Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
Nejsou to lži, jak píšeš, když to tady sám konstatuješ nechápu ani proč používáš takový slovo.
Je to prostě fakt, už jen to, že mám asi pátý úkol "najít meč" a zas tak daleko nejsem. Co se týče těch lokalit, když vemu např. okolí prvních tří měst jsou to desítky a desítky naprosto totožného vyvražďování, bez hlubší myšlenky či zajímavého questu a pokud se to questu týká je to většinou přines meč, amulet, či zabí vůdce. Čekal jsem, že ve hře budou zajímavější questy, když vemu dungeon questy např. ve hrách jako Baldurs Gate, kde každý quest - ano obsahoval zabíjení, ale zpočátku si nevěděl co tě čeká, postupně tě obklopovala síla příběhu lokality, na konci tě čekalo rozuzlení, hlavní boss +příjemný popovídaní, finální bitva + unikátní vybavení. Jde mi o to, že s tímhle si mohli tvůrci trochu pohrát, dát hlavu do dlaní, nabrat trochu inspirace. Říkám jen jak to je.
Ty draky si nedokážu odpustit, říkáš něco málo více (tj málo nebo více - ne to je jedno), nejde ani o medvěda, šelmu, či trola a nezáleží jakou máš úrověň jak asi "lžeš" (s rostoucí úrovní se stávají všichni nepřátelé snažší)... drak by měl být nepřítel č.1., na kterého by neměly platit obyč. zbraně, základní magie. Měla by to být nepřítel, kterému nemůžeš jen tak čelit, bohužel z draka udělaly mouchu a stejně tak se množí, jeho zabíjení je snadné - pomalu stejné jako sestřelení papírového draka co pouští děti prakem.
Ale nemá smysl, se hádat...nechci být kritický, nehledám problémy typu osvětlení, pohnutá kamera, interiér domku a pod. To co jsem napsal jsou fakta, které mohli být lepší, jde mi spíš o obsah, bugy a podobné problémy lze přehlédnout u takovéto hry. Po grafický stránce je opravdu super, mě se prostředí velmi líbí, v každé části skyrimu je vidět, že krajina je opravdu rozdílná... ale ty draci jsou teda fakt pořádný úlet. -
Rozhodně, souhlas.
-
Nic ve zlém, ale uvádíš zde některé lživé informace:
Zaprvé takové questy ve stylu přineš, zabij a tak ve hře jsou, ale jsou označeny jako vedlejší, tudíž se od nic nic velkého nečeká. Naproti tomu tam je fakt mnoho "velkých" nepovinných nepříběhových questů, které jsou nápadité, rozmanité, rozvětvené a další přívlastky by se ještě našli. Každopádně jsou většinou hodně zábavné.
Co se týče vyvražďovacích lokalit, tak ani nevím co bys čekal od všech těch dungeonů či chrámů. Adventura z toho asi nikdy nebude a hráč prostě potřebuje na něčem expit. Těch nepřátel tam je tak akorát.
Není pravda, že je vydrží více než medvěd. Hraju na obtížnost expert a drak(obyčejný)vydrží o něco málo více než medvěd. Záleží samozřejmě také na levelu a výbavě postavy. Někomu bere více meele atack, někomu zase oheň nebo led). Ale takový krvavý draci již vydrží a dávají dmg o hodně víc.
Tak nevím, chtěl si to zkritizovat(dneska je kritizovat na českých forech velice populární a moderní), ale dle mých dojmů tady pliveš lži nebo polopravdy. -
v tom bugu je víc fyziky než v celém skyrimu
-
ad 1) Od kdy se vedou diskuze na na webu který s vydavateli hry nemá nic společného proto aby vydavatele pohnul k nějaké akci? A většina lidí do zajímavé diskuze přispěje pár příspěvky a čas od času se mrkne na reakce - tolik toho času to zase nezabere. Má tu snad někdo ambice něco vyřešit?
ad 3) Jelikož ke Skyrimu nevyšlo žádné demo, pochopil bych kdyby si někdo po rozporuplných pocitech z Oblivionu hru nejprve stáhl aby věděl zda si ji bude chtít koupit. A z diskuze bych ho kvůli tomu rozhodně nevylučoval. Jiný případ jsou samozřejmě ti, co si hru zahrají s úmyslem ji nekupovat - ale nevím proč by měla jejich ubohost růst či menšit se v závislosti na tom zda hru chválí či kritizují. -
Doporučuju si poslechnout ten Fight Club :)... a pokud jde o recenzi/článek tak to nic nemění na faktu, že svoje čistě osobní názory by měl pan Vávra ventilovat na svém blogu a ne tady :).
-
Článek mi připadá až příliš kritický...
Z grafické stránky hry bych nenašel zásadní problém, který by na mě zanechal takové negativní energie jako viz u autora článku. Připadá mi až zbytečné zabývat se tím, že každý interiér domku vypadá stejně...
Kdybych měl vyjmenovat slabé body hry:
- inventář je opravdu nepovedený po všech stránkách
- komplex z gothica 3, aneb úkoly typu přines meč, deset jablek, zabí vůdce atd, hře by dopřálo více fantazie, epiky, mystiky a nápaditosti co se úkolů týče
-velké množství vyvraždovacích lokalit bez jakékoliv myšlenky, kde cílem nepřátel je pouze vaše smrt...bylo by snad lepší zmenšit jejich množství a zefektivnit pointu lokace
- jak to, že je drak snažším nepřítelem než medvěd, poté nedává smysl se vůbec zaobírat návratem draků, když nepředstavují hrozbu ani pro tři pěšáky s luky na hradbě, drak by měl být spíš třešničkou na dortu než korpus vespod (toto opravdu nechápu) -
O to víc by zákazníci mohli vědět, že Bethesda radši vydá hru dřív než aby strávili další měsíce betatestováním. Mě tenhle přístup vyhovuje. Komu ne, tak může nechat lidi jako mě udělat ten pořádný betatest a počkat si na patche dokud mu to nebude vyhovovat. Když to někomu nebude ani tak vyhovovat, tak si dotyčnou hru nemusí přeci kupovat a tím ukázat svůj nesouhlas, ne? A tím nemyslím stáhnout a hrát si 100 hodin, pak říct, že to vlastně je blbost.
TES série bývala označována jako "offline MMORPG". Tak jí holt provází stejné porodní bolesti. -
Až na to, že to není recenze, ale téma... A až na to, že mu to redakce vydala zcela dobrovolně, jelikož o to měla zájem.
-
No svatá pravda! Me prijde ta debilita okolí už moc a ani uz nemam zajem jim to vysvetlovat, proc melou nesmysly. Takže nasrati :) pařte si co chcete, Skyrim je Rihanna a Britney, Daggerfall je Metallica a Prodigy, DIE!
-
a to se tu celou dobu resi, ze se za ty roky nic nezmenilo
-
Dneska sem si v práci konečně poslechl Fight Club - podcast 55tku a kromě dobré porce smíchu jsem měl velkou radost, že konečně někdo trefil Vávrovu recenzi :) opravdu to nemá nic společného s nějakou profesionalitou, oběktivitou a seriózností... je to prostě normální odpad a "pamflet", který by si měl Vávra vydávat na vlastním blogu a ne na Games.cz, kde to bude stejně prezentováno jako postoj redakce a snižuje to tak serveru pověst (ne každý si poslechne, nebo přečte následný distanc) .
Mě opravdu nevadí, když si někdo jako Lukáš Grygar udělá srandu z couvajících draků, protože to udělá vtipnou a chytrou formou *15* . Skyrim samozřejmě chyby má, ale má mnohem víc kaldů.
Co mi vadí je, když se nějaký druhořadý vývojář rozhodne vytrollit tady... že ze sebe udělá idiota výroky typu: na horách nejsou jezírka/v plátovce nuběhnu víc než pár metrů a nebo si dokonce neumí nastavit ani autosave, je sice k smíchu dokonce bych překousl i fakt, že je to sexistické hov@do.
Každopádně je problém když tyhle svoje žblepty ( a to není případ jen Skyrimu, hry od Bethesdy strhává pravidelne a to až s podezřelou neoběktivností ) po hlavičkou serveru... jenže když někdo ohodnotí Skyrim 7/10 a pak napíše čtakovýhle článek, je to podezřelé samo o sobě. Třeba lidi z redakce věděli že někde potřebuje udělat tvrďáka a tak mu dovolili upustit trochu toho ega sem. -
Mafie? Vtipálku *3*
-
jj Rhomola je tady největší komentářový válečník :D :D Fandím ;)
-
No lol:D skúsili ste sa pozriet von oknom?:D je tam reálny svet ale to je asi prekvápko čo:D Tento post je speciálne pre Rhomola:D:D:D:D
-
a má dva ohavný čokly
-
No jo, Daggerfall vůbec nebyl zabugovaný.......
-
Spíš by někdo měl napsat článek: "100+ důvodů proč nesnášet Dana Vávru".
Jen už tu přestante psát bláboly děti. Všichni tady dělal jako by snad Vávra byl něco extra. Je to jenom další z debilních lidí, což se na něm dá poznat i podle vzhledu (vypadá jak ruskej mafián Ivan)... -
CO TADY VSICHNI RESITE.
1. autori potazmo vydavatel hry na Vas TOTALNE PRDI, jezdi si v novem Maserati za Vase prachy a maji Vas u vyfuku a vsechna slova co tu jsou, jsou vlastne NAPROSTO K NICEMU a ten cas, ktereho urcite nebylo malo, pri vzniku tohoto clanku a jeho komentaru, jen svedci o tom, ze krome hrani Skyrim nemaji zdejsi autori vubec nic na praci. Kdyby jste radeji strucne napsali Vas problem/dojem na nejake vyvojarske forum vyrobce hry a neplacali tady blbosti, tak se mozna, za nejaky ten mesic dockate opravy, ale jednodussi je kecat o nesmrtelnosti brouka a nic vlastne nevyresit.
2. jestli hru hrejete a TO VSECHNO CO TU RESITE (Vase BUGY) Vas neodradi od tech tun ztraveneho casu pred monitorem, tak DRZTE PYSK, ZAPLATTE A HRAJTE.
3. KDOKOLIV TU HRU NEVLASTNI LEGALNE A PISE JAK JE SPATNA A PRITOM JI HRAJE KRADENOU, JE U ME TEN NEJVIC SLIZKY, PODRADNY A UBOHY JEDINEC. -
Naprostý souhlas s článkem......to kouzlo kdy se mastil Daggerfall na 486 nebo AMD K6 se už asi nevrátí :)