Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já bych se nebál Skyrim přirovnat k Babovřeskám. Bethesda je takový herní Troška současnosti, jak píšeSipecka v recenzi na Skyrim
    • kdyby byl Troška jak Bethesda, tak točí jedny z nejlepších filmů v ČR......to že se tobě hra nelíbí, neznamená že je to automaticky sr*čka pro každého
  • Jedno nechapu, proc se nenalezlo 100+ duvodu k nesnaseni na Falloutu New Vegas? Jaky je tak obtovsky rozdil New Vegas oproti Skyrim (az na zanr), ze jedna hra je Danem vynasena do nebes a druha zadupana do zeme? Sem jedinej, komu ty dve hry pripadaji v podstate podobne?
    • Cahir
      Jo, jsi jedinej.
    • smejki
      lidi, co máte mezi ušima? multilineární generický TES a multisíťovaný logicky uspořádaný F:NV? technologie a rozloha podobná, hry jinak totálně jiné.
    • Mno až na to že ve světě New Wegas jsi tu hru svyma činama ovlivnoval. To se mi ve skyrimu nestalo a myslím že to tak ani neni koncipované. Prostě jsi typek v drsném světě a zjištuješ že jsi drakorozený a je jen na tobě z jaké strany budeš poznavat svět kolem a příběh.

Já vlastně žadny jiný TES než tohle nehral a pravě se mi libí že to ma Falloutovské znaky. Hold myslim že je to od Bethesdy ekonomické rozhodnutí. Mají takto dvě stejné RPG z ruzných světu.

Na druhou stranu ano jde to dělat i lepe v tomto zase mužeme chvalit Ubisoft protože to nejsou jen hloupé konverze a nejsou ani zabugované. Ale také je to stale to stejné. Na druhou stranu je assassin celkem linearní hrou.

On by asi Dan chtěl prostě skloubit tak otevřeny svět jako Skyrim. Ovlivnovaní světa rozhodnutím ala New Wegas a preciznost Zaklinače 2. Ale takové studio se ještě nenarodilo :)
    • Seš vedle... Jsou to jiné hry, ale to ještě neznamená že Dan Vávra uvažuje rozumně :-)
      • Jestli se da Skyrim s necim porovnavat,tak jedine s F:NV. Nic podobnejsiho neni. Jake jine open world hry vychazi prosim te? Velky otevreny svet,temer stejny graficky engine za kterym stoji ta sama firma,...
        Jinak ale souhlasim. Clanek o nicem. Ke Skyrimu mam spoustu vyhrad,ale o cem tohle vlastne je? pro pobaveni? Pak se to povedlo. Mysli to vazne? Pak mu to uz leze na mozek...
  • 100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
    Komentáře: 2035

