Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 - technický rozbor PC verze
23.5.2015 | Jan Olejník
475 příspěvků
-
Nenavidim te, ale tohle je super
-
Žádný syndrom to určitě není, stejně tak očekávání - řeší se problémy, kde skutečně jsou. Jenom si vzpomenu na 2 AAA hry, které takový skandál neměly a vyšly minulý rok/přelom roku - Shadow of Mordor a Dragon Age 3. A proč taky? Obě hry graficky (když se budem bavit konkrétně k W3) se prezentovaly pořád stejně a to je vážení jádro pudla. Samozřejmě i tak má W3 krásnou grafiku, avšak už na hře je jakási kaňka
-
taky isty by som si zrovna nebol desktopova i5 2500k 8GB RA + GTX 770 2GB a ani na strednych detailoch to nebezi podla mojich predstav v 1080p...cize 55-60fps. Bezi to medzi 40-50fps, co mi zas az tak plynule nepride, hlavne ked nahle klesne k tym 40tim snimkom.
-
Bez problému ti to půjde ...
Pro chytráky co mi klikaj mínusy: Ne pro každýho znamená "půjde" že to rozjede aspoň na medium a na full rozlišení s 60 FPS. -
Kdo si hru koupil, spokojeně a bez keců hraje a kdo na to nemá prachy ani železo, tak kydá nesmysly.
-
Do desktopu už peníze dávat nechci. Mám ultrabook s i7-3571U, GT 640m a 8GB ram. Utáhne to a nebo si to mám koupit i s PS4?
-
nejlepší je hrát zaklínače na konzoli, žrát pritom jídlo z mekáče a na pozadí poslouchat biebera. A jako zakončení dne si pustit nejakej hollywoodskej výmaz *3* jako typickej predstavitel konzumní společnosti
-
Opravdu ? A komu ten "produkt" bude chybět.
Místo aby to "ukradl" tak si to prostě nekoupí, protože nemá jistotu, že mu to půjde.
Kdyby to "ukradl" tak třeba zjistí, že mu to jde. Pak si to třeba koupí. V tomto příadě tedy vývojář ve finále na krádeži vydělá.
Doporučuju popřemýšlet o významu slova "krádež" a o tom, zda je svět skutečně černobílý, a zda zlo ve finále musí opravdu jen škodit ... -
tak to zalezi, co su podla teba normalne recenzie, pretoze ani tie "profi" recenzie ti vela krat nedokazu spravne naznacit, co je vazne dobre. Vela krat sa mi stalo,ze u najlepsej hry roku podla profi recenzii ma ta kravina nebavila ani hodinu, kdezto u toho, comu dali priemerne ci lahko nadpriemerne hodnotenie bola pre mna neskutocne zabavna zalezitost. Od tej doby sa riadim instinktom a doporuceniami na steame a hlavne (a to je najdolezitejsie) pouzivam vlastny usudok a rozum. Ale aj s tym by som bol opatrny,, pretoze naposledy som mal super usudok o Project Cars a na steame recenzie tiez vyzerali super a len jedna jedina bola negativna a ani to nie moc negativna a tak som hru radsej najprv upiratil, aby som nasledne zistil, ze ta jedina negativna recenzia na steame bola najblizsie k pravde. Najblizsie preto, ze autor toho textu bol este prilis jemny, ta hra je uplne debilna s neuveritelne hnusnymi a nerealnymi zvukmi, keby to kupim, tak si trieskam hlavu o stol tyzden v kuse a svete div sa, ono to aj v profi recenziach dopada velice slusne, takze asi tolko k recenziam a rozhodovaniu...stale plati, ze najlepsie je tu hru ukradnut, skusit a az potom kupovat. A nie, nedohram piratsku verziu, len rpeto, ze uz ju mam a nemusim platit, vzdy si tu hru kupim a az potom naozaj hram, bez toho aby ma ta hra nieco stala ma ani nebavi hrat, nema to pre mna ziadny zmysel, ziadnu hodnotu. Divne? nech! proste to tak citim.
-
Nikdo tě ale nenutí si to kupovat. Nejedná se o produkt, který je životně důležitý - jedná se o zábavu. To, že vývojář nevydal demo verzi, která přesně k tomuto slouží je jiná věc. Není to ale důvod k tomu tu hru ukrást. A je jedno, jestli si to později koupíš nebo ne, pořád je to krádež.
-
pokud je na dvacet velmi kladných diskuzních příspěvků jeden nespokojený troll, nemá pro mě ten negativní komentář žádnou vypovídající hodnotu. osobně jsem neviděl tolik článků, které by hru proklepávali z tolika stran. a ve všech witcher vychází se ctí. osobně navíc nejsem nějak náročný a vše mi na hře vyhovuje a mírné problémy s pohybem mě od tohoto mistrovského díla neodradí
-
zeptej se grafiků proč tento efekt přidávají do svých renderovaných obrázků, zvyšuje to realismus právě v tom, že navozuje pocit, že byl snímek vyhotoven kamerou nebo fotoaparátem a vnáší do obrazu nové barevné tóny a samotnou vadu která narušuje sterilitu počítačem generovaného obrazu, tak jak šum může pomoci obrázku který vypadá až moc uhlazený, případně bloom efekt kolem zdroje světla. Je to pomocná metoda která může pomoci obrazu který nedosahuje realismu, pokud je render realistický tento efekt je nadbytečný. Mimochodem ch.aberace není nic nepřirozené, vzniká i v lidském oku ale mozek se ji naučil odfiltrovat.
-
Proto se taky radši spoléhám na normální recenze a ne na "odborníky" z diskuzí, jinak bych si za poslední roky zahrál fakt kulový.
-
Nepoznam nikoho kto nieje z tej hry uplne nadseny a to sme si ju kupovali skoro 20ti kamosi v polnocnom predaji. Vazne by som chcel osobne stretnut niekoho kto mi do oci povie ze sa mu ta hra nepaci a preco. Mi prijde ze tu ludia nadavaju a troluju lebo je to proste v mode a pritom to kazdy doma hra.
Mam odohratych okolo 20 hodin a som z tej hry cim dalej viac nadseny. -
Tak tak =). Hlavně ona kultura nesouhlasu s naprosto vším na internetu anonymitou samozřejmě dostává pořádný obrátky, a jelikož je prostě moderní a in nesnášet a rejt do "velkých" her, protože je to tak úžasně nekonvenční a proti proudu, vypadá to tu pak takhle. Jsem naprosto přesvědčenej, že tři čtvrtě lidí, co na to kydaj špínu, to ani nehráli, jenom pláčou nad screenshotama a jsou moudrý z videjí, klasicky =).
-
Když to tak člověk čte, tak v recenzích to vypadá na jednu z nejlepších her vůbec a naopak v komentářích to vypadá na zklamání roku :D. Ale podle mě je tohle syndrom velkých her a velkých očekáváních která hra nemůže nikdy úplně splnit.
-
A to se vyplatí! Takže ty teď hraješ vlka a vajíčka asi.
-
Nepamatuju si, ze by se na jakoukoliv hru z poslednich par let nenadavalo. Ja se podle diskuzi vubec neridim, to by clovek nemohl hrat vubec nic. Zaklinace hraju od stredy a bavi me hodne.
-
a v cem je lepsi si zahrat hru hned po vydani? kvuli machrovani? a dal? navic je lepsi si zahrat hru s vychytanyma chybama a vsema DLC
-
Nemáš pravdu. Málo výkonu fakt nežerou, naopak nejvíc vzhledem k tomu, že 560 TI má paměť 1GB a právě textury téměř u každé hry vyžadují vysokou paměť karty. Samozřejmě tam nějaký rozdíl je, ale to už u 5 let staré grafiky se tak nějak očekává, že nepůjde vše na plno. Pořád vše ostatní rozjedu na vysoké až velmi vysoké, jako traviny, stíny atd. Co tím chci říct, že GTA má daleko lepší grafiku (hlavně se ti víc podobá realitě) a je to podle článku o dost méně náročné. Takže já ten argument s hroznou optimalizací mám.