Přejít na výpis diskuzí

Die Toten Hosen

HUDEBNÍ SKUPINA 18.2.2007 
724 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ježíšek aneb co nebylo psáno v evangeliích

Včera za mnou přišel Ježíš a povídá mě ,,Martine, ty máš dobré srdce. Každému rád v životě pomužeš. Vzal si na sebe těžký uděl, ale občas musíš taky myslet sám na sebe, anebo tě nechají druhý lidé umřít hlady. Víš Lidská přirozenost je v lidech špatná. Freud měl pravdu, Freud se nemýlil. Dokládá to přece, proč právě Adam a Eva byli vyhnáni spolu z ráje.. podlehli svému pokušení.. podlehli svému libidu!" a odpovídám mu: ,,Ježíši, každý si přece neseme v životě svuj kříž. ale nechápu, proč se za ty nenapravitelné parchanty furt modlíš a všechno druhým lidem odpouštíš.. pak se divíš, že ti ubývají síli, že jsi z toho přepracovaný a nestíháš se za všechny hříšníky na světě pomodlit a nestíháš prostě všechny hříšníky tady na tom světě vyslišet.. ano přece vyslišet jejich trápení. Proto se nezlob na konkurenci.. Já to doufám doženu (..včas) za tebe.. Jen se prosímtě začni modlit ,,prozměnu" za mě. Drž mě palce, budu to v životě totiž ted nejvíce potřebovat. Vzal jsem na sebe tvuj kříž." *13* *4*
  • Pomluvy a drby o sovách

věcně viz níže.. *4*
  • hudební vkus

Je to od německých Rammstein "Mutter" *15* .. a snad se taky pak konečně dočkám na cedku toho zesnulého rakušana Falca.. jeho alba "Out Of The Dark".. *15*
  • naši romští spoluobčané

Skutečně neznáte rčení ,,Pes který šteká nekouše." ?.. mě tedka naši romští sousedé na ubytovně otravují s tím, že prý reforma sociálních dávek je donutila, spoléhat se s uživením svých několika dětí na pomoc druhých lidí, a tím i přímo na mě.. Že udajně jsou tím odkázani na pomoc cizích druhých lidí.. i tím i přímo na mě. Dle nich, dle té jejich mentlity se mám z lásky a ze solidarity obětovat druhým lidem.. dle rusu jistě svým bližním, a sám umřít v nouzi chudobou a bídou (co mě je v patách) hlady.. Měli by si myslím hledat a konečně najít ,,prozměnu" jiného "Idiota", o kterým jim psal Dostojevskij. Věděli by to z literárky, kdyby vychodili alespon 2 stupen Zvláštní školi a uměli číst. Jenže oni jsou negramotný, nevzdělaný, chudý a hladový a zdravý selský rozum u nich evidentně nefunguje. Pak se diví, že polovina této naší kulturní menšiny je (se mnou..) na dávkách a žije z podpory, ze kterých se neuživí. Tak pak mají ratolesty, aby měli vubec z čeho na ubytovnách žít (z příspěvku na děti) a platit nájem. Je to nemorální. Je to ovšem vubec netrápí. Mě naši romští spoluobčané vykládají a vlastně přímo básní o tom, že jsme rasisti, a že je špatný systém sociální podpory a sociálních dávek v tomhle státě a pak.. v dusledku toho ,,sedí", jsou ve vazbě uplně nevinně, ani prý často vubec neví za co vlastně (tam) sami ,,sedí". Jen si chtěli zvýšit příjem.. K tomu mužu říct jen jediné, jsem chudý a taky s tím sakra přece furt nikoho neotravuju!! Tak at mě neštvou, nebo..!!! O tom nežertuju. Pěkně mě naši romští spoluobčané štvou, a dochází mě s nimi má trpělivost. Už abych měl k poslechu to slíbené cedko německých rammstein.. to bude od nich skutečně to nejlepší odreagování se, který muže v životě už vubec (právě) bít.. *4* *15*
  • Sova

Nechápu, který blbec roznáší furt drby a hloupé pomluvy o sovách, že jsou moudrý. K tomu už mužu říct jen jediné, kdo je přece skutečně moudrý, ten po druhých lidech přece nekouká furt a stále jen (..a pouze) vyděšeně, aniž by mu kdokoliv (už) skřivil jediný vlas. Sovy už prostě takový jsou a budou.. oni takhle vyděšené ze všeho hold dožijou.. do Zoo nechodím, ale "3 Oříšky Pro Popelku" jsem vyděl, tak se mě nesnažte nic namluvyt. ..Tak mě tu nic nena mlouvejte o tom, že to není u nich (..už vubec) vyděšenost, ale spíše jejich neustálá bdělá obezřetnost, či že to u nich značí jejich bystrý usudek či co.. To máte marný. Mě sovy vubec nezajímají a nic mě po nich není. Já mám svých starostí v životě dost. Jako třeba už dopsat tenhle příspěvek, ..a občas potkám kachny a nenechám si ujít jejich vznešený let. Jsem hold romantik. *15*
  • Badoo

Bohužel vy liščata, já se na odkaz té osoby, které si chce se mnou ,,popovídat" z Uřadu Práce nedoklikám a prostě nedostanu, protože to správce této sítě dle všeho nepovolil.. to není vubec vtip, teda alespon mě to nepřijde vubec vtipný, protože.. prostě ty stránky nemužu v e-mailové schránce vubec otevřít. Nedoklikám se hold na odkaz k té osobě, která si chce se mnou popovídat, ale nechcete Kuddela64? Je to pohledný chlap.. vypadá přece solidně, trochu jako Al Pacino. Já jsem (taky) osamělí, zoufalí, neštastný a chudý v životě přece jak kostelní myš. Se mnou si zábavy v životě moc neužijete, leda by se vám už nezamlouvalo spíše nějaké to milostné sblížení či milostné soužití jakoby na zpusob všech těch filmovýh snímku, všech těch filmových dramat jihokorejce Kim Ki-duka, pak klidně napište.. Ano, přesně tak jsem nesmělí, zamyšlený a tichý. Já toho moc v životě s druhými lidmi totiž nenamluvým.. zeptejte se Jardy, ten přece taky málo s druhými lidmi v životě komunikoval, a (právě) proto je zavřený dnes v Sociálním Ustavě - v Domečkách, protože se s druhými lidmi kolem sebe nedomluvý a nepřistoupí na žádný jiný kompromis kromě ,,honění si". To je přece smutný.. Nechápu, co chcete a čeho se dožadujete, a proč mě nepíšete raději na e-mail.. bláznivý pubescentní liščata, jak jeden den vynecháte menstruaci, tak to pak dopadá přesně nějak takhle.. otravujete kvuli tomu druhé slušné nezaměstnané bezuhonné lidi. Myslíte si snad, že jsem tu na dovolené? To vás zklamu.. nejsem. Jsem tu svým zpusobem z nouze. Taky se tu potřebuju přece ,,někomu" vypovídat a bít druhými lidmi občas ještě vyslišen a pochopen, ..a doceněn. Uznán a milován stejně jako vy. (pište mě prostě na e-mail ok?) *15*
  • Jarda

Ahoj Jardo, jsem rád za ten tvuj e-mail i za to, že ty mé příspěvky se ti tady až na výjimky líbí a jsem prostě rád, že mé příspěvky tě tady pobaví. Občas druhé pohorší. Já jsem Jardo nedoceněný génius, mě společnost potřebuje, a když mě nic rozumného nenapadá, tak si (raději) lehnu a počkám si, až se ke mě korunky z podpory dokutálí.. No řekni, není to geniální? *15*
  • Jarda

Ahoj Jardo, prosímtě to se mě moc ptáš.. v nejmenším netuším.. skutečně už nevím, proč zrovna Ozzy Osbourne ukousává netopírum hlavičku.. ale víš co si myslím, že by ses tím neměl tak zabývat a trápit. Protože jak víš, anebo spíše už nevíš, rockeři jsou prostě excentrici a s tím nic nenaděláš.. s nima už nehneš. Vem si Ozzyho Osbourna,Lou Reeda,Jimmyho Hendrixe,Davida Bowieho,Iggyho Popa a The Stooges,Doors anebo Rolling Stones a další.. vždyt to byli všechno do jednoho (,,jen samí") fetáci anebo notoričtí alkoholici.. věděl bys to, kdybys (alespon pak) občas poslouchal rádio Beat. Že kdysi motto "Sex, Drogy a Rock and Roll" se vubec už zdaleka netýkalo jen punku, jak si kdysi mnozí ještě domnívali, ale patřilo už k rockové hudbě samotné..k tomu když se někdo za každou cenu chtěl stát skutečně už tou největší rockovou hvězdou pod nebem, musel za to draze zaplatit.. a podívej se přece do dějin populární hudby, jak pak skončili.. nemusíš mě vubec psát e-maily o tom, že jsem moudrá Sova či že jsem pod sluncem moudřejší než Lesní Sova či že co.., to tady přece všichni už vědí. Tím se tady snad chlubit (doufám) nemusím. *4*
  • rada

To přece jen znamená nebrat si vždy všechno osobně.. více k tomu říct nemohu. *13* *4*
  • doslov

Přeju tu všem příjemné čtení.. vždy s odstupem a s nadhledem nad věc, mám tím na mysli už osobní nepředpojatost, nic víc. Protože mnoho lidí dnes vubec neví, co to slovo vlastně znamená a není toho už pak schopných. *13*
  • doslov

Nakonec je to tu o de mě věcný a stručný, jak jsem tu (vždy už) dlužil.. *3*
  • něco tu přece jen ještě zmínit dlužím

K tomu, co je mou srdeční záležitostí ohledně alb a písní Die Toten Hosen tu přece jen zmínit musím..co by (potom) tohle bylo jinak za diskusní forum? ..Z těch písní to jsou, jak už jsem leckdy uváděl jinde právě "2O Kleine Jagermaister", "Friss Oder Stirb","Wort Zum Sonntag", "Fallen", "Madelaine" anebo "Ich Bin Die Sehnsucht in Dir".. "Kein Alkohol", "All Die Ganze Jahre" anebo "Paradies".. a z hudebních alb, kterých si teprve nejvíce osobně cením, právě už samozřejmě jejich vyjímečné a pro mě samého doslova fenomenální "Auswartsspiell", neméně pak vyjímečné "Curruck Zum Gluck", v 9O. letech fenomenální "Kauf Mich!" (pro mě samého vlastně jejich skutečně první hudební debut), nekonpromisní "Opium furs Volk" a "Unsterblich", s velmi nápaditým durazněji melodickým aranžmá. "In Aller Stille" mě samozřejmě nemile překvapilo a osobně mě spíše zklamalo. Nad to všeho si pak skutečně važím jejich prozměnu (už) akustického koncertního vystoupení s podtitulem "Nur Zu Besuch - in Wiener.." které vlastně patří dnes k jejich vubec nejlepším koncertním vystoupením. *4*
  • Adios!!

Odlítám totiž do diskusí hojnějších krajin.. či alespon do diskutovanějších krajin. A ty své výtky, že už tomu bylo na čase si prosím nechte pro sebe. Mě to totiž pak na sebevědomí vubec přece nepřidá. Vzpomente si alespon občas (přece) na amerického psychoterapeuta Carla Ransoma Rogerse o tom, co vlastně říkal o potřebě kladného sebehodnocení u sebe samého (bez rozdílu u všech lidí) a kladného přijetí právě (pak) mě samého druhými lidmi. Případně (..pak druhým) děkuju, kteří toho budou schopni.
  • rozloučení se

Ted se věci naštěstí mění, protože tu už jen čekám na to, kdy mé příspěvky tu už konečně budou řádně smazány.. protože pro mě osobně nejsou vubec duležité. Ani z jedné poloviny pro mě tu nejsou už vubec potřebné. Jen jsem je chtěl řádně je tu zduvodnit a možná i objasnit. Už nic víc. Jak doufám, stalo se. *4* Fajn, anebo je tu druhým čtenářum či rockovým fandum do Die Toten Hosen či co já vím alespon je tu nakonec nechte jako odstrašující příklad, bude-li editoring chtít. Nikoho k tomu nenutím, kdo ví, třeba to bude nakonec přede jen užitečnější než je tu smazat. Ale byl bych přece jen raději za jejich smazání. To víte, taky mám své pravopisné nedostatky a nikde se jimi nechlubím. Alespon né svým zaměstnavatelum, když hledám práci. To si raději zavolám. Víte vubec, kolik dá práce jim bez všech těch mích pravopisných zmetku napsat a odeslat e-mail. To nevíte, protože kdybych to sám věděl, tak tu přece (pak) vubec nejsem. Neměl bych na to přece pak už vubec čas. Děkuju za neurvalý, za neustávající zájem o diksusi anebo alespon o odpověd na mé příspěvky, tady se dveře mazat nemusí, protože se tu evidentně nedrhnou. *4*
  • rozumně k věci ohledně mé recese

spíše není (..ohledně toho, jak jsem tu zamýšlel psát), ale chtěl jsem puvodně, aby tomu tak bylo. Musím se spíše o to teprve stále snažit.. tady je tomu sotva zpoloviny. Ale upřímně.. já jsem si tím krátil jen svou dlouhou chvíli, neskonale se tím sám nudil, občas jsem se tím příjemně rozptyloval a příjemně se tím bavil. Lituju jen toho, že jsem pro to (pro tu svou recesi tu už..) nakonec nenašel unosnou mez a přiměřenou míru.. to nenašel.. (od 6.8 2OO9 do 16.2 2OO1). Ted se věci pro mě naštěstí mění. *3* *4*
  • něco málo na závěr

Mužete tady přece sledovat a ocenit ten muj umělecký vývoj ohledně tvurčího psaní všech mích lyrických eposu, ság, a blábolu z cesty v řádném a v poctivém sarkastickém (v sebeironickém) duchu.. který započal přesně dne 6.8 2OO9 přesně ve 12 hodin a rovné 3 minuty. Jen tu předem druhé upozornuju na to, že je to téměř vždy častěji něco mezí lyrikou, esejí, či lépe řečeno lyrickou esejí a nakonec věcnou reportáží psanou v lyrickém ovzduší.. v nevyzpitatelném lyrickém rozpoložení. Hledejte raději občas tu ještě nějakou tu lstivě záměrnými, zamýšlenými (..ale nepříliš myslím promyšlenými) mystifikacemi sarkasmem skrytou a tajenou pointu mích ,,věcných diskusních" příspěvku (v opačném případě bych byl totiž pak přece už jenom manipulant a prostě ten, co druhými lidmi naopak jen rád manipuluje a rád zkouší, kam až v tom přece muže zajít..), u mě totiž nějaké analitické myšlení k intelektuální diskusi vubec neplatí a nenajdete.. u mě by jste hledali marně.. Nemám ho rád.. Nemužete po mě přece chtít a vyžadovat, abych tu byl věcný a stručný. Protože pak bych tu přece nebyl, protože je myslím dobré připomenout, že bych tu byl ,,pak" už uplně zbytečně. U nás se totiž skutečných rockových příznivcu Die Toten Hosen najde asi tolik co ruských slovjanovcu v Česku. Jinými slovy, nedivme se.. Die Toten Hosen jsou mnohem oblíbenější v Rusku než u nás, a to už především už prozměnu neplatí vubec o Rammstein, která evidentně nejvíc vyhovuje právě ruské nátuře, té jejich širé ruské duši, právě v níž jsou přece naše slovanské kořeny... nehledě už na to že je tu myslím dobré a nejspíše i nutné druhým připomenout, že ruští neonacisté jsou v této velmi nebezpeční a agresyvní - sami mají na svědomí totiž už několikátou chladnokrevnou vraždu už několika frontmanu či právě leaderu zdejších punkrockových ruských kapel a jejich řady se v Rusku jak známo nejlíp rozšiřují.. V Rusku se totiž neonacistum daří. *13* *15*
  • dobré umysli jsem si usmyslel

Pak se pomodli laskavě za mě, protože si potřebuju najít práci.. až to uděláš, pomodli se za mého psa, at mu je zem lehká. Pomodli se prosímtě za slabou baterii v mém mobilu, at prosímtě déle vydrží. Pomodli se za naši ekonomiku v tomhle státě, a pomodli se za všechny ty naše české zkorumpované poslance co rádi přijímají uplatky, až pujdou někam do společnosti mezi druhé lidi, skutečně (už konečně) obyčejné pracovité lidi.. aby je hned někdo prosimtě v afektu nezabil.. a pomodli se prosímtě ještě za naše hladové, vyhladlé romské spoluobčany, co jsou na podpoře.. at alespon (jednu malou) chvíli po mě nic v životě nechtějí. Za to se raději pomodli ještě jednou. *13* *4*
  • ty co potřebují naši lásku

Já tě klidně k tomu s radostí dokopu, aby ses za něj, za Kuddela64 a za Pařánka poctivě pomodlil.. *13* *4*
  • Ježíš

A nezapomen na Jardu v Domečku. Nezapomen se pomodlit za Jardu v Domečku. To že jsi přepracovaný mě vubec v nejmenším nezajímá, Jarda má taky své potřeby a zaslouží si tvou lásku, tvou pozornost a tvou péči..
  • vtip

Přijde za mnou Ježíš a ptá se: ,,Synu, proč jsi tak smutný?" a odpovídám mu: ,,Ježíš Marja!!... vždyt 6O let jsem se domníval a smířil se s tím, že jednoduše nejsi a že tvou existenci nemuže nic spolehlivě potvrdit.. nemuže nic spolehlivě doložit. A ted tohle?!!! Místo zubáte s kosou.. místo smrtáka mě na stará kolena začneš ted právě prudit s těma svýma otázkama." a pokračoval jsem.. ,,To vyže jo!!! ..hory přenášet umíš, ale blbý fazole v Kauflandu nezlevníš. Ty mě jsi skutečně potřebný a užitečný tolik jak Béda Engels a Karel Marx.. jak ten jejich "Kapitál".. no, to vyže jo, to tvé milosrdné samaritanství ted zrovna přece v životě potřebuju tolik co vydět a potkávat na ubytovně naše vyhládlé romské spoluobčany, co žijou a platí (či splácí) nájem ze svých příspěvku na děti na naši sociální podpoře. Tomu ty říkáš společenský blahobyt.. No jistě, to mě skutečně pomuže. Přitluču si tě tam někam na zed, mužeš se na to klidně dívat a nad těmi všemi zatracencemi se modlit a kroutit nad nimi svou hlavou, jestli ti to v životě pomuže.. jestli se ti tím uleví. Posluš si." *13* *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit