Přejít na výpis diskuzí

Zdeněk Troška

OSOBNOST 31.12.2006 
289 příspěvků
Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Námět na novou pohádku

Vážený pane režisére, moc Vás zdravím a děkuji za celou Vaši tvorbu.Velmi si Vás vážím. Rozdáváte lidem radost! Zvláště pohádky jsou skvělé!!!! Jsem učitelka na 1. st. ZŠ; troufám si napsat, že mám celkem přehled přes dětskou literaturu a i pohádky. Měla bych pro Vás tip na další nádhernou a určitě neprávem opomíjenou pohádku jednoho z našich klasiků. Mám ji ve své pohádkové knížce, kterou jsem dostala od svého dědečka.Má všechny atributy klasické pohádky, přitom si nepamatuji žádné její zpracování...Je naprosto neznámá, krásná, poetická, s dobrým koncem, šla by ztvárnit určitě zcela netradičně, některá místa až naturalisticky(např. jako film Kytice). Vždy ji čtu svým žákům - letos prvňáčkům - a je to škoda, že je tak málo známá!Je velmi málo pravděpodobné, že se ozvete,ale ve Vašem zpracování by to byla určitě perla!!!!S pozdravem MS.
    • Re: Námět na novou pohádku

Perla musíte být Vy, paní učitelko! 100% učíte na 1. stupni ZŠ.

Mě akorát těma p....inama nas....e. Někoho to baví???????????????????????
      To musí být IQ!!!

Že paní učitelka 1. stupně nerozezná brak a kýč od hodnotné tvorby, je tristní. Palisandr
      • Re: Re: Námět na novou pohádku

A kolik jich v našem školství je!!!!!!!!
        Jejich názor - správný názor. Dítě z intelektuální rodiny nemá šanci, paní učitelka totiž nechápe, o co jde.
        Odborník by měl odlišovat kýč a škvár od hodnotné tvorby. Pí uč. se neozvala, chybí jí asi argumenty. A "pán režizér", ten si může skutečně notovat jenom se starou Škopkovou, to je tak na stejné úrovni. CHudák. Jirka
  • Poděkování

Dobrý den, pane režisére!
    Srdečně Vás zdravím z rozhraní Plzeňského a Karlovarského kraje. Četla jsem Váš článek v sobotním Právu.Mně je smutno z podobných věcí. Téměř všechny děti školou povinné byly u moře. Téměř všechny jezdí na lyže, zpravidla do zahraničí. Včetně akcí, které pořádají dnes už i základní školy. Ale kdo z dětí byl na Řípu,v katedrále Sv. Víta, v Národním muzeu, na Vyšehradě. Na Bílé hoře, Blaníku, Milešovce, Ještědu či dokonce na Sněžce? Je jich opravdu jen pár v každé třídě. Myslím si, že zapomínáme, kde jsme doma. Je tu tak krásně, se svými vnoučaty jezdíme jen po republice a pořád je kam jet a kde jsme nebyli. Bohužel už jsme v důchodu a tak se musí cesty plánovat, přizpůsobovat dětem školou povinným./ A financím./ Přestože jsou v jednom okrese, prázdiny mají každý jinak vč. ředitelského volna. Myslím, že vztah k domovu se jim musí vštěpovat od malička a ne se pak divit, jakouže to máme mládež. Tak z toho je smutno zase mně.
    Viděli jsme Váš poslední film - Doktor.. Těšila jsem se na Afriku a ačkoliv tam téměř nebyla, film byl skvělý. Přeju Vám spoustu úspěchů a krásných pohádek či příběhů. Vlasta Myslivcoá
  • Přání

Dobrý den, moje přání je zahrát si v nějakém vašem filmu, ale to je asi přání každého.Už sem vyzkoušela mnoho castingových agentur a bohužel se i jedné z nich naletěla. Chtěla jsem se zeptat jestli máte nějakou databázi kam bych mohla poslat své fotky k vašemu castingu.Vaše Slunce, seno ne má chybu.Mějte se krásně a jestli to bude možné odpovězte.
  • Poděkování

Děkuji p.Troško,že jste vyřídil můj vzkaz,pro Nikolu N.moc Vám děkuji
  • poděkování .....

Dobrý den pane Troško, nejdříve bych ráda za sebe i své děti poděkovala za Vaši nádhernou práci a popřála Vám do Nového roku 2006 hodně pracovních, ale také osobních úspěchů. Je mi jasné, že nevíte kam dřív skočit kolik máte práce, přesto bych Vás ráda poprosila o chvilku času. Protože mám hodně dětí, ráda jsem si pro ně vymýšlela pohádky, které měly radši než pohádky čtené. Když syn přinesl jako úkol do školy krátkou pohádku, paní učitelka mi vzkázala, abych to zkusila nabídnout televizi k natočení nebo třeba dala vytisknout pohádky jako knihu. Stojím nohama na zemi a asi je víc takových maminek a lidí, ale přesto jsem se postila do psaní delší pohádky. Chtěla bych Vás tímto poprosit, jako odborníka, o její posouzení. Moc si Vás vážím a proto pro mě Váš úsudek bude mít velkou váhu. Děkuji moc, mějte se moc moc krásně Gábina Kubíková
  • Vzkaz

Milý pane reřisére, je mi naprosto jasné, že obdobných vzkazů, dopisů dostáváte spousty.Já jsem Vám již psala před rokem dopis, ale zřejmě Vám nebyl doručen, neboť jsem se nedočkala odpovědi. Naprosto chápu Vaši vytíženost i náročnost práce, neboť se o herectví a režisérství také zajímám( i když jen jako koníček při studiu gymnázia). je mi 18 let a pocházím z Chrudimska. Mým velikým přáním a snem by bylo, kdybych se s Vámi mohla setkat osobně.... popvídat si s takovým umělcem a naprosto úžasným člověkem...Bylo-li by to nějak možné, ozvěte se mi prosím na můj e-mail: D.Sommerauerova@seznam.cz Děkuji Dita
  • Chci hrát v pohádce

Dobrý večer Zdenku MÁM NÁPAD!!!Co takhle mě obsadit do nějaké role ve Vašem filmu nebo pohádce jsem jak oprincezna *14* určitě mě kontaktujte!Na e-mail a nebudete litovat hodím se do všeho.............. *3* pa Maja napište a dozvíte se víc
  • MUDr. Vita

Ahoj, nevíte někdo jak se jmenuje ten kluk co hraje doktora Víťu. Nemá na něj někdo kontakt? Napište prosím. Díky! Pavla Sulcová
    • Re: MUDr. Vita

MUDr. Víťu si v Kameňácké sérii zahrál Petr Pěknic a více informací najdete na

www.kamenak-film.cz/herci.html
  • Dobry den!Prestavim vam jmenuju se Vaclav Zvoneček.Je mi 24let.Jsem neslysici.Muj hobby je rad tancuju,posloucha hudbu,rad blbnu a legrace.Stasne vam moc a moc prosim chci zahrat ve filmu komedie nebo pohadku.Je to muj sen.Mate moc hezky filmy komedie a pohadky.Stasne Vam moc prosim chci zahrat komedie nebo pohadku.Moje adresa je Václav Zvonecek,Zluticka 30,Plzen-Kosutka,32329.Prosim napiste me.Dekuji Vam moc.Zdravi Vam Vasa.nashledanou *3* *14* *4* *14* *3* *4* *15*
  • Princezna ze mlejna

Ahoj nevíte kde se natacela scénka v princezne ze mlejna 1. je to tak scenak kdyz jindrich jde se podivat na rozpadlý hrad ten hrad jak se jmenuje to vim ale potom az ho vodni a čert promeni na prekrasnou komnatu tak bych chte vedet kde se nachaza ta komnata na jakým zamku dekuju Holoubek
    • Re: Princezna ze mlejna

Princezna ze mlejna se natáčela u rybníka vedle obce Čichtice (což je nedaleko Blanska v Jižních Čechách. Mlýn nehledej, byla to pouze kulisa). Co se zámku týče, jedná se o zámek Dobříš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší