I je o dost horší než ve dvojce atd. To je jedno, jako celek jsem si ji docela užil. Co mě tedy přinutilo se vyjádřit? Naprostá glorifikace CDP od nekritických hráčů, která přesáhla všechny mantinely, to co se rozjíždí okolo Witchera je až děsivé. Teď budu citovat zdejší komentář pana Stiga jako z Novinek.cz o skvělém ruském národu, který jako mi patříme do slovanských národu, který je bohem vyvolený.

"Tady není o čem, nejlepší příběhové RPG za poslední dobu. Jakékoliv nové úkoly a obsah je dar z nebes. Díky bratrům z polska máme hru, která se silně opírá o slovanské kořeny. V dnešní době plné germánských a asijských hnusů je to naprostý unikát. Ať žijou slovanské národy!"

Takže chlapče: Za prvé germánské tvorbě můžeme vůbec vděčit za nějaké fantasy, za nějaké Beowulfy, pozdějí Tolkiena apod. To že Sapkowski se inspiroval celou Evropou a pobral nápady, kde se dalo, to tě už asi nezajímá? Není to jen slovanské fantasy, je to i západní fantasy viz přebral rasy apod.

Za další bych tě chtěl upozornit, že CDP se navíc naprosto vzdálili tvé představě toho tvého vyvoleného "slovanského" fantasy, za které se tu tak hrdě biješ. CDP právě třetím dílem přehoupli přes ten most mezi knižní tvorbou a herní a dá se to definovat jako čistě "germánský hnus" dle tvých slov. Hodně barev, málo špíny, neukázaní války jaká je, vše je uklizené, čisté apod. Tohle je daleko horší než v těch "germánských hnusích", tohle bych spíš nazval nějakým naivním fantasy.

Chce to trochu pokory a inteligence při hodnocení her, i když jste třeba zapřísáhlí fanoušci hry.
  • Nesmíš se tomu poddávat, já jsem hrál Dungeon Mastera vloni a bylo to super. Jasně, že dneska už víme, že hra může nabídnout víc, ale DM je prostě 100% kvalita.
  • co si pamatuju tak levelujou, ale v omezenym úseku něco jako "skřet může být level 10-20" ale ne jako v Oblivionu kde levelovali úplně s tebou
  • Je smutné, že ti tyhle ignoranti tady dávají dislike jen kvůli tomu, že někomu poradíš... Smutné jací volové se tady vyskytují :D
  • Cetl jsi co napsal max? Zadarmo?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit