-
Zustat mladý a žít už jen tady a ted, zde a nyní, jako kdyby už neexistovala pro nás žádná budoucnost! To je ted jediná má myšlenka k Die Toten Hosen, kteří prostě nejlépe zužitkovali to nejlepší (z odkazu) Ramones, Sex Pistols, The Clash a Igyho Popa s The Stooges...Myslím, že k tomu není (jiného) co dodat.
-
-
Zkusím se vyjádřit k Die Toten Hosen znovu a lépe! Zustat mladým a žít už jen tady a ted!, zde a nyní!, jakoby kdyby už pro nás nebylo žádné zítra ani potom! *3* *9*
-
-
Ad absurdum
,,Ad absurdum.." Sem se rád vracím.. ,,Ad Absurdum" Sem se rád vracím. ,,Ad Absurdum" Tady mě to prostě hřeje.. ,,Ad Absurdum" *15* -
Ve "Zločinu a Trestu", tedy nejlepšího díla Dostojevského (které bez nad sázky ještě do dnes, ještě do dnešního dne zaujme a fascinuje sociology, právníky, psychology i psychiatry), které jediné jsem přečetl, bez tak myšlenek je na mě moc, což tu bude asi alespon už pochopitelné proč raději sleduji filmy...je skryta též polemika Dostojevského s nadčasovým pojetím práva a spravedlnosti, o povrchnosti právní kasuistiky se Dostojevskij přesvědčil sám při neuprosném a vykonstruovaném soudním procesu s členy ,petraševského' kroužku. Zákony práva a justice neberou totiž vubec žádný ohled na osobní přesvědčení a osobní svědomí jedince, tedy každého z nás, obracejíce zřetel (pouze a jen) k hlediskum slepě rutiním a formálním. Nevytvářeji proto podmínky pro mravní a duševní (pro Dostojevského duchovní) ,rozhřešení' provinilého jedince, tedy každého z nás. Kdy se jedná přece o každého z nás bez výjimky! Pocit odplaty a represe, zdánlivě zduvodněné a perfektně připravené a vykonstruované policejním a soudním aparátem je ve svém dusledku naprosto nesmyslný a marný, zbytečný - jestliže už přitom, během toho nedochází k doznání právní či mravní viny, a k lítosti činu samotného...doplněná citace Radka Pytlíka "Dostojevskij, Život a dílo"...to samozřejmě cituju pouze vyjímečně, nemám to samozřejmě zapotřebí, ale dalo by se to ještě doplnit, jak jsem se o to snažil a upřesnit. Dostojevskij a Camus jsou jediný spisovatelé, které mám v plánu si jejich životopisy a monografie si časem podrobně prostudovat, a snad i dospět ke stejnému názoru a ke stejnému osobnímu přesvědčení. Ale to má, jako všechno v životě, má svuj čas který nelze (nikdy) uspěchat.
-
morálka
Nikdy jsem o ni přece v nejmenším nepochyboval, jen bych ji musel občas znát. *3* *15* -
mému otci
Možná si měl pořídit psa místo mě. Měl by to v životě s ním jistě (pak přece) mnohem jednodušší, nic bych mu pak osobně nevyčítal, a vlastně nic by mu pak nikdo v životě nevyčítal.. nanejvýše jen ten pes. Ještě muže svou manželku, svou družku přece za psa vyměnit. Pepo spěchej, dokud máš na to ještě síli.. v životě ještě dost svých sil. Jednou taky zestárneš a to už tady pak (pro tebe) nebudu. Zvaž to prosímtě. S láskou a s uctou tvuj syn. *15* *5* -
Vyměnil bych anarchii za upřímné city (druhých lidí). Už mám dost příliš té svobody bez jakkýchkoliv závazku. To není život, skutečný život je příliš krátký na to, aby jsme byli stále (jen) naštvaný!
-
Opět jeden dotaz k cinefilské vášni, takže rád zodpovím...vyhledávám převážně milostná dramata a krimi dramata, road movie snímky a westerny! Film, který nad všechno miluji je milostné drama "Čas" jihokorejce Kim Ki-duka, ale uvedu alespon 5 filmu: krimi drama "V Přístavu" Elia Kazana, "Země Hojnosti" je jednoznačně nejlepší a kritikou nedoceněný film Wimma Wenderse, milostné drama "Intimita" Poula Cherecaua a "OldBoy" jihokorejce Park Chan-wooka...
-
Doufal jsem v to, že mám Ruskou ,duši', že jako Rusové vydržím všechno. Zmýlil jsem se, přecenil jsem svoje schopnosti!
-
-
Chtěl jsem říct ruskou povahu bez uvozovek, asi tak.
-
-
Mit rád, milovat druhé lépe předpokládá bít schopný nežádat od druhého nic nazpátek. (citace z vyjímečného milostného dramatu "Nesnesitelná Lehkost Bytí", která myslím v literární předloze Kundery chyběla, ted si nespomenu ani na jméno sakra!!). To máte jako se psem, ten je vděčný a věrný sám o sobě, aniž by jste to (kdy) po něm žádali! Tohle mě skutečně hluboce dojalo.
-
Náboženství se nikdy nesmí stát politikou, jinak to skončí fanatismem!