Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
Já popravdě příliš nevidím rozdíl mezi RPG hrami tohoto typu. Gothic, Risen, Skyrim... Ty hry jsou si mnohem více podobné než BF a CoD.
-
Je snadné sám sebe mystifikovat, pokud nemáš možnost dát si věci do kontextu...*3*
-
A co na to Lukas grygar se svoji 10? :D
-
*par let
-
Toz dobre to cisti :D
-
Wow, to zni teda krasne, clovece. A o jakym kontextu to mluvis? Cim ze se mystifikuju?
Ja tady do tech diskusi stale obcas nakouknu, a ty jsi presne ten pripad co me bavi.
Vsude cpat svuj jedinecnej nazor (samozrejme uplne tuctovej, jen aby sel proti "tupymu davu"), a v pripade zahnani do rohu hodit podobny moudro, ktery tu prazdnotu za dve banalni cizi slova schova mozna pred vasim obecnim lojzou.
Nevadi.
Kazdej si chce pripadat chytrej, vim sam. Jen to lidi vetsinou nezkousej tak krecovite, a hlavne spinenim veci a lidi okolo. To pak spinim ja.
A vlastne nevim proc.
Nekdo kdo travi hodiny a dny neustalou recyklaci stejnejch blabolu na foru o hre, kterou nesnasi... Vlastne ta litost by k tobe byla nejadekvatnejsi reakce.
Ale musim ji vyjadrit spis nad sebou, ze se poustim po triapadesaty do stejny reky.
Holt jsou lidi, co nemaj na praci nic lepsiho, nez otravovat zivot ostatnim. Skoda.
Desitka pro Skyrim je moc, ale sdelovat to takhle posahanym zpusobem... Hmmmm... Dan Vavra je starej extremista, ale mozna ho v mych ocich spini hlavne to stadecko prahnouci po nazoru, s kterym se bude moci ztotoznit, a zaroven byt za hip rebela. Jo - casto je to TAK evidentni. Pak jeste pridat nejakou pecku o "stadu" a "tupejch ovcich", a je to zase ta chvile, kdy nevim jestli se smat, nebo brecet. Takze dobrou. Prese vsechno te miluju. -
Myslis tim "obri studio" jako je tohle:
http://images.wikia.com/fallout/images/9/9a/Fallout_3_devs.jpg
ktere ma zhruba 90 lidi a udela hru behem pari let? *1* -
Já stahuju modifikace z http://www.skyrimnexus.com/ - je tam několik HD texture packů a stále přibývají.
-
Někdo se ptal po modifikacích, takže pro všechny - nejlepší zdroj:
http://www.skyrimnexus.com/ -
Tak, 700 příspěvků za prvních pár hodin je velmi kvalitní výsledek, takže já se pro dnes loučím...Diskuzi zdar! *5*
-
Nemá stále ty samé. Hru jsem hrál, takže to sám mohu posoudit. A tento článek je mírně řečeno mimo. Pro RPG žánr vždy dominovalo PC a není to bezdůvodně. Daniel hrál na Xboxu 360 a to už je prů*er sám o sobě dost veliký. *1*
-
Nacisti vychádzali mimo iného aj zo severských mýtov. Keď hrá človek hru pozorne a venuje sa histórii nemôže si nevšimnúť jasných narážiek. Nielen na nacistov, ale konkrétne aj na Hitlera a na jednej strane oprávnenosť nordských požadaviek, na strane druhej zasa možnosť zneužitia vznešenej idei kultúrnej a etnickej celistvosti, ktorá zaručuje pre niekoho paradoxne veľkú kultúrnu jedinečnosť a pestrosť. Multikulti je úpadok civilizácie a preto nordovia do zbrane. Zvíťazíme mečom a silou a zoberieme si späť to, čo nám patrí, našu zem, našu minulosť a našu budúcnosť.
-
Jak už jsem psal - nenarazil jsem na ně tak často, aby mě to nějak výrazně kazilo zážitek ze hry. Znám jiné open-world hry, jako GTA IV nebo vlastně i Oblivion, kde jich po vydání bylo mnohonásobně více.
-
Taky jsem si říkal.Pak jsem koukal na tu značku. 1/2. Tedy ono to bude mít více dílů! :)
-
Dobré shrnutí.Jenom krátce ke grafice.
Když se řekne grafická prezentace hry,tak si to je pro mne jak ta hra na mne vizuálně celkově působí.Není prvotní jaké rozlišení mají textury.Podobné věci řeším pouze když hra na první pohled nepřesvědčí.A jak je známo,když se někdo v něčem šťourá tak pokaždé něco vyšťourá :)
Poletující sníh,hory v dálce vše působí skvěle,do té doby než narazíš zblízka na textury.Ty jsou špatné. Pak to začne.Dívám se na internet co to jako je.Jde to vyřešit?Je na to modifikace,jde to nějak zlepšit ve hře?Pozn.Nedivím se proto,že bych u RPG upřednostňoval grafiku,ale proto,že jsem si toho všiml a nechci to přehlížet protože vím,že to jde nějak řešit.
Je to jako u Rage(tam to šlo zlepšit ve hře).Širší dojem je super,ale detaily jsou špatné.Proto také ty modifikace co to řeší. -
Takhle jsem se už dlouho od srdce nenasmál ! Dan Vávra má samozřejmě pravdu ! Skyrim vás pohltí, bude vás bavit, jenže má spoustu chyb a on je objevil a naprosto přesně pojmenoval ! Já upřímě řečeno také nechápu, proč to propána jána, vypadá místy hůř nežli Oblivion, proč postavy vypadají mnohem hůře než v Zaklínači 2, proč v PC verzi není PC kvalita, proč tam není humor, proč tam není sex a proč se musí loadovat za každým druhým rohem. Bojový kůň který hned chcípne, šplhá jako Jeep, přitom z něj nejde bojovat... Někdy jsem chtěl jet podle ukazatelů, ty však ukazují někam do pekel, s těmi srázy má Dan Vávra samozřejmě pravdu. Teď zjišťuji že některé questy bývaly v Oblivionu zábavnější, že Bethesda se inspirovala částečně u Zaklínače 2, že animace mimiky a i grafika je opravdu sto let za opicemi (a pět let za Zaklínačem 2). Jenže - ono je to tak obrovské a na tak dlouho že se tomu dají některé věci prominout, přesto si nelžeme a netvrďme že ta hra je dokonalá, protože dokonalá není.
Osobně třeba nechápu proč tam není něco jako rozklad těl. Příjdu do hodovní síně v hradu a tam pořád leží mrtvola. Jasně, chápu že mrtvoly se mohou válet v lese, nebo v dungeonu, ale v hradu ? V trůním sále ? Ale fuj, který estét by to tak ponechal ? Kdyby se časem mrtvoly rozpadly na kosti a vývojáři by to zohlednili, mohlo by se stát že při vstupu do toho dungeonu na vás zaútočí kostlivci lidí které jste předtím zabili a bodou vám to chtít vrátit. Naneštěstí to v Bethesdě nikoho nenapadlo. V tomhle byl geniální Hitman, kde kdy jste někoho zabili tak jste mohli časem vidět jak zřízenci vlečou mrtvolu v černém pytli.
Ano, logické a historické nesmysly tu najdete, prostě je to fantasy z jako středověku, z jako Evropy a jsou tam jako Vikingové... V tomhle je nepřekonatelný Zaklínač 1 (a trochu i dvojka) kde středověk vypadá jako středověk, hrady jako hrady (La Vallete je nejkrásnější hrad jaký kdy ve hrách byl !) a postavy se oblekájí uměřeně době (13.století.) Více se k tomu snad už ani nemá cenu rozepisovat, "Pekelník" to udělal za mne.
Bravo ! -
Já bych řekl, že je to spíše zhoršený Oblivion... Ale jinak se nepleteš. *4*
-
spíš je problém, zpětně dokledávat, jaká byla vlastně Danova námitka
-
V zásadě lze s Vámi souhlasit. Skyrim skutečně vypadá velice dobře a pokud použijete grafické modifikace, tak to vypadá opravdu skvěle. Nicméně ohledně bugů, ty jsou v žánru RPG her hluboce zakořeněny. Pokud člověk na nějáký narazí jen výjmečně, tak se nad ním leda tak zasměje... Série Gothic má také mnoho bugů, hlavně první díly jsou tímto proslavené. . A vůbec, ani u té mafie se nedá říci, že by byla na bugy skoupá. U valné většiny her se nějáký bug najde, takže to není nic, co by bylo nějáké výjmečné. Daniel popisoval tolik bugů, že se divím, že měl hru vůbec hratelnou. Vypadá to, že si díky emocím článek hodně přibarvil oproti reálnému stavu hry...
-
Blade sorry to nebilo na tebe ale toho trotla před tebou :D