---> !!! EPIC WIN !!! *1*
    • Trol.diskuzni
      Správně, tak to má být... Pod kvalitním článkem je adekvátně obsáhlá diskuze. *5*
      • Akorát že celá diskuze je naprosto zbytečná, protože Dan Vávra má jako vždy pravdu, kterou nezbývá než přijmout a není tak vlastně o čem diskutovat.
        • Trol.diskuzni
          Vždy se najdou pochybovači, které je nutno ujistit... *5*
  • Ještě jsem nedolouskal všech 100+ důvodů, ale parádně se u toho bavím. Ty videa to taky parádně koření . Gratulace panu Vávrovi, protože ať už je Skyrim cokoliv, tak tahle recenze bohatě kypící ironií, sarkasmem a černým humorem mě fakt dostala! Třešničkou pak je to, že se tomu názoru nedá zase tolik co vytknout, protože fakta hovoří za vše a když se skalní fanoušci pořád odvolávají na patche, taky to není úplně fér argument. A rozhodně by se neměly hry jako Skyrim za toto ještě chválit, nebo si na to vývojáři zvyknou a většina her začne vycházet jak se říká "sešita horkou jehlou", a pak se bude čekat, až se to všechno opraví. Kdyby si Skyrim nechali ještě půl roku v dílně, nikoho by to nezabilo a mohli bychom čelit opravdovému skvostu v celé své kráse. PS: Musím přiznat, že first feeling ze Skyrimu a každé nové věci, co se objeví, byl opravdu monstrózní. Později už to docela opadne a některé věci mi začínají vadit, když je musím dělat pořád dokola, některé mi příjdou divné, některé nepochopitelné a docela jsem z toho sám zklamaný, protože jsem si už delší dobu něco podobného nezahrál a ani jsem nijak extra vývoj Skyrimu nesledoval. Když jsem se k tomu náhodou dostal a začal pak hrát sám, hodně jsem hře fandil a tak prvních 10 hodin jsem myslel, že to bude nekonečná eufórie, doslova jsem nemohl uvěřit tomu, že vyjdu jen tak do divočiny a tam se může stát tolik věci. Tak snad to vychytání, které měli udělat ve vývojářské dílně dodělají teď a pro příště už nás toho snad ušetří. Na závěr ještě jednou /applaud panu Vávrovi, že svoje naprosté znechucení dokázal tak trefně přetavit do slov .
  • A Oblivion se Vávrovi strašne líbíl, dost dobře si to pamatuju jak to vychvaloval v jámě pekel v levelu a Skyrim, o třídu lepší hru, nesnáší...a neznám človeka, kterýmu by se oblivion líbíl víc než skyrim *1*
    • Malleth
      Tak když vezmeš v potaz dobu v který tyhle hry vyšly tak Oblivion je o míle lepší než Skyrim.
      A i když neberu v potaz dobu, tak Oblivion měl o hodně lepší hlavní Questy. Hlavně konec byl ve Skyrimu spíš k pláči
      • Tak to fakt není. Hlavní quest v oblivionu byla tragédie...přestal jsem ho hrát při asi 10 zavření brány oblivionu, což byla neskutečne repetetivní nuda. Level scanning taky tragédie, k main questu sem se vrátil okolo 20 lvl, a bylo to celkem nehratelný. Když si hrál main quest na nizkym lvl tak na tebe utočili ti malí skrčči, už nwm co to bylo zač...a bylo to celkem balanced. Ale jak si se k tomu vrátil dýl tak se na tebe spawnovali ti nejsilnější nepřátelé, a to aspon mě delalo fakt sílený problémy..nebyl sem schopnej zabít 2-3 nepřátelé a téměr si nezničit mec, zbrane se tam opotrebovávali taky šíleně rychle..pár hitů a zbran v řiti. A svět byl celkem prázdnej...pár velkejch měst a mezi něma nic(oproti skyrimu) a mohl bych pokracovat dál...Oblivion se skyrimu fakt nevyrovná
        • Malleth
          Level scaling je hrozná věc
          Svět byl v Oblivionu prázdnej, protože vyšel před pěti lety. Zavírání bran Oblivionu nebyla extra zábava, ale souboje s draky tu jsou taky dost ubohý. Souboj s Alduinem byl úplně stejnej jak se všema ostatníma drakama. Poslat k zemi Dragonrendem, párkrát seknout a zase znovu. Ubohost největší.
          Kampaň v Oblivionu měla zajímavý zvraty a poměrně wow konec, což se o Skyrimu říct nedá
      • Vim ze se budu opakovat,ale velka cast lidi(vcetne me) nehraje TES serii kvuli (klasicky slabym) questum.
        • Malleth
          Ale velká část je hraje. A side Questy v Oblivionu nebyly vůbec špatný. Byly tam skvělý nápady a zvraty
          • Hraji je temer vsichni,ale to neznamena ze to hraji kvuli nim. Jsou nedilnou soucasti hry,nikoliv hlavnim tahakem. Tim nyla u TES serie vzdy otevrenost sveta.
            • Malleth
              Ve Skyrimu jsou hlavně promarněná příležitost.
  • Přemýšlel jsem proč má Dan tento názor, a myslím že předem očekával že jako ve všech hrách od Bethesdy bude tuna bugů, nedodělaností a tak ... což se samozřejmě stalo, bohužel přes svou negativitu si nestihl všimnout že Skyrim je narozdíl od Falloutu 3 dobrá hra. Skyrim se nezlepšil v tom v čem Dan očekával, ale to neznamená že nezapracovali na ničem, pro mě je to první hra kterou sem kdy hrál u které mi fakt připadne že jsem v živoucím světě, a to už RPG hraju skutečně hodně dlouho ... a hry od Bethesdy sem nikdy neměl rád, Radiant AI nechápal.

Jenom v téhle hře poté co dojdu do prvního města (Whiterunu) sem měl pocit že jsem skutečně uvnitř živoucího světa a můžu teď jít dělat co budu chtít a můžu se vrhnout do toho ten svět prozkoumat .... je to nejspíš strašně o drobnostech ale Fallout 3 nefungoval, New Vegas má lepší příběh ale prostě zdaleka tam nebyl ten pocit že svět je živý a já můžu dělat co chci. A experience > bugy, myslet si že jde udělat takovou hru tak aby neobsahovala exploity je mimo. Tohle bohudík není MMO.

To neznamená že hra nemá chyby (třeba že medvědi jsou silnější jak draci), ale who cares ...

To že insty jsou stereotypní ... a kde nejsou? Poté co jsem prošel Dragon age, Fallout 3, GTA IV a RDR mě insty připadnou dost rozmanité. A lepší grafiku než ve Skyrimu sem na konzoli neviděl, konkrétně RDR mi připadne dost "dull" a nechápu co na ní kdo vidí ... každý máme jiný vkus a každému se líbí něco jiného, neexistuje univerzální krása a stíny mě fakt netrápí.

Ano možná to není žádná kráska, ale je to jako první skutečná žena kterou jsem kdy potkal, jako bych doteď randil jen s nafukovacíma ... a to potom přehlídnu že není idolem krásy a nemá tak hladkou a čistou kůži jako měli mé předchozí gumu. Protože skutečné hry, stejně jako skutečné ženy nejsou a z principu ani nemůžou být dokonalé. Teda až na tu kterou Dan právě kutí *3*
    • " A lepší grafiku než ve Skyrimu sem na konzoli neviděl "
      AHAAA .. děkuji za ujasnění. Konzoli nemám, tak jsem netušil. Mám PC verzi a lepší grafiku jsem viděl u haldy jiných PC her již několik roků starých. Mám na mysli při pohledu zblízka. Ne bohatost exteriéru při pohledu na dálku. Takže KONEČNĚ začínám chápat, jak někdo může tvrdit, že to má lepší grafiku než dosavadní gamesy. To může tvrdit jen konzolista. Ja doteď myslel, že to může říct jen člověk s těžkou oční vadou. *3*
    • RakeW
      Moc pěkný. V tom balastu (kterým jsem se samozřejmě prokousal jen zčásti, takže určitě některým křivdím) tohle působí až nečekaně rozumně. A to se mi Danův článek celkem líbil (Skyrim jsem nehrál) a Red Dead Redemption považuji za opravdu krásnou hru.

Víc takových názorů.
  • Nějak jsem netušil že by mohl existovat ještě větší kritik než já, rozdíl je asi ten že já si těch chyb taky všimnu, ale když nejsou důležité tak je přejdu... jediné co mi vadí je INVENTORY, který je naprosto odfláknutý, ale v předcích taky nic moc,
    Skyrim hraju jedním dechem Oblivion jsem nesnášel *16* , Skyrim je proti němu úplně něco jiného, pokud se zaměříme na detaily chybu najdeme v každé hře takže to pobouření nějak nechápu po Oblivionu je Skyrim prostě balzám na duši... P.S. to video s hrncama super... *1*
    • dinggo
      Jsem na tom úplně stejně. A osobně jsem nenarazil na zmíněný problém který by modařská komunita už nevyřešila a nebo který by nevyřešilo puohé zvýšení obtížnosti (a i na to jsou mody). Záchody jako problém nepočítám...
  • No nic jdu něco zabít ve Skyrimu abych se uklidnil *1*
  • WTF?! Sakra dohrál jsem Morrovind, Oblivion, Fallout 3 a další a další RPG a jako je tahle, jsem ještě nehrál. Jasně něco nechali být jako při staru, ale jinak, příběh a vedlejší úkoly jsou báječný. Grafika, jasně tak ta by mohla být o něco lepší, ale když to dáš na ultra, je to bezva podívaná i tak. Takže u mne překonala, pro mne ne zrovna dobrý Oblivion.
    • Ano pro FANa TES série je to jasná volba. Nenakažený hráč jiných RPG je zklamán.
  • Zajímavá snaha o vyburcování diskuze. Pan Vávra má na svůj názor určitě právo. Druhou věcí je forma, kterou článek napsal. Jestli má pan Vávra problém s očima a jeho parkinsonem třesoucí se ruka není schopná v menu perků vybrat co potřebuje, tak je to jeho problém. Osobně jsem hráll všechny TESy a vždycky měli chyby. Zatim jsem na levelu 33 a žádné zásední bugy jsem zatim nepocítil. Skyrim je velmi rozsáhlá hra a proto se některým chybám asi ani vyhnout nemůže.Určitě by ale Bethesda měla přidat na betatestingu. Hodnocení her moc nevnímám a radši si obrázek udělám sám a zatím je to super zábava. Až třeba firma VAVRA ENTERTAINMENT INDUSTRIES vydá TESům konkurenci, rád si jí zahraju. Do té doby je Skyrim nejlepší openworld RPG a pokud se někomu nelíbí, tak ho nemusí hrát, určitě to není jediná hra.

PS: Kdo z vás viděl draka a může říct, že neumí lítat pozadu *2*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit