Přejít na výpis diskuzí

Die Toten Hosen

HUDEBNÍ SKUPINA 18.2.2007 
724 příspěvků
Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Miluji písen "Das Madchein aus Rottwail", text písně tu rád do češtiny přeložím... ,,Vzpomínám na ten den, kdy jsme jeli s našim autobusem do Rottweilu. Znovu na cestě z jednoho místa na druhé a to, co se dělo mezi tím nám bylo jedno. Potřeboval jsem žvýkačky a tak jsem šel do obchodu. A když jsem šel ke kase, uviděl jsem ji přede mnou stát. S usměvem mě pozdravila, zasáhla mě jako blesk. Dívali jsme se na sebe na okamžik se svět prostě zastavil. A někde venku zaštěkal pes, byl to horký den. A nohy mě nesly zase zpátky k autobusu, ani jsem nezaplatil. Byla to žena, na kterou jsem celý svuj život čekal. Jenže jsme se už nikdy nevrátili do toho krásného města. Někdy se sám sebe ptám, jak asi ted žije a jestli je štastná - jestli má nějakého muže. Venku zaštěkal pes, byl to horký den. A my jsme se už nikdy nevrátili do toho krásného města. A já se sám sebe ptám, jak asi ted žije, jestli je štastná a s jakým mužem (má nějakého muže?) Ano, ptám se sám sebe, jak asi ted žije a jestli má psa nebo muže". Nesmírně krásný text písně!!
  • ,,Pro mě osobně četba uvedeného překladu textu písní Die Toten Hosen byla poslední možností jak skoncovat se svým zbytečným hlubokým a intenzivním filozofickým myšlením, které tu vystačilo na nějakých neskutečných, skutečně neuvěřitelných 620 pro mě tolik neosobních nediskusních příspěvku, které by tu krom mích příspěvku k Die Toten Hosen měli být všechny do jednoho smazány. Nejsou a nebyli pro mě duležité. Pochopil jsem, že z četby překladu do češtiny textu k písní "Luge" (..."Nur zu Besuch", "Das Madchein aus Rottwail", "Am Ende"...) nejen že lépe poznám svou životní situaci, svoji osamělost, svuj hluboký smutek a své vlastní zoufalství ze selhání komunikace, ze selhání vztahu a ze vzájemného neporozumění z nedostatku lásky a uznání, - ale nakonec i lépe pochopím sám sebe jsem zprvu nepředpokládal."
  • ,,Takže překlad textu písně "Am Ende": ,,Až když to končí, všimneme si, že neexistují žádné (uspokojivé?) cíle a že tolik toho, co děláme bylo mrháním času. Až když přichází konec uvědomíme si chyby, které člověk (každý z nás) během života pořád znovu dělá. Co si chceš jiného nechat než tvou vzpomínku? Bude tím posledním co ještě mužeš (druhým) dát. Až když uvidíme konec začneme chápat o co nám vlastně v životě jde. Když přednámi leží konec a jsme sami rozpoznáme co pro nás bylo štěstím, které jsme předtím neviděli. Jako sít padá déšt na celou zem, klepe na naše okna a připomíná nám že neexistuje žádný život ani bolest bez hledání smyslu, žádná naděje něco zadržet, žádná naděje něco vrátit zpět...Až když přijde konec vidíme že neexistují žádné cíle a že většinu z toho co děláme bylo mrháním času."
  • ,,Uvědomil jsem si ted v poslední době z četby z českého překladu textu písní Die Toten Hosen to, že každé nové setkání s druhými lidmy nejlíp prověří náš charakter, Naši představu, co o sobě máme, jestli je ještě stále platná!" ,,Každý z nás potřebuje sdílet s druhými lidmy lásku a uznání! To je to nejduležitější v životě" A jaký text písní Die Toten Hosen mě k této domněnce, řekl bych k této pravdě vyustilo (vyvrcholilo)? Je to od Die Toten Hosen písen "Luge" a "Am Ende". Zmíním tu překlad textu písně "Luge" a "Am Ende"... ted písen "Luge": ,,Dej mi jen 5 minut, hned jsem v pořádku. Je to jen fáze, která přijde a zase odejde. Nedělej si starosti, jsem zase hned bystrý. Dej mi jen 5 minut, a zapomenu, kdo jsi byla. Jde mi to opravdu dobře, vubec nevím, co to se mnou je, že mi právě tečou slzy, když jsi u mě. Užívám si svou svobodu, baví mě to, být sám. Mužu dělat a nechat, co chci, a už se nikdy víc netrápit. Stokrát jsem ti řekl, že sotva na nás ještě myslím, že z počátku to vubec nebylo jednoduché, ale ted jsem nad tím pryč. Nikdy ti nezapomenu vyprávět, že ti nechýbím a že se mám bez tebe pořád ještě dobře. To jsou jen lži a vím přesně, že ty znáš pravdu. Jsou to všechno jen lži a nesouhlasí, že nejsem osamělý. Jsou to jen lži, nic než lži a já jsem si přál, abych jim vzdoroval (byl silný). Otočil bych čas jednoduše zpět a všechno by bylo stejné jako bylo kdysi. Stokrát jsem ti řekl, že jsem štastný, že potkám hodně mnoho přátel, dost přátel a že mi skoro nikdy nechýbíš..." (věnováno mé přítelkyni) Tak text písně "Am Ende" zmíním doufám ještě někdy příště.
  • Tak tu naposledy ještě zmíním písně od Die Toten Hosen, které mě textem písně prostě (ze všech písní) nejvíce oslovili (svou srozumitelností), tedy jsou to tyto písně: "Luge", "Deutsch in Willkomen", "Das Madchein aus Rottwail", "Fallen", "Alles Wird Voruburgehen", "Nur zu Besuch", "Am Ende",...(české překlady těchto textu písní jsou dostupné právě na web stránkách karaoketexty.cz! Tak nezapomente a posudte text těchto písní sami!), spíše po zvukové hudební stránce pak to jsou od Die Toten Hosen písně "Das Wort zum Sonntag", "Niemals Einer Meinung Sein", "All Die Ganze Jahre", "Paradies" a mnohé další...
  • Zmíním tu český překlad textu písně "Ja Svoboden" od ruských Kipelov, stejně jako četba textu písní Die Toten Hosen mě teprve ted v poslední době otevřela depresí zahořklé srdce i oči, i tohle mě oslovilo: ,,Nade mnou je tišina, nebe je plné deště, déšt protéká skrze mě, ale bolest není větší, Pod šepotem hvězd spálili jsme poslední most a všechno se zmařilo, volným se stanu já, od zla i od dobra, má duše byla na ostří nože, já bych mohl s tebou být, mohl na vše zapomenout, mohl bych tě milovat, ale to je jenom hra v šumu větru za zády, já uslyším tvuj hlas, i té lásce pozemské, co nás spálila v prach a já přišel o rozum... v mé duši už není více místa pro tebe! (Refrén) Jsem volný, jako ptáci na nebi, Jsem volný, zapoměl co je to strach, Jsem volný - s divokým větrem zároven, Jsem volný, bdící a ne ve snu. Nadfe mnou je tišina, nebe je plné ohně, svit prochází skrze mě, a já jsem svobodný, Já jsem volný od lásky, od nenávysti i od předsudku (od fámy) a polopravd, od předpovědí osudu i od zemských pout, od zla i od dobra, v mé duši není více místa pro tebe! (Refrén) Jsem volný... (ruští Kipelov a text překrásné písně "Ja Svoboden"). Tento text písně je věnovaný všem co mají dobré, otevřené srdce i oči a co jsou bez jakkýchkoliv předsudku!!
  • 604 891 787
  • Přeju si a prosím správce tohoto diskusního fora o to, aby mé příspěvky tu byli všechny smazány!!, krom mích příspěvku k hodnocení alb (k recenzi alb) Die Toten Hosen, které jediné tu považuji za věcné a důležité!! Já se ke svým příspěvkum tu nerad vracím a stejně nikdy je tu po sobě nehodnotím a nečtu. ve srovnání s mou četbou textu písní Die Toten Hosen (k písním "Freunde","Das Madchein aus Rottwail","Luge","Am Ende","Nur zu Besuch","Alles Wird Voruburgehen","Fallen","Willkomen in Deutschland"...) tu považuji u mě mé tolik silné a skutečně intenzivní filozofické myšlení k touze po pravdě ohledně otázek po smyslu života za naprosto nevěcné, neduležité v životě a zbytečné, myšlení mám silné, ale vuli oslabenou!! Pak je tu potřeba se svým filozofickým esejistickým psaním osvobodit od všech negativních emocí, které v sobě prožívám - ano měla to být pro mě ze začátku puvodně terapie!! Ale nedaří se, ale tohle psaní mích od skutečnosti odtažitých a velmi neosobních příspěvku mě nijak v nejmenším nenaplnuje a vubec neuspokojuje!!. Ke sdílení jiných, jak pozitivních tak i depresivních myšlenek z četby z českého překladu textu písní Die Toten Hosen k výše uvedeným tu písním jsem v poslední době schopný mé myšlení tu věcně a užitečně usměrnit. Co jiného zbyde když už si neprožívám a nesdílím s druhými lidmi lásku (smysl života) a uznání - 2 nejduležitější životní hodnoty - ano zbyde jen ta touha po pravdě si vyjasnit jak se věci v mém životě mají. Ale bez domluvy s druhými lidmi to není možné. A samozřejmě tu u mě byla touha a potřeba svým esejistickým psaním se snažit až být schopný rozlišit své osobní povahové rysi od své nemoci, což je téměř nemožné.!!"
  • ,,Chýbí mě nejvíce to sdílet prožitek s druhými lidmi,být schopný soucítit s druhými! Měl bych si prožívat v sobě zlost ze zoufalstvý (a) z nepochopení toho,proč se takové věci druhému v životě dějí! To by nejspíše bylo to zdravé, nenarušené a správné prožívání svých emocí! Po sobě tu chci zanechat nějaké ty hluboké myšlenky, i když to forum není v mích rukách!!
  • Nejprve mě dojmula od Die Toten Hosen k slzám písen "Paradis", a to jsem ještě neznal text písně!
  • nakonec jsem pochopil, že některé texty k písním Die Toten Hosen jsou nesrovnatelně čtivější,věcnější,stručné a srozumitelné 100 krát více a jsou napsané 100 krát lépe než se tu dokážu vyjádřit já sám!!! Jak zaznělo v dramatu "Nebezpečné Myšlenky": ,,Když pochopíte zhudebněnou poezii (Boba Dylana), lépe poznáte a pochopíte sebe sama!" S textem písní Die Toten Hosen to je naprosto obdobné, jejich kvalita se projevila v textech těchto písní asi nejvíce, každý to musí však posoudit sám! (dle mého mě přijdou nejsrozumitelnějšímy): "Alles Wird Voruburgehen","Nur zu Besuch","Luge","Am Ende","Freunde","Das Madchein aus Rottwail" a "Deutsch in Willkomen"...(text těchto písní upřímně od srdce miluji od Die Toten Hosen ze všech písní nejvíce, osobně mě totiž přijdou nejsrozumitelnější ze všech písní, a to je vždy to nejduležitější, proto se v nich snažím zorientovat, usměrnit své depresivní myšlenky. Nepřicházím tím na jiné myšlenky!, protože sám trpím těžkými depresivnímy stavy, a smutek, prožitý skutečně hluboký smutek a stesk z odcizení se druhým lidem v selhání komunikace s druhými a z toho se odvýjí zlost ze zoufalstvý. procházím krizí sebeucty, a s myšlenkamy,s tak natolik upřímnými a hluboce lidskými se sám ztotožnuji! Chýbí mě v životě asi nejvíce být s to sdílet prožitek silných emocí s druhými lidmi, nemít žádné osobní předsudky ke druhým lidem a být schopný soucítit s prožitkem druhých lidí."
  • ,,Uvědomil jsem si jak dlouho mě trápí hluboká (srdečná) myšlenka, o kterou se nemám s kým podělit. Dle mého si člověk musí sám stanovit to (jinými slovy podmínky k tomu) za co se bude mit v životě rád, za co se bude sám oceňovat a uznávat, a za co se bude schopný sám nenávidět a sám potrestat (samozřejmě trest by měl být vině vždy přiměřený). Není jiné cesty ke své sebeuctě a k uctě k ostatním lidem, to je spolu provázané. Člověk na to musí časem přijít však sám. (moje myšlení od té doby co jsem tu nebyl se výrazně zlepšilo, už není tak roztříštěné,je dle mé terapeutky uchopitelné a srozumitelné) Nejspíše to bude to nejlepší co jsem tu kdy napsal! Jak zaznělo v "Nesnesitelné Lehkosti Bytí" komunisti by jsi měli vypíchat oči, aby se dále nemuseli dívat na zločiny, které spáchali! To by bylo jejich projevem svědomí! Autorem věty je Oidipus (od Sofokla), který se již nemohl dál dívat na to,co zavinil,tak se raději oslepil! (nemýlím-li se dopustil se incestu se svou matkou a zabil svého otce.) Životní zápas s totalitní mocí komunismu, s okupací tehdejšího československa sovětskou armádou,o bezcharakterním udavačství i o obětování své vysoce ceněné kariéry (chirurga) a své osobní svobody a milostné nezávyslosti (u Daiela Day-Lewisse) ze skutečné lásky pro dokázání (své vlastní) oddanosti druhému člověku (nevinné Juliette Binoche) za každou cenu, to je o návratu do nesvobodné země k sebeobětování se z lásky pro druhého člověka k odpuštění nevěry a s tím i jisté mravní viny - taková je "Nesnesitelná Lehkost Bytí" P. Kaufmana s Juliete Binoche a s Danielem Day-Lewissem v hlavní roli. Tohle bude zřejmě to nejlepší co jsem tu kdy o filmu napsal, protože právě "Nesnesitelná Lehkost Bytí" je má srdeční záležitost, a musí to být v příspěvku znát! Přesně takhle by se mělo psát o filmu - jak říkal Wim Wenders - ze zkušeného diváckého hlediska a já k tomu dodám jedinné - pro mě je film psychologickým hlavolamem (podnícený otázkamy po smyslu života), kdy je třeba pochopit složení filmového děje (co se týče DRAMATU) a stejně tak je třeba pochopit hlavní herecké výkony, nést vlastní zodpovědnost za to co sleduju v Tv (jinak Tv vůbec nesledovat) - to vás ke snaze o pochopení hereckých výkonu a filmového děje nejvíce osloví, podnítí a motivuje. Píšu rád filmové kritiky věcně a stručně, kdy musí být srozumitelné co nejširšímu okruhu filmových diváku, protože zájímá a nejvíce mě oslovuje problém (či problematika) dramatu a já se snažím to filmovou kritikou nějak zužitkovat, zpracovat a uplatnit v praxi. Ted trávím hodně času ve společnosti myšlenek Alberta Camuse (nedávno nakladatelství host vydalo jeho ESEJE,a to přitom literaturu vůbec nečtu,od Alberta Camuse bych nic jiného stejně ani nečetl než právě jeho eseje,které zbožnuju) a "Amerického Snu" Wimma Wenderse, abych byl přesnější a věcnější, jsem ted hodně pod vlivem myšlenek (z esejí) Alberta Camuse a (eseje "Amerického Snu") Wimma Wenderse, a co mě schází nemám to s kým prodiskutovat, probrat. Nenávydím konzumní společnost pod vlivem bulvárních médií, v nejmenším mě nezajímá politika a nepochopím fanatismus, který začíná tam kde se náboženské přesvědčení (zvláště islám) spojuje jakkoliv s politikou pro zachování kulturních tradic k islamizaci evropské společnosti. Jsem proti tomu, toto náboženské přesvědčení - Islám - neuznává rovnoprávné postavení žen ve společnosti, potlačuje v lesčems lidská práva a osobní svobodu druhých lidí. Teprve když jste mimo vliv bulvárních médií, které tvrdí jenom část pravdy a v komunistických zemích Ruska, Číny a Severní Koreje fungují často média jen na politickou zakázku, teprve vně, mimo vliv médií nepřijímáte věci tak nekriticky a dál bez výhrad (bezvýhradně),a přitom jen cestováním lze poznat současný stav společnosti, v čemž by mě dal za pravdu jistě v lesčems Wim Wenders.
  • Jsem přesvědčený že stokrát tu slibované končím tu se svými příspěvky se konečně ted naplnilo,protože jsem stejně tak přesvědčený že už tu nemám co říct a jsem přesvědčený že poslední příspěvek je uplně přesný,se naprosto shoduje s tím co ted tolik cítím a je či bude časem pro druhé teprve už zcela věcný a srozumitelný jako nic jiného co jsem tu napsal. Pravdou tu bylo že jsem (jak jsem tu zmínil v předešlím příspěvku) byl a jsem stále zvyklí žít jen tady a ted,a nestarat se už vubec o to co přijde a co bude zítra,potom...takže k oblibě punkrocku Die Toten Hosen přece jen mám nějaké ty povahové rysi,které mě právě tolik nejvíce k poslechu Die Toten Hosen předurčily a podnítily,a to navzdory mému filozofickému myšlení. Na závěr tu pro druhé nechám svou adresu i tu možnost mě pomoci se studiem eseju Alberta Camuse,i to kdo má a nezapře v sobě skutečnou vášen cestovat prozatím jen po České Republice,především do Hradce Králové,do Prahy a do Kroměříže,to je muj oblíbený cíl. Jmenuji se Martin Dyntar,je mě 31 let,jsem z Východních čech,přesně ze Solnice,e-mail a face-book nepoužívám,takže jedinou možností jak mě kontaktovat je telefonní číslo na mobil 604 891 787. A neptejte se mě prosím co tu bude s mímy příspěvky,nebudou tu věčně. Nevím jestli a nakolik se k nim přiklonily registrovaní uživatelé tohoto diskusního fora,ale hodnocení mích příspěvku ani že tu chýbí odpovědi na ně mě stejně nijak v nejmenším neuspokojuje. Proto mužou bít do budoucna smazány. Tim spíše,že mě to nijak zvláště nepřekvapí. Z některých mých předešlích příspěvku mám akorát tak slzi v očích. To je vše.
  • Kolikrát jsem při svých příspěvkách prožíval v sobě marnost a zoufalství z osamělosti,vlastně jsem je psal ze své osamělosti, po antidepresivech quetipanu a seropramu se cítím lépe,ztratil jsem však duvěru v druhé lidi a těžko se nachází,já spíše hledám nezávyslost a osobní svobodu k tomu skutečně dokázat oddělit své povahové rysi od své nemoci,protože názory doktoru se v tomhle směru tolik rozcházejí,jedni tvrdí že to není zdaleka možné a druhý že je to s užíváním vhodných léku časem reálné,jsem doufám ještě idealista a ne cynik,abych tu snahu o to vzdal. Asi mě nezbyde nic jiného než jak už říkal Albert Camus (než) ,,Jediné štěstí v životě hledat v nadšení z vlastní povahy",a taky to byl Albert Camus co se nechal slišet že ,,V lásce je čest. Když ta se ztratí,láska není nic." Nevím,nejsem si jistý jestli strávený čas četbou Alberta Camuse (jeho eseju) ve společnosti jeho osobních myšlenek mě vrátí chut do života a tu možnost zbavyt se své osobní lhostejnosti ke společenskému dění,nejspíše správně jsem tady zmínil že nenávydím politiku a konzumní společnost a hledám a nenacházím nikoho podobného s tímto osobním přesvědčením. Domov a zázemí jsem v životě našel,ale myslím že to je málo,mé srdce prahne po pocitu zodpovědnosti a povinnosti k tomu se nějak společensky angažovat v humanitární oblasti v neziskových organizacích apod...v tom potřebuju pomoci... (nedopsáno) Na závěr bych tu rád zmínil co řekl rus Lev Nikolajevič Tolstý,2 hluboké myšlenky a hluboce lidské srdečné uvahy kterých snad ani já nejsem schopný,a to že ,,Cožpak v kráse přírody existuje zášt a potřeba (své) msty druhým lidem" a ,,Sami poznáme kdy je nám od srdce lehko a příjemné druhým lidem pohlížet (přímo) do očí".
