Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tahle recenze je opravdu stupidní. Je rok 2015 a pořád je to jedna z nejlepších RPG her co jsem kdy hrála. S důvodem 99. nesouhlasím, tak jako nesouhlasím se spoustou dalších. Na konii lze bojovat, jen se trochu snažit a zkoušet experimentovat. Stačí zmáčkout klávesu R (možná máte jinou klávesu na vytáhnutí zbraně) a začít bojovat. Dřív než napíšete nějaké blbosti tak si to stačí tu hru zahrát. A je mi jedno jestli jste hrál pět minut, nebo 100 hodin. No udělala jsem si o Vás svůj obrázek a názor pravděpodobně nezměním. Na tuhle hru jste vyhrabal tolik špíny, že přehlížíte to krásné a srovnávat hru s cituji ,,krásnou blondýnkou a její “drobnou” vadou by bylo, že má žluté zuby, smrdí ji z pusy, je úplně blbá a má kapavku." Trochu stupidní, nemyslíte?! *3*
    • Za pár let, až budete mít něco nahráno a nakouknete pod pokličku pr herního průmysl budete třeba taky hodnotit trochu jinak...
    • No, zase tu máme nějakého experta. Vlastně původně ve Skyrimu z koně bojovat nešlo, museli to napravit v jednom DLC ;) Aspoň si to po letech uvědomili, v Oblivionu tuhle možnost musela přidat až komunita.
      Btw: Jedna z nejlepších? Spíš by se hodilo "jedna z jediných (jo, tohle slovní spojení zní divně, vím)" - navíc je ubohý, když takovou nedodělanou hru, kterou navíc musí vylepšovat komunita, přetrumfne jen Zaklínač 3...
    • Taronyu
      Predtým sa ale na koni bojovať nedalo :)
  • A jeje..vavra vlezl na kickstarter a hned tu je zase trollovne ruzove:)
    Vtipne je ze vavra kudy chodi tak hlasa, nase hra bude něco jako Skyrim..to ymslim jeho 100 duvodu dost podrazi..a to asi tak vse co se k tomu da rict:)
    PS: pro blby, vavru mam rad, a jeho hre preju uspech...ale každý vi, i on, ze to s timhle clankem krapet nezvladl..:)
    • Říkal pouze, že jeho hra bude spojovat volnost pohybu Skyrimu s ostatními hrami... Takže tím rozhodně nemyslel "moje hra bude stejná blbost jako skyrim" *7*
      • Ale houby, vždycky když ma vavra k necemu hru prirovnat rekne něco jako Skyrim, ostatne Skyrim pouziva často i jinak..jeho přednáška..atd..proste fail..
        • Fail byl tvůj porod. K čemu jinému to má přirovnat ty chytráku?
          • Hmm..a co to třeba nepřirovnávat vubec..to nejde?..jde když to je originalni tak to prirovnavani nepotrebuje. Jenze Skyrim je tak znamej a dobrej ze je nejsnazsi rict..něco jako Skyrim. Ja teda nevim, ale když nekde na neco nakydam hnuj, tak to pak nepouzivam jako prorovnani pro něco co delam..

PS: a priste az budes hodnotit muj porod, tak bych prosil vykat, v realu by to tak zrejme bylo, ale chápu s internetovou linkou roste huba i svaly..vid?:)
      • Takže horší? :D
  • "Přiznám se, že Skyrim hraju. Proč, když je tak příšerný? Protože mě ani nikomu jinému, kdo má rád open world RPG, nic jiného nezbývá."

ale zbyva!!!

Nainstaluj si Oblivion
    Nainstulj vsechny patche a DLC
    Stahni mody - QTP3 Redimized, BTP3, OBGE
    FCOM modpack, Unique Landscapes, Deadly Reflex, Lost Sprites, .... ATD

zapomen na oblivion a vzpomen si tak za rok 2 az komunita vyda dost kvalitnich modu opravujicich textury a ten priserny konoloidni interface, 1000 bugu atd...
    • Fajn, ale v tom pripade neposlu ani korunu Bethesde, protoze hru z toho delaj fans.
      • MrSanta
        Technická: co by fans vylepšovali, kdyby Bethesda hru nevydala? Pozor, je v tom chyták.
      • ted byl na steamu oblivion ve vyprodeji myslim za 5 dolacu, to se da prezit ;)
        a jestli ste to propasli tak netruchlete, podzimni vyprodeje prave bezi a zanedlouho budou i vanocni

ted mi to tu pise $10, nejake 200kc
        http://store.steampowered.com/app/22330/
    • calwin
      nainstaluj si oblivion patche a DLC a máš vlastne kompletnú hru bez problémov...
      tie tvoje mody mi prídu ako ked si na snickersku hodíš nutellu... ale tiež sa to bez toho dá jesť a nikoho to neuráža... keby mali riešiť všetko to čo ponúkajú milióny módov tak by asi ani neostal čas na nejaký ďalší diel...
      • rozdil je v tom ze tu nutelu si klidne muzes dat samotnou, zatimco ty mody bez oblivionu ne ale mas pravdu, fcom superpack, OBGE a qtp textury sou mnamnam... i 5 roku stara hra muze vypadat (mnohem) lip nez novy skyrim...
    • oprava "zapomen na skyrim" :)
  • Malleth
    Dan by měl napsat ještě pokračování. Pokud čtu dobře, moc se tam nezmínil o shitózním příběhu plným všech možných i nemožných klišé a nekonečných dialogů
    • To by me zajimalo,co potom hrajes za hry,protoze drtiva vetsina velkorozpoctovych her trpi prave predvidatelnym pribehem plnym kllise,
      A vytykat rpg dlouhe dialogy?To ses fakt frajer.
      • Malleth
        Gothic 1 nebo Demons Souls jsou náhodou RPG se skvělým příběhem. Z ne RPG her má Red Dead Redemption parádní příběh a je tam plno skvěle napsaných postav.
    • Hairy_Ass
      Nechme stranou klišé (ty jsou dnes všude), ale "nekonečné" dialogy ti v rpg přijdou jako něco špatného?
      • Malleth
        Nekonečné - tím myslím nudné a zbytečně dlouhé. Řekl bych že do smrti nezapomenu na nekonečné monology toho draka a na zasedání rady v Dragons Reach nebo kde to bylo. To by se dalo nazvat jako neverending story.
        Probém dialogů ve Skyrimu je ale hlavně v tom že tam nejsou zajímavé postavy ani příběh. Takže dialogy tomu odpovídají.
      • Samotná délka jistě není špatná,když je dobré napsaná a ve hře i namluvená.Přečetl jsem několik knih co mají mnoho stran a když to člověka baví tak čte a čte a pak usne :) U hry je na prd,že to může kazit namluvení a ta nezábavnost.

-Osobně bych se rád NPC někdy i zeptal na něco navíc,ale nešlo to.Někdy mně ty keci zase nezajímali.Myslí si,že to ale nebylo délkou dialogu,ale tím,že ten kec nebyl podstatný pro další hraní a já chtěl hrát.Jít dál zkoumat atd.

-Zde je oproti knize mnoho rušivých elementů které vstupují do dialogu.Okolní prostření a touha po svobodném dobrodružství.V knize to je sledování dobrodružství někoho jiného.
    • Označovať schému príbehu " vyvolený hrdina obdarený nadprirodzenými schopnosťami zachraňuje napriek mnohým ťažkostiam svet a bojuje proti omnoho mocnejšiemu zlu " ako shitózne klišé je trochu nefér. Musíš si uvedomiť že ide o niečo sa používa na pobavenie konzumenta v epických príbehoch vpodstate od staroveku a ešte dlhšie , je na tom založená väčšina fantasy/scifi aj dobrodružných alebo kludne "obyčajných" kníh,filmov,epických básní aj hier . Neide ani tak o klišé ako o naplnenie očakávania . Ja osobne by som samozrejme bol tiež vĎačný za niečo originálnejšie ale fantasy RPGčku ako Skyrim by som to nevytýkal
  • bodaj by ho stislo, take somariny pise. je to SRAČKOŠ :D
  • Trol.diskuzni
    Naposledy pro dnešní den (pro ČR vlastně už zítřejší):

Pro všechny, kdo chtějí získat další důvod, proč mě obdivovat či nenávidět, nalistujte si 5. - 6. stránku od začátku diskuze, kde jsem publikoval naprosto objektivní rozbor této hry. *5*
    • Asharak
      Spíš důvod tě kritizovat: to žádný rozbor nebyl, jen pár drobností. Rozbor Skyrimu je otázkou pár tisíců řádků *15*
      • Trol.diskuzni
        Rád bych jej provedl, kdyby zde na to byla kapacita a já měl dostatečně silný žaludek na to jej napsat... *3*
        • Asharak
          Správně! *14* *1*
    • we dont care...
      • Trol.diskuzni
        I can deal with that, bro. *5*
        • Nevypada to.
          Vazne jsi dusevne nemocnej?
          Sam do trolleni zlehka fusuju, a uz jsem na netu videl ledacos, ale nad tebou bych se mi bulvy tim protacenim pomalu vysroubovaly...
          Rekl bych ze je mi te lito, ale lhal bych : D
          Navic jsi ocividne spokojenej, a nejakym zpusobem si dokazes pripadat nadrazenej - takze super, ne? : D
          Ale prosimte - ten nazor svyho boha jsi konecne dostal (u zdravyho cloveka bych se podivil tomu, ze vubec neco takovyho potrebuje), tak uz stacilo, ne?

Jinak se pridavam k tem, kterym ted danova devitka pro FNV prijde opravdu usmevna.
          Uzil jsem si ho vic nez ted Skyrim, ale ty nebe a dudy, ktery nekteri potrebujou vsude videt... Achjo...
          Dnesnim lidem chybej skutecny valky, uz si to taky zacinam myslet : D
          • Trol.diskuzni
            To Crook:

Na hraní nemám čas (a ani chuť)... na občasné přidání příspěvku během poslechu hudby a jiné práce ano. *4*

Jo a práce = práce do školy (škol), které mám v posledních měsících přehršel. Doufám, že se začínáte dostávat do kontextu. *3*
            • Trol.diskuzni
              "ja mam veskerej kontext kterej potrebuju"

Je snadné sám sebe mystifikovat, pokud nemáš možnost dát si věci do kontextu... *3*
            • Moc prace... "Obcasne" pridani prispevku... : D
              No ne, vsak dobry - ja mam veskerej kontext kterej potrebuju - stejne jako kazdej, kdo ma aspon minimalni povedomi o psychologii (u takovejch banalit se zdraham vubec takovyho oznaceni).
              To jen ty si pripadas jako jedinecna, osvicena bytost.
              A ja ti to vlastne i preju. : D
              Jen skoda, ze svou bohulibou cinnosti ocividne prispivas k degeneraci ostatnich.
              Slibil jsi preci ze jdes spat. Ja teda uz fakt jo.
          • Trol.diskuzni
            Je snadné sám sebe mystifikovat, pokud nemáš možnost dát si věci do kontextu. *3*
            • Ok, uz mlcim. Koneckoncu to je tady tvuj revir.
              Jen bych ti jeste zkusil podsunout nestoudnou myslenku, ze tebe uz mozna taky vsichni zaregistrovali. Treba prisel cas na ten Gothic 2?
              Jen takovej napad...
            • Trol.diskuzni
              Díky za tvůj názor, zaregistroval jsem jej. *4*
            • Mno i od tebe bych cekal vic.
              Jakysi znamky aspon minimalni inteligence tvy prispevky myslim mely (i kdyz za tema poruchama/neurozama tezko znatelny).
              Nic no, ja uz jsem taky unavenej. Tak se zitra snaz trochu vic, at ma to tvoje vytrvaly usili ve vytvareni odstrasujici prikladu pro vsechny deti, co travi moc casu u pocitace, nejaky grady...
            • Trol.diskuzni
              Je snadné sám sebe mystifikovat, pokud nemáš možnost dát si věci do kontextu...*3*
            • Wow, to zni teda krasne, clovece. A o jakym kontextu to mluvis? Cim ze se mystifikuju?
              Ja tady do tech diskusi stale obcas nakouknu, a ty jsi presne ten pripad co me bavi.
              Vsude cpat svuj jedinecnej nazor (samozrejme uplne tuctovej, jen aby sel proti "tupymu davu"), a v pripade zahnani do rohu hodit podobny moudro, ktery tu prazdnotu za dve banalni cizi slova schova mozna pred vasim obecnim lojzou.
              Nevadi.
              Kazdej si chce pripadat chytrej, vim sam. Jen to lidi vetsinou nezkousej tak krecovite, a hlavne spinenim veci a lidi okolo. To pak spinim ja.
              A vlastne nevim proc.
              Nekdo kdo travi hodiny a dny neustalou recyklaci stejnejch blabolu na foru o hre, kterou nesnasi... Vlastne ta litost by k tobe byla nejadekvatnejsi reakce.
              Ale musim ji vyjadrit spis nad sebou, ze se poustim po triapadesaty do stejny reky.
              Holt jsou lidi, co nemaj na praci nic lepsiho, nez otravovat zivot ostatnim. Skoda.
              Desitka pro Skyrim je moc, ale sdelovat to takhle posahanym zpusobem... Hmmmm... Dan Vavra je starej extremista, ale mozna ho v mych ocich spini hlavne to stadecko prahnouci po nazoru, s kterym se bude moci ztotoznit, a zaroven byt za hip rebela. Jo - casto je to TAK evidentni. Pak jeste pridat nejakou pecku o "stadu" a "tupejch ovcich", a je to zase ta chvile, kdy nevim jestli se smat, nebo brecet. Takze dobrou. Prese vsechno te miluju.
        • *1* gn bro.
  • Jednoduše řečeno: Skyrim je ohromné lákadlo (protože je jediná hra tohohle typu) prestižně zabalené s úchvatným obsahem, který na první pohled všechny dojme, ALE jaksi nezvládá základy RPG a už vůbec hry. Jak Dan Vávra dodal u Bethesdy heslo: když není konkurence, proč se snažit. :DDD
    • jo a k tý grafice přiznávám, že mě nejde o grafiku nikdy mi nešlo je to většinou jen o uchvácení hráče, než o hratelnosti atd a nevím co jo a přiznávám se Skyrim jsem nehrál, tak se mnou neřidtě, jen jsem se tak nějak vyzpovídal o tomhle světě tak sorry a už toho nechám
    • říkáte akorát, že je jen Dan negativně naladěný, ale tak si to vemte anoo ano hezké, že u Bethesdy přistupují někdy k hráčům, ale je to tak u všeho, každý se snaží s hrama dělat jen prachy (zasraná komerce) a nalákat plno lidí atd atd atd, jen si to vemte např. filmovej průmysl až na výjimky(které někdy opravdu stojí za to): plno filmů musej bejt jen trháky a krásně zabalený dudlík nebo stříkací pistole a já nevím co, ale snaživost tvůrců, cíl toho filmu (myslím snaživost pro kvalitu) fakt kulhá, hudba: dnes jen mládež oblblá nějakýma lidma co nic nedokázali ani nedokážou, ale že je to jen show tak to jede! Dobře trochec jsem se jen vyspovídal a myslím, že Skyrim je dobrá hra, ale jako že základům, věcem jako engine nebo bugy, systém rpg atd se důkladně nevěnovali, že se nevěnovali věcem co tvoří hru a věnovali se uchvácením lidí mě mrzí !! (ale jak jsem řekl to je tak u všeho a taky možná uplně kecám :DD)
    • Chtěl bych vědět, kolik z vás co to tu kritizujete ste tu hru opravdu hráli, nebo jen přečetli recenzi a jen tlučete hubou jak ta banda pak na seznamu, co nevědi o tématu zhola nic, jen musej kritizovat jen proto že kritizujou. Já jsem skyrim hrál, hraju a hrát budu, nejenže mě nijak nesklamal, naopak mnohem předčil moje očekávání. Naprosto nechápu proč kritizujete grafiku, necháchápu jak chcete od hry co má jít na Xboxu grafickej zázrak. Takhle to aspon rozchoěj i starší PC jako je to moje s přijatelnejma FPS. A jak už jsem tu jednou psal... Bethesda vydává defakto polotovary, to je známá věc a nijak to nepopírám, ale polotovar neznamená Paskvil. Polotovar si hráči můžou a už to dělaj přez editor kde de udělat defakto vše dodělat a předělat k obrazu svému a vlastní spokojenosti. Co jste tu psali o tom, stačí se schovat za kámen a usmažit fireballama, uveď mi tu konkrétní situaci, mě buď skoř na kámen a zeshora rozseká palici, popř zpoza kamene bafne a to samý jak v případě č. 1. Ale, je tu dost věcí co mě naopak zklamali... slabí draci, mizerný q liny u všech cechů atd... ale to jsou věci co budou podle mě do půl roku ( některý sou už teď ) dodělaný a pak už si moc na co stěžovat nebude. Možná byste si mohli nejdřív představit, co to musí bejt za pakárnu udělat hru jakou je Skyrim, navíc naprosto otevřenou libovolným změnám, dodělávání, přidělávání atd, a pak tomu vytýkat nedostatky jako jsou vážky nad zamrzlym jezerem. Já dávám skyrimu 8,5/10, za odfláknutý q
    • rhomola
      Nezvládá základy RPG? Že se není o co snažit? Fakt nechápu, ale vy asi fakt hrajete jinou hru. Podle mě TES minimálně od Morrowindu základy open world fantasy rpg zcela brutálně definuje! A s každým dalším dílem tuhle definici dost rozšíří! A Skyrim v tom pokračuje, dokonce pokračuje víc než Oblivion. Proč tu proboha pořád nikdo nzkoumá generátor questů? Proč nikdo neřeší jeho interakci se scriptovanou částí? A interakci scriptovanejch hlavních a vedlejších dějů? Vnímá to tu někdo vůbec? Já si fakt dám tu práci a něco sepíšu, páč tenhle flame, už má spoustě nevědomých šanci zkazit či úplně znemožnit zážitek z jedné z nejlepších letošních PC zábav. (Konzoláci už to naštěstí drtí počtem a jim to Vávrové už neznechutí ;)
      • Vy si furt nějak pletete pojmy open-world a RPG.
        Jako open-world nemá konkurenci.
        Jako RPG je to ubohý paskvil. V porovnání s tim, co už v RPG vyšlo 15 roků zpět.
        Ano, můj subjektivní názor hráče RPG od dob Baldurs Gate (1998) a Diablo (1996), který má RPG dost svázané s pravidly D&D.
        • rhomola
          Fakt je, že standardní/klasické RPG prvky ve smyslu staty postav/vy se díl od dílu zjednodušují. Ale to je aktuální trend myslím ve všech oborech RPG a nevím jestli je to na škodu. Možná jo, ale doby zrychluje a hráči taky. Dneska je asi drzost, chtít po nich aby hráli a vnímali příběh, natož je votravovat tim, kolik bodu si prihodej do aglity a kolik do might a kolik do morálky... :D joke
      • A protože je to super rpg, tak ani nevim jaký staty mají například blessingy *15*
        • rhomola
          Tak proč se nekoukneš? Jsou samozřejmě k vidění tam, co vždycky.
  • to je pekna lama,ten co psal tu recenzi,skyrim je jednoznacne hra roku,a nejlepsi rpg za posledni 2 roky urcite. *5*,a s pluginama bude tato hra opet nesmrtelna co se da hrat roky.
  • A víte, co je nejhorší? Když člověk jede na plný kotel v rozlišení 1680*1050 a hra mu postubně padá, občas mizí textury. Mám originál+pach. (nekoupeno, dostáno) To samé se dělo i v Oblivionu. Tam to naštěstí spravii fanoušci, holt to samé čeká i Skyrim.
  • Dan Vávra sice předpojatě a silně negativisticky pojal svoji kritiku, nicméně v pár nedostatcích má pravdu a v pár se zase projevuje subjektivní hodnocení. NICMÉNĚ - Pánům s Bethesdy jde přece jenom o byznys. Proč by opravovali (opravu si někdo myslí, že u takto finančně-potenčního projektu, na kterém pracují stovky lidí, by nebyl schopný nikdo z nich postřehnout to, co tady pan Vávra vyjmenoval- prosím Vás, neopájejme se svoji domnělou genialitou) všechny ty bugy, když je přesto na trhu mezera a poptávka po hře, která bude o něco lepší než oblivion (to si dovolím tvrdit), avšak nebude opravovat vše. Ano, množství bugů je znatelné a kdyby je páni s Bethesdy opravili u Skyrimu, pak jejich další počin by se velmi složitě vymýšlel. Takto jenom u dalšího dílu dají nové názvy všemu, co bylo kritizováno, čímž opraví další bugy, ale ne všechny samozřejmě a přinejlepším nějaké přidají, aby bylo co opravovat. Avšak je třeba z toho vinit pány s Bethesdy? Chtějí-li co nejvíce peněz vytřískat ze svého projektu, pak to je nejlepší cesta a věřím, že žádná firma by se nezachovala jinak, alespoň firma s dobrým vedením (dobrým nemyslím morálně dobrým). Má to hodně bugů a některé nové, ale to vše je děláno pro co největší finanční potenciál pro budoucnost. Chtít opravené všechny chyby v takovém projektu je ve společnosti zajišťující z každého projektu co nejvíc profitu pro jeho vedení utopií a trochu mi to připomíná komunistické manifesty proti kapitalismu.

Nakonec se omlouvám za gramatické chyby, neboť jsem psal z osobního potěšení a ne pro společenskou prestiž.
    • A proc by pak meli hraci za ten nedodelek platit, kdyz si ho muzou stahnout gratis? Nj, a pak bude Bethesda brecet, jak ji pirati pripravuji i prachy ... at breci a at klidne krachne, ze toto si nic jinyho nezaslouzi.
    • Hairy_Ass
      "Nakonec se omlouvám za gramatické chyby, neboť jsem psal z osobního potěšení a ne pro společenskou prestiž." - To má bejt jako co? *8* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit