Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
jj u falloutu me to taky stvalo
-
a o tom to je, proc to nedokazali za ty roky vyresit (neverim, ze to nejde)
-
njn ja se bal, ze po mne pudou straze, tak jsem ho skodolibe nechal konat *1*
-
Kdyby to šlo jednoduše udělat aby jejich zabití nezbořilo skripty dějoé linie, tak by to asi udělali. Ale tady je vidět, jak je občas těžký vymyslet řešení. Jim připadalo lepší je udělat nesmrtelný a je to nerealistická blbost. Uznávám. Ale nevidim zároveň moc lepších variant. Ty bys je udělat tak silný, že nepudou zabít? A jak? Kdyby měli omezenej život, tak je stejně kdekdo zabije...někam je naláká, bude po nich pálit odněkud schovanej apod. - v tomhle engine TES dovoluje fakt hodně. Tak snad jedině, že budou mít milión života, ultrasilný kouzla, hromadu magicky, budou si vidět i za záda, nepůjde se ped nimi schovat atd. - takže při útoku tě okamžitě zabijou jednou ranou. Ale pak je to zase jiná nerealističnost a hráči si budou stěžovat, že kdejakej somrák je tisíckrát silnější než oni na 60tém levelu.
-
Všechny ty body jsou pravdivé, vtipně napsáno. Některé mi jsou šumák, jiné mě taky serou, ale na druhou stranu...i přes ně je Skyrim dobrá hra. Tak 8/10.
Animace postav, AI, bugy...to by se jistě mělo vylepšit a jde o ostudu Bethesdy...ale lepší fantasy single player open svět není a nebyl (Čest sérii Gothic, ale TES Morrowind a Skyrim je lepší).
Proto třeba odpouštím i ty primitivní questy. Kdo chce strhující dějovou linku, ten za to zaplatí linearitou (Witcher, DA, ME a další). Když si chci dělat, co chci, zabít koho chci apod., tak se holt musim omezit na určitou simplexnost rozhovorů a naskriptovaných situací. A to přijmu radši, než když jako Witcher doženu královraha a místo abych ho zabil, tak se mi hra přepne do animace, která ukáže, že jsem vlastně střevo, on mi utek, a hra mi tak vlastně vnutí tu svojí přednastavenou rádobystrhující linii. Radši utrhnu borůvky ve sněhu, než procházet prázdné kaňony v DA nebo sterilní místnosti v ME. Radši toleruju skok 20 metrů ze skály než nemožnost vůbec odněkud spadnout, držící mě neviditelnou zdí na kraji propasti. Radši si povyskočím s hnusnou animací než nemít vůbec možnost skákat. A dalo by se pokračovat až do sta. *3* -
jeste jedna vec me osobne na skyrim (i oblivionu) hodne vadi, ze NEJDE ZABIT nektery npc, to je fakt traparna, hlavne ze na to aby nakej obchodnik otevrel kram musim cekat...
nez tady zas nakej fanatik zacne vykrikovat, ze to mam naprogramovat jinak, tak reseni jsou dve, udelat je tak silny, ze zabit nejdou (zabijou oni me) nebo jejich zabiti nezpusobi kolaps celyho scriptu (tak nejak si rikam, ze by to mohla osetrit jedna podminka, bud npc zije nebo nezije) -
Svatá pravda. Vietcong je dílem Pterodonu. Jediný kdo z bývalého IS si může přisuzovat nějaké zásluhy jsou testeři.
-
a lížeš helbovi řiť nebo mu kouříš péro?
-
dostal Daggerfall ultimatne hodnotenie?
-
Vecinou mam co delat abych dnesni hry vubec dohral do konce po par hodinach az na vyjimky dost nudi. Skyrim ne. Mam u nej uz neuveritelnych 100 hodin a porat me strasne bavi. Vsechny veci kuli kterym pisete ze stoji za ho.. s radosti odpoustim pac se na to vali takovych pozitiv ze to dela ze Skyrimu jednu z nejlepsich her vubec. PS. u mojie PC verze mam bugu minimalne co by jste na jedny ruce spocital *2*
-
Televizní pořad Game Page je - přes veškerou zřejmou snahu všech zůčastněných tvůrců i aktérů - dle mého tak nějak pořád jakoby mimo mísu. (Nic ve zlém, ale je to pořád takový divný prostě no *3* ) A popravdě ani na něj teda moc nekoukám, ale tuhle sobotu 10. 12. 2011 v 11:55 na ČT2 se fakt podívám. A je asi jasný proč. *1*
...ehm, teda tu příští sobotu no.. *2* -
njn, tak to by tam už nezbyl čas pro jiný zakončení = hráčovu interakci. Co sem čet, tak je možný ho zabít a někdo psal že dokonce použil kouzlo odzbrojit a snad pak ani nikdo nezemřel. Nebo by tam musel bejt nějakej neviditelnej timer třeba 5-10s a pak jí moch teda kuchnout. A nebo tam je, ale tim, jak si na něj zkusil mluvit, si ho přeskočil. Spíš nevíme než víme zatim bych řek.
-
no tak moh ji pichnout aspon bez postrkovani...
-
Aha, tak to už nevim, co by tě dokázalao uspokojit. Jinak zabít jí nemusí, ale to je celkem buřt. Jak to ale v open world prostředí nadesignovat a nascriptovat tak, aby ti to vyhovovalo a bylo to ještě přirozenější, si moc nedovedu představit. To je výzva pro Dana *3* A že nereaguje okolí, bude spíš bug, protože tyhle mechanismy tam jsou a často fungujou. Zkusim si to každopádně zopakovat ještě někdy.
-
Pro mě je ta HRA s velkým H Hidden and Dangerous. Mafia je jen průměrná hra s filmovou výpravou *2*
-
:))pro dementa každý dementem..
-
proč by měl kdokoli držet hubu? Infaltilní jste tu akorát Vy a je dobře,že sem už zase nevlezete dlouho,aby si se nerozbrečel ,že ti někdo zkritizoval hru:)Asi jinou nemáš,chudáčku.
-
jo, drobna vyjimka, ja to zakoncil az po ty chybe s magem a jeste jsem musel nechat zabit tu holku na trhu (to ovsem byla show, docela dlouho mi trvalo, nez jsem na ne narazil, nasledoval tragikomickej vyjev, bylo to jak zastavenej film, zenska a za ni chlap s naprazenou kudlou... uz z dalky jsem je takhle videl, prisel jsem bliz a porad tam stali jak sochy, okolo asi dalsich 5 lidi a prochazeli se jako by nic... teprv kdyz jsem do nich parkrat narazil a zkusil dat use jako na mluveni, tak se vrah odhodlal zaborit dyku do te zenstiny, vrazda dokonana, pripad vyresen, kolemjdouci bez mrknuti oka pokracovali v zevlovani, tak jsem si zase zakroutil hlavou)
-
vávro....vy jste normální chudák, co by měl mít zákaz hraní her *3* jasně že skyrim není dokonalý na 100% ale na začátku jste si odpověděl sám - je to v podstatě jediné RPG svého druhu...takže jestli chcete něco takového hrát, počkejte si buď na jinou hru nebo držte hubu, nechte si své infnatilní výtky pro sebe, překousněte těch pár kravin co tam fakt je a nevyřvávejte tady takové hlouposti - vrátil jsem se dnes na TG asi po dvou letech - a jsem zde zase na dlouho naposled, tohle je fakt moc
-
Pro zajímavost aneb různá řešení questů aneb jak se to na fóru jeví s Řezníkem. Postuju z http://www.skyrim.4fan.cz/forum/viewthread.php?thread_id=812
SPOILER
Úkol krev na ledu.
A) Plné řešení: 1.Úkol s řezníkem začíná klepy na tržišti o vraždách. 2.Správce vás pošle za strážemi u hřbitova.Jedna stojí u hrobu na kterém je krev. 3.Jdete si pokecat s tou babkou co se stará o mrtvé. 4.Pokecáte se správcem a jdete k hrobu a sledujete krvavé skvrny vedoucí od toho hrobu k baráku. 5.Buď se do něj vloupete nebo zajdete za správcem-dá vám klíč. 6.V domě najdete letáky říkající že je to Řezník.Popovídáte si z osobou která letáky píše. 7.Správce nechá podle vaší výpovědi zatknout mága. 8.Máte hlídkovat v noci v ulicích města. 9 na tržišti v noci se někdo chystá zabít jinou osobu vy to překazíte. 10.Vrahem není mág ,ale někdo jiný-splněno.
B) Já to dohrál velmi podobně, ale skončil jsem úspěšně bodem 7
C) Hráč Ulf píše: Je tam ještě jedno řešení, rychlejší, s nižším počtem mrtvol a bez justičního omylu.
Čili, plácání si kapsy a jater a bůhví čeho ještě na témata: "questy sou blbý, jsou jen o tom odnes přines něco odtud sem nebo obráceně", mám já osobně už definitivně za trollovinu. ;)