Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V zaplave tech svinstev co nam vydavatele davaji hrat, je skyrim dle meho skromneho nazoru tak vynikajici a zabavna hra ze ji tech 10/10 po pravu dam, a tech par chyb mi je ulplne volnych, at si kazdy tu hru ohodnoti podle sebe a je tolerantni vuci nazorum ostatnich lidi.

Karel Gott taky podle me neni nejlepsi zpevak ale stejne ho za nej hodne lidi povazuje tak co :) Skyrim taky neni nejlepsi hra ale pro me osobne ano.
    • To je vono! Souhlasím s tím, že nemůžeme hodnotit hry podle nějaký absolutní a neměnný stupnice (to je podle mě úplně abstraktní a hloupý pojem asi jako jediný správný smysl života), ale musí se porovnávat se zbytkem současný produkce a tam Skyrim s přehledem vítězí.
      Dan sice psal něco o hnusný ženský s kapavkou, ale tohle je spíš na pohled normálně hezká ženská, která sice občas zazmatkuje, ale jinak je s ní vážně zábava.
      • Takže jako když ten rok v té kategorii nic nevyjde, vyhraju i se zabaleným hovnem. ? Paráda, jdu si jedno připravit, co kdyby příští rok v nějaké kateforii nic nevyšlo, mohl bych mít šanci to udat jako hru roku v žánru XYZ. *1*
  • nejlepší článek za poslední dobu *1*
    • Trol.diskuzni
      Nejlepší článek historie games.cz! A proto:

Žádám redakci games.cz, aby si dala na týden voraz, čímž umožní každému návštěvníkovi webu mít dostatek prostoru na přečtení tohoto brilantního pohledu pana Vávry, a následně zformulovat a prezentovat všechny své podnětné myšlenky na této diskuzi. Děkuji. *3*
      • Hairy_Ass
        Ty vole už dóóóst! *1* *1*
      • můžu jen souhlasit :-D btw už "je 2 minuty zejtra" :-D
  • Ono s tim Skyrimem uz to zacina byt jako s Jezisem. Ukrizujte ho! Rozzureny dav to tak chce...
  • Asi takhle: Skyrim je plný chyb, nedodělků a s uživatelským prostředím, za které bych celou Bethesdu poslal do míst, kde to nikdy nevonělo. Ale i tak je to nejlepší open world RPG za posledních pár let a po dokončení od komunity to bude nejspíše nejlepší RPG hra své kategorie vůbec.

Ale i přestože máte skyrim rádi a líbí se vám, jaký je, nemá smysl tu nadávat někomu, kdo by chtěl vidět v této skvělé hře pár věcí jinak. Pak byste museli nadávat většině modderům, kteří hru mnohdy dost zásadně vylepšují, protože ti se na hry koukají právě především kritickým okem a je to dobře. Tihle moddeři jsou totiž hodní úcty daleko větší než samotná Bethesda - oni vylepšují hru zcela zdarma a ve svém volném čase.
    • perfektne napisane, samozrejme +1
      presne toto som mal na mysli, len som to nevedel dat dokopy zopar vetami ;)
      inak ja uz mam skyrim s 20+ modmi a napr. kon uz nieje taky hrdina: http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=1522
  • No ono prvnich 5 je vlastně to samý... a tak to jde i dál:) Roztáhnout větu do dvou bodů aby jich bylo 100 je šikovné... ani Bethesda by to neudělala líp!:D no co, něco je pravda, něco ne. Holt Dan Vávra je na druhý straně, takže zase vidí všechno špatně, a to se stává pokaždý když má něco vysoký hodnocení. Holt jenom on to moh napsat protože má kam...
  • Po více jak roce jsem se vrátil do Skyrimu a znovu ho rozehrál s množstvím modifikací. Poté, co jsem se s hrou více seznámil (level 92) a řádně jí namodifikoval, musím konstatovat, že Skyrim je po dvou letech od vydání na PC (!) dobře hratelný a mnoho těch nevýhod, co vypíchl Dan Vávra, je díky modifikacím pryč. Proto pokud to hrajete na PC, hrajte s modifikacemi. Opravdu to vyřeší řadu špatně navržených herních prvků a vzhled hry. Modifikací se nebojte. Pokud postupujete podle návodu k instalaci, hra nebude nějak zvlášť nestabilní. Za 92 levelů hraní (mám uncap na level a skilly) mi hra spadla či zamrzla tak 5 krát.

Proč to píšu sem? Vrátil jsem se k tomuto článku, abych se podíval, jaké problémy Dan vypíchnul a co z toho dokázala komunita opravit a je toho opravdu mnoho. Děkuju Akatoshovi, že TES nevychází každé dva roky, jako některé srágory a díky tomu má hra možnost dospět a růst. Nyní už je Skyrim dobrá dospělá hra, ačkoli některé věci samozřejmě opravit nejde.
    • Zalezi na uhlu pohledu, pro plno lidi vcetne mne, je Skyrim hratelny v zakladni podobe. Modifikace jsou prave pro ty, kterym vadi konkretni věc a ve hre ji nechteji, nebo chteji aby fungovala jinak. Takze nejaka konkretni věc nemusi byt vůbec spatne, jen nekomu nesedne a nekomu vůbec nevadi. Skyrim je dobra hra i bez modu, ostatne svedci o tom jeho obrovska popularita i dnes. Mody jsou fajn, a umozni každému přizpůsobit si hru dle sebe.
      Ja osobne pouzivam jen par modifikaci, a z valne vetsiny se jedna o upravy vizualni, samotny systém hry mam prakticky nedotceny a jsme s tim spokojen.
  • RavenHolm
    Nedá mi to.
    Ve Skyrim mám za sebou 60 hodin a hra to jistě není na 10/10, ale i tak jsem se u ní bavil dobře.

Nicméně Skyrim řešit nechci, ale spíš mě zajímá osoba pana Vávry a jeho další hra. Jsem velmi zvědavý na jeho budoucí dílo a velmi rád ho porovnám s tímto seznamem, protože pokud bude jeho další hra splňovat byť jen jeden bod, ukáže se, že je tento článek napsán pouze pro čtenost. Když mi bude vadit, že v hospodě dostanu slanou svíčkovou, nepřijdu domů a neudělám si ji zase, že?

Jednoduše řečeno díky tomuto článku se velmi těším na hru studia Warhorse, protože si pan Vávra jistě pohlídá aby jejich hra neodpovídala ani jednomu z těchto "problémů" a to pak bude hra století:)

P.S. Pokud píši 116 důvodů o tom, jak je Skyrim špatný, tak bych se měl držet Skyrimu!
    70. Od první chvíle, co jsem narazil na česnek, ho s sebou tahám při děsuplné vzpomínce na Oblivion, kde po té, co jste se stali upírem, česnek nebyl k sehnání a zbavit se vampirismu znamenalo několikahodinový quest a hodiny hledání rady na internetu.
    Vzpomínka na Oblivion, jako zápor Skyrimu? Vážně?
    • když tu nesedí 10/10 co teprve těch divnejch 10/10 z AC 1 a 2??
      • RavenHolm
        Hodnocení jsou mi u perdele:) Když mně bude bavit hra, která dostala 5/10, tak v tom nevidím problém. Hry hraji abych se bavil a bavit dokážou i průměrné hry.
        • Trol.diskuzni
          Dobře, ale recenze přece nemůže být nějaký holubník... Číselná hodnocení mají redaktoři dávat se stejnou pečlivostí, se kterou píší hlavní text.

Někomu je to možná fuk a koupil by si hru, i kdyby měla 1/10, pokud je z jeho oblíbené herní série, někdo však takhle jednoduše věci nebere... A někdo prostě rád porovnává kvality her a jejich hodnocení, čímž posuzuje taktéž kvalitu herního webu.
          • RavenHolm
            Jistě, ale k čemu to číslo ve výsledku je? Pro vývojáře a distributory a jejich ega. Hráč, který má dostatečný přehled, což ty jistě jsi, si dokáže udělat o dané hře svůj obrázek a podle toho se řídit.

A s druhým odstavcem nesouhlasím. Je logické, že si vybírám co budu hrát a protože čas je limitovaný, tak si vybírám kvalitnější tituly. To, ale neznamená, že se v tomto ohledu řídím názorem někoho jiného. Proč? I ty nejlepší recenze budou vždy stejně subjektivní jako moje názory a proto je mi jedno, že hra, která se mi líbí dostane málo bodů. Pokud se mi něco líbí, tak nepotřebuji ničí svolení.
            A troufám si tvrdit, že každý správný fanoušek by měl být na svou oblíbenou sérii, dvakrát tak tvrdý co běžný hráč.
    • "Jednoduše řečeno díky tomuto článku se velmi těším na hru studia Warhorse"... Ukol splnen...
      • RavenHolm
        Možná máš pravdu, ale tu větu jsem myslel tak, že se moc těším na objev jak velký pokrytec je pan Vávra.:)
      • ucho
        sice splněn, ale ta hra za dveřmi ještě není a pěkně dlouho nebude.
    • Oblivion, kterej Vávra miluje a obdivuje už léta - páč je to rozsáhlý, byl děsivej žrout času, kde všecko dost trvalo..nic proti.....
      • ucho
        no jo, tak ono lidi si kupují hry vlastně proto, aby ji zapli a hra jim napsala, že to úspěšně dohráli. a hurá koupit další :) zlé, zlé hry, které žerou moc času. fuj :)
        • no, já jen řešim, že to nebylo až tak zábavné, že tam blyo dost hluchej nudnej míst...
  • jindra.veliky
    jj hodne tech chyb je prehnany to je jako stezovat si ze kdyz v GTA zabijete na ulici cloveka tak sanitka ktera k nemu prijede naboura 5 dalsich aut a prejede dalsi 2 lidi *1*
    • neni mozna, Jindra poprve pozitivni... davam prvne plus
    • Nechce se mi věřit, že to říkám, ale toto je dobrý argument Jindro.
  • http://pc.gamespy.com/pc/elder-scrolls-v/1212625p1.html

Mám pocit, že Bethesda má trochu veselejší "problémy" :)

Kolik vydělá Žižka:)? Tipnete si?
    • rhomola
      LOL :)
  • Mafia byla nej hra a kdo nebude hrat moji novou hru toho zabiju normalne k vam prijdu vezmu sve dildo co si davam do zadku a budu vas s nim mlatit dokud se neudelam a pak vam predem svou novou hru a pokud rekne te ze to je blbost zabiju vas je to jasne? naschle vas buh a otec vseho Dan Vavra

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit