Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
To je fakt, tohle jsou ty spravny pripominky.
-
Ja to hraju na PS3 a tam jsem volbu obtiznosti nevidel. Ale zkus treba v tom lese chodit potichu, treba se te srnky a kralici bojej a rozprchnou se ;)
-
Tvoje příspěvky u článku ke Grimrocku jsou také velmi inteligentní. Asi se vyznáš. Klobouk dolů.
-
No jestli hraješ HC obtížnost, tak chápu, že ti to nasází do cesty mraky "nepřátel". A tuhých. Teda jako silných, ne mrtvých. *1*
-
No já to snad začnu znova a uvidíme. Mimochodem, jel jsem to na defaultní střední obtížnost. TES neznam, tak jsem se chtěl jenom rozkoukat. Že by to nějak souviselo a s obtížností hraní se přidávala zvěř ? I ta co není protivník ale je lovena ? Logicky přeci na menší obtížnost bych měl mít víc zdrojů. Ale mám pocit, že logika je u výrobce zakázané slovo ..
-
Jo tohle mne rozesmálo už v Sacred, kdyz jsem mastil na koni a za mnou pěšky vláli lidi, kterým jsem měl dělat doprovod. Většinou jsem jim ujel, ale když jsem zastavil, tak se objevili blízko mně. WTF.
-
Mnojo, mně baví 2 věci. RPG a 3D virtuální svět. Odděleně. RPG musí bejt opravdu RPG a virtuální svět musí být pořádně virtuální svět. A posuzuji kvalitu dojem grafiky, pokud to má smysl. Tzn. výborné RPG hratelné a zábavné nemusí mít úchvatnou grafiku a nemusí být v 3D. Viz počet fandů Minecraft. důležitá je zábava.
V případě Skyrim pro mně zádná sláva v rámci RPG je to slabá parodie na RPG, jako akční zážitek na souboje taky humus. Virtuální svět nemá žádná pravidla, takže to není virtuální svět. A tak zbývá už jenom grafika, která je na úrovni 5 roků zpět.
Závidím jiným, které baví ještě něco jiného a něco si tam najdou.
Takže bych to shrnul. Skyrim neni pořádné RPG. Skyrim není rozsáhlý virtuální svět, je jenom rozsáhlý svět s parodií na virtualitu. Jako statický mrtvý svět je moc pěkný. Skyrim není graficky úžasný, jen pohled zdáky tak vypadá. Je úchvatný sceneriemi, které vytvořili a na dálku je to fakt zážitek.
PS: netušil jsem, že to je scifi, to bych si to urcitě nepořizoval. Všude je to prezentováno jako Fantasy, magie + draci mezi lidmi na zemi. Klasika. Jo ale nejsem FANboy, neznam z minulých dílů nazpaměť historii tohoto světa. -
tim ze za koni beha spolecnik jak blbec jsem samozrejme chtel rict, ze mu nelze sehnat vlastniho kone, takze ve vysledku clovek pelasi pres kopce na koni a kdesi vzadu za nim sprintuje NPC - dost komicky to pusobi - kdyz uz nemuze mit vlastniho hrebce, tak by aspon mohl nasednout za hrace na stejnyho kone.
-
proboha kolik ti je dítě??
-
Včera večer se mi stala zvláštní věc. Hodně spojitá s hrou a mentalitou hráčů. Asi začnu závěrem, hra nám dává to co chceme, je děravá jako ementál a stejně chutná a návyková.
a) lov bílého jelena - narazil jsem na něj náhodou, lekl jsem se, v ruce jsem měl meč. Samozřejmě jeho hitpointy daleko přesahají možnosti mého úderu. Po ráně odběhl. Zoufale jsem jej pronásledoval a k mému údivu se zasekl v soutězce kde na 15m metrech hěhal tam a zpátky. Stačilo jen sekat a sekat, dokud neumřel. úkol splněn = ale já jsem byl dost smutný z jeho průběhu, takže load!
b) zvolil jsem jinou trasu, jelena objevil z velké vzdálenosti. Vzal do ruky luk (náhodně jsem si ho naskiloval při objevení chaty dívky Aeriny - alespn myslim, že se tak jmenovala). Otrávil jsem šíp jeden pro paralizaci. Po tom, co jelen zamával nožičkama do vzduchu jsem k němu přiběhl a než se stačil postavit ho dvakrát přetáhl obouručákem. úkol splněn
co z toho vyplývá? Hra má chyb jako máku. Ale to neznamená, že jich budem využívat, že neakceptujeme jeho pravidla. Naopak je pro mě velké plus, jaké otevřené možnosti k provedení úkolů dostáváme. Jak už tu někdo napsal, skyrim neni dokonalá hra, ale je to umělecké dílo -
nemluvim o zvěři, mluvim o zvěři, co na tebe útočí - je fakt opruz, když jedeš minutu, začnou tě nahánět tři vlci, jedeš další minutu a na cestě leží medvěd - a pokaždý musíš sesednout, protože z koně nejde útočit (což je jeden z těch trefných bodů) a pak ještě musíš asi dvě sekundy tasit zbraň, páč hrdina po sesednutí má všechno v pouzdrech. Jako překousnul bych to, bejt taková předem vyhraná a zbytečná bitka s vlkama jednou za minimálně deset minut a né každou chvíli. Samozřejmě lze s koněm jet dál, jenže když máte společníka (kterej za koněma běhá jak blbec, což je nedostatek, kterej mezi tou stovkou určitě chybí), tak začne bitkovat a mně je blbý ho tam nechávat bez dozoru...
-
Vidím, že v tobě tato diskuze opět objevila nejvyššího chytrolína... Nosánek nahoru a přitom jsi možná ve skutečnosti daleko větší chudák než ti, kterými tady opovrhuješ. *7*
-
Zajimave, asi opravdu existuji odlisne verze Skyrimu protoze ja mel po vyjiti z jeskyne hned na zacatku lesy doslova prezviratovane, dokonce jsem na ceste do vesnice hned podkal dva lovce co asi lovili kraliky, nebo jinou havet. A co jsem dosel do vesnice, tak jsem byl doslova zavalen questy, coz jsem si rikal, jako ze dobry.
-
No to je humorná hra. Mně vadí, že zvěře na lovení je málo a tobě vadí že je jí všude moc. Proč hra začíná v mrtvém údolí, kde je jen pár kousků a pak nic? Kam mám vyběhnout kde je jich víc ? Je to přeci free-form, hra neomezených možností. Chci kutat rudu a lovit zvěř. Jako hlavní činnost.
Scenerie jsou krásné .. protože severská skaliska. I v reálu jsou hory úchvatnější než kdejaká placka. V pohledu na dálku dokážou udělat pěknou přírodu enginy všech současných games. Ostatní si ale nedali tu práci se skalisky. Mimochodem, teď jsem si vzpomněl, že občas pěkné skály se sněhem měl Drakan. I s počasím. A pohled ze hřbetu draka na krajinu taky vypdal moc pěkně. Tady se dá drak bohužel jenom zabít. Jak mrzké. Dokážete si představit ten zážitek na Skyrimem létat na drakovi ? To by teprve bylo pošušňáníčko. Ale to nám výrobce nedopřeje. To by ho stálo zase haldu práce a nedejbože fyziky.
Textury Skyrim občas vypadají stejně jako v Drakanu. Což je smutné. -
Stačí si nalistovat pár stránek nazpět a pokračovat... *5*
Jinak teda musím uznat, že jsi mi to hrozně nandal, pane 3nk...what the f*uck? -
Přesně tak, stejně jako Dan má i Vašík ve všem pravdu. Od globálního oteplování počínaje a homosexualismem konče. Jsou to oba pravdomluvní borci a nelze se divit, že levičácká svoloč je nenávidí.
-
Nevim kdo se kde o tobe bavi, takove trapne detske komenty nestoji za to ani cist
-
No a vidis jak je to individualni a subjektivni. Ja jsem treba nikdy nebyl velky zastance Bioware, her jako Baldurs Gate a Neverwinter. Ne ze by se mi ty hry vylozene nelibily, ale nevidel jsem v tom takovy kult a v te dobe jsem hral radsi hry, co me zajimaly vic. Proste kazdymu se libi neco jinyho, tezko pak posuzovat co je dobry a co ne, stejne to vzdycky hasne na tom, co se libi jednotlivci.
-
Vidím, že by tady spousta lidí propadla z počtů na úrovni ZŠ - ty vaše odborné posudky o 50 % příspěvků mé osoby na této diskuzi jsou hooodně přestřelené. *5*
V každém případě díky, že se o mě tolik zajímáte a mé příspěvky bedlivě sledujete, you rule! *15* *15* *15* -
Kurnik proc nejde reagovat na hlubší příspěvky ..
Ja srovnávám RPG hratelnost a zábavu TEĎ. A je smutné, že to NWN je pro mně i teď zajímavější nez Skyrim. Já si to NWN totiž projedu každý rok znovu, protože ty nové RPG odvárky často ani nedohraju. A držel jsme se v rámci fantasy. Scifi je zase trochu jinde, nemusí tam fungovat fyzika a biologie. Myslím ze dojmově se mi líbil Borderland. Ale to je mutant s FPS.