Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
Zdravím všechny kromě pana Vávry. Nemůžu si pomoci, ale musím ještě jednou přispět. Dlouho mě takto někdo nenakrknul. To že jsem velký fandra RPG a TESů zvláště a že za posledních 20 let jsem si nenechal ujít všechny zásadní tituly je jen tak na okraj. Forma tohoto článku je nehorázná a jakákoli novinářská etika jde stranou( řada bodů tohohle manifestu, je způsobena nepochopením základních herních principů a předpojatostí). Tohle si může dovolit jenom chudák. Nevidím důvod k tomu vývojáře označovat sprostými slovy a vůbec se sprostě vyjadřovat. Jestli toto byla snaha pokazit hráčům radost a zážitek ze hry, na kterou se dlouho těšili a baví je, tak je to ubohost. Navíc se to nepodaří. Hrát nějakou hru proto, abych v ní hledal chyby a potom mohl machrovat, je docela síla. Musím říct, že Mafie bude navždy jednou z nejlepších her co jsem hrál( dvojka byla dost silné zklamání), ale nevím jak se pan Vávra na tom podílel, asi vařil kafe. Pane Vávro sám byste snad měl pochopit, že vývojáři nechali v tomle titulu kus života, proto takhle dehonestovat jejich práci není v pořádku. Měl by někdo, kdo má kontakty na Bethesdu, zkusit zajistit, že až Skyrim vyhraje Game of the year, aby jejich nejvěrnější fanda *1* dostal nějakou sběratelskou edici. Jedna prosba na závěr : Pane Vávro, už na tento web prosím nepřispívejte, určitě se bez vás obejdeme. Jinak zdravím všechny nadšence i tým games.cz, jste super. Teď už musím jít kovat dračí zbroj. Live long and prosper
-
-
Tak to muze byt opravdu reakce jejich nejvernejsiho fanboye. Normalni clovek by se zamyslel, zda na te kritice neni aspon neco pravdy a nechal by si sundat ruzove bryle. Ja si mozna taky nekdy Skyrim zahraju, ale az vyjde patch 10.69, community patch 7.87, mega texture pack, adventure pack 4.56, difficulty mod 3.47, spell balancer 2.34 atd. Proste asi tak za 2-3 roky az hru za neschopnou Bethesdu dodelaji hraci. A to i tak nebudu hrat hlavni linii, abych si nepokazil hru.
-
-
Tak vono když se prokousáváš hromadou vulgarit a řadou lží či záměrných nepřesností, tak ten zbytek reálných připomínek v tom článku už skoro ani nemáš šanci moc vnímat. Já to musel číst na třikrát, protože dvakrát sem to ani nedokázal dočíst, jak záštiplné, sprosté a lživé věty sem tam četl. Ale to je celé dle mého, že to ušil horkou jehlou. Možná moc spěchal nebo to jen odfláknul, každopádně doufejme že soubojový systém nového "Žišky" bude dělat pečlivěji *3*
-
-
Fanboy detected
-
-
Caution! Children at risk!
-
-
-
-
Souhlas, pane Vávra zajděte si do posilovny, zaběhat si nebo tak něco. Máte přebytky energie.
-
-
Určitě hodně subjektivní a emotivní článek. Nicméně jsem viděl hodnocení 10 na games a po tom co jsem hru několik hodin hrál (téměř maximální grafické nastavení celé hry) jsem si dokola kladl otázku "za co? kde? proč?". Nebudu to srovnávat s jinými hrami ale přiznejme si tahle hra na tak vysoké nedej bože naprosto maximální hodnocení opravdu nemá... Taková hra mě nesmí rozesmívat svými chybami takhle často :-D
-
-
Pokud se chces divat na peknou grafiku, tak si stahni treba 3D Mark...Lidi co zkoumaji kazdy kamen z 5cm by takove hry nemeli hrat *15*
Znas minecraft? To se ti bude libit.
-
-
Ale RPG bez sexu a pořádného masakru, kdy je hrdina od hlavy až k patě od krve, není RPG pro dospělé:-D A nemít paní na sex za peníze v takovéto hře, to je trestuhodné! Kde se má hrdina odreaovat, když ani z toho koně nemůže skřetovi urazit palici.
-
Tak mam dojem ze s tim novym patchem by Dan mohl dopsat dalsich aspon 20 bodu :D
-
Wtf is this. Who is vavra? Anyway, thx for playing and enjoying our game.
T. H. -
-
Heh..
-
-
100 záporů vs. 1,000,000 kladů? Nějak se mi nechce být konkrétní... ale možná proto ta světová hodnocení nad 90% ...
-
-
Je jen jeden klad: modderská podpora...
-
Tak bych si rád ten seznam 1.000.000 kladů přečet.
P.S. pardon za špatné vložení -
-
já chci taky
-
-
-
Tady to ještě žije? *2*
-
-
fanboyové z tohoto článku mají noční můry ještě po třech letech, tak sem občas musí zavítat a částečně si ulevit tím, že plivnou na Vávru.
-
-
Myslíš fanoušky vávry?
-
-
Aneb nad nesmyslamy toho článku se každý zastaví... :D
-
-
První věc, která se mi ve Skyrimu stala byla, že když jsem konečně sešel z nekonečného kopce, kde jsem zabil spoustu vlků, kteří na mne vyskakovali buď rovnou ze stromů, nebo je prvně 10 vteřin pomalu obcházeli, a dostal se do vesnice, kde jsem si měl promluvit se sestrou toho úchvatného rebela, tak když jsem (a není divu, při té ovladatelnosti) do ní omylem praštil, přiběhl prvně úplně jiný chlapík a začal mě mlátit - tak jsem ho zabil... pak teprve na mne vyskočila sestra, kterou mi její bratr pomohl zabít... poté si šel stoupnout do půlky řeky a stál v ní. Tak jsem začal odcházet a najednou šíp do zad... otočím se, a on to ten týpek... tak se mlátíme, mlátíme a on klesne na zem a... a zase se zvedne a tentokrát už to neustojím. Proč sakra nemůže teda umřít, když zjevně všechno ostatní v tomhle světě může... Už jsem hrál i lepší hry... třeba... Prehistorika...
-
Myslel sem, že to dokážu aspoň dočíst dokonce, ale nedokážu. Skončil sem u desátého důvodu a nemám sil, silně vulgární mlácení prázdné slámy. Zkusím to ještě jednou později, ale nevím nevím. Přijde mi to velmi zoufalé. A nebo tu možná jde víc o hru na zvýšení sledovanosti games.cz Což by bylo o to smutnější ale aspoň pochopitelné. *10* *13* *8*
-
-
Pochybuji, ze si tim nekdo chce zvysit sledovanost. Na par dni to bude mozna fungovat, potom to ale o to vic klesne. *3*
-
Takze jinymi slovy ma podle tebe Skyrim nejgenialnejsi inventar vsech dob, kde je vse krasne roztridene a prehledne a vsechno hned najdes? Protoze o tom jsou ty prvni body.
-
-
Ne, ten inventář je naprd, je konzolovej, ale zvyk sem si. Najdu ale všechno, protože si ho uklízim a nemam v nem 500 knih, protoze ty knihy mam v polickach v baracich, ktery sem koupil. A stejne tak i vsechno ostatni. Ostatně, kdo si do krosny na zada, kdyz jede do lesa, vysype celou kartoteku, nemuze se divit, ze nic nenajde a chybej mu zalozky.. haha
ale o to nejde, nebavi me cist vulgarity o odéru dechu a malých prsou a ty dalši nesmysly a obzvlášt nekolikrát, během několika prvních odstavců, dřív než se dozvím něco podstatnějšího.
A něco málo k obchodním produktům obecně bych ještě řek. Že je docela v HODNĚ pohodě, bejt za jedne litr českejch už třetí tejden večer co večer přikovanej k monitoru, žít dobrodružství, vědět, že ani zdaleka nejsem na konci, vědět, že jakmile získám dojem, že na konci sem, rozjedu to znova s jinou rasou a specializaci, a to hlavně kvůli stealthovejm q, který sem ted probušil palcátem, a kvuli tomu, že ted sem se ve valce pridal k bournejm.... atd atp.
JE TO KURŇA ZA TEN LITR fakt vo hodně víc v pohodě, než když sem jedný český partě, v dobré víře v super DRUHEJ DÍL něčeho mnohem jednoduššího a tunelovýho, zaplatil skoro jednou tolik a po TEJDNU neměl co dělat a musel si dokoupit "volnou a extrémní jízdu" za další velký šušně. Ale taky říkám dobrá hra, jen výrazně víc jí smrdělo z huby... -
-
Souhlas, jenze kurňa k tomu svýmu prvnímu baráku se už nedostanu, protože do tý doby mně to tak nakrkne, že to vypnu a odinstaluju. Chápu že FAN to vydrží/přetrpí, ale normální člověk asi ne. Mělo to mít nálepku: WARNING - ONLY FOR FANS ..
-
-
-
-
docela mě překvapuje, že se tam nenachází výtka "hra není koncipována tak, abyste si ji mohli zkonit svým naprosto jedinečným způsobem - nejde zabít jediná důležité postava. Prostě upadne na zem a zas se probudí. A dál se s vámi vesele baví."
-
-
jenze tohle neni bug, nybrz naprosto pochopitelna vec. Pokud bys ji nechal smrtelnou, nejenze by to bylo horsi na odladeni, ale mohl bys tak klidne prijit o spoustu questu nejen vlastni neuvazenosti, ale mohlo by ti ji zabit i neco jineho. Vlastne az potom by zacli bugy.
Pokud bys ji nenechal reakci na hit, vypadalo by to fakt blbe... V ramci maleho sveta takove moznosti odladis, ale v tak velkem by to zbnamenalo zbytecne naklady na vyvoj radove v milionech. Zvlast pokud bys delal nasledky kvuli kazdemu bezvyznamnemu Pepikovi z vesnice...
Jenze tohle co uvadite nejsou bugy, nybrz pro normalniho hrace pochopitelne a zazite veci. Pro vyvojare je to nejoptimalnejsi fungujici reseni. Pokud tomu takove veci chcete vycitat, doporucuji mensi hru, nebo rovnou zustat u tetrisu ;) -
-
kdo říká, že je to bug? *7*
dá se to řešit mnohem elegantněji. A začíná se nejlépe tím, že se nevyseru na pořádný design zadních vrátek, vymýšlím situace, v kterých logicky nemůžu klíčovou postavu napadnout, zabít atd. Být takto impotentní ve fantasy, to už chce extra kumšt. Opět poukážu na F:NV, kde lze zabít kohokoliv. KOHOKOLIV! Má být nesmrtelná postava před Universitou? Tak tam frknu třeba deadru, která se po zabití znovu přivolá a ne že tam frknu babiznu, která vydrží i výbuch atomovky, "páč to tak scénárista chtěl". -
-
Ano. Take proto se mi libil vic Fallout 3, pac mi natvrdo nepadal do oken... *7* Nejak nechapu, proc vydavat hru, ktera je neodladena a dela takovej brajgl. To radsi preziji jedno nesmrtelne npc. Sranda je, ze v Mass effectu se nad tim nikdo nepozastavoval *1*
-
-
Mimochodem... pokud mas npc a po zabiti privolas novou entitu, tu individualitu ztrati a hrac uz nema takovy attachment. Ale to nema cenu se spoustou premoudrelych lidi, jako je napr. autor, vubec rozvadet *1*
-
-
-
Už ve starých Falloutech se dali zabít všichni a to i ti, co ti zadávali questy. Hra stará více jak 10 let to umí a v roce 2011 to neumíme ?
-
-
Ano. Jenze Faloout 1 byl hodne malo komplexni zalezitost s izometrickym pohledem. Tam je vyvoj uplne jiny.
-
A v starom Falloute mohol priletiet do mesta drak a questgivera ti zabit tj. ti posral celu pribehovu liniu?
-
-
A doteď všichni tvrdili, že hlavní linie příběhu není důležitá, protože se dá dělat milion věcí jiných. *1* Každopádně, já bych to asi udělal tak, ze bych postavu nechal zabít, pak bych vyjel okenko: právě sis zabil postavu, bez které nedoděláš hlavní quest. A hráč by se praštil do svojí zabijácké makovice a šupajdil by na poslední save. Je to tak složitý ? Navíc.. dá se to řešit ještě různě jinak. Třeba tak, že potřebné informace/zadání najdu u té mrtvé postavy.
Kdysi dávno jsem hrál Sin. Líbilo se mi na něm flexibilita průchodu do konce levelu. Občas se mi stalo, že jsem si zničil cestu vpřed. Ale vždy tam byla nějaké další jiná možná cesta. To je to co oceňuji na vývojářích. To samé Bioware v NWN (i když ne vždy). Betsheda ale jen nějak sesmolí jedinou hlavní linii a na relativni možnosti řešení kašle.
-
-
-
-
Tohle bylo dobře provedené v Demons Souls/Dark Souls. Tam můžeš zabít jakékoli NPC, ale pak za to neseš následky. Nemůžeš si hru zpět loadnout, tak si musíš dávat hodně pozor kdo kolem tebe stojí když si hraješ s mečem :)
-