Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
Vávra má ve většině věcí pravdu. Vy fanboyové TEC prostě nedokážete přijmout pravdu i když ji máte přímo před sebou. Jinak KC: Deliverence bude nejlepší RPG v historii her a vy přesto radši podpoříte miliardovou společnost (Betheshita), než aby jste zkusili něco nového a podpořili Pana Vávru.
-
-
Jak můžeš vědět, že to bude nej RPG v historii? Jsi z budoucnosti? Zatím to jde říct jen o zaklínač trilogii (hlavně třetí díl s datadiskama).
Z toho co jsem zatím viděl z KC jsem dost skeptický, grafika pěkná, všechno ostatní nuda (nezajímá mě, že je to ultra realistický, u hry se chci bavit, na reálnost tu je, překvapivě, reálnej život).
-
-
Mr. "nejlepsi herni vyvojar na svete":
FUS RO DAH!!! :D -
-
Já jsem rád, že měl někdo odvahu Skyrim i kritizovat. A hodnocení 7/10 je podle mě naprosto adekvátní, sám bych dal maximálně 8/10, kdybych to hrál víc a tedy si "zvykl" na tu hordu negativ, které se na mě valily už od spuštění hry...
Pan Vávra je prostě charakter a tedy nepotřebuje jít s davem. *5* -
-
Charakter, ktery mimo jine vycita hre nerealne stropni klenby a absenci zachodu... A pritom ma prsty v paskvilu jmenem mafia,kde snad nebyla jedina volne pristupna budova... Hajzlikama si nejsem jist,kdyztak nekdo doplnte
Vavra *16* -
chybí mu ale vyjadřování a schopnosti redaktora
-
-
takže mu chybí politická korektnost a schopnosti cenzora
-
Já jsem s jeho recenzemi daleko spokojenější než například s Grygarovými "alternativními ódami", ze kterých se člověk dozví velké kulové o samotné hře. I pan Bach má kvalitní recenze...
-
-
mně osobně se poslední recenze na tomhle webu vůbec nelíbí. Jenom kouknu, jaký na něj měl autor názor a tím končím.
Pro příklad. Otevřít si třeba takový Level z roku 98 je radost číst. Kvalita byla tenkrát úplně někde jinde. Možná je to tím, že někde jinde byli i hráči.
-
-
Soudíš podle toho, že neonanuje nad tvojí oblíbenou hrou?
-
-
Soudím dle toho, že jsem se ve škole učil. Jeden z přdmětu byl český jazyk a část jeho zaměření byl na sloh. Čtu hodně a to z mnoha kategorií. Ale takhle "ohavný a sprostý" neobjektivní článek nepamatuji. No vlastně ano, něco před rokem a pamatuji, že to slátal zase D.Vávra.
Já se nebavil o hře ale o autorově stylu, tak klídek frajere. -
-
Ehm .. tak jsi se ve škole zapomněl naučit, ze kdýž někdo vydá článek v duchu "můj pohled na hru", tak to asi vždy bude subjektivní. Ostatně, asi skoro nikdo na světě nedokáže ze sebe dostat něco objektivního, Vždy to bude jeho subjektivní názor. Objektivní mohou být je prostá fakta, a ani tam není jistota, protože fakta nemusí byt správná. Prostě objektivnost defakto neexistuje. Smiř se s tím.
-
-
-
-
-
-
ale nic zadne recenze atd. by nemeli byt kazdy clovek by si mel svuj nazor na hru utvorit sam neaci lide jsou narocni hodne nekteri malo a nekterym je to uplne jedno. ja sam patrim mezi ty narocne a mam proste svuj nazor. *4* *4*
-
Skyrim se mi líbí a je to dobrá hra ale na podporu Dana chci napsat, že rozdíl mezi Daggerfallem a Morrowindem - TO byl vývoj za přibližně stejnou dobu jako rozdíl mezi Oblivionem a Skyrimem. Ano tehdy to byl technologický boom a dnes se musíme přizpůsobit konzolím ale kdo by měl být kreativnější a mít více zkušeností než právě Bethesda?
-
-
Ano já vím, že dnes už Daggerfall málokdo zná ale dejte si tu práci vepsat to do Youtube. Budete překvapení, co za pět let dokázali tehdy.
-
-
Bethesda by mohla do prvniho datadisku dat bosse jmenem "Dan Vavra". rozsekam ho pomalu a bolestive :))
-
Mám Skyrim ráda, užila jsem si ho, přesto všechny ty věci o kterých se v článku píše tam jsou.
Hraju na PC a musím říct, že od začátku jsem se divila pokřiku konzolistů o spoustě bugů.
Po vyjití prvních dvou patchů se nedivím. To co fungovalo na PC, už přestalo.
Domnívám se, že patche sloužily k tomu, aby se hra vyrovnala na všech platformách - v jaké úrovni se neřešilo.
Ale - velmi děkuji autorovi za úžasně napsaný článek. Protože takhle skvěle jsem se už dlouho nezasmála, i když se závěry musím, bohužel, souhlasit. -
Zasmal sem se, bohuzel vetsina veci je pravdiva. Takto mel vypadat uz Oblivion, pak by ty desitky byly mozna zaslouzene. V dnesni dobe uz je to docela fail, ale konkurence neni, tak co.....
-
trepes sam si pokrytec hras to a pindas na to, vela argumentov sa ti opakovalo, niektore boli uplne od veci ( 33. Oops, ve Skyrimu vlastně žádné záchody nejsou.(OOO velmi podstatne asi najviac z celej hry) v 63 a 66 si Netvrdim ze tam chyby nie su, ale zasa take ze by si mal o tom pisat clanok?
-
-
Ovšem ve hře, jejich tvůrci si mohli strhnout tlamy, tlachajíc o tom jak úžasně živoucí a do detailu promyšlenou hru to stvořili, je absence wc přeci jenom vhodnou připomínkou...
Ledaže by to obyvatelé Skyrimu dělali nějak jinak, cizokrajně. Jako že by to třeba vypouštěli z hlavy... Nebo tak něco.
To že se některé body navzájem doplňovaly (pokud vím, tak se tam doslovně neopakovalo nic), nezachraňuje tvůrce od pohany nad tím, nakolik nedodělaná a přeceňovaná jejich hra je. Ono totiž těch 70+ podstatnejch důvodů je i tak dost, nemyslíš? -
-
Skoda, ze ve stredoveku v evrope zachody opravdu nebyly (chvili je meli v rime, dokud nepadl)... Byl kbelik a exkrementy se jednu dobu vyhazovaly z okna na ulici (doslova)...
Ale dobry pokus *5* -
-
ale ve stredoveku nemeli dwemersky ruiny... a civilizace na takovy urovni by wc vyvinout dokazala, to bych se vsadil :p
-
-
Dwemerove to mozna i dokazali, jen o tom nevime... Prece jen jsou jejich mesta jen ruiny a navic je obsadili
falmerove . A pokud se snazis naznacit, ze by to podle nich prevzali nordove, odkazal bych Te na analogii s rimem...
Videl jsi nekdyfalmerskou truhlu a domy ? Nedivil bych se, kdyby jim do nich dwemeri kaleli *3*.
-
-
-
No, to musí být zážitek za nimi sedět v kině.
-
-
-
Souhlasím s Herrerem že většinu chyb člověk nepostřehne nebo jsou mu lhostejný( např. ta architektura) spíš mě zaráží jako člověka který odehrál mraky hodin Oblivionu a Falloutu 3 v kolika věcech je Skyrim skokem zpátky. Koně nemyslím, ten už bude k ničemu asi v každym díle. Ale téměř nulová reakce okolí na vývoj ve hře, nulová karma nebo proč mi ten smrad ve Whiterunu i po 120 hodinách hry neustále sděluje že se mě nebojí. Zabil bych ho. Zlatý NPC v Oblivionu který si povídali i o posledním vedlejším questu. A proboha co ten pes s jedním příkazem ? Jestli to šlo dřív udělat dobře, tak teď to mohlo jít alespoň stejně když ne líp. Je mi to líto protože to shazuje hru která si myslím je jinak úžasná a v mnoha věcech velmi pěkně dospěla.
-
K těm minusům... Zapomněl jsem na nesmrtelnost(jen vaší rukou) některých questových postav. Na jednom chlapíkovi jsem si nechtěně potrénoval ničivou magii,abych se nakonec radši dostal z města(s ním, meziím asi dvacetkrát polomrtvým v patách). Povedlo se mi zmizet mu někde v lese. Když jsem se po čase vrátil, tak mě borec osloivil stylem "zdar kámo" a ještě mi dal quest. OK, jasně že ti helfnu s tou deadrou uvnitř baráku, jen teda doufám, že na mě nespadne strop:-) Jen jsme vlezli dovnitř, tak zdánlivě nesmrtelnej chlapík zařval pod nemilosrdným náporem jednoho skriptu. Sorry chlape, měl jsi radši zůstat v tom lese:-) Jo, tohle mi vadilo dost.