Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
Co je na tom dobreho ? Grafika onicem, ovladani strasne, neprehledna hra, multiplayer se neda ani hrat....a o pribehu ani nemluvim. CS je proste nejlepsi
-
Aj poctivá česká robota by bola ohodnotená ako Skyrim, keby mala toľko dolárikov na marketing ako Skyrim. Odhliadnuc od toho nechápem tieto až osobné útoky na Vávru, ako hráč má isté nároky a čo je na tom zlé, že Skyrim tieto nároky nespĺňa?
-
Já nechci vytvářet další stránky. Nejsou pořeba, pokud by se tenhle server nechtěl se mnou kamarádit. Jsem holt zastance hesla "Fuckbook-nechci být tvým přítelem". Ale holt takovej ten dnešní internetí svět je. Zaháčkovat lidi, získat email a cpát jim tam tuny reklam. Tož já si někde nějakou identitu vyrobím, když na tom tolik lpí. Ale je to zbytečný vopruz. A to takový, že se asi rozhodnu, jestli mi ten vopruz za to vylepšení Skyrimu stojí. čím dál tím víc dostávám pocit, že to střelím nějakému FAN, on bude výskat radostí pod stromečkem a já alespoň dostanu část investice zpět. A budu si užívat zábavnějších a míň opruzujících RPG, které jen nejsou tak rozsáhlé a nebudu tak často dělat WOW při pohledu do krajiny.
-
oprava raději
-
ať raděkji dělá na H&D 3
-
Ale jinak Dana uplně chapu. Já měl při prvních minutach podobné dojmy hlavně s mečem. To jsem parkrat machl mimo a najednou animace jak mu projedu hrudnikem. Pomalé to bylo.
Pak mi ale byla dana svoboda a ja pochopil že meče nebudou ma cesta a tak luk už tak špatny není. Je obravská chyba nezapracovaní kuší a něakých dalších střelnych zbraní.
Ale chapu Dana že jako fanoušek tohoto žanru už je prostě nasran* uplně stejný pocit jsem měl při vydaní Mafiie 2.
Rozdíl je tam jen v prodejích. M2 se prodalo kolik? tak 3 mega. Skyrim už ted má 7.
Prostě už nejsou ty doby co by vyvojaři se snažili dat co nejvice do obsahu pravě aby uspokojili hardcore fanoušky. Dneska se prodava hlavně vizualně a lehce na pochopení (tedy zjednodušovaní). Prostě hodiš par krasnych obrazku přihodiš něaky zvučný slogan a lidé kupujíííí -
Když to bylo všude prezentováno jaká je to pecka, tak nějak jsem očekával že budu do děje vtažen. O což se ani nepokusili. Pokud nejsem již TES pozitivní, netuším která bije... *9*
-
Jo však NWN 2 jsem odložil velice brzo. Ono je dnes moderní vylepšovat grafiku a mrvit hratelnost. A když ten Skyrim ani tu grafiku nemá na úrovni roku, kdy vyšel, tak co proboha mně na něm má bavit. Fakt zklamání.
-
Este aby tak Dan zacal Krast tuzky :)
-
Tak to s tou inteligenci budes asi hodne nizko...takove lidi potkavam celkem casto a vyhybam se jim obloukem. Ztrata casu
-
Skyrim odpad/10 - MW3 6/10
-
Hele čteš to vůbec po sobě ?
PC her se u nas proda min.
PC verzi hry se prodava mene celkove ve svete. U nas je tomu naopak, PC tu s prehledem vladne. -
ten clovek co tu prirovnal Vavru k Klausovi herniho prumyslu to trefil vazne dokonale :))
-
Nepotrebuju hrat stupidni strilecky...chci mit v ruce fireball a strilet do lidi, protoze o tom je rpg...vylepsovani vlastnosti a novych veci.
Sem tam rozhovor a ne kilometry textu jak nekonecneho hajzlpapiru. A nejaky witcher...vetsi sh1t sem dlouho nevidel...zabugovane az na strechu -
To je reci, dobre tak ktery je lepsi RPG nez Skyrim? Nejlepe taky fantasy?
-
pan Vavra bohuzel vese smutne psani uz hodne dlouhou dobu, mel by se radeji venovat delani dokonalych her misto toho :)
-
Snažiš se vypadat jako 3D developer guru, ale vidím, že nic nevíš. V ostatních hrách se taky nedělají 3D plastické větve. Jen engine zajistí, abych je neviděl v bodě zero. Funguje to tak v Risen, TW1+2 a dalších. Již mnoho let a kupodivu to vizuálně a psychologicky funguje. A není to náročné na výkon. Je to stará známá věc. Ale to se prostě do 10 rokú starého grafického engine Skyrim ještě nedostalo ..
-
Mam rad pana Vavru, hlavne preto, pre to co spravil v byvalom IS, ktore dokazalo vydat velmi dobre hry ako H&D 1,2. Mafia, Vietcong...Avsak doba sa meni a vyvojarske studia neprahnu po totalnej realite, o ktorej sa nas tu snazi prehovarat autor clanku. Skyrim je s chybami a nedokonaly, avsak ktora hra je alebo bola dokonala? Zistilo sa, ze pre biznis je lepsie recyklovat min. polku predchadzajucej hry, co je bohuzial pre nas hracov, ale super pre vyvojarov. COD je toho asi najlepsim prikladom. Mozno ze tu budem ukamenovany, ale ked pan Vavra vie, ako hry dotiahnut do dokonalosti, mohol by externe pracovat napr. pre Bethesdu a vy buducom diely TES VI, moze figurovat aj jeho meno. Mat taky puntickarsky pristup a porovnavat z botanickeho hladiska, ci ma kvet rozmazane lupene, za co mozu slabe textury, alebo ci je hra po architektonickej stranke spatna...ide o zabavu, nie o skumanie, nakolko je hra "dokonala". Autor ma pravdu, vela veci je v hre bizardnych, myslim ze z toho clanku je citit aj kus zavisti, kedy poctiva ceska robota nebola tak ohodnotena, resp. ceska hra sa tak nepredavala ako COD alebo Skyrim od Amikov. Obycajny clovek sa chce zabavit, a ten kto hru neznasa, myslim ze fanusikovi chut do hrania nepokazi :)
-
neurážej HnD lepší žádná taková hra není
-
Co do toho sakra furt musíte motat open-world, kdyz je řeč o RPG. RPG je RPG bez ohledu v jakém prostředí se koná. Jasně, v open-world nemá Skyrim konkurenci, tak není s čím srovnávat. I když... Sacred (2004) měl taky obrovský svět a mohl jsem si dělat cokoli, nemusel jsem jet hlavní linii. Hlavni linie je lineární i v případě Skyrimu.
Free-form ? to podle tebe znamená co ? Že nemusím tvrdě jet hlavní lini a můžu se nudit v tom rozlehlém světě? Za chvili stejně musím jít dál, protože v okolí je MRTVO. Postranních questů málo, zvěře na lovení málo, banditů málo. Defakto pustina. Na vyšším způsobu hraní se spíš jen leveluje, ale početně nic moc.