  • ,,Jihokorejec KIm Ki-duk v milostných dramatech "Čas","3D-Iron" a "Samaritánka" (na pokraji žánru krimi dramatu) zkoumá sado-masochismus v odcizených mezilidských vztazích za pomocí expresivních (prožitku) jedinečných,přesvědčivých a věrohodných hereckých výkonu a podmanivé hudby (jak je tomu ve snímku "3D-Iron") namísto verbálního sdělení svých pocitu a emocí,je to o hlubokém lidském porozumění,které již nepotřebuje verbální sdělení,je to o tom že pro lásku se musí trpět (odvozené od slova trpělivost) a láska častěji předpokládá ochotu a schopnost obětovat sebe samého ve prospěch toho,koho miluji (jak je tomu ve snímku "Čas") Voyaerská kamera se častěji podřizuje subjektivnímu,tj. osobnímu lyrickému prožitku či lyrické náladě,tím Kim Ki-duk ukazuje co znamená teprve skutečně milovat! Čas filmového děje pusobí jako vyprázdněný a netečný k lidskému prožívání,at smíšených či rozpolcených pocitu,bolesti,radosti nebo naděje. Kamera snímá záběry ve velkých dlouhých celcích!..."
  • Snažím se nějak vypořádat se svými nevěcnými,nestručnými,nesrozumitelnými nekonkretními příspěvky,musím říct že se mě to nedaří jak bych si přál,už se k nim nehodlám jakkoliv vracet,a pokud chcete a alespon někomu záleží na tom,aby tu mé příspěvky zustali ještě i po novém roce to bohužel nezáleží na mě,já tu píšu jako anonym a nejsem oprávněný své příspěvky tu po sobě smazat,který mě přijdou nevkusný a nemístný,jak bych si přál,jediný co mě skutečně potěší je neodpovídat ani tak na mé příspěvky (i když skutečný fanda do Die Toten Hosen by nad odpovědí na mé příspěvky vubec neváhal) jako osobně je prostě hodnotit,a nebát se mě odpovědět,Já mám dojem že jsem téma Die Toten Hosen uplně vyčerpal,nevím co bych tu měl k tomu více napsat,ale mrzí mě,že jejich hodnocení není nijak valný. Mužete zhodnotit mou snahu alespon na 1 (víte vubec jak dá 608 blábolu klávesnici zabrat) a za konečný výsledek mě dát 4 nebo 5,pak bych měl polehčující okolnost,že alespon snaha stála za to. Co tu napsáno bylo už zkrátka bylo,to změnit nemužu,ale mužu změnit svuj přístup k tomu je nějak odčinit,nějak se s nima vypořádat,to jediné mužu,ale nikomu nezaručím že tu mé příspěvky po novém roce ještě zustanou,osobně bych smazal polovinu příspěvku a polovinu příspěvku tu nechal,to je 304 příspěvku,ale i to je moc,tak sám skutečně nevím.
  • prosssím energetáky pijte vždy s rozumem a v doporučeném množství se zdravou mírou,a nikdy to nemíchejte s alkoholem,nechci aby si druhý lidi prožili to co já! Nekupujte podezřele levné energetické nápoje povětšinou z Polska,zamyslete se,proč jsou tak levné. Nenajdete tam proteiny,jen cukr. Jo polský energetáky jsou dobrý k tomu dostat z nich cukrovku. Je známo že většina levných energetických nápoju obsahuje více kofeinu než je uvedené na etiketě nápoje. Energetické nápoje by měli být zakázané mladistvým do 15 anebo 18 let,dneska to běžně pijou i děcka. Jsem proti tomu,vubec si neuvědomují riziko narušení metabolismu apod...lépe by vám to vysvětlila má Doktorka,na její radu jsem přešel na nefermentovaný zelený čaj,povzbudí vás na nějakých 6 až 8 hodin,záleží na jeho množství a na vaši tělesné hmotnosti.
  • ,,Já jsem byl mylně přesvědčený o tom že skutečně umírám po nadměrné konzumaci těch podezřele nejlevnějších polských energetických napoju Crazy Wolf,kterými jsem na měsíc! nahradil stravu,ted nevím,alespon jsem se o to snažil ušetřit takhle za stravu,cítil jsem nejdříve příliš rychlí a pak už příliš zpomalený tlukot srdce,uzkost z nadměrné bdělosti a vyčerpání mozku nadměrnou bdělostí s narušením metabolismu to konče,prožil jsem si jaký by to bylo skutečně umřít,protože jsem tomu natolik věřil že jsem téhdy proléval slzy při poslechu "Akustického Alba" od ruských Korol i Shut. Nebít 32 litru energetického nápoje bych byl dál,dál bych se utápěl v depresi,kterou bych podcenoval slovy: nějak to dopadne,život po ubytovnách nějak zkousnu,ale zmýlil jsem se,snažil jsem se být ke všem bez rozdílu přátelský,ale dostal jsem za vyučenou...spousta nedorozumění mezi zdejšími lidmi,od nichž jsem se držel dal,spousta provokace a rvaček na zavšivených ubytovnách,stalo se mě že jsem přišel o své osobní věci s neznámím člověkem na pokoji,který tam byl jen par dnu a odešel bez zaplacení i s mímy věcmi. Takhle se věci mají a takhle to většinou na ubytovnách pro sociálně slabé a sociálně vyloučené osoby běžně chodí,to však nikdo nechce slišet. Jsem rád že konečně ted bydlím v podnájmu,kde mám zajištěný jak klid tak své osobní soukromí. Ano,musím přiznat,poprvé mám pocit skutečného zázemí a domova,kam se rád navracím. Přeju to i druhým lidem,není jednodduché vypadnout z ubytovny,která by neprošla ani hygienickými standarty do podnájmu. Vím to,protloukal jsem se ubytovnami po Hradci Králové několik let,a po azylákách jen několik málo dnu,nezlomilo mě to,poznal jsem mnoho narkomanu a alkoholiku,mnoho dobrých i špatných lidí,ale i v těch špatných lidech jsem se snažil najít trochu něco dobrého,ne já nechci druhé odsuzovat,přál jsem si jediné-nemít žádné nepřátelé,i když se člověk nikdy nezavděčí všem lidem,at jedná s dobrými umysli. Nechci druhé odsuzovat,protože Die Toten Hosen jak je známo rádi koncertují pro lidi na psychiatrické klinice anebo pro lidi který se navrátili z vazby,takže já tu nejsem výjimka a navíc sám už vubec nevím zda jsem byl za pomocí otce vubec soudně hospitalizován nebo ne,v tom jsem se nejspíše zmýlil,prostě už si nepamatuji,a nejsem si tím jistý. Jen pro uplnost - byl jsem u praktického lékaře poté,co jsem se zastal přítele ve rvačce a dostal jsem sám několik ran pěstí do oblasti spánku,s tím jestli jsem neprodělal otřes mozku,aby mě poslal na rentgén hlavy,tomu jsem se však neučinil...(nedopsáno)
  • ,,Co bylo na punku skvělé bylo heslo ,,Žádná budoucnost",byla ochota a schopnost nestarat se vubec o to co přijde a co bude zítra,pozítří (což muže být pro někoho krajně nezodpovědné), dokázat žít plně,spokojeně a štastně přítomným okamžikem už jen tady a ted,prostě chopit se každé příležitosti,být ke každému vlídný,vstřícný,velkoryse přátelský a hledat v každém jen to dobré,najít v každém i kus toho dobrého a prožívat,sdílet s druhými zlost na stejnou věc,alespon oprávněně - tím je pro mě poslech Die Toten Hosen! A pak je odvrácená strana punkrocku,jakou je závyslost na tvrdých drogách,alkoholismus a vyhledávání rvaček apod.. ke své sebedestrukci,která k punku bohužel v 70.letech tolik patřila. Myslím že vydlážděná cesta do pekel sex,drog a rock and rollu přišla ze začátku se sex pistols,na The Clash se mě libí jejich levicová orientace,samozřejmě to sebou neslo jen určité období,ale The Clash přišli se solidní deskou "London Colling",asi tou nejlepší,kterou si dnes rád poslechnu. Jen Iggy Pop se Stooges a Ramones jdou uplně mimo mě. Ale jak říkám,album "London Colling" znám a mám ho jako jediné z jejich alb skutečně dobře naposlouchané. K punkrocku tolik o de mě asi vše,doufám že tenhle věcný,stručný a srozumitelný příspěvek tu zustane i po novém roce.
  • Protože mám možnost slišet v poslední době i oficiálně nevydané písně Die Toten Hosen,byl jsem tolik mile překvapený kolik se jich najde a že kolikrát svou kvalitou přesahují i ty jejich nejznámější a nejuspěšnější písně. Protože už nevím,co bych k tomu -k Die Toten Hosen- více dodal napadlo mě že by bylo skvělé zopakovat tu mé rádobyobjektyvní hodnocení jejich alb jak pro rockové fandy do Hosen,tak i pro nově příchozí jsem do fora,aby mě nebylo vyčítáno že píšu opět mimo téma fora. Nelze to brát doslova,je to jen orientační hodnocení vzhledem k tomu že po několika letech mám téměř všechny jejich alba zvláště dobře naposlouchaný,což mě nutí nepřijímat je nekriticky a bez výhrad. Jejich debutu "Opel Gang" dávám 70%,"Unter Falscher Flagge" hodnotím 40%,"Damenwahl" dávám 50%,"Never Mind The Hosen - Heres as Die Roten Rosen" hodnotím 30%,"Eine Kleine Bisschen Horrorschau" dávám 60%,"125 Jahre Auf dem Kreuzzug ins Gluck" hodnotím 80%,"Learning English -Lesson 1" dávám 70%,"Kauf Mich!" hodnotím 100%,kompilaci "Love,Peace and Money" dávám 40%,"Opium furs Volk" hodnotím 80%,"Wir Warten Aufs Christkind as Die Roten Rosen" dávám 70%,kompilaci "Crashlanding" hodnotím 40%,"Unsterblich" dávám 90%,"Auswartsspiell" hodnotím 100%,"Zurruck zum Gluck" dávám 90%,"In Aller Stille" hodnotím 80%,kompilaci "La Hermandad" dávám 80%,a album "Ballast Der Republic" hodnotím 60%. Velmi kladně hodnotím živák "Im Aufrag des Herrn" 100%,"Heimspiel" 100% a Machmalauter" 100% a "Nur zu Besuch Unplugged - Im Wiener Burgtheater Hall" 100%,chci tím říct že to jsou od Die Toten Hosen ty nejlepší živáky co jsem kdy slišel. Ne zcela náhodou se tu po mém zhodnocení alb Die Toten Hosen na serveru Ulož.to objevyli právě všechny jednotlivé písně z alba "Auswartsspiell" a "Kauf Mich!". To nepovažuji za náhodu,ani za shodu okolností. Za tak vynikající alba Die Toten Hosen by si měl každý rád (přitom ještě) zaplatit,mě originální cd (alba) Die Toten Hosen něco nemálo stáli,ted jsou k dispozici k poslechu na serveru Ulož.to zcela zadarmo. Ale alba Korol i Shut tam nenajdete krom jediného alba "Bunt na Korable",stejně tak mě ze srdce mrzí že na tomhle serveru marně hledám alba TV Smith,opět krom jediného toho nejnovějšího alba "Sparkle in The Mud", Změní to snad v poslední době Ježíšek? Měl by!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší