Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
Keby to napísal na Dragon Age, Inquisitor, Assassins Creed a dalšie nemenované totižto na všetky sa dá napísat cez sto nedostatkov a nakoniec by po desiatich jeho člankoch zmenil pohľad na neho každý , v dnešnej dobe tomu članku nerozumiem naozaj.
-
Zdravim,
100 důvodů mi přijde až trochu moc. Řeknu narovinu, že tenhle typ RPG totálně nenávidim. Vývojáři dostanou pár dobrejch nápadů, ale pak odbydou ten zbytek. TES sem nikdy nehrál a doufal sem, že taky nebudu, ale pak vyšel Skyrim. Severská mytologie a prostředí je něco, co mi v tu chybělo. Už mam pokrk těch džunglí, pouští a všelijakejch opálenejch kurtizán. Řek sem si, že bych to teda moh zkusit.
Grafika: Nevim co lidem vadí na grafice textur u týhle hry. Nepořizuju si hry abych chodil s lupou a zkoumal kdejakýho brouka, chlup na nose čarodějnice nebo sbíral vzorky kůry stromu. Sice mě pár věcí úplně nesedělo, ale pokud zachraňujete svět, kradete u hokynáře, tak mě určitě zajímaj jiný věci než jak u toho vypadam cool se zaoblenym nosel a cool stínem...
Hratelnost: S tim, že se hry dělaj předevšim pro konzole sem se už smířil a sem vůbec rád, že vidim vůbec nějaké menu, mapu s legendou atd...Sice je invetář nepřehlednej ale dokážete si vůbec představit, že bojujete zatimco máte v kapsičce nacpaný 4 obouruční meče, 10 seker, 20 dýk, milion šípů, 5 plátovejch zbrojí...? Pokud ovšem chceš sbírat itemy, musíš mít velkej batoh, pokud máš velkej batoh je to obvykle velkej vak bez přepážek na zádech, jelito velkej vak, tak můžes bejt rád, že v tom haraburdí najdeš aspoň ten 1 pitomej prsten kterej hledáš. Podle mě neni problém s nepřehledností, to je pro mě celkem logický, ale nechápu kam to všecko dává... -
-
Jo, nevadí mi hrubší struktura apod, ale lepší větve stromů místo těch nehybných papírových kulis neudělá žádná HI textura ani běžné mody. To musí engine ty větve natáčet ke hráči, jako to dělají ostatní hry. To musí opravit Bethesda. Bohužel. Fakt je mi zle ze stromů co vypadají jak z TR2.
Ohledně inventáře .. to bylo pěkně vymakané v NWN, že se dal pořídit kouzelný vak, který snižoval váhu a objem. A je jasno. -
špatná reakce. máznuto
-
Realita:
-RPG bejvaj předevšim o NE-realičnosti. Sice by budovy mohli zachovávat poměr velikosti interiéru a exteriéru, ale za celou tu dobu co to hraju, sem si toho nevšim.
-Pokud někoho štve že vidí bandity v bederních rouškách na Everestu...no co, když na sebe nic lepšího nemáš...do města je nepustí, zvěř tam nežije, tak co maj dělat chudáci...
-Ten úkol s vyplacením banditů a získánim odměny...schválně na kolikátý úrovni si ho splnil? A na kolikátý si splnil příběhovou lini, kdy zabiješ toho draka u věže v Bílym průsmyku a následně dostaneš sekeru? A schválně na jaký obtížnosti... ;)
Možnosti:
-S tim co mi umožnili sem docela spokojen...pokud chceš krást dej se k cechu Zlodějů, pokud chceš bohatým krást a chudým dávat => prostě kraď a rozhazuj peníze a věci po hospodách, ulicích...bys nevěřil jak se po tom zapráší
-Chceš být vrah? Přidej se k Temnému bratrstvu...Chceš zabíjet jen darebáky? Zkrátka se vpliž do obidlí a zabíjej podle svýho uvážení, dyť nemusíš nikoho poslouchat...
Chyby:
-Možná bych zkusil hrát koupenou hru a na plný detaily...
-
-
Sakra to je příspěvků. Skyrim mám na hadru, ale ujíždím na jiném RPG který je přímější a kratší, ale dost mě baví, takže zatím je tohle věc u ledu. Já ale s grafikou nemám problém, čím víc to budou konzole brzdit, tím dýl mě to PC vydrží...a dukáty. Třeba design budov se mi líbí - velká inspirace vikingy, různé monumenty, rasy divný - ani špatný ani výborný. Pravdou je, že soubojový systém na blízko je opravdu jen neotesanej základ a animace sou prostě bída. Je to hlavně o nárocích, pokud to fanouškovi Skyrimu stačí....10/10 *1*
-
Tak po aplikovani 20 modu je pro me Skyrim konecne hratelne a uzivam si ho. Hra byla neskutecne hnusna.a zabugovana nedodelana. S Vavrem celkem souhlas vzdyt v dobrech 70 bodech ma pravdu.
-
Koukám, tady je spousta pošlapaných kuřích ok. Všechny ty výtky jsou zcela legitimní. Pokud pro vás mají nulovou váhu, páč je toho v TES5 hóóódně, tak si to užívejte ne?
-
-
Legitimní výtka je i ta o záchodech? Nebo ta o tom, že se hudební motiv ke hře nehodí? Nebo, že se panu Vávrovi nelíbí architektura některých staveb? U historické hry bych to možná bral, ale u fantasy? Ještě že nekritizoval Úžasnou Zeměplochu! *4*
-
-
samozřejmě, že je to legitmní výtka. Jde o zásadní pochybení při navrhování budovy. na hru to má pramalý dopad, jistě. Ale znáš to, "stokrát nic zabilo vola" = Tisíc nepodstatných problémů pokupě dokáže zkazit den.
-
To není argument: "hra je fantasy tak tam může být jakákoliv hovadina..", když něco dělám tak to dělám pořádně, pokud si berou inspiraci z reálného světa tak ať stavby tomu odpovídají, stejně tak design
-
Tos zrovna vyjmenoval ty, co davaj (extremne hnidopisskej) smysl.
Perly by se nasly jiny, kolikrat je i evidentni, ze vytka prameni jen z nepochopeni...
Urcite to chtelo nejakou protivahu ke vsem tem oslavnejm recenzim (i pro me je Skyrim lehkym zklamanim), ale tohle je fakt cunarna - nevim co na tom sleepless tri dny korigoval : D
Za sebe bych kritiku Skyrimu shrnul do "priste kvalitu nad kvantitu", ale to samy bych vzkazal i danovi.
On asi hrozne potreboval mit vic jak sto bodu??? Ja bych z toho vybral deset legitimnich a konec.
Psat s peti ruznejma cislama porad to, co by jinak pojal jeden odstavec je vazne k smichu.
A zrovna od DV bych cekal, ze pochopi jiste ustupky plynulosti gameplaye, zamezeni exploitu, apod.
Skoda ze i ty opravneny vytky jsou vetsinou klasicky vavrovsky prestreleny.
Uz mi to skoro prijde, ze je tady Dan jen na rozdmychavani flameu. To to tady fakt lidem prijde jako reakce pricetnyho cloveka? Jasny - jinej nazor muzi byt rovnou z opacnyho extremu, zejo... *7*
-
-
Hele když mi člověk napíše že se mu nelíbí kůň, protože prostě nevypadá (asi) jako Anglickýho plnokrevník, ale jako Hucul tak ten člověk mne sere... *1*
-
-
Tak takhle jsem se hodně dlouho nezasmál :)) Naprosto výborný článek :)
-
Vávro čti: http://skyrim.4fan.cz/forum/viewthread.php?thread_id=1074&pid=13474 *10*
-
Huh, už cez 1750 príspevkov k článku! Hateri a milovníci BF3 sa budú musieť moc moc snažiť *2* Teda nie že by to niekto čítal...
-
jojo pripravoval som si nervy už keď som počúval klub rváčú... ale že to bude až také zlé s tým Danom tak to už hej :D
-
souhlas s invetářem, koněm bojovníkem a dostupností terenu kdy borec vyleze snad vše co není pod úhlem 90 :D
jinak většina věcí mě problém neděla a hraju skyrim dost a pořád se nepřestávám bavit *5*