Přejít na výpis diskuzí

Die Toten Hosen

HUDEBNÍ SKUPINA 18.2.2007 
724 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ,,Jak se prolínají příjemné pocity s těmi nepříjemnými (je znát u Wimma zvlášt v hudební kompozici) je typické pro Wimma Wenderse! Především konkrétně pro film "Palermo Shooting",kde šel Wim coby filmař nadoraz - pro mě "Palermo Shooting" zustává jedním z těch nejlepších z nejpropracovanějších filmu Wimma Wenderse,které kdy po boku rovněž kvalitního "Land of Plenty" natočil." ,,Stačí že (když) vydíš u road-movie filmových snímku ("Land of Plenty" a zejména,především pak "Palermo Shooting") Wimma Wenderse upřímné výrazi u hlavních hercu ve tváři (které dokážou právě tak hluboce niterně dojmout k slzám),které znamenají nejvíce to nejkrásnější očekávání a příslib,který (stále a stále) plyne jako naše neukončená,nedořešená osobní situace ve svém životě. A totéž (to samo) už se prostě stává nejduležitějším principem,a nic jiného již není tak důležité právě v neverbální rovině hereckého vyjádření se - tím myslím v uvozovkách psáno zbytečné dialogy u samotných hlavních hercu - tím je Wim Wenders mimořádně vyjímečný -,tím chci říct že už pak samotné dialogy mezi samotnými herci už nejsou ve středu pozornosti u filmového diváka,prostě už nejsou v popředí (zajmu filmového diváka) a rozhodující pro film jak je tomu běžně a obvykle u každého filmu!" (dopsáno, ...k citaci Tarkovského byli zdrojem web str. Nostaghia,děkuji všem)
  • Jak vůbec udělat v mnoha lidských srdcí pořádek a jasno je tou nejduležitější a zásadní otázkou,(nevím jak u druhých lidí ale..) mě k tomu si ji zodpovědět nejvíce pomáhá právě rocková hudba a film. Je to hezky řečeno,možná proto jsem tu psal své filmové kritiky,které zustanou věcné a srozumitelné na rozdíl od přehršle interpretu rockové hudby,kterých jsem tu uvedl více než dost. Vlastně k čemu tu opakovat že jsem kinoartový cinefil,který přemýšlí a píše o filmu,většinou o milostných dramatech a krimidramatech (už je jsem nepíšu,protože i když to muže znít někomu směšně a najivně chci mit k nim autorská práva vyhrazena),takové filmy jsou pro běžného diváka naročné k přemýšlení nad sebou a nad svým životem,takové filmy mají dle mého mit společensky kritickou a společensky výchovnou hodnotu,o níž jsem se plně osobně přesvědčil. Co mě však otevírá zahořklé srdce je rocková hudba,zdaleka ne už jen Die Toten Hosen (chci aby to bylo naprosto otevřeně a upřímně znát že nenávydím konzumní společnost a politiku!),ale o to více naopak TV Smith,s jedním jediným albem "The Beauty of the Wynnona" Daniel Lanois,Nick Cave s Bad Seeds,ruské Korol i Shut,a ruští folkrockový interpreti... apod.
  • Nijak nelituji toho že z nám z Německa jen filmaře Wimma Wenderse (jeho filmy mě naplnují,uspokojují,dávájí mě vše po čem v životě toužím a co přesně potřebuji a přál bych to stejné, to samé i druhým lidem)), nedávno zesnulého Gotze Georgeho coby Schimanskiho a písně Die Toten Hosen. Užívám antidepresivum Olwexya,Quetiapin Mylan,rivotril,prothazin,dormicum na spaní a depotně aripiprazol tedy tzv. Abilify Maintena a po nedávném už třetím dobrovolném! propuštění z psychiatrické kliniky ve fakultní nemocnici v Hradci Králové po tom co jsem měsíc přestal jíst jsem se tělesně i nervově zhroutil, protože jsem měl z hladovění, z nedostatku stravy rozházené mineráli v krvi v těle (tedy u mě neproběhla žádná panická ataka ani relaps onemocnění!),ale to nebylo to co mě zlomilo - to bylo v uvozovkách řečeno jen a jen to tělesné zhroucení (zimnice,svalová ztuhlost,hyperventilace,tedy nekontrovatelné dýchání), ale co mě zlomilo k nervovému zhroucení bylo to že mě bylo nebývale uzko ze smutku a ze sklíčenosti z toho že se mě chtělo pořád brečet a nešlo to (ze mě ven) - tak se z toho i tělo nervově zhroutilo (tzv. psychosomatika). ted mě je už mnohem lépe,začal jsem pravidelně jíst a doufám že to přetrvá. Děkuju všem kdo tu čtou a hodnotí tu mé příspěvky,at tu nejsou přece jen zbytečně,ještě jednou děkuji! (a ps.mrzí mě ty mé tolik přehnané příspěvky ve foru Rammstein, ale prostě mě nezvykle a prostě nesmírně rozčílilo to že si někdo dovolil psát o mé o sobě lži anonymně jednoduše pod mím jménem a příjmením,to je skutečně ubohý a nehorázný!) (nedopsáno)
  • Protože mám gestalt terapeutku,rád tu ocituji Fredericka Perlse,zakladatele gestalt terapie. Možná to o něco málo doplním,tak mě to prominte. ,,Já jednám podle svého,i ty jednáš také podle svého. Nežiju svůj život ovšem proto, (nebo též nejsem tu na světě proto...) abych se řídil tvým očekáváním. Ani ty nežiješ svůj vlastní život proto,aby jses vzdala kvůli mě své svobody a své osobní nezávyslosti ve chvíli,kdy začneš žít podle mého očekávání. Ty jsi ty a já jsem já,pokud se ve svém očekávání a ve svých osobních potřebách náhodou navzájem najdeme,bude to skutečně krásné. Pokud však ne, nejsme (nebudem) si dle všeho souzeni."
  • Lucko65,Vlaado,Kuddele64,Pařánku a Billiesko ted mě to teprve nějak všechno pozdě dochází,prosííímm odpovězte tu na mé příspěvky,nebo jinými slovy forum je ted na vás,forum je ted už ve vašich rukou.Já si prožívám pocit marnosti i díky druhým lidem,co jsem k Die Toten Hosen vůbec nepíšou! Jako by Die Toten hosen nikdy neexistovali,jako by už nikoho nezajímali,vy to můžete společně změnit. Sám očekávám i negativní hodnocení mích příspěvku,ale to není to prvotní,to není prioritou. Jedinou prioritou tu jsou a měli by tu pro druhé být Die Toten Hosen.Jaký jsem? Zoufalí,hodně zoufalí....
  • ,,Pro mě osobně západoněmec Wim Wenders nejvíce procestoval,nejvíce si toho v dusledku toho tolik prožil, jeho profese filmového kritika,fotografa,teologa a spisovatele a scénaristy a dnes i producenta svých filmu,jeho záliba ve filosofii Alberta Camuse a v literární díla (ve výchovný román) J.W.Goetheho,v klasickou angloamerickou rockovou hudbu 60.let až po dnešek,v malířství (obdobně jako ve fotografování i odtud pramení mimořádný a vyjímečný cit pro každičký vždy prodiskutovaný záběr kamery),v medicínu,v cestování (navštívyl zejména Francii,Portugalsko,USA,Japonsko,Itálii a tyto země si i nesmírně zamiloval, odtud tedy road movie a dokumentární náměty,předlohy svých filmu) a v teologii - v protestantské víře,která tolik prochází jeho stěžejnímy a těmi nejduležitějšímy,divácky ještě stále nedoceněnými filmy,které neztrácí nic ze své aktuálnosti ani dnes - takový je "Wings of Desire","Land of Plenty","Palermo Shooting" - takhle znám Wimma Wenderse a takhle si ho chci i pamatovat. Děkuju Wimme!"
  • prosssím energetáky pijte vždy s rozumem a v doporučeném množství se zdravou mírou,a nikdy to nemíchejte s alkoholem,nechci aby si druhý lidi prožili to co já! Nekupujte podezřele levné energetické nápoje povětšinou z Polska,zamyslete se,proč jsou tak levné. Nenajdete tam proteiny,jen cukr. Jo polský energetáky jsou dobrý k tomu dostat z nich cukrovku. Je známo že většina levných energetických nápoju obsahuje více kofeinu než je uvedené na etiketě nápoje. Energetické nápoje by měli být zakázané mladistvým do 15 anebo 18 let,dneska to běžně pijou i děcka. Jsem proti tomu,vubec si neuvědomují riziko narušení metabolismu apod...lépe by vám to vysvětlila má Doktorka,na její radu jsem přešel na nefermentovaný zelený čaj,povzbudí vás na nějakých 6 až 8 hodin,záleží na jeho množství a na vaši tělesné hmotnosti.
  • ,,Muže-li uzko býti člověku v této krásné přírodě,pod tím nebem co je v noci tak nízko zemi plným hvězd? Zda se mohou uprostřed překrásné přírodní krajiny v duši člověka objeviti a přetrvávati (skrývati) v nás samích zloba,msta,žárlivost,závyst druhým lidem anebo jiné špatné vášně?" ,,Byl jsem plný dojmu,že veškeré všelidské zlo musí vymizeti ze srdce člověka žijícího uprostřed přírody,tedy v souladu s přírodou - v tomto sepětí nesmírné krásy a dobra." ,,Pravda sama o sobě je bolestná a smutná,plná smutku... Ovšem je-li v nás,tedy pokud je v nás touha a potřeba znáti ji a říkati,snažíme se ji (onu pravdu) poznati a říkati." ,,Uvědomíme si,že tolik málo (jen prostým,obyčejným,charakterním) lidem je dnes nám od srdce lehko a nezvykle příjemno pohlížet jim do očí a naslouchat jim..." (věnováno památce Václava Havla)
  • Snažím se nějak vypořádat se svými nevěcnými,nestručnými,nesrozumitelnými nekonkretními příspěvky,musím říct že se mě to nedaří jak bych si přál,už se k nim nehodlám jakkoliv vracet,a pokud chcete a alespon někomu záleží na tom,aby tu mé příspěvky zustali ještě i po novém roce to bohužel nezáleží na mě,já tu píšu jako anonym a nejsem oprávněný své příspěvky tu po sobě smazat,který mě přijdou nevkusný a nemístný,jak bych si přál,jediný co mě skutečně potěší je neodpovídat ani tak na mé příspěvky (i když skutečný fanda do Die Toten Hosen by nad odpovědí na mé příspěvky vubec neváhal) jako osobně je prostě hodnotit,a nebát se mě odpovědět,Já mám dojem že jsem téma Die Toten Hosen uplně vyčerpal,nevím co bych tu měl k tomu více napsat,ale mrzí mě,že jejich hodnocení není nijak valný. Mužete zhodnotit mou snahu alespon na 1 (víte vubec jak dá 608 blábolu klávesnici zabrat) a za konečný výsledek mě dát 4 nebo 5,pak bych měl polehčující okolnost,že alespon snaha stála za to. Co tu napsáno bylo už zkrátka bylo,to změnit nemužu,ale mužu změnit svuj přístup k tomu je nějak odčinit,nějak se s nima vypořádat,to jediné mužu,ale nikomu nezaručím že tu mé příspěvky po novém roce ještě zustanou,osobně bych smazal polovinu příspěvku a polovinu příspěvku tu nechal,to je 304 příspěvku,ale i to je moc,tak sám skutečně nevím.
  • ,,Co jiného je vlastně potřeba víry a přesvědčení než se (na)učit se porozumět vyššímu principu životní zákonitosti,mit tu jistotu že nikdy v životě není a neexistuje zbytečná souhra náhod a okolností co přicházejí v životě,ale vše co potřebujeme je nám od Boha dáno příležitostmi v životě,které si zákonitě vytváříme sami svým jednáním a svými umysli,a někdo tomu mylně řekne náhoda,okolnost a jiný osud!" ,,Vždyt jistota svého přesvědčení bez ohledu na druh náboženské víry přece vychází právě z toho že nic pro nás a pro náš život není (nikdy) nahodily,zbytečny..." (nedopsáno,part 2)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit