-
Tenhle prozatím předposlední příspěvek měl být věnovaný mému otci,naskytla se menší chyba.
-
,,Myšlení nelze žádnou politickou ani náboženskou ideologií nikdy změnit,ani ovládat! ...ačkoliv je to diskutabilní,protože samotné zločiny komunismu a nacismu dokládají jasný opak! blíže k tomu viz. politická propaganda neonacistických a komunistických stran ke snaze o to zmanipulovat nesčetnou masu lidí-viz.holocaust a stále ještě politicky převýchovné pracovní tábory nepohodlných osob na uzemí Ruska a Číny apod... Protože každý z nás vždy vnímá (a vždy bude vnímat) jen podle svých aktuálních, jen podle svých současných (bit v sobě častěji ještě plně neuvědomělých anebo potlačených) potřeb co má ,TADY' a ,TED'(kdysi ještě oblíbená fráze GESTALTPSYCHOLOGIE),které vždy u sebe shledává jako nepříjemnou neukončenou, nedokončenou situaci ve svém životě. Protože jsem zastáncem té skutečnosti,jsem prostě zastáncem toho že jedině a teprve to jak každý z nás vnímá,cítí a prožívá lze jako takové jediné považovat již bez obav teprve za naprosto OBJEKTIVNI!!.Nevím jak se k takovému přístupu k psychologii říká,ale nakonec to stejně není vůbec podstatné,jediné co je totiž podstatné a důležité je to že se k zájmu o .adismus a masochismus _či lépe řečeno o sado-masochismus, tj.o sklonech k agresivytě v sobě a v druhých lidech,což jak chápu muže být pro někoho překvapující anebo i právě ještě tolik nadmíru zavádějící..._ v lidech, v lidské povaze dostávám skrze své vlastní otázky po smyslu života,tedy napříč filozofickými problémy,jak správně přistupovat k psychologii jako k takové,samozřejmě jsou dnes již existenciálně zabarvené,směrované,zaměřené psychoterapie,o kterých skutečně nic nevím krom jmen jakými je FRANKL a FROMM."
-
,,Celí svůj život jsem se nejvíce trápil pro PRAVDU o tom,jak se věci v rozpadlé a v nefungující rodině mají,stejně tak jsem se trápil pro PRAVDU o své vlastní osobnosti,o charakteru druhých lidí (hlavně mé matky) a věřil jsem a doufal v ní (v PRAVDU) i za cenu nedostatku či absence,nepřítomnosti anebo což je v dusledku jedno a totéž věřil a doufal jsem v PRAVDU i za cenu uplné ztráty komunikace se svými nejbližšími lidmi,se svými blízkými přáteli-to bylo řekl bych své největší zoufaství,které nezná meze a táhlo se se mnou celá ta léta kdy jsem si v životě procházel depresí,ta touha po PRAVDĚ možná (alespoň v to doufám!) v lesčems snad i utvářela moji nezlomnou vuli k tomu dobrat se jednoho příštího dne jednoznačné PRAVDY,možná v lesčems teprve utvářela i muj charakter mé osobnosti,ale o potřebě tolik MILOVAT druhé lidi bych dnes mluvil raději už spíše více než o hledání PRAVDY! Krom LASKY nezustává nic!" (věnováno mé sestře Monice)
-
Píšu jsem do fora Die Toten Hosen příspěvky (filmové kritiky a eseje věnované Wimmu Wendersovy,nikdy jsem takovou uctu nepoznal jako právě k tomuto nejen filmaři,ale celkově prostě člověkovi,který mě je svým přesvědčením blízký.),rád bych tady ve svém životě po své smrti něco důležitého a hodnotného zanechal,nemám nic krom své víry a svého přesvědčení!! Jsem zoufalí... (nedopsáno) (PLEASE lištičce 604 891 787,anebo jen příteli co je fakt fan do Die TOten Hosen a dá to na sobě v životě i ve foru jednoznačně znát,poznat)
-
Mám slzy očích!,protože chce se mě umřít,jenže ale přitom rychle,bezbolestně a dustojně. Proto jediným východiskem tu muže být eutanázie v Holandsku. Žili bych si dle všeho správně podřezat neuměl,takže bych nevyslovytelně trpěl jak pes,a to nechci. Nejde vůbec o strach z bolesti a z utrpení,spíše o to umět,dokázat zemřít dustojně a smířlivě,dokázat druhým lidem jejich prohřešky odpustit.Každý,anebo alespoň většina lidí si totiž s mnoha svými předsudky myslí či ráda domýšlí,že snad každý schizofrenik je pro společnost nebezpečný člověk (s tím,s takovou stigmatizací duševně nemocných lidí ze svého přesvědčení a po svých zkušenostech) hluboce nesouhlasím! Dle většiny lidí,bohužel k tomu podněcují i masová média dnešní co jiného než konzumní společnosti. Mám motto: Lepší být stokrát duševně nemocným,než se podřizovat,podřídit veřejnému mínění z převažujícího dnešního vlivu bulvárních masových médií,trendem se stalo přijmat masová média naprosto bezvýhradně a nekriticky a divácky je ke všemu podporovat -bulvár-za každým honem za každými senzacemi,narušující soukromí druhých lidí.Ted zpět k věci. Žádný schizofrenik není nebezpečný nijak společnosti,pokud si uvědomuje a připouští svou nemoc a chce se sám dobrovolně bez nátlaku zodpovědně celí svůj život léčit a chce se do příštího dne,do budoucna uzdravit. Což vychází smutná prognóza pohybující se kolem 30 až 40%,prý to má být naděje,já jsem v to přestal doufat,proto u nás již nuspěšně opakovaně žádám o eutanázii! Každý si to muže zkusit si vytrpět bludy a halucinace (tedy pozitivní přiznaky) schizofrenie jako třeba Andreas Frege (Campino) ve filmu Wimma Wenderse "Palermo Shooting"!! A teprve pak pozná co to je pro toho člověka si to zakoušet a prožít stejně jako já. A nestydím se za to,byla to těžká,ale dobrá zkušenost a těžká zkoužka mích vlastních schopností,nakolik jsem je přecenil i kdysi podcenil. O tom tu však mluvyt vůbec nechci,nechci ted otevírat staré rány,jakými si prošel muj idol Andreas Frege (Campino).Neznámn nikoho kdo by si tolik toho v životě vytrpěl jako právě osobně já a Andreas Frege,ve kterém Wim Wenders podává návod k tomu jak se vyrovnat s životní krizí a jak řešit duševní rozpory mezi VIROU v jednoznačnou PRAVDU a LASKOU-právě schopností milovat otevřeně a bez předsudku,pod jednou podmínkou-chtít druhému pozorně naslouchat a snažit se vnímat a pochopit jeho pocity a jeho odlišné hledisko pohledu na věc,tedy mám na srdci jediné-schopnost empatie,schopnost toho být schopný se do druhých lidí umět se osobně nepředpojatě,osobně nezaujatě vcítit! Je cesta k PRAVDĚ a k vzájemnému porozumění!
-
,,Své největší obavy a strach mám už jen z toho co už si v životě neprožiju (nebudu moc si-nebudu mit už čas si prožít)s druhými lidmi,které mám tolik nadevše rád,které tolik miluji,ale nemám pocit,ale vím to že jsem je v jejich životě zklamal právě tehdy,kdy se na mě nejvíce spolehali a vkládali do mě svou důvěru a naději. Když si to uvědomím,tak nemám utéct kudy kam, bolí mě to hořce u srdce. Je mě z toho hořko v srdci,protože některé věci-jako smrt druhého na smrtelnou nemoc-se už odčinit nikdy nedají."Zasloužím si UMŘIT!!
-
Jsem ve FN v HK,jsem netrpělivý,píšu jen pro tiskz fora,až budu mit možnost si to vytisknout,asi budu o něco málosečtělejší a sebevědomější. Vždyt nemám nic,jen MP4 Go Gear Ariaz s16 GB,mám jen tu rockovou hudbu,kanady,knihu Wimma Wendrse-to je má učebnice filmové kritiky a trávím volný čas při četbě jeho knihy "Dech Andělu" neustále,stále a stále ve společnosti jeho myšlenek (mám na srdci esej "Americký Sen",několik poskytnutých rozhovoru,filmových kritik,recenzí na své filmy-samozřejmě kniha není nadčasová,není aktuální,přesto jak jsem přesvědčený je ještě stále duležitá a má filmovým kritikum,filmovým divákum a náročným kinoartovým cinefilmu stále a stále přinášet co nového a důležitého,třeba po prvním přečtení v knize opomenutého-muj případ).Cítím že se v životě nemám každným dnem kam navracet,chýbí,schází mě nejvíce zakořeněnost v ČR,přítel a přítelkyně-či rovnou partnerský vztah. Lepší je umřít (budu v Holandsku žádat o EUTANAZII),než žít natolik nedustojně,s takovým pokořením a s takovým ponížením (V jistém slova smyslu).Nebo snad v pravém slova smyslu? Ozvěte se prosím někdo s dobrým srdíčkem a bez osobních předsudku (bez osobní zaujatosti) na 604 891 787.
-
,,Nahnal mě skutečně strach,obavy a děs,když jsem v jednom z filmu (bohužel už si nevzpomenu na název,vím jen že to odvysílali na ČT2 bez českého dabingu!) natolik talentovaného a současně s tím bohužel ještě stále na MFF nedoceněného jihokorejského filmaře Kim Ki-duka shlédnul sebevraždu jedné zoufalé ženy,což by v intimním milostném dramatu nebylo nic tak obvyklého nebýt toho že se sama (ta zoufalá žena) bez jakéhokoliv cizího přičinění zavraždila sama skokem z výšky domu a přičemž ráda zemřela se slzami v očích nejspíše z toho,co už si sama s druhými lidmi neprožije,tak současně s tím s patetickým s rozmrzelým,se zlostným (nedokážu proto najít to správné slovo) a se škodolibým úsměvem ve tváři ve mě dlouho zanechalo nepochopení věci,stavu věci,nepochopil jsem tehdy ještě vůbec tak protichudné (rozporuplné) emoce a dnes je přitom,přičemž sám plně chápu-že svou smrtí chtěla odčinit nesmírný a nesnesitelný pocit viny,či mravní vinu pocitovanou hluboko v sobě ve svém srdci,kupř.z toho že druhé lidi v osobním životě zklamala,smrt je tu spíše vysvobozením,smrt je tu KATARZI,až jedině pak lze zemřít bez obav v srdci,s ulevou v srdci a s čistým svědomím,a právě bez lítosti za své předešlé činy-prohřešky-s čistým svědomím. Přesně tak by mohla,nemusí,vypadat KATARZE za hranicí unosných a zdravých mezí,osobně sám si dokážu představyt jaký to pro toho člověka-sebevražda-asi je...-ale s takovým smířením bych já určitě osobně neumíral!!!
-
Toto forum,ačkoliv nemám sebemenší a žádný nárok si na něj dělat nárok přesto (se slzami v očích) věnuji památce mé matce,která v roce 2008 zemřela na rakovinu plic! (Včetně toho se omlouvám za své přehnané nemístné příspěvky v diskusním foru Rammmstein) Uvítám povzbudivou sms zprávu anebo nezávazný přátelský pokec o životě,třeba nejlépe o Die Toten Hosen na telefonní číslo mobilu,na kterém jsem nepřetržitě dostupný ...tedy číslo je: 604 891 787,mějte se všichni kdo navštíví tohle forum a přečte a ohodnotí mé příspěvky (budu nesmírně rád) fajn!!
-
Trpím těžkými depresemi,chce se mě umřít,nemám nic,ani to místo kam bych se v životě rád vracel,(mám)jen tu svou mou nezlomnou víru a své přesvědčení v životě o tom co to jsou u mě životní priority číslo 1,nebo co byly u mě priority. Budu v Holandsku žádat o eutanázii (ještě nevím jestli mě to pojištovna bude vubec hradit),tak jediný co po mě v životě zustane se lehce spočítá na jedné ruce,spíše mě jde o to co chci aby tu ve foru zustalo pro druhé lidi po mé smrti,vždycky jsem si přál mít blíže k myšlenkám filmaře WIMMA WENDERSE,ALBERTA CAMUSE A DOSTOJEVSKEHO (V srdci si jako jediný uchovám "Zločin a Trest") či PETERA HANDKEA,na jehož četbu prozy "Nežádané Neštěstí" a zvláště pak (wendersovského rozčarování) v proze "Krátký Dopis Na Dlouhé Rozloučení" nikdy už v životě nezapomenu. A to nejsem vášnivý čtenář ani žádný knihomol,spíše ten nejnáročnější čtenář všeho co má něco dočinění,něco společného se životem tedy dle skutečné události!! Chtěl bych tu napsat něco společensky výchovně vlivného,duležitého a hodnotného,co tu po mé smrti ve foru zustane,když už mám jen tu svou víru a své přesvědčení!! (nikoliv názor,protože názory se mění ze dne na den, přesvědčení však již nikoliv!!) Ale ten čas již vypršel s Dostojevským!! Jehož myšlenky mám v srdci,pár jich tu ocituji "RUSKOU DUŠI LZE POCHOPIT JEDINĚ SVYM SRDCEM!"(to texty písní Die Toten Hosen nicméně taky) a stejně tak v RUSKU NALEŽEJI,JSOU NAŠE SLOVANSKE KOŘENY!! S tím plně souhlasím,není to NĚMECKO,ačkoliv mám v oblibě herecké výkony GOTZE GEORGEHO (kryminální cyklus Místo Činu-SCHIMANSKI,již jsem tu psal právě svou první obsáhlejší filmovou kritiku na díl pod názvem "AZYL"),miluji celým svým srdcem DIE TOTEN HOSEN a mám nezvyklou,nebývalou uctu a respekt k filmaři WIMMU WENDERSOVY ("Land of Plenty" a "Palermo Shooting" osobně považuji za nejlepší filmová díla WIMMA WENDERSE,samozřejmě krom přelomového opusu-alegorie WENDERS-HANDKE "NEBE NAD BERLINEM" vznikající jak nejlíp vím pod vlivem četby WIMMA WENDERSE básní pražského německého rodáka-poety RAINERA MARIA RILKEHO). To je vše co o Německu vím a co mě Německo do života přineslo,dalo!! Mám nesmírnou uctu k ruským klasikum,at to byl DOSTOJEVSKIJ,o němž jsem tu již ve svých předešlích příspěvkách se zmínil a obsáhle a věcně o něm poreferoval,pojednal,tak na druhou stranu miluji básně poety LERMONTOVA,myšlenky a herecké metody ruského divadelního pedagogika KONSTANTINA SERGEJEVIČE STANISLAVSKEHO (spíše jeho myšlenky o své převratné herecké metodě,ze které vycházel Maron Brando) a dílo "ESTETICKE VZTAHY UMĚNI KE SKUTEČNOSTI" od ČERNYŠEVSKEHO,nikoliv však Tolstého,jemu se vyhýbám,četbu TOLSTEHO nemusím,stejně jako GOETHEHO číst nemusím!! Je třeba se ptát proč tu obsáhleji a věcněji (stručně nestačí,jak jsem se přesvědčil) nepojednám o výkonu Andrease Fregeho (CAMPINA) a o celkovém ději a zápletce filmu (pro mě osobně je to road-movie ha hraně milostného dramatu věnované Bergmanově "SEDME PEČETI",je to wendersovská ucta k tomuto filmaři) "PALERMO SHOOTING",jedonoduše proto že to je pro mě příliš ještě osobní a duvěrné,a nepříjemné-nechci ted tímto vyjímečným filmem otevírat staré rány,já jsem si tím v životě na krátko prošel (bludy,tj.špatné přesvědčení a zrakové halucinace),takže myslím že nejlíp ze všeho vím o čem ten v uvozovkách složitý film nakonec je!! O smrti?!!!!! Shlédněte ho sami a nechte se rádi překvapit,snad o filmu "PALERMO SHOOTING" pojednám blíže,přesněji a obsáhleji příště a plánuji to již jako muj poslední příspěvek v tomto opuštěném foru DIE TOTEN HOSEN.