Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pane Vávra, doporučuji si dát studenou sprchu a uklidnit se alespoň měsíční léčbou na psychiatrii. To co jste tady zplodil je výron nějaké zákeřné nemoci. Každá hra má své chyby a jelikož jste ji hrál na PC, poděkujte pirátům za její konzolovost. Od začátku bylo jasně řečeno, že to bude port bez vysokých nákladů. Můžeme být rádi (mám PC verzi), že to dopadlo alespoň takhle. Moddeři se postupem času postarají o vyšší kvalitu hry. Při její otevřenosti jsou některé bugy pochopitelné a některé časem zmizí, ale celkový dojem ze hry to prostě nekazí a to je to hlavní. Nepamatuji si už několik let, že bych hrál single RPG, které by mě takhle vtáhlo a strávil bych s ním tolik času. Ve vašich bodech je také vidět, že jste na spoustu věcí ani nepřišel, nepochopil, nebo neumíte mačkat klávesy. Tahle hra Vás, pokud jste si ještě nevšiml, za ručičku nepovede (jak je poslední dobou zvykem), tak se raději od těchto her opostěte a běžte radši klikat třeba posledního LOTRa.
    • Oprava: hrál jste ji na Xboxu (neměl jsem tu sílu číst všechny body). Takže vás se úpravy hry netýkají a PC hráči jsou na tom lépe, i když je to port.
      • Také mi přišlo že mnoho věcí DV prostě nepochopil, v několika málo věcech má však pravdu..
  • Mopped
    Já nevím hraju to nějakých 30 hodin a furt se do toho nemůžu dostat. Nevím kdo jsem, proč dělám, to co dělám. Štve mě to dementní řešení úkolů viz. Vávrův bod 110. To opravdu nejde udělat tak, abych toho kluka propleskl, popř. se ho ujmul i s domem, stál se jeho opatrovníkem atp? To na mě budou Družiníci opravdu čekat každou noc v jeskyni až do konce hry, nemůžu jim prostě říct, že se nechci stát vlkodlakem a s jejich spolku odejít? Je normální, že se jako císařský cizinec dostanu do hradu Ulfrika a vyslechnu si jeho plány, aniž by se mě alespoň někdo zeptal, co tam chci? Kde se prosím odehrává ta občanská válka? Nikde jsem neviděl nikoho bojovat. Těch dementností jsou tam desítky.
    Rozhodoval jsem se jestli koupit první Skyrim, Deus ex nebo L.A. Noire. Evidentně jsem se rozhodl špatně. Měl jsem se na to vysrat a obstarat si na gog.com Lands of Lore.
    • JJ, zlatý NWN, kde se dalo uplatit, zalhat, přesvědčit, zastrašit, zabít .. Skyrim je NUDA, NUDA, NUDA .. prostě jen tak si někde sednout a koukat do kraje. Na to je fakt dobrej.
    • Deus Ex pro mne zatim hra poslednich dvou let (mozna i vic) *3*
      • Mopped
        Něco podobného psal už Grygar v recenzi. Nevím proč, ale nějak mu to už nežeru.
        • smejki
          Deus Ex, měl sis vybrat Deus Ex
    • Jses Drakorozeny prece!!!
      • Mopped
        Jo ahaaa, tak to už všechno vysvětluje.
        Počkat, to nevysvětluje nic. Tak někdo jiný. Díky.
        • Malleth
          !!!Jsi vyvolený a musíš spasit svět, protože nikdo jiný to nedokáže!!!
          Stačí?
          • Mopped
            Přesně tohle si asi myslel ten dacan Hitler.
  • Panebože, tvůrčí nadsázka by se zřejmě měla označovat velkým, jasně čitelným emblémem na začátku článku. A ideálně na začátku každý věty pidilogo, aby to bylo jasný uplně všem Ajnštajnům. Já Skyrim hraju, nejsem z toho odvařenej jako většina známejch, ale baví mě to. Vávrův článek mě bavil taky a v několika bodech, spíš desítkách, s ním souhlasím.

A pokud vás to štve, tak na něj zavolejte draky, lorda Voldemorta, bratrstvo kočičí pracky a Chucka Norrise.

Jak bude vypadat ta jeho hra, nevim, ale je jasný, že Bethesda je prostředkama někde uplně jinde, to jen tak pro začátek kluci ;-)
    • pravdu díž, flameři už zase válčí. střílí silnými slovy na všechny kdož jim snaží se pokindati Skyrim či naopak vychválit jej s čímž zas další souhlasit nemohou. však věř, že tento článek nebyla snad nějaká recese či vtip. Vávra totiž jako flamer zachoval se a špínu slov, kterými zde bude pokindán snést bude muset.
  • Dal do těch problémů i to co není pravda... no jo, pak by tam toho nebylo tolik!! každopádně nikdy se nebude všem líbit vše, že?? jinak nejsem znalec Vávrových článků, ale co sem tak nějak pochopil, je to člověk co jen na vše hází špínu a vy mu to ještě žerete :)
    • Asharak
      nebo jsi ho nepochopil :) a my ti uvěříme co jsi napsal *2*
    • ZvacA
      Jak si řekl, nejsi znalec Vávrových článků....
    • Pochopil si to přesně :-) Dan Vávra nebude nikdy spokojený :-D
      • a proto je to dobrý vývojář ;-)
        • To se uvidí, až něco vytvoří a až mu to někdo zrecenzuje:-D
  • Takových důvodů si člověk při troše práce najde na každé hře. Věřím, že např. u Zaklínače II by nebyl problém sestavit podobný výčet. Hry nikdy nebudou jako realita, protože by je nikdo nechtěl hrát. Pan Vávra ěviditeln s oblibou vytahuje takové kontroverzní pohledy aneb kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
  • Dan Vávra o Falloutu III
    http://1.bp.blogspot.com/_5rdBCzlqUPQ/SSmru5GOD4I/AAAAAAAAGy0/7hjCjRPNims/s1600-h/Vavra_Fallout_3.jpg
  • A ještě myslim že je chyba že do uvodu nenapsal to co od Skyrimu očekeval. Protože já ani neočekaval že ty chyby co jsou skoro v každém RPG tam nebudou. Dělali na tom 3 roky a myslim že jim dalo plno prace vytvořit ty všechny věci co tam jsou....Je to prostě standardní RPG v jiném než stale opakovaném postapokalyptickém.
    • Očekával asi reálnej příběh jako u Lidic. *15*
  • Všem se moc omlouvám pokud muj článek nějak pobouřil. Neměl jsem to absolutně v úmyslu.
    • Dane prosím tě buď v klidu, napsal jsi co si o tom myslíš a z velké části je to pravda. Domnívám se, že po tom co člověk hrál FNV, který ukázal, že to jde, se neubrání zklamání...
    • Mě jste nepobouřil nýbrž potěšil neb máte svatou pravdu. Po Las Vegas je tato hra obrovskýmm zklamáním. Na co je mi hra s repetitivními úkoly podobnými jako vejce vejci, kde i na nejvyšší obtížnost na levelu 40 už prakticky nenajdu oponenta a kde nemám absolutně žádnou motivaci svoji postavu vyvíjet dál, protože proto prostě není důvod. Proč vyvíjet enchant, když enchantované věci prostě nepotřebuji, jelikož moje postava je i bez nich v podstatě nesmrtelná? Proč kovat lepší brnění, když to z lvl. 20 bohatě stačí i na lvl 40? Proč hledat, vyrábět apod. jakékoliv předměty, když ty z lvl 20 mi stále na lvl 40 stačí? Proč plnit questy, když odměny za ně jsou naprosto mizerné? Zlato nebo na nic věc, kterou stejně prodám. Co se zlatem? Mám 30k, mám si koupit dům? Na co, co mi to přinese? Jeden za 5k mám , na co další? A to zcela pomíjím bugy a to zejména ty v hlavním questu.
      • rhomola
        Odzadu:
        -Dražší domy jsou větší a líp vybavený. Maj víc stojanů, vitrín a podušek na zbraně, maj figuríny na brnění, enchant oltář, alchym, laboratoř i kuchyň.
        -Za 100.000 nasetrenejch goldu je pro majitele origosky achievment.
        -Pokud doopravdy na levelu 40 na nejvyšší obtížnosti nenacházíš oponenta, kterej je těžkej, tak to já asi neumim hrát. Hraju na default, takže střední obtížnost, jsem level 35, mam legendarní težký dračí set, vymaxovanej palcat, ndosim legendarni daedrickej, vymaxovanej stit a spoustu toho dam pravd ana prvni ranu, draka na 5 ran, pro lektvary uz moc nemusim, ale porad jsou dungy, kde musim chvili odpocivat, a nebo loadovat. Ale jo, pripada mi to nejaky lehky uz, takze sem si sliboval od zvyseni na max obtiznost zlepseni. Jestli to bude jak pises ty, tak to bude prvni vetsi slabina pro me.
        • Priznám sa, že mňa na hraní Skyrimu neinšpirovalo (a nezaujalo) kupovanie domov a ich vylepšení v podobe rôznych druhov nábytku a podobných zbytočností. Taktiež nevidím zmysel v naháňaní kadejakých achievmentov a doteraz nechápem ľudí, ktorí v tom vidia zmysel (to neplatí samozrejme len ohľadom Skyrimu). Skôr som vždy dokázal oceniť rozľahlosť a rozmanitosť prostredia, a hlavne objavovanie nových lokácií - v tomto, myslím, Skyrim (tak isto ako iné hry od Bethesdy) úplne exceluje.
        • No jo, ale proč to všechno, když to k ničemu nepotřebuju? Pochop, je to hezký, že máš hezký dům, ale ve hře Tě to nikam neposune, je to pouze fanouškovská záležitost (nic proti tomu) ve smyslu "vystavím si všechny artefakty, všechny druhy nejmocnějších zbraní atd..". Když Tě ale takové sbírání nechává chladným, tak vlastně nemáš důvod takový dům ve hře mít-laboratoře a enchant oltáře jsou všude možně, do truhly v základním domě narveš všechno. Na 40 lvl najdu oponenta, kterej je těžkej, ale je to jen opruz -rána, rána, uskočit, potion atd. Protože jsem neřešil itemy, tak mám jen ebonitový luk a tak mi to jen déle trvá, ale pořád to je jednoduché, stále se opakující a tím tedy nudné. Ale tím, že mám sneak na max, je to často tak, že je ustřílím ze zálohy a ani si mě nevšimnou, pokud tedy nejedu na koni, kterýho viděj hned. Pro přesnost nehraju na max, ale na obt. 4/5.
          • rhomola
            No jenom fanouškovská záležitost úplně nevím. Nebo ano, je to fanouškovská záležitost lidí, který rádi hrajou free open world. Hráčů, kteři to rádi žijou se svou postavou a podle prodaných kusů v rámci série je takových lidí opravdu hodně. Nebo podle toho, že najít volnej barách v těch lepších districtech na serverech onlinovek bejvá problém. jasně že si můžeš všechny jen naházet do vaultu/truhly ale když tě baví open world hrát ve stylu prožívání příběhu tvého hrdiny, spousta lidí chce mít uklizenej barák a věci/artefakty, který si nějak prožili, si chtěj vystavit a vobčas se na ně jenom tak koukat, nebo někam postnout svuj obrázek. Lidi se chtěj bavit a každej po svym a free open world ať už v offlajnu nebo onlajnu jim tu možnost dává a spejktrum těch lidí je v rámci hraní her asi nejširší. Každej chce něco jinýho a každej si něco jinýho vybere. BTW tim jak Dan začíná článek, že je cílovka, tak spíš bych řek, ano i on tam svym profilem patří, i ty tam patříš i já tam patřim, ale evidentně to hrajem každej trochu jinak. Já mám rád, když mam všechny zařízený baráky, ty to nepotřebuješ, Dan... no co má rád Dan na free open world, nebo proč si rád hraje s hrama, to bych asi rád věděl *1*
    • I kdyby mel, nevadi, konecne tady nekdo napsal i kriticky nazor. Vetsina tady v diskuzi jen blbe keca a kritizuje, ale aby nekdo svou kritiku podlozil takto obsahlym clankem se hned tak nevidi :)
      • Spousta lidí by bavilo hledat chyby a psát o tom. Je to zábavné.
        • Tak neco napis
    • jindra.veliky
      ja myslim ze je lepsi stezovat si i na blbosti a dat hre nizsi hodnoceni nez ji prechvalovat *14* *14* *14* uz se tesim na vasi dalsi hru i muj tata *3* *3*
      • Slotermeyer
        Princ Charles taky paří? To teda valím bulvy. *2*
        • rhomola
          ROFL, pokud je jeho otcem teda Charles, vo tom se dodneska dost spekuluje, co sem tak zaslech :DDD
    • Zvláštní, okamžitě se mi vybavil tento obličej. Ten článek jentak někdo v počtu příspěvků nepřekoná, což de.
  • Shrnul bych to takto... 116x ANO a presto vynikajici vec hlavne pro ty z nas kdoz vedi o nekoncicim zastupu novych modu, ktere se do te hry hrnou :)

Skyrim je jen kvalitni zaklad, ktery si muzeme upravit casem a zdarma k obrazu svemu = a to je pro me PC hra jak ma byt :)
    • Ježiš, ale to mi v prodejně neřekli, že si kupuju polotovar a musí se do toho přidat ještě desítky ingrediencí, které si musím najít sám v širém světě internetu. Ono to má tu fantasy logiku přenesenou i do reálného světa ? Jako když si ve Skyrim koupím flák syrového masa u obchodníka a pak musím najít přísady na pláních a uvařit to s nima dohromady sám ? No to pak klobouk dolů. Každopádně by na to měli prodejci/výrobce upozornit. Byl jsem přesvědčený, že kupuju už hotovou hru .. *7*
  • Milí hráči, už nediskutujte. Hrajte. Toto nikam nevede. Je to škoda času.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit