Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
V zaplave tech svinstev co nam vydavatele davaji hrat, je skyrim dle meho skromneho nazoru tak vynikajici a zabavna hra ze ji tech 10/10 po pravu dam, a tech par chyb mi je ulplne volnych, at si kazdy tu hru ohodnoti podle sebe a je tolerantni vuci nazorum ostatnich lidi.
Karel Gott taky podle me neni nejlepsi zpevak ale stejne ho za nej hodne lidi povazuje tak co :) Skyrim taky neni nejlepsi hra ale pro me osobne ano. -
A to je ono, kazdy nedostatky prehlizi a pak se nemuzem divit ze nam stale dokola serviruji nedodelky...
-
Pokud pokládáš za klišé dostat hru, která nepadá, má animace, dabuje jí víc jak 4 lidi a tak nějak celkové dává smysl, tak ano, já chci klišé, tedy hru, která funguje. Jinak tohle je tuším v angličtině Dawnstar. Všechny questy jsem tam udělal. Nepřijde mi to jako cokoli revolučního. O že se něco někde děje a ty do toho můžeš a nemusíš zasáhnout není žádná revoluční myšlenka. Není to špatné a zaplaťpánbů za to, protože jinak by ta hra byl zase statická klikačka na panáky. Já nevím kde lidi jako ty posledních šest let žili, ale Skyrim je stejný jako Oblivion s minimem změn. Je stejný Jako Fallout 3 a je jako hra mnohem horší, než New Vegas. Všechny tyhle hry jsem hrál a dohrál a celou dobu jsem zavíral oči nad jejich chybami, protože neměli konkuirenci, Oblivion byl první podobná hra na nové generaci atd. Ale SKyrim je popáté recyklovaná nastavovaná kaše, na které nikdo nehnul ani prstem aby ji nějak vylepšil a měl na to pět let. Trpělivost a nadšení mě opravdu přešlo. A ty často vyčítané "prkotiny". To že banditi v zasněžených horách mají bederní roušky dokazuje, že někdo u tvorby absolutně nemyslel. Kdyby jim dal normální oblečení, tak by ho to nestálo ani vteřinu práce navíc, ale musel by myslet. Jenž enemyslel a takové prkotiny pokládám za nejhorší.
-
Nevim no: Jedine co me vadilo na hre byly pady hry ,ale ty byly zpusobeny spatnymi ovladaci graficke karty. Jo a nehorazny a neprehledny inventar hry, jinak si hru uzivam a obcastne bugy prehlizim popr se jim zasmeji ale toto co autor pise jsou z poloviny vylozene zhovadilosti
-
*1* teď mi tak napadlo, že jestli se Vávra nenechá strhnout světovým trendem, je dost pravděpodobné, že už na žádný hře nevydělá ani halíř... *1* *1* *1*
-
tak já se na to popravdě třepak mooooooooc dlouho..naladěnej jako kráVVva a jako s grafarnou HD6990 a zbytkem nových věciček očekávám v roce 2011 fakt něco jinýho...
hroooozně zklamanej..takže se pod to fakt klidně podepíšu.... -
*3* *3* *3* Ale takhle zas az ne, by ses divil jak jsem jeste pred par lety tusim v Levelu skripal zuby na nekteryma jeho clankama. *1* Mne se libi jak to napsal, ale vis co, muj vlastni nazor (az si to budu moct vyzkouset) to stejne nezmeni. Urcite s nim nesouhlasim bezmezne, jsem klidnyyy *1*
-
Tentokrat nemas pravdu. Obr te kazdou ranou do oblak neposle,ale stava se to dost casto. V kazdem pripade mi to nijak nekazilo zazitek ze hry.
-
Nechápu co někteří na tom článku vidí, že tvrdí jak je skvěle napsaný. Halda z těch 100 + bodů jsou naprosto primitivní výmysly. Úplně zbytečné a jakoby to říkalo "vůbec nemám tušení co napsat, tak vymýšlím totální kraviny." Neříkám, že to nemá žádné chyby=), ale rozhodně tam nejsou žádné takové,aby to nešlo hrát, nebo vás to vyloženě vytáčelo do nepříčetnosti. Pokud vás teda nevytočí každá maličkost. A která hra je bez chyb?=) Kdyby ty slavné důvody měly mít nějaký význam napíše jich sotva 20,většina z toho jsou roztahané ptákoviny,aby si mohl napsat krásné číslíčko 100+ a pochvalovat si jak tomu zasadil pořádnou ránu. =)
-
Možná je to tu válka fans a nonfans, ale teď mě napadlo, jestli tu nejde jen o strach z ohrožení hráčského konzervatismu a upevněného hráčského ega. Když sem znova pročet Vávrův článek, tak mi z toho vlastně vychází, že on se zlobí, že nedostal to, na co je zvyklý. A všichni ostatní kritici taky. Pláče se tu nad vším možným, ale všechny ty věci sou staré známé klišé. Prostě jednomu chybí tamto, druhému zas něco jiného, i mě chybí některé věci, na které jsem ve fantasy rpg zvyklý. Možná úplně nejvíc mi chybělo, že nemůžu hrát, jak sem léta zvyklý. Já to nechci moc vysvětlovat, ale prostě přiznávám, že jsem ze Skyrimu trochu paf, jak se ho musím učit hrát, ač se považuju za zkušeného RPG pařana.Ponechme stranou chyby, které tam jsou i expresní invektiva, která si autor vycucal z prstu, a podívejme se na jeden konkrétní příklad něčeho, čemu já říkám novinka (!) A tou je přirozené, až filmové vstupování do příběhu a úkolu/questu, někdy dokonce bez nutnosti kamkoliv kliknout, stačí prostě počkat, až doběhne nascriptovaná pasáž.
Příklad: Po 80 (!) hodinách hraní jsem včera poprvé došel (!) do města Jitřenka. Hned u prvního domu se o něčem dohadovala ženská s chlapem. Pokud jeden nemá zapnuté titulky a poslouchá ve sluchátkách něco jiného, tak se u nich ani nezastaví. Když ano, tak si poslechne, o čem se baví, a oni si dopovídají, rozejdou se a nic se nestane. Když se někoho z nich zeptáte, o co šlo, buď se to jen dovíme, nebo z následujícího dialogu vyplyne nějaký úkol. Tady to byl úkol. Ten úkol naskočil do questbooku, ale neaktivoval se a je to dobře. Já do Jitřenky přišel z jiného důvodu a šipka mi tak pořád ukazuje na můj původní cíl. Tím cílem je šéfová jednoho dolu, kterou mám zabít. Je poledne, pokecal jsem s ní, neprozradil se a zatím šel dál. Kolem je spousta svědků, uvidíme, jak to bude večer. Jdu dál a před Jarlovým domem se hádá skupinka lidí včetně Jarla. Zastavím se, poslouchám, oni domluví a zase se rozejdou a zase nic, dokud já něco neudělám. Já dělám a mám další úkol. Prohlídku města sem završil ještě návštěvou hospody (další úkol) a u jedné zakotvené plachetnice sem pokecal s námořníkem (další úkol). Tohle všechno se odehrálo naprosto přirozeně během mojí první procházky městem, zabralo mi to asi 20-30 minut herního času (já sem fan a ve městě si sundávám přilbu a neběhám) a vypadalo to naprosto skvěle. Město působí přirozeným dojmem, úkoly vyplynuly ze situací a já je buď akceptoval, nebo nechal být.
Závěry/nápady/problémy:
1. Pokud hrajete Skyrim takhle, nevěřím, že nejste očarovaní. Já se to takhle snažím hrát maximálně a zatím se to vyplácí. 2. Nicméně přiznávám, že v některých lokacích jsem spěchal a tyhle připravený děje minul/ignoroval a teď ani nevím, jestli mi je ještě hra znovu předvede, nebo budu muset postaru(!) v dané lokalitě proklikat každou NPC a ač úkoly získám, nebudou mi dávat moc smysl nebo budou vypadat jako nic moc(též často subjektivně kritizované) 3. Jestli je Skyrim vymyšlenej a tím pádem hódně moc chytře nascriptovanej právě takhle, ani se nedivím, že kdekdo mrlmá. 4. Mám i další konkrétní postřehy, kdy zas různý NPC jsou různě provázaný do různejch q a dokončení všech se díky tomu vylučuje. 5. Z výše uvedeného jde tušit, že Skyrim nejde luxovat postaru, resp. jde, ale asi o hodně přijdu, když pojedu s "chytrostí" starého pařana RPG, který klikne na všechny a skáče z q na q.
6. Možná se tu ve všem pletu, a až to budu hrát čistě analyticky a zkušebně znovu a znovu, tak budu muset vzít svoje názory zpátky, ale momentálně mi iluze Skyrimu přijde tak novátorská a věrohodná, že se mi ještě pořád nechce a chci si to co nejvíc užít co nejpřirozeněji, protože tak je to opravdu nejlepší. Ale určitě to jednou udělám a pořádně ty simulace zatížím, páč mi to fakt zajímá.
No tak to jedna dle mého z dosti převratných novinek na poli open world fantasy rpg, kterou přinesl Skyrim a kterou já ještě nikdy nikde neviděl (přiznávám, že fallout nehraju, nemam rád postapo, tak nevím jestli to ve trojce už nějak nebylo podobně, v Oblivionu to ale rozhodně ještě nebylo.) edit: P.S. ehm ještě sem zapomnel v Jitřence na přijetí úkolu pro pohrobka vrahů z Red Dawn. Pro fans velmi pěkné připomenutí ;) -
Rovnice je jednoduchá - píšou se takové články, jaké si vyžadují čtenáři... a to, že se jim nelíbí, je pouze logické, protože negativismus a hon za senzací dnes vládne světu. Všimněte si zajímavého úkazu, největší flejmaři (z mého pohledu ti méně chytří) velmi často argumentují "kdyby raději napsal něco pořádného blablabla". Je ale zajímavé, že ti samí lidé na podobné články nikdy nekliknout/nepřečtou si je/nebudou se (mít) v diskusích (proč) hádat. V podobných článcích je minimum komentářů v diskusích. Proč? Protože prostě zajímají minimum lidí, zatímco článek, jako je tento (a to bych si vůbec nedovolil říci, že je špatný, jedná se o osobní pohled autora na věc, ta nemá proč být korektní, je to názorová novinařina, a z mého pohledu neuvěřitelně čtivě napsaná, hodně dlouho jsem nedokázal učíst tak dlouhý text na internetu, protože mě prostě autor neudržel) a jemu podobné drtí vše. Vtipné na tom je, že lidé, co na ně nadávají, právě pro ně žijí :) absurdní? ano.
-
Dane, upřímně sérii The Elder Scrolls mám nejradši z RPG her, ačkoliv máš pravdu v 98% toho, co píšeš, přesto jsem spokojený, pokud to Bethesda vyladí a pokud ne, budeme se s tím muset smířit. Každopádně můj příspěvek je mířený na tvůj styl popisu, při kterém jsem se opravdu musel krotit proti záchvatům smíchu *1*. Člověk si připadá jako by četl rozsudek smrti napsaný Leslie Nielsenem *1*
-
Tohle hraničí s uctíváním boha Vávry ne? *1* Jinak z videa s obrama je naprosto jasné, že je natočený a anstříhaný za pomocí příkazu ingame konzole a pravděpodobně v neopatchované a možná i ukradené a špatě cracnuté verzi. Mě se za 80 hodin hraní a pobití desítky obrů nic takového nestalo. Skoro až těm autorům závidím, že maj o tolik dalších zážitků navíc, páč mě se tyhle fígle nedaří. *11*
-
A nebo stejnou práci, ať morálně takovou či makovou, jako Dan Vávra s jeho provokativním článek na lovení čtenosti/rozproudění diskuze.
-
Samozřejmě, není to první článek zde tohoto druhu. Nevypadá to moc solidně, ale je to efektivní :-/
-
Dane naprosto skvele napsano, nic jinyho se neda rict. Verim naprosto vsemu co pises, i kdyz jsem to zatim nehral, predchozi dily TES ale ano. Z videi je naprosto jasne vse. Na video s obrama a homerunem do oblak jsem nejdriv valil oci ale pak se rehtal jak magor. To ma byt proboha CO???? \pis jen tak dal a nenech se splachnout svetovym "povinnym" trendem! Drzim palce *1*
-
Tento článek je prostě skvělý a řeknu vám proč. Vyvolal zde takovou diskusi, že musel vygenerovat takový počet unikátních zobrazení, že bych se nedivil, kdyby tuto statistiku sám o sobě za těch pár dní webu zdvojnásobil. Co to má za důsledek? Šéf webu bude trvat na tom, aby autor něco podobného psal dál, protože to zvyšuje cenu reklamy/prestiž webu. A vy se pak zase budete hádat, budou vám praskat žilky, budete chytří jak rádia z Moskvy a donutíte autora napsat další a další takový článek... Nejvtipnější na tom je, že všichni chcete, aby "autor už nepsal", ale svým chováním vzkazujete "piš dál, protože my to potřebujeme a vás to zaplatí..." xD nu a já se těším se na další článek autora, protože mě neskutečně pobavil. Nejen tím, že byl vážně vtipně napsaný, ale i hloupostí v diskusi, nad kterou se vždy rád pobavím :)
-
a proto si se mi vyhnul a neztratil cas tim, zes na me zareagoval? :))) why so serious?
-
Ajajaj ...když si to tak pročítám , vidím , že generátor "toho balastu mezi dvěma důležitými lokacemi" byl opět přítomný ve větší než vhodné míře :( .
Jedinné co hráče drží je vyprávění příběhu a přiznejme si to - skorovolnost která se v COD derivátech dneska jen tak nevidí .
Pořád si myslím , že nejlepší soubojový systém měl Daggerfall . Klikání a krytí na dvou tlačítkách myši je tak nějak ..... ehmmm poplatné době , stejně jako 10 hodnocení . (Prostě už to nebudou takové zážitky jako když jste museli být o půlnoci v konkrétním domě a tam jste po čtverečcích tahově zápasili s rádoby duchem/kouzelníkem ) -
Od Bioware z roku 2002 Never Winter Nights 1 s dvěma přídavky .. 300+2x100 hodin za jednu postavu, jednim přesvědčením a podvojným povoláním. Pak to můžu sjet celé se stejnou postavou, ale být zlý místo dobrý. A pak znova s jinými povoláními a vlastnostmi. A pak to můžu sjet s jinou postavou pro tu srandu. A to se celé násobí.
Základní hra trvá 100 hodin, pokud ji rychle proběhneš pouze hlavní linii a nezdržuješ se ničím. NPC reagují i na přerušování hovoru. Záležitost s NPC lze řešit většinou 3-5 způsoby podle toho jestli jseš klaďas nebo zlej. Dá se zaplatit, přesvědčit, lhát, zastrašit nebo zabít .. Takže se nekonají pouze 2 možnosti jako občas ve Skyrim: špatná a špatná. Vždy je tam řešení pro obě strany povahy hrdiny.
Ano, není to 3D, ale iso-3D ale dá ze zoomovat a točit kamera. Ale je to pořádné poctivé vtahující RPG, jaké se dnes už nedělají. Jo tohle kdyby někdo vrazil do pořádného engine.
Jo a plus pro mne: kromě win i nativní linux program. Nemusím kvůli tomu rebootovat do herni konzole Windows. *4*
Hraju to každým rokem (letos po desáté) a trvá mi to pár měsíců, než to dojedu. Taky jsem v práci 10+ hodin a skoro 2 hodky zabiju v MHD. O víkendu se plně věnuju rodině. Real life.