Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prosimvas lidi, nechtejte po hre realitu boje s chladnymi zbranemi. Sermuju uz deset let a s cistym svedomim - dokud nebude ovladani her zalozene na necem, co bude naprosto precizne snimat vas pohyb v prostoru a pocitat i s takovymi vecmi jako kdyz stitem blokuju obourucni palici, tak musim vedet jak, nebo skoncim se zlomenou rukou ale blokovat to jde. RPG budou arcade fighty jeste dalsich mnoho let. Navic realny souboje jsou casto otazkou takovych "malickosti" jako je kvalita povrchu na kterym sermujete a kvalita vasich podrazek. :-P
  • rhomola
    No jenom fanouškovská záležitost úplně nevím. Nebo ano, je to fanouškovská záležitost lidí, který rádi hrajou free open world. Hráčů, kteři to rádi žijou se svou postavou a podle prodaných kusů v rámci série je takových lidí opravdu hodně. Nebo podle toho, že najít volnej barách v těch lepších districtech na serverech onlinovek bejvá problém. jasně že si můžeš všechny jen naházet do vaultu/truhly ale když tě baví open world hrát ve stylu prožívání příběhu tvého hrdiny, spousta lidí chce mít uklizenej barák a věci/artefakty, který si nějak prožili, si chtěj vystavit a vobčas se na ně jenom tak koukat, nebo někam postnout svuj obrázek. Lidi se chtěj bavit a každej po svym a free open world ať už v offlajnu nebo onlajnu jim tu možnost dává a spejktrum těch lidí je v rámci hraní her asi nejširší. Každej chce něco jinýho a každej si něco jinýho vybere. BTW tim jak Dan začíná článek, že je cílovka, tak spíš bych řek, ano i on tam svym profilem patří, i ty tam patříš i já tam patřim, ale evidentně to hrajem každej trochu jinak. Já mám rád, když mam všechny zařízený baráky, ty to nepotřebuješ, Dan... no co má rád Dan na free open world, nebo proč si rád hraje s hrama, to bych asi rád věděl *1*
  • rhomola
    Tak vono když se prokousáváš hromadou vulgarit a řadou lží či záměrných nepřesností, tak ten zbytek reálných připomínek v tom článku už skoro ani nemáš šanci moc vnímat. Já to musel číst na třikrát, protože dvakrát sem to ani nedokázal dočíst, jak záštiplné, sprosté a lživé věty sem tam četl. Ale to je celé dle mého, že to ušil horkou jehlou. Možná moc spěchal nebo to jen odfláknul, každopádně doufejme že soubojový systém nového "Žišky" bude dělat pečlivěji *3*
  • rhomola
    Chce evropě připomenout jednookého zemana z hory Kalich ;) Prej se na něj zapomělo ;)
  • rhomola
    No revoluce v hraní je TES od třetího dílu nepochybně. A laťku stále zvyšuje a ostatní na stejném poli ji jenom dohánějí. O tom nemá smysl pochybovat. Navíc je to hra zábavná a jako hra/hračka má po zase dlouhé době potenciál bavit mě a spoustu dalších stovky a stovky hodin. Za litr úplně super.
    Ale nevynáším to jen do nebes. Jistě herní svět Skyrimu má obrovský potenciál, a ten opět nebyl vužit do maxima. Možná nebyl využit ani z poloviny, mnohé by se dalo vymazlit lépe, prostor i nástroju tu k tomu jsou (a podotýkám skvěle až úžasně funkční nástroje) ale ještě bude pár patchů a nějaká DLC a hlavně tuny módů, takže já jsem velmi spokojen.
    A kdybych zrovna v tuhle chvíli měl hodnotit v rámci kategorie open world zase dám 10/10 a na hru roku bych asi taky tipnul, protože údálost v herním světě a jeho komunitách to rozhodně je největší. Však už o čem jiném se tu letos tak vášnivě diskutovalo?
  • rhomola
    ...bez jakekoliv fantazie, humoru, petrosti a skutecnych hadanek? Asi nehrajete stejnou hru jako já. Blížím se 90té hodině hraní a stále se skvěle bavím. As stále ještě mám plný questbook a zdaleka nedohráno. Jako fanoušek série asi nacházím více vtipů, ale i nováček dle mého má šanci na skvělou zábavu. Questy jsou hodně pestré a stále víc si troufám říct, že jejich provázanost je místy až neskutečná a osud mého hrdiny je díky tomu opravdu variabilní. Dokonce až tak, že si nejsem vůbec jist, že bych to znovu dokázal odehrát úplně stejně. Spíš se při příštím hraní za jinou specializaci nechám strhnout hraním asi někam jinam a jinudy a bude to zase úplně jiný příběh. *3*
  • rhomola
    Na stránkách jeho nové firmy prezentuje obě Mafie jako svoje předchozí úspěchy. Jako reference. Takže co?
  • No prave, o to zarazejici je ze se plno tech chyb opakuje porad dokola a oni porad dokola nejsou schopni s tim neco udelat!
  • Hmm, mozna prave proto odesel davno pred dokoncenim M2 z tymu co ?
  • Píše ten co se podílel na hře,na kterou jsem se moc těšil a vyšla totálně domrvená Mafie 2 *1* To Skyrim je oproti ní andílek *1* .. Z článku má ve spoustě věcí pravdu,ale najdou se tam i totální banality..
  • Zrecyklovana grafika - highend to neni , ale oproti Oblivionu obrovsky rozdil , postavy maji textury 2048x2048 ,oproti 512x512 oblivionu , world textury 512x512 oproti 256x256 oblivionu.Dalo by se pokracovat dal.
    Imbecilni kun - nevim,hraju 160 hodin a mam porad stejneho kone od zacatku , a zatim neudelal nic co by mi vadilo.
    Dementni GUI - neni to idealni , ale ani totalne nefunkcni , nevim..za poslednich par let ve sfere rpg byly nejake lepsi?Mozna o trochu..ale vzasade plus minus to same jako ma Skyrim.
    Humus jmenem NPC - Hmm...vetsina her ma NPC co stoji na miste ve dne v noci , a jen cekaji az na ne dojde rada..tady sice NPC nekdy pusobi debilne , ale aspon maji nejaky rezim zivota...kde jsem to naposledy videl..hmm..nikde?
    Bezobsazny styl vypraveni - podtext vsech TES her..you write the story...vzasade je to o tom ze kazdou udalost si kazdy prozije jinak,zaklad ma stejny..kdesi u nabrani ukolu...ale prubeh se u kazdeho znacne lisi.Nekomu vyhovuje scriptovana story plna textu , nekomu ne.
    V TES to je takove jake si to clovek udela , pokud si chce vypestovat a zit zivot instantniho a plocheho hrdiny , tak jiste muze..ale to neznamena ze to je jedina cesta...jen to clovek nesmi hrat jako Dragon Age. :)
  • No tak Pane Vavro, snad vam ulehcim zivot tim, ze se pridam k hrstce nespokojencu. Nejste jediny, kdo si vsiml az neobvykle mizernosti Skyrimu. Celkem jsem prekousl zrecyklovanou grafiku (nakonec mody neco napravi), prekousl jsem imbecilniho kone (bod 96, tusim, me opravdu pobavil, presne tak to je), prekousl jsem neuveritelne dementni GUI, prekousl jsem do nebe volajici humus jmenem NPC, prekousl jsem vetsinu ostatniho o cem pisete, ale jedno nedokazi. Nemohu akceptovat totalne plochy, bezobsazny styl vypraveni pribehu "instantniho hrdiny", bez jakekoliv fantazie, humoru, petrosti a skutecnych hadanek, a to bez ohledu zda-li jde o hlavni ci vedlejsi kvesty. Skyrim je jen levnym recyklatem polo a plne automatizovanych schemat, zalozenych na metode nejmensiho spolecneho jmenovatele. Tuto hru NEDOHRAJI, at si ji nechaji!
  • Faolan
    Tak v tom bude asi kámen úrazu :) z těch "chyb" které tu vejmenoval Vávra, mi jako vadu přijde zhruba 7% a pokud jde o omódované Obliviony, tak na těch už jsem žádné chyby neschledal... čili je to opravdu o gustu a o tom, jak se do toho člověk vžije.
    Pokud máš svět s atmosférou a mythologií, která tě vtáhne a nepustí, tak hře promineš když se asi as 6krát za 100 hodin hraní pozastavíš nad zaseklým jelenem, nebo buglým společníkem jen proto, aby sis uvědomil, že vlastně v ruce nedržíš sekeru, ale myš, zima ti není doopravdy a máš poměrně slušný hlad i když před chvílí spořádal půlku koně :).
    Já si u Skyrimů musel nastavovat budíka abych dodržel svoje denní maximum videoher. *14* a podle mě jim právě tohle vyneslo 10/10
  • Malleth
    To všechno co tam píšeš o power útokách a špatném krytí obouruční zbraní ve Skyrimu vím. Se štítem sem to samozřejmě taky zkoušel jestli to nebude lepší.
    Každý fanda si samozřejmě hru obhájí za každou cenu. Skyrim nestrhávám kvůli, tomu že by to nebylo podle mého gusta ale protože je tam plno důležitých věcí nedomyšlených a svědčí to buď o tom že jsou v Bethesdě líní (plno neduhů se nese už od oblivionu), nebo to prostě neumí a nezaslouží si takové hodnocení, jako hry, které jsou originální a propracované.
  • No pane Vávro nevím co vam Bethesda udělala že jí tak zarytě nesnášíte, skyrim sice chyby má ale určitě jich nebude přes 110. To je "větší číslo chyb než u všech her od EA" obrazně řečeno. *10*
  • Faolan
    Jak se píše už v tipech tak obouruční zbraně jsou na vykrývání to nejhorší ze všech, pokud tě i přez to ale zabije základní protivník, tak si asi sniž obtížnost, protože někde bude chyba, mě to problémy fakt nedělalo a to sem obouručky používal taky i když hlavně na bosse. Ono power útok+ úhyb do strany, dopředu a dozadu má vždycky jiný průběh a jiný efekt(stejně jako power z místa) a se dvěma zbraněmi jdou udělat parádní řetězce útoků i bez perků ( zvlášť nože vypadala krásně). Stejně tak jde ve Skyrimu spustit z blocku protiútok, kterým se zastaví protivníkova akce a rozhodí ho... to stejné platí o uhnutí, protože stejně jako Gothicu jde i ve Skyrimu udělat rychlý kotrmelec. Čili to možná opravdu bude neproskoumanými možnostmi nakombinovanými se špatnou výbavou (i od Deathlorda vydrží moje postava zhruba tři zásahy než lehne a přitom má dost many na opakovaný vyvolávání a dost pohyblivosti aby si tři DL rozdělila a zabila jednoho po druhém).
    Jinak to asi bude otázka vkusu, protože mě Skyrim mnohem více vyhovuje právě kvůli tomu, že tam není tolik "cingrlátek" kolem a boje jsou tak nějak realistější když údery odpovídají váze zbraně, postava v plátovce nehází salta a všechno se to tak hezky klepe, ochrnuje a prohýbá pod vahou útoků. Jenže to už je potom asi opravdu na každém hráči... akorát nevidím důvod proč hru strhávat za to, že tam není zrovna to moje.
    Pokud jde o Dark Souls, tak opravdu nemůžu hodnotit rozdíly, protože si nedovolím luvit o něčem, co jsem ještě nehrál a viděl jenom na videu (navíc japonci dělají skvělé hry, akorát z trošku jiného soudku).
    Jakmile se dostanu k PS3, tak si stáhnu aspoň demo a po doporučení určitě vyzkouším.
  • Malleth
    Tvoje vysvětlení s prastarým Nordským válečníkem je sice zajímavé.....ale to je asi tak všechno. Moje postava byla specializovaná na boj s dvouručními zbraněmi i blok a přesto ji sebemenší lowlife přes obranu prošel. Jestli to neumim ovládat, to je otázka. Je ale fakt že sem dohrál jak všechny díly Gothicu (sh*t Arcanii nepočítám) tak Demons Souls i Dark Souls a to nejsou zrovna casual hry, takže úplná lama taky nebudu.
    Bojový systém Arcanie vycházel z Gothicu 3, kdežto Risen je upgradovaný systém Gothicu 1 a 2 a podle mě je mnohem lepší než u Skyrimu. Hrdina tam dostává během hry nové schopnosti (powerútok, protitútok, řetězení úderů...), což je mnohem zajímavější a více motivující než perky typu 10% větší damage, o 20% redukce zranění při krytu apod.
    Útoky tam můžeš mnohem plynuleji navazovat a když nepřítel útočí, máš hned tři možnosti co udělat. Buď útok VYKRÝT, nebo provést úhyb a mít tak navrch, nebo udělat dobře načasovaný counterattack a vyvést ho zrovnováhy.
    Taky mám PS3 a zahrání Demons Souls a Dark Souls hodně doporuřuju (i v tomto pořadí). To jsou hodně originální a v každém směru propracované hry. Jsou sice z japonska, ale mají spíš západní styl. Japonský původ se odráží hlavně na fantasii, která je tam cítit na každém kroku. Ať jde o level design, nebo design nepřátel a pak hlavně fenomenálních bossů. Blok tam funguje, ale taky nevykryje vše, záleží na tom kolik máš staminy a jak s ní pracuješ.
  • Malleth
    Damn
  • Ano, ale přesně tohle tam statistiky dělají - určují hp, manu, staminu a to, jak moc efektivní blok máš... pochop konečně, že když tvoje postava drží pevně v životě meč v ruce, tak těžko vykryje úder zkušenému válečníkovi. To, že tě někdo zabije i přez kryt je prostě následek toho, že ta několik staletí trénující mrtvola nordského hrdiny se ti přez ten kryt proště prokousla a zasadila finální úder... ono buďto prostě tvoje postava neuměla bojovat a nebo neumíš hru ovládat, jelikož já s tímhle vážně problémy neměl. Jak řekl už Musaši obrana je velice špatná strategie, protože připouští, že má nepřítel navrch. Stejně tak i uhýbání jednoručním zbraním není problém (pokud nemá protivník dva nože, taková rychlost už opravdu potřebuje lehce nadlidské reflexy, ale tam zase stačí dobře mířený power attack na hlavu). Systém v Risen mi dost připomínal Gothic 4 a i když to byla slušná hra, tak to prosím 100x radši systém Skyrimu. Dark Souls sem sice ještě nehrál, ale japkrány ( a že japonskou kulturu miluju opravdu hodně) mají trošku jinou představu o hrdinech, čili věřím, ža tam člověk blockem zablokuje opravdu cokoli :).
    Jinak ještě podotýkám, že pokud vím, tak Dark Souls jsou na PS3 a Xbox a pokud někdo hraje Skyrim na konzoli, tak si k té horší ovladatelnosti zaslouží ještě tu ránu obouručním kladivem :) (a mimochodem PS3 vlastním a hraní na něm miluju).
  • Jestli to bude další nuda s titulem "Mafia" začnu zvracet :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit