-
Hasiči
Tak s těma hasičema sem se málem udusila smíchy xDDD A TEN cestopis si přečtu zejtra až budu mít kompa xDD ... Protože na chudákovi iPodovi je to malý já mám potíž přečíst i ty krátký komenty xDD -
Mašinka, výhybka, hradlo, most, prosím tebe o milost
1)
V Pondělí večer jsem si vybíral, kam že se to zase vydám na výlet. Nad mapou Česka zjišťuji, že už není prakticky z čeho vybírat. Možnost je i taková, že pojedu někam kde jsem už byl. To se mi ale moc nechce, vim co mě tam čeká, takže by to nebylo takové překvapení.
Říká se, že skvělé věci přicházejí náhle. Je to pravda. Napadla mne jedna zřícenina, kterou jsem vždy viděl jen z vlaku, ale nikdy jsem nebyl přímo nahoře. Je to hrad Děvičky v oblasti Pálavské vrchy nedaleko Mikulova.
Protože je opravdu hodně daleko, něco přes 400 kilometrů, musí se jet přes noc. Narychlo jsem si teda vytisknul jízdní řád, sbalil jídlo a pití a vyrazil posledním autobusem do Prahy.
Autobus je téměř prázdný, ze sídliště jedu sám ale na okraji Příbrami přibíráme ještě další dva cestující.
Po příjezdu kolem deváté hodiny večerní na pražský Anděl, je to jen pár kroků k zastávce tramvaje. Nastupuji na tramvaj s číslem 14, která mne odveze až na nádraží Holešovice. Dalo by se jet i metrem, ale tam se v noci potulují různí pobudové a individua, v horším případě i úchyláci. Takže volba jasně padá na tramvaj. -
Tramvaj do stanice.... Nádraží Holešovice
2)
Tramvaj je plná cizinců. Slyším japonštinu, ruštinu, a také němčinu od nějakých nasraných němců. „Asi prohrávaji v hokeji“, řikám si. Český slovo by padlo, jedině kdybych se začal bavit sám se sebou. Jen co se dostanete trochu víc do centra, uvidíte otevřená kasína, restaurace, prostě noční život v plném proudu. S Las Vegas se to sice srovnávat nedá, ale je vidět, že se Praha může v tomhle řadit k evropským velkoměstům. Není jediné hospody, kde by v televizi neběžel zápas v ledním hokeji Česko-Německo.
Když mne tramvaj vysadila v Holešovicích, šel jsem si rovnou koupit lístek na vlak. Pokladny ovšem všechny zavřeny, 5 přepážek mají asi jenom pro okrasu. Jedna pokladna otvírá až pět minut před odjezdem vlaku, holt ČD se řídí jejich zkratkou. ČD = času dost.
Za půl hodiny už konečně nastupuju na noční vlak do Břeclavi. Vlakem EN 477 jménem Metropol z Berlína do Budapešti, pojedu necelých pět hodin. Sedám si do kupé ke dvěma lidem, jeden kluk co vypadá jako Lukáš Adamec ze superstar a jedna babka, z které se za chvíli vyklube přízrak. „Adamec“ šel ještě před odjezdem na záchod, požádal mne abych mu pohlídal věci. Babka se do něj pustila, že je to čuně, že se ve stanici na záchod nesmí. Já povídám že může, že se to smí. Babka se začala pouštět i do mě, tak dlouho vypouštěla jed, až jsem se sebral a přešel do kupé vedle. -
Zhasněte lampiony, já chci vidět tmu.
3)
Nejsem přece žádnej parchant, aby si na mně nějaká stará škeble vyskakovala. První dnešní problém byl na světě. Moje heslo je: Lepší hovno ve stanici, než ve vlastní nohavici.
Moji dva noví spolucestující byli velice slušní, jeden vášnivej čtenář a jeden milovník filmu, kterej za noc stihnul zkouknout 3 filmy s Benem Affleckem. Ten čtenář by snad byl schopnej číst až do rána, kdybych mu to nezatrhnul. Po celém vlaku všude tma a u nás se svítí jako na hradě. Zeptal jsem se jestli můžu zhasnout, odpověď žádná. Takže bude tma! Knihomol chvilku protestoval, ale je to noční vlak, žádnej čtenářskej kroužek. Později až k ránu jsem zjistil, že se jedná o dva cizince, angličana a maďara.
Ráno v Břeclavi jsme si řekli goodbye a každý pokračoval svou cestou. Vlak přivezl zpoždění asi 20 minut, pro mě výhoda, aspoň nemusim tak dlouho mrznout na zastávce.
Mne čeká ještě asi tak půlhodina jízdy autobusem, než se dostanu do cíle. Autobus do Pavlova odjíždí deset minut před pátou hodinou. Při cestě s ním, je vidět na obzoru vycházející slunce, těžko si představit že takováhle malá oranžová koule, bude mít odpoledne takovou sílu. -
Přijel jsem, viděl jsem, odjel jsem.
4)
Právě přijíždím do Pavlova, zřícenina na kopci byla vidět už několik kilometrů před vesnicí. K hradu vede zelená značená stezka asi 2 kilometry. Na půli cesty k hradu, udělám nad vinicemi pár fotek. Odlesk vycházejícího slunce na hladině Novomlýnské vodní nádrže, je nádherný. Kromě komárů a různé další havěti která mne doprovázela po cestě jsem ještě viděl na pár chvil v lese srnu. Na kopec jsem vylezl téměř s vypětím sil. Potom jsem prolezl celou zříceninu a na chvilku si představil, jak to tady asi ve středověku všechno vypadalo. Na hradě byla i skvělá vyhlídka, nezapomenutelný a jedinečný byl hlavně výhled na Pavlov přímo pod kopcem. Dále také Dolní Věstonice, Šakvice a chladící věže elektrárny Dukovany, které jsou odsud skoro 50 kilometrů. Setrval jsem na hradě necelou hodinu, a protože chci být doma brzy, odjel jsem z Pavlova po půl deváté. V Bulharech do autobusu nastupuje školní výlet, kromě pár kluků, samý pěkný holky. Takže je, se na co dívat. Škoda, že vystoupily za deset minut v Lednici. V Břeclavi jsem měl mít podle všeho, ještě před odjezdem do Prahy, hodinu čas. Opět bylo výhodou že ten Eurocity do Prahy měl zpoždění. Na nádraží jsem si ještě koupil koláče a pití a rovnou šel na nástupiště. „Zpožděný vlak Eurocity číslo 174 Jan Jesenius přijíždí ke třetímu nástupišti. Vlak dále pokračuje ve směru Brno, Pardubice, Kolín, Praha a Hamburk“, ozývá se z nádražního rozhlasu. -
Jules Kvatro Verne: 5 hodin ve vlaku
5)
Raději si nastavuji v mobilu budík na čas příjezdu do Prahy, abych se náhodou neprobudil až někde v Německu. Zase mě čeká více než čtyřhodinová cesta. Německé vozy, klimatizace funguje, díky bohu. Spal jsem celou cestu, jenom průvodčí a výhybky v České Třebové mi přerušili spánek. Výhybky v České Třebová, to je známá klasika, ty Vás probudí vždycky. Někdy i s doprovodem kufrů letících z poliček.
Po příjezdu na hlavní nádaží v Praze, kolem jedné hodiny, se prodírám davem lidí. Řikám si, tam nahoře na kopci, byl svatej klid, hlavně už vypadnout z Prahy. Je to tak, že se vždy těšíte na výlet, ale potom už by jste zase nejradši byli doma. Včerejší výlet byl naprosto dokonalý, dokonce patří i k těm nejlepším. Zase budu mít co vyprávět. No a jako první jste to slyšeli teď vy. Snad se vám to moje krátké povídání líbilo, fotky dám potom na FB. -
-
Re: Jules Kvatro Verne: 5 hodin ve vlaku
Luxuuuus! xDDDDDDDDDDDDDDDD Já se nasmála! :D:D:D a to heslo dne a ČD nemělo chybu! :D a ta babka! xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD no prostě dokonalé! xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
-
Re: Re: Jules Kvatro Verne: 5 hodin ve vlaku
Tady Kačko vidíš, co všehcno se ti může přihodit na cestách. *15* Zprvu ta babka vypadala jako nějaká hodná babička, ale potom to byl přímo vřískot s taškou na kolečkách. *1* A to sem v tom příběhu ještě nepsal všechno, to by potom byla "slohovka jak prase."
Míša měla pravdu, směješ se každý kravině co napíšu. *1* -
-
Re: Re: Re: Jules Kvatro Verne: 5 hodin ve vlaku
Hééééééééééj a ještě je to na mě!! :D:D:D Tak když to napíšeš tak vtipně, tak co mám dělat?! xDDDDDDDD ... a ta babka mi připomněla jednu fuftli ze včera! To tež byla čůza! :D ..... Sem vešla do vagonu a nezavřela sme za sebou dveře, taky na těch 5 minut to nemá cenu a ta baba mě seřvala, že neumím zavírat dveře! Za celé ty dva roky se mi to nestalo! Kráva jedna! :D Pak sme s kámošku rači vystoupily druhými dveřmi bo já bych tu fuftli musela shodit! xDDD -
-
Re: Re: Re: Re: Jules Kvatro Verne: 5 hodin ve vlaku
No tak takovýhle lidi mám nejradši, co se nestaraji o sebe. To většinou ty starý báby házeji dnešní mládež do jednoho pytle, podle nich jsme bezohlední a nevychovaní. Je sice jiná doba, ale ony to dělaly kdysi taky. Takže se musí ignorovat :D Ale shodit si jí měla, nejlíp pod protijedoucí vlak :o) :D
A ten příběh, já ho nepsal úmyslně vtipně. Psal sem to, co mi přišlo na jazyk. :D No a to bývá většinou vtipný :o) -
-
Re: Re: Re: Re: Re: Jules Kvatro Verne: 5 hodin ve vlaku
Přesně! Kritizují dnešní mládež, ale samy byly tež takové! .... Škoda, že žádný nejel :-/ xDDDD
No tak vidíš! :D tak se mi pak nediv! xDDD
-
-
-
-
-
Re: Jules Kvatro Verne: 5 hodin ve vlaku
celkem zajimava cesta *1* to kdyz ja sem jela na jizni Moravu tak si z toho nic nepamatuju akorat ze vyslap na Devicky me malem zabil -
-
Re: Re: Jules Kvatro Verne: 5 hodin ve vlaku
Já si pamatuju dodneška všechny moje rodinný výlety a výstupy mě jako většinou nevadí ... i když jsou dlouhý přes 10 km ... (např. Pleší jezero 11.5 km tam i nazpět ... *15* ) Ale co mě málem zabilo byla Kleť ... sice je to asi jenom 4 km nebo kolik já už nevím ... ale jako furt do kopce že sem fakt myslela že mě klepne ... nebo je to dokonce jenom 2 km ... fakt už nevím ale stejně na Kleť chodím ráda a furt ... i když je to výstup na zabití ... *15* -
-
Re: Re: Re: Jules Kvatro Verne: 5 hodin ve vlaku
Já si taky dobře pamatuju všechny svoje výlety, některý jsou skutečně nezapomenutelný. *15* Třeba výstup na Boubín z Kubovy Hutě, taky to bylo kousek ale ten kopec s převýšením 400 metrů prostě nebral konce. *15* Šumava, jak se zdá, dává zabrat každýmu. :D
Podobný kopce jsem už zdolal třeba na Ralsku, na Bezdězu, Hazmburku.
-
-
-
-
Mambo!
Ahoj, jak jsem tu včera řikal že sem byl na tom výletě. Včera jsem psal k tomu takovej cestopis jako minule. Zase takovej "kratičkej". *15* Dám Vám ho sem. -
-
Re: Mambo!
Ahojky, jasně, kratičký! xDDDDDDD -
-
Re: Re: Mambo!
Smůla, já myslel že mi to uvěříš. *15* Máte to tu. -
-
Re: Re: Re: Mambo!
už tě znám nějaký ten pátek, takže smůla! :D :P
-
-
-
-
Úchyláci
Kačko buď ráda že ty sexuální nabídky máš jen na lidech xDDD DNESKA SEM Šla po městě a nějací týpci na mě ... Hey kočko nechceš se projet v mý super káře??? Jen my dva xDD A za mnou kámoška strč si to někam a on no rád bych xDD Ale jestli chcete dáme Trójku ... No prostě perverzní úchylové ... Jako my sme se tomu smály ale sou to úchyláci !!!!
Joooooooooooooooooooooo ooo Jágr dál amíkum GOOOOOOL ANOOOOOO TVE TO JE BOREC JOOOO -
-
Re: Úchyláci
Tak to je brutus! :D Úchyláci jedni! .... jooo Jágr dál hatrick! :D -
-
Re: Re: Úchyláci
Já sem taky včera viděl jednoho úchyláka, vlastně dokonce 3 pohromadě. *15* Vytahovali na veřejnosti ty svoje hadice. *1*
Nakonec jsem ale zjistil, že to byli hasiči s cisternou. *15* -
-
Re: Re: Re: Úchyláci
Hej tak teds to zabil! xDDDDDDDDDDDDDD Čekala sem, co z tebe vypadne! :D:D:D Tohle mě odrovnalo! :D:D:D
-
-
-
Re: Úchyláci
Míšo, mě dostala ta věta "strč si to někam a on no rád bych xDD" ty vole. Vidim že s Kačkou musíte úchyláky odrážet stejně jako Pavelec americký útoky. *15*
Joo a ten hokej, už je to 2:0 opět Jágr. *3* -
-
Ta věta mě tež dostala! xDDDDD ... No musíme :D Co už s nimi. :D:D:D ... jooooo vyhráli sme 4:0! :D Snad ty švédy dáme! ♥ -
-
Re: Re: Re: Úchyláci
Švédy bude těžký udolat *1* Minulý rok, to jsme měli z prdele kliku. Švédové vyhrávali ale osm vteřin před koncem jsme vyrovnali. A na nájezdy jsme do finále vyhráli. *3* Zejtra to bude bomba! *15* -
-
Re: Re: Re: Re: Úchyláci
Jo to si pamatuju ... ale to byla fakt z prdele klika ... jakoo ale fakt ... já už nedoufala a stejně sme to dorovnaly 8 vteřin před koncem, prostě to bylo úžasný a vypadá to že to stejně bude i tentokrát teda doufám !!! Jinak prohrajeme... -
Re: Re: Re: Re: Úchyláci
Mi to říkat nemusíš! :D Já to vidděla! xDDD Prývě proto, to bude kura těžký zápas! :D -
-
Re: Re: Re: Re: Re: Úchyláci
Si piš, že sem fanda! Co se totohle týče, tak tohle se zapomenout prostě nedá! ♥♥♥ a ten koment "Rachna kachna to to letělo!" tohle mi hraje v hlavě do ted! ♥ -
Re: Re: Re: Re: Re: Úchyláci
Nojo viděla, ale že si to vůbec ještě pamatuješ. *1* Jsi asi správnej fanoušek hokeje. *3*
Švédové se prej chystají na Jágra, někde jsem četl, že mu budou chtít znepříjemnit hru. Jaromír se ale nedá! *3* *1* Pokud ho ovšem nějaká korba neodrovná.
-
-
-
-
Njn debil to byl xDDD... Hey já vím činím na to xD Jinak zítra hrajeme se Švédskem to bude drsný xDD
-
-
-
xDDD
Takovej úžasnej sen abych se vrátila xDDDDDD. a doufám že poctivě koukáte na hokej !!! Já neprošvihla jedinej zápas xDD A říkám že ty amíky dáme !!!! -
-
Re: xDDD
Si piš, že se poctivě koukám! ;-) Krom prvního zápasu s Lotyši sem viděla všechny! :-) -
Re: xDDD
Já se koukám poctivě na hokej, kromě teda toho včerejšího, to sem byl pryč. *1*
No samozřejmě že ty amíky dáme, jsme přece mistři světa. Rok 2010 se bude opakovat.
Tak ale teď už zase musim, abych nepropásnul třetí třetinu. *15*
-
-
Ahoooj :-)
Lidi, já se probrala ze zlýho snu, a chci s Vámi zase trávit svůj volný čas ... mezitím sem si prošla doslova hororem, Kačko jak se Vám vyprávěla o tom klukovi co má ty problémy tak se s ním začla chodit, jenže on na mě házel ty svoje mindráky a já už to neunesla nechala sem ho a už ho nechci vidět !!! A omlouvám se Vám, ale já vzpomínala na ty časy ... jak sme tu všichni byly ... a slibuju, že už nikdy nebudu se chovat jako TOTÁLNÍ KRÁVA !!! Odpusťe mi ... ale já sem prostě chci zase psát s váma ... i když mě tu nebudete chtít, stejně se mě asi nezbavíte *15* *15* -
-
Re: Ahoooj :-)
Ahooojky! Tak to je super! Jestli je tohle všechno pravda a myslíš to vážně, tak to jen uvítáme! Mám pravdu Míšo? Nic jiného, než aby se to vrátilo do starých kolejí jsme si nepřáli! :-) Takže vítej! :-* -
-
Re: Re: Ahoooj :-)
Ahooj Míšo, to je vážně skvělý. *3* Že si chceš opět s námi psát a chodit sem. Kačko, máš pravdu, my jsme si stejně nic jinýho nepřáli. *3* Vítej mezi námi.
-
-