Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 - technický rozbor PC verze
23.5.2015 | Jan Olejník
475 příspěvků
-
Mne to vcelku nevadi, aj ked obcas no, sa mohli kus miernit, ale celkovo je to v pohode.
-
ale urcite mal na mysli sagu a nie poviedky, podla mna teda
-
bavime sa o originalke ci crack ?
-
Nestretol sa s podobnym problemom niekto?
Hru nainstalujem, opatchujem a spustim, ale po vypnuti sa mi ju uz nepodari znova spustit Za boha neviem prist na to, preco sa to deje.
Windows 7 mam updatnuty, drivery na GTX 970 som skusal najnovsie aj starsie, ale nic nepomaha. -
Zdravím lidi,
co myslíte - má cenu zkoušet W3 na notebooku Dell Inspiron 7520 - s I7 procesorem na 2.1 GHz, 8GB1 of DDR3 SDRAM at 1600 MHz a AMD Radeon HD 7730M?
Už jsem trošičku vypadl z hw světa, takže nejsem schopen nějak rozumě zhodnotit můj výkon proti sestavám které nabízí Honza Olejník...
Díky za radu :) -
Nevím, jak moc máš slabý pc, ale to, že sis koupilhru na ps4 si to tím totálně zajebal.Tam neexistuje žádný HBAO+, budeš tu hru mít ještě horší než na pc na nejnižším nastavení a to bez prdele, takže hodně štestí :D
-
Ja hrám hru na Intel Core 2 Duo (čiže dvojjadrák), 4 GB RAM a Nvidia 650 Ti 1GB, a hra ide veľmi dobre (tým myslím okolo 30 fps) aj na rozlíšení 1680x1050, kde môžem si dovoliť aj niektoré veci potiahnuť vyššie (textúry High, vykreslovanie trávy Medium, voda Ultra, atď.).. ale toto platí hlavne pre prírodu, hlavne teda prvú oblasť White Orchid, a Velen, ale akonáhle človek ide do dediny (prepad o 5 a viac fps) a v Novigrade, tam nepomôže proste nič, tam fps je veľmi nízke, tam je najviac vidno tú zastaralosť CPU a proste vidno, prečo 4-jadrák sa vyžaduje ako minimum.. CPU nestíha načítavať budovy, to množstvo NPCčiek, atď. bez ohľadu na nastavenia grafiky..
Čiže je úplne super, že aj takáto hra sa dá hrať aj na takých veľmi starých PC (môj má skoro 7 rokov), vyzerá aj na nižšie nastavenia super, dá sa hrať aj, keď človek nesplňuje min. požiadavky (DAI, FC4, atď. by si mali brať príklad), ale proste nájdu sa miesta, kde podobné zostavy ako tá moja, nebudú môcť stíhať a kde hra je skoro nehrateľná.. ale inak vravím, mimo miest s veľkým počtom NPC (Novigrad, Oxenfurt), sa hra dá úplne v pohode hrať
P.S. ovládanie na M+K mi príde úplne v pohodičke, len som si dal silný útok na pravé tlačítko myši, a zaklináčske zmysly na V a nemám žiadne problémy.. hlavne možnosť lepšieho ovládania kamery počas súbojov je podľa môjho názoru hneď z kraja veľké +.. a smerové tlačítka používať ako Dodge je tiež super.. a to, že menu sa lepšie ovláda M+K je podľa mňa samozrejmosť -
Bez problému na mé sestavě Intel i5 3570K, SAPPHIRE R9 290X TRI-X OC, 8GB RAM. Hra běží na ultra. Vše naplno, bez sebemenších problémů, sekání a poklesu FPS. Po 5ti minutách v nastavení Catalystu mi běží i NVIDIA HairWorks, technologie jen pro NVIDIA karty, bez toho aby mi žrala zbytečně moc výkonu, jako to dělá v základu, když se zapne na AMD kartě. Pc je staré 2 roky, jediný upgrade od té doby je nová grafika. Upřímně jsem byl překvapen, čekal jsem trochu snižování detailů.
-
Taky jsem premyslel, ze bych kvuli Witcherovi upgradoval PC. Ale kdyz clovek vidi ty diskuse... Neni to 16:10, hraje se to nic moc na mysi a klobasnici, obcas to crashne, casto to bezduvodne pokrpava i na spickovych sestavach... Tak jsem objednal PS4ku. :)
-
Posdlední týden jsme prodali 4x víc pc gamepadů (což je pár desítek) proti běžnému týdnu.
Že by to mělo souvislost? *1* -
"Naposlet"... rofl :-D
-
jen zkopíruju pro zifiho, který se mě ptal tři stany zpět:
moje sestava: geforce gtx 670, i5-3570k cpu 3,40ghz, 16 gb ram
nastavení mix low, medium a high, fps kolísavých 50-60
optimalizované přes gforce exp, sám jsem na to nesahal nijak víc... http://i.imgur.com/1BV3Tct.png -
Prectav si ze konec hry nekdo natocil pred 4 dny :D tomu ja hovorim speed runer ach zas nam klamali prej 200 hot xDDD
-
chromatická aberace může zvyšovat pocit realismu u nedokonalé grafiky ale pouze pokud je zapracovaná správně, to co vidíme v hrách když se barvy rozcházejí mnohdy o 5 a více pixelů má spíše opačný efekt.
-
osobně bych řekl, že třetí díl navazuje více na knihy, než na předchozí hry, které sázely více na svůj vlastní příběh. začal bych povídkami, kde se setkáš s ciri a yeneffer a zjistíš, proč všechno je tak, jaké je... no a sága je sága
-
Jede mi to na i3-2120 (3.3GHz), GTX 570, 8 GB Ram, nastavení grafiky na střední a hra jede plynule okolo 30 fps. A rozhodně se na to dá koukat. A právě kvůli budoucím módům jsem upřednostmil PC verzi před PS4.
-
No já sám se zrovna mezi ovce nepočítám. Jen mi přijde uhozený nadávat na vývojáře "že je to moc barevný". Je to jejich autorská vize, no ne? Budeš nadávat na Da Vinciho Monu Lisu, že "se nějak přiblble usmívá"?
Věřim, že ta hra má určitý nedostatky, já sám jsem u prvního dílu nad hodně věcma skřípal zubama, u druhýho mě taky některý designový rozhodnutí vyloženě štvou. Ale ty hry jsem si nesmírně užil i tak a nemám potřebu připojovat se k hromadnýmu hejtu na vývojáře (přičemž zrovna oni si to, myslim, dost nezasloužej). Jestli je něco ukázka stádovýho chování ovcí, tak právě tohle.
Chápu, že se kde co někomu na hře nelíbí, ale vyloženě mě se*e, jak spousta lidí vyvolává na netu takový negativní vlny, kvůli, podle mě, úplným pitomostem. Tohle neni Watch Dogs, který ve finále neměly graficky nic společnýho s původnim videem z E3, neni to ani Order, kterej dohraješ za pár hodin, půlku z toho koukáš na filmečky a půlku z druhý půlky jen chodíš, neni to ani poslední Asasín, kterej nikomu pořádně nefungoval a doslova se "rozpadal pod rukama". Tohle je hra, do který bylo věnovaný obrovský úsilí a péče, a která holt musela v některých aspektech (grafika) polevit, aby ty opravdu důležitý věci (hratelnost) fungovaly. A je to pořád skvěle vypadající hra.
Tak doufám, že můj text dostatečně vysvětlil, že mám standardy a hodnoty. -
tak doufám, že si z ní dostal pořádnou sračku.
-
On psal o knížkách a povídky jsou stejně důležité jako sága.
-
Mas vyjadrovaci schopnosti jako petilete dite. Neda se to ani cist.