-
Vedle německých režiséru Rainera W. Fassbindera a Wernera Herzoga pomohl Wim Wenders nejvíce formulovat "Německý Nový Film", zasloužil se o novou německou kinematografii ve světě asi nejvíce.
-
"Dokonalé Dny", za kamerou Franz Lustig, oceněno na MFF. Právě v kinech.
-
139 komentář, je to skutečně vubec možný? No to ještě sám skutečně nevím, ne skutečně Wim Wenders ještě není pravoslavný, chodí rád už pravidelně do kostela, je to podle svých slov lutherán, evangelik protestant.. To se hodně podepisuje na jeho svědomí a charakteru. Rád nejspíše asi rád čte díla reformátora církve Martina Luthera a neptejte se mě už, více už bohužel nevím, vím jen že nesmírně rád také ctižádostivě píše své paměti, je to hold hrdý Evropan, který miluje tolik anglo (britsko) americkou skutečně hodně alternativní rockovou hudbu, od jeho lásky k interpretum jakým je v rockové hudbě pro něj Nick Cave právě tolik s... and The Bad Seeds s...and The Crime and The City Solution, irští křestani z U2 anebo kanadan Leonard Cohen a další... Wim má za svuj život naposloucháno tolik své na nějakých 100 nebo 1000 let dopředu, že se v tom sám skutečně už tolik nevyznám a uplně už ztrácím. To jsou právě ty němci..
-
Tady jsem to psal hodně ve spěchu, dezorganizovaně a na psaní už jsem se moc nesoustředil. Pěkný balast a slovní salát jsem tu nechal, k čemu už se nikdy tady stejně nevracím.
-
No tady evidentně už diskuse nikdy nikým nebude, nikdy!!, nestačím se proto ani div...?...t co všechno je možné tady lhostejně a nečinně přehlížet a ignorovat!!! Děkuji tu všem že od tud raději už tolik rád odcházím neznámo kam do nekonečných face bookových krajin svých přátel a všech diváckých příznivcu němce Wimma Wenderse!!! No jo naše ubohá česká nátura pracovití, ale bez času na druhé lidi a bez zájmu o druhé lidi kolem sebe, pracovití, ale k sobě horší než swiiiiiiiii......ně, který si už pomužou navzájem jen když je ve společnosti už uplně nejhuře!!!... jenže jak k tomu všemu přijde Wim jako slepí k houslím... opět se mu tu asi nedostává už žádného zájmu v českých médiích a snad už žádné pozornosti ani už od druhých lidí!!!... a sám to nedokážu už změnit!!! Proto děkujem všem že nemáte zájem a čas na diskusi!!!, děkujem!!!, a proto doufám v to že ubohý náš český národ, který ani není už ani hrdým národem a už vubec ne dobrým národem do budoucna snad jednou doufám už uplně vymizí na covid-19!!! Národ v hluboké krizi konzumní společností, vztahy mezi lidmi opět v hluboké krizi, hodnoty lidí v hluboké krizi... vše v krizi!!! Ale Wim svými filmy dává všem nesmírně velkou naději!!! Nečíst a opět ignorovat!!! Kolik že mích komentářu?!!!... už sám nevím, raději je sám nečtu a nepočítám!!! Blbý a tolik už smutný a hluboce to neštastný muj český pravopis... také česká gramatika je evidentně také v krizi!!! Upsal jsem se tu k smrti Wime!!!
-
Wim Wenders by si už rozhodně zasloužil více pozornosti a zájmu českých médií i více prostoru v českých médiích.
-
cituji Wimma Wenderse: Jsou i takové filmy, které nevyvíjejí nátlak na diváka, nýbrž poskytují mu volný, svobodný pohled. Jsou takové filmy. Vždy se snažím, aby k nim moje filmy patřily, aby také vznikaly teprve v hlavě toho kterého diváka, aby se stále zdviženým ukazovákem neříkaly: ted vidíš tohle a nic jiného! a tomu se má rozumět tak a tak! - nýbrž aby ukazovák schovaly a rozprostřely věci samotné, čímž by bylo možné - tak jako v životě - něco vidět nebo nevidět. To je těžké, protože v okamžiku, kdy člověk vypráví příběh zužuje pohled. A vyprávění příběhu je pro mě velkým problémem i proto, protože zužuje a má tendenci zjednodušovat pohled. A také manipulovat - jak diváky, tak i pruběh natáčení...(...) Doznává se Wim Wenders k tomu jak je těžké pro něj osobní životní příběh autenticky vyprávět a vubec svuj film právě natáčet. (zdroj: knížní titul Wim Wenders "Dech Andělu", aurora 1996)
-
Psáno s vděčností a s nejhlubší láskou pro Wimma: Byl jsem osobně velkým a nadšeným vášnivým hledačem smyslu života, a přesně právě to se mě stalo už osudným! Bez vytrpěné (bolestně protrpěné) lásky jsem žádný smysl života nenašel! Jen jsem filozofií hluboce marnil ,,svuj" čas, který se mě ted naplnil. Proto už osobně nejvíce pohrdám Wimme právě filozofií! Jsem připravený a odhodlaný, jsem myslím a doufám rozhodnutý už pomáhat nejvíce jen těm lidem co ve společnosti už těžce a nejvíce emočně strádají a trpí - to je duševně nemocným lidem a obětem domácího násilí! Nikdo Wimme až na výjimky už netrpí více než právě slovy Dostojevského tyto ve společnosti druhými ponížení a ponižovaný lidi! To je bohužel to jediné co muže už změnit mé konečné rozhodnutí se právě pro eutanázii, kterou zamýšlím zcela vážně! Prozatím nemám bít v životě na co ,,právem" už osobně hrdý - nezmohl jsem se totiž v minulosti ve svém životě navíc než ve své ,,fanatické" oblibě rockové hudby Die Toten Hosen recitovat už některé české překlady jejích textu písní, protože kromě až na výjimky skutečně dobrého překladu písně "Deutsch in Willkomen", "Tauschen Gegen Dich", "Am Ende", "Alles Wird Voruburgehen", "Alles ist Eins", "Unser Haus"... a několika málo dalších písní jsem si sám sobě spíše dnes už připadám bít jako skutečně ,,pěkný pitomec" právě kvuli velice nepřesným a nevydařeným (a tím i zavádějícím) českým překladum textu písní ze zdroje z webu karaoketexty.cz. A musím přiznat velice nepřesné a zavádějící české překlady textu písní Die Toten Hosen ze zdroje právě na tomto webu! Němčina se skutečně obtížně česky překládá! Němčina je Wimme velice a hluboce krásný melodicky znělí ,,poetický" jazyk, který osobně obdivuji, ale ve svých (přibližně ze 70%) intenzivně už narušených a tím v dusledku omezených kognitivních schopnostech jeho znalosti nijak už nedosahuji, protože německý jazyk má širokou bohatou slovní zásobu ve srovnání právě s angličtinou. Ale o tom jsem psát už nezamýšlel a nechtěl, to jsem domnívám se už v komentáři věnovaný tobě vubec nepatří. Přesto to zmíním právě proto, protože jsi právě s Andreasem Fregem (zvaný Campino) už osobně velice dobří přátelé. To víš Wimme sám.
-
Za absenci diskuze k tak významné a duležité současné německé osobnosti dalece přesahující rámec samotného filmu stydme se tu všichni!! Jinou odpověd na to bohužel nemám, došla mě tu ohledně nepřítomnosti diskuze má trpělivost i naděje!! K čertu s tou typickou českou náturou pracovitý, ale sv...!! Která je v pozadí lhostejnosti a nezájmu o diskuzi k této německé osobnosti!!
-
Každý pruměrně a upřímně vzdělaný český člověk by měl němce Wimma Wenderse alespon trochu znát, jenže jak vidím češi se rádi konzumně baví a rádi si osobně uživají v těžké době kdy jiní lidi trpí a umírají na covid-19!! Jen tak dál, at se daří naší české nátuře, té tolik lehkomyslné narozdíl od Němcu. Gratuluji!!! STOP pro americké konzumní společnosti, těm tolik negramotným a násilným američanum, pro které je zisk a zábava vším!!!! Nezapomínejme na to že covid-19 je trest za naše špatné civilizační návyky!!!