Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3: Srdce z kamene - recenze
16.10.2015 | Miloš Bohoněk
647 příspěvků
-
Na KOTOR se chystám, pak ti řeknu.
-
zahrej si alespoň ten KOTOR, to není HC hra, je docela lehká. Máš tam luxusní příběh a kvalitní romance, všechno na co jsi zvyklá z her od Bioware.
-
Pro mě argument, že těžká hra = dobrá hra neobstojí. Abych se u hry bavila potřebuji pozitivní motivaci, být ve hře úspěšná a ne že budu měsíc rubat příšeru do zblbnutí, to je u mě frustrace ne zábava. Nejsem žádná masochistka. Ale chápu, že někdo je z těchto sebemrskačskejch her typu Dark Souls v extázi. U her si chci odpočinout, líbí se mi různé fantasy světy a mám ráda příběhové hry. Nejsem mistr v používání klávesnice, a dávám přednost jednoduchému ovládáním, takže u tebe jde možná zase o zjednodušování. Navíc dřív nebyly hry s otevřeným světem, takže člověk nepotřeboval nápovědu, kam má jít. Kdyby tě dnešní hry nenaváděly kam máš jít, tak bys mohl v takovém Zaklínačově světě hodiny bloumat a to za zábavu nepovažuji též. Takže ono to zjednodušování her má své opodstatnění. protože některé prostředky, které mohli fungovat u starých her, tím jak byly postaveny, u dnešních her narazí a zhorší hratelnost. Hry se vyvíjí a Zaklínač je toho důkazem. Dřív ve hrách nebyly ani zdaleka tak propracované postavy, a nebyly tak lidsky napsané. Sice nemám zkušenost se staršími hrami, ale vidím to v retroletsplayích, takže obrázek mám.
-
neříkám že Jade Empire nebo KOTOR jsou HC. Podle toho co tu psala v minulosti jaké hry hraje, tak uvádím takové, jaké by se jí mohly líbit. Snažím se dokázat, že na věku her nezáleží. KOTOR je hra 15 let stará
Kdybych měl uvést příklad HC hry, tak bych uvedl Wizadry 8 - ale je mi jasné, že to ona hrát nebude. -
Eště koment a jsme soudruzi na 500. No a to všechno jen proto, že parta haterů nedokáže přenést přes srdce, že na tomto světě žijí i lidé, které witcher baví. Cenzor samozřejmě nikde, ten jen hlídá, aby někdo neurazil óoo velký blizzard.
*7* *7* -
jade empire lepší jak Dragon age hahahahahahahahaha, to je nějaký zlý vtip? V čem je prosimtě ta hra tak HC? A kde se vůbec vzala ta poblouzněná představa, že HC hra = dobrá hra? To jako kvalitní RPG podle retrojdů je jen to, které je těžké? KOTOR byl docela slušný, ale jade empire byl no, meh, kdyby to nebyla hra ve score, docela bych i litoval peněz. Jen to asijský prostředí bylo zajímavý, jinak průměr. Dobré rpg dělá víc příběh, lore, postavy, dialogy a cutsceny, než HC rozdělování bodíků do statistik. Což ani nebyl případ JE
-
toto je uplně mimo argument, který vychází z mylného přesvědčení, že hratelnost = grafika a cutscény. RPG hry devolvují, tj. z hard-core kvalitních RPG her je trend k tomu dělat ty hry pro masy, což znamená, že dělat ty hry lehké, nekomplikované, bez výzvy.
už sis zahrála ten KOTOR nebo Jade Empire? Zkus to a pak dej vědět, jak se to srovnává s Witcherem nebo Dragon Age. Jsou to hry od Bioware, takže by se ti měly líbit. Dragon Age je totiž jen slabým odvarem těchto her. A to schválně uvádím hry, které pro tebe budou schůdné po grafické stránce. -
ve skyrimu nemáš ani ty kotouly.
-
Tady se ho musím zastat. Witcher má opravdu ty questy lepší, rozhodně ty příběhové a takové ty větší vedlejší, které mají několik úrovní, i když jich je bohužel poskrovnu. A řekl bych, že i ty drobné vedlejší jsou přeci jen lepší, než například neustálé zadávání zabití vůdce banditů ve Whiterunu. Celé to stojí a padá s kvalitou charakterů u jednotlivých questů. Ale rozhodně netvrdím, že Skyrim je odpad. Hraju ho stejně rád jako kterýkoli díl Witchera.
-
Zatímco neustálé kotouly a LMB click fest jsou neskutečně sofistikované metody boje. Kdybys alespoň měřil stejným metrem...
-
To jsi úplně mimo. To je jako bys srovnával trabanta a zbrusu nové audi. Ten trabant byl ve své době možná dobré auto, na poměry v tehdejším Československu, ale kdo si do něj dnes sedne?
-
Všechno v pořádku, díky za optání. Jen si říkám, čím sem si zasloužil takového zájmu od anonymního psycholga šířícího jen samé chytré myšlenky z diskuze games.cz.
-
jistě flaško, skyrim je celý slabší, ale musíme mu to odpustit, protože je ve fázi C.
-
tak to už se zas můžeš vrátit zpátky do klece, když jsi diskuzi uzavřel.
-
nope, skyrim byla urážka hráče a největším protivníkem byla potřeba spánku, protože to bylo tak KULEVSKY nudný.
-
combat není nejlepší, ale pořád je mnohem zábavnější než cokoliv ze skyrimu. BTW: poslední generičtí nepřátelé co jsem potkal byli ve skyrimu, pak jsem přestal hrát špatná RPG *5* *5*
-
no jo, wanna be HC hráč se zase ozval. Ano, rozhodně mě zajímá víc grafika, než milion Xp které musím rozdělovat do stovek nezajímavých statistik a políček, abych pak prolízal mrtvý a generický svět ala skyrim, kde není slovy JEDINÁ zajímavá postava, nebo zvrat. Jen naprostý hlupáček a ignorant může tvrdit, že postavy a lore jsou pro RPG naprosto nepodstatné. Co je podle maxíka asi podstatné? Vytvořit si nějakou nezajímavou mlčící random postavu a pak se ukájet nad přerozdělováním XPů a nekonečným kosením nudných nepřátel a porovnáváním tisíců stejných mečů, jen abych mohl kosit dalších milion nezajímavých nepřátel? Tak to díky, to radši dál zůstanu konzolista a budu si užívat moderní RPG, která se někam posouvají s postavami, dějem, lore a mají v sobě víc plot twistů, než jen napětí z toho, jaká sekera mě vypadne příště.
-
chyba byla že hrajete za zaklinače meli vam dat na vyber
-
proste dnešní generace nehrála stare dobre hry proto ani nevedí co to vlastne rpg je a jak ma vypadat. jejich pamet a herni historie saha nanejvyš do doby dragon age 2 lol. a tim bych tuto diskuzi uzavrel
-
CDP nezvládl udělat combat pro předefinovanou postavu využívají jen meč. To je nebetyčná ostuda a debilita tvůrců, takže tady máš jako smolíka.
Wild Hunt je naprosto nezapamatování hodný nepřítel. To už Alchymista a " Magistříček" jsou skvělí padouši proti těmto generickým elfům...