Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jako fanoušek RPG si radši znovu zahraju NWN nebo možná i Baldurs Gate. Protože hratelnost je tam MNOHEM lepší.
  • Hmm, a ono bylo málo RPG v poslední dob, kde lidé ve městě se podobali lidem ? Vode v základním high nastavení není žádný zázrak, viděl jsem v jiných hrách lepší. Vařit jídlo a lektvary se dá v Risen i TW1 a TW2. To je odtamtud oprásknuté a předělané jinak. Kování vlastních zbraní není žádná novinka, skyrim kolem toho udělá jen trochu víc divadla u výhně, s realnýou výrobou (zobrazeím) to ale nemá nic společného. Je to jen video smyčka po celou dobu u výhně. Takže nám zbývají jen ti bardi.
    Ohledně draků mám smůlu. Proč poslední dobou vychází hry, kde se draci jen zabíjejí ? Toužím po nové verzi Drakan. To byla pěkná hra s drakama.
  • Trol.diskuzni
    ?
  • LOL, trefná odpověď ..
  • No některé věci se daly shrnout, ale to by těch bodů nebylo 100+ ale tak 50+. *1*
    Když ale oněm Fan-boys nejde ani o grafiku, ani o realističnost, ani o logiku, ani o příběh, který zaujme i nového hráče. Oni už jsou nakažení. Asi si budu muset sehnat předešlé díly TES a nechat se nakazit, abych měl taky ten dobrý pocit. A růžové brýle. Na ty nezapomenut. S těmi ten mrtvý Skyrim svět vypadá mnohem lépe. Tady chípnul pes.
    Já nevím, ale třeba z TW1 mám mnohem lepší pocit. Kamkoli se vrtnu, je něco živého. V těžkém brnění se utopím. Úžasně realisticky se sklonem terénu se zpomaluji až tam nakonec nevylezu. Prostě se to koná na zemi a platí fyzikální zákony. A takové hře jsem ochoten věřit. Skyrim virtuální svět nejsem schopen akceptovat. Není to scifi, kde neplatí fyzikální zákony, Je to fantasy na zemi. Jediné navíc je magie, jinak to musí fungovat normálně. A pokud ne, je to brak.
  • Trol.diskuzni
    Tak mně asi nejvíce vadí ten styl recenzí pana Grygara... Jako neberu mu to, ale opravdu není můj šálek kávy postavit desítkové hodnocení na tom, že se "ideově ztotožním" s příběhem nebo nějakou rádobyhlubokou myšlenkou světa konkrétní hry.

Tak je to prostě pokaždé, když recenzuje... Ignoruje fakt, že jsou lidé, co berou věci střízlivěji a opravdu baží po "objektivních" recenzích, které jim doopravdy racionálním způsobem něco řeknou.

Jsem spokojený s recenzemi pana Vávry, pana Bacha a povětšinou i od pana Smutného...
  • 100+ důvodů, proč nečtu články Dana Vávry

1. čeština
    2. čeština
    3. čeština
    4. čeština
    5. čeština
    6. čeština

Zbytek se dá snad lehko odvodit...
  • epic fail :D
  • Jo dobře to souhlasim. Já bych tomu 10 taky nedal. Pro mne je NW lepší. Především protože tento engine neni stavěny na souboje s meči to vypada katastrofalně. Možna kdyby byl přidan VATS ale to už by bylo moc okaté.

Ale tak je to přece jen čislo. A něaké hry ho dostat musí jinak je uplně zbytečné:) Ber to taky tak že je to fanoušek serie a to je myslim pokračovaní po 6 letech?

Neobhajuji vubec tu 10 a ani Skyrim jako hru. Jen se mi nelibí že je ten članek tak učelově napsaný. Není moc objektívní a je v podstatě vyhypovaný jako většina dnešních her. A přitom Skyrim nema přehnanou reklamu možná to bude tím že všude na netu je jen reklama na Bzzzzz Bzzzzzz Bzzzzzzzzzz
  • autor článku je vývojář.
  • Trol.diskuzni
    Odkaz na začátek diskuze, kdyby měl někdo zájem:

http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/100-duvodu-proc-dan-vavra-nesnasi-tes-v-skyrim-57711/?page=65
  • Přesně tak, jelen kterého se snažím ulovit, v úprku přede mnou zmizí ve skále ?! WTF ?! To bylo zrovna svatého Jiří ?
  • Je s až s podivem, že internetový magazín, který má speciál o této hře a který nechal dát tomuto RPG nejvyšší ohodnocení, vydá i takto kritický článek. Samozřejmě, že je to dobře, protože je potřeba se dívat na každou minci z obou stran. Možná, že by to prospělo každé další recenzi. Takové velké shodnocení, proč hrát a proč si nezahrát, ten anebo ten právě vycházející titul. Možná by to oživilo vydávané recenze, aby se z nich nestali pouhé kopie se zavěrečným neslaným a nemastným všeschrunujícím hodnocením...
    Zkusme se hodnotit stejně... Pepíček je 100% muž, ale má velké obočí, proto mu udělíme výslednou známku 99, to za to obočí... Škoda, že se hodnocení dnešních her se zkrátilo jen na to nejnutnější, nejdnodušší a strohé celkové vyhodnocení, protože dnešní doba si to žáda a je to prostě IN (na sr... není čas)...
    Ale zpět ke skutečnému komentáři a k tématu. S recenzí a i s kritikou, lze v některých bodech či odstavcích souhlasit, ale u některých bych autorům článku doporučoval několikrát si ověřit to co píšou a pak to teprve finálně zobrazit... A to především platí u tohoto článku. Je téměř neuvěřitelné, že pan Bárta u Skyrimu strávil více jak 40 hodin času, když přichází nakonec s takto kritickým komentářem. Viz. body 10, 12 (mnohem menší statistiky poskytují některé sportovní hry), 16, 20 (obvzláště přirovnání v závorkách na konci... Takže vlastně jabko je to samé co hruška, obé je ovoce), 33, 34, 114 (nemám XBOX, a i kdybych ho měl tak bych to hrál stejně jen na PC, protože vím, že se málo čím šetří a že existuje spoustu modifikací, např. na stránkách skyrimnexus.com),... (body k invetáři bych shrnul do jednoho bodu, stejně je to o jednom a tom samém, že je pro někoho prostě nepoužitelný, i když mě vůbec nevadí...), apod...
    Už jsem si zvykl, že se na oficiálních removaných webech objevuje v článcích na prvních stranách spoustu překlepů a chyb, které by měl někdo překontrolovat před jeho samotným vydáním, ale na to není čas ani nejsou přece lidi. No, a také jsme si zvykl na košatou, peprnou a rádoby zajímavou češtinu, se spoustou cizojazyčných spojení s různými větnými i slovními obraty... Recenze je dobře napsaná, kdežto kritika byla psaná nejspíš na rychlo a ještě k tomu v afektu... Četl jsem i jiné články od pana Vávry, ale rozhodně se jednalo o lepší počtení...
    A tak na závěr... Raději bych od pana Bárty viděl novou a pořádnou Mafii než tyto články (a nemluvě o promarněných šancích na jiných titulech). Ty ať klidně přenechá nějakým jiným pisálkům...
  • Trol.diskuzni
    Jenže to je právě to... Games.cz má také svoje zákony a to především jeden - komentovanou hodnotící škálu.

Recenze pana Grygara tuto škálu naprosto ignorovala, navíc samotná recenze nedávala smysl - hra dostala absolutní hodnocení, přestože obsahuje tunu chyb a nedostatků (které jsem osobně pocítil), některé dokonce v recenzi zmíněné, a přestože pan Grygar na konci uváděl, jak se kdysi zmýlil s absolutním hodnocením Oblivionu. Mýlil se i tentokráte? Já si myslím, že ještě fatálněji.
  • JJ, zlatý NWN, kde se dalo uplatit, zalhat, přesvědčit, zastrašit, zabít .. Skyrim je NUDA, NUDA, NUDA .. prostě jen tak si někde sednout a koukat do kraje. Na to je fakt dobrej.
  • Ale stale by mne zajimalo proč proč proč si to tedy kupujete?? Tyhle problemy jsou v podstatě obecně zname několik roku.

Na jednu stranu mluvite jak z nas dělaji stado ovcí ale vy jste pak ty největší ovce které řvou ale přesto kupují.
  • To spolu vubec nesouvísí :) Víš jsou zakony statiky a ty platí jednoznačně. Tedy pokud něco spadne a někoho nedejbože zabije tak je to vina toho kdo to navrhoval.

Hru ale nenavrhoval zde recenzujici pan Grygar. Ten je jen zastupcem webu ktery vyjadřil svůj názor. Ano šilenství kolem Skyrim je celkem přehnané ale na druhou stranu ta hra nemá konkurenci. A jen blazen by se o něco více snažil nebo dokonce se snažil něco měnit když mu to ekonomicky vyborně šlape:)

A hlavně si nemyslím že by recenze byla něaka špatná a nebo by snad obhajovala chyby co napsal Dan. Jen na ně tak moc nepoukazuje protože při ponoření se do světa a sledovaní přiběhu si jich ani moc nevšimnete.

Potom co dan v članku napsal by tomu měl dat tak 3 a to jen z abstaku že tento rok zadné takové RPG nebylo. A myslim že trojku si taky hra nezaslouží.
  • Divné, nemůžu reagovat níže ve vláknu = web fail.
    Skyrim určitě vůbec nepodporuje DX10. Ostatne v 10 prý není nic zajímavého pro hry. Takže kdo má kartu DX10 (jako já), zůstane na DX9. Někde jsem ale četl, že skyrim dokáže využít některé feature DX11. Na nvidii je i ukázka, o kolik lépe vypadá skyrim na DX11 kartách.
  • Na týden Vás vzít do herního vývoje a ty "obr problémy", které tu řešíte, by jste vypustili... Víc jak polovička věcí je prostě dobře vyřešena, aby to nebyl větší problém, bohužel, viděno jinýma očima "si ti zlý vývojáři jen usnadňují práci".

Před Bethesdou smekám, takovéhle dílo je malý zázrak a že má bugy, že nejsem spokojený s UI a že si na něj musím zvyknout, to rozhodně stojí za tu obří porci zábavi.

A k recenzím... Pro mě 10 znamená, že jsem koupil hru, která mě ve srovnání s třeba Mass Effectem, který je taky můj oblíbený, bude bavit ještě dalších několik měsíců herní zábavy. A to, to je pro mě důvod pro 10!
  • Trol.diskuzni
    Pokud je games.cz profi web o hrách a redaktoři jsou placeni za to, jaké články a recenze píší, má to nějak vypadat...

Já bych chtěl vidět, jak by to tady vypadalo, kdyby u všech pracujících lidí v ČR byla podobná morálka jako tady, kdy se redaktoři můžou věčně vymlouvat na to, že něco nějak nemysleli nebo že je to subjektivní...

Jak subjektivní, jak nemysleli? Architekt špatně navrhne most, zřítí se a on za to poté do konce života splácí nebo dokonce i sedí v base za neúmyslné zabití...